Line rangoli -mönster är i grunden grundlinjen eller gränsen som måste ritas i det inledande skedet för att göra någon form av rangoli. Rangoli -mönster måste ritas med hjälp av en basfärg eller krita för att räkna ut vilket område som skulle fyllas med vilken färg och hur man får det att se annorlunda ut än alla vanliga rangolimönster.

1. Line Rangoli -mönster genom att rita krita:

Line Rangoli Designs Genom att rita krita

På bilden ovan ser vi att en person först har ritat en cirkel. Han har delat cirkeln i olika diametrar och radier. Nu tar han krita och ritar linjer på insidan för att göra olika mönster enligt hans önskningar att få hans konst att se ut. Han har ritat blommor och kronblad och en cirkulär form i ytterkärnan.

2. Border Line Rangoli Design:

Border Line Rangoli Design

Bilden ovan visar gränslinjen ritad med gult i det inledande skedet. Nu blir det enkelt att fylla på färger eftersom konturen är ritad och dina färger inte kan slumpmässigt sättas. De gula kanterna är täckta med vermilion, vitt, grönt och blått. Kärnan är återigen gjord av en gul sexkant.

3. Line Rangoli -mönster med svartvita färger:

Line Rangoli -mönster med svartvita färger

Detta är en mycket vacker design gjord i en klar svart basfärg och sedan tillagd med vit färg för mönstren. Linjerna har dragits mycket perfekt och det är lättare att använda en pensel eller krita för att göra dessa mer än pulver du bara sprider med händerna.

4. Line Rangoli Design med Ljusblå och vit:

Line Rangoli -design med ljusblått och vitt

Den ljusaste blå nyansen har använts för att göra gränsoli till Rangoli. Det är så ljust att det nästan ser ut som vitt. Efter att de yttre linjerna har dragits finns det två nyanser av blått jämnt utspridda och det också på ett kontrasterande kors och tvärs. Skillnaden i nyanser kan göras och det gör att konsten ser ännu bättre ut.

5. Svår Line Rangoli Design:

Svår Line Rangoli Design

Å ena sidan ser designen ovan väldigt svår att rita ut och å andra sidan ser den oerhört vacker ut. En orange bas har använts och sedan har den lagts till med vita mönster. Designen har gjorts med krita eller en mycket tunn rangoli pensel som har gjort de mer små detaljerna synliga och inte fått den att se klumpig ut.

6. Olika former av rutor och ovaler:

Olika former av rutor och ovaler

Vi kan se olika former av rutor och ovaler i designen. Det har i princip gjorts genom att förena rutor med rutor och få det att se ut som skåp. Ytterkanten har varit nere med brun och det finns en nyans av gult som används på de ovala formerna för att göra designen lite ljus. Dessa ovaler är vidare färgade bruna i mitten.

7. ”Swastika” -symbol:

Swastika -symbol

“Swastika” är en helig symbol för hinduer. Det har ritats i mitten och åtföljs av olika sträckor på utsidan. Dessa linjer har tagit former som en blomma och det kan göras att det ritades i ett kontinuerligt flöde. Det finns fyra kottar på designens hörn som gör designen komplett.

8. Subtil och nykter Rangoli -design:

Subtil och nykter Rangoli -design

Detta är en mycket subtil och nykter design gjord med hjälp av en krita. Detta har ritats på trottoaren och det började först med en fyrkantig form och sedan följt av oval på två sidor av torget. Designen som bärs fram håller blommor, kronblad och blad och de har ritats enhetligt. Det finns en ringblomma placerad i mitten för att lägga till lite färg.

9. Mönster av Rangoli med vitt och rosa:

Mönster Av Rangoli Med Vitt Och Rosa

Detta är en enorm rangoli -design med hjälp av flytande kritmaterial eller “Alpana”. Det har blandats mycket professionellt med olika former och mönster av rangoli och gjorts endast med vitt och rosa.