Høstfestivalen i Pongal som markerer begynnelsen på slutten av vintersesongen regnes som den mest lovende blant bønder og er en av de mest berømte i India. Pongal, også kjent som Sankranti. I de fire festdagene ser hver veranda i hvert hus dekorert med den tradisjonelt berømte Rangoli eller Kolam eller Muggulu. Vanligvis laget i hvitt rispulver eller pasta, er de forskjellige Pongal rangoli -designene laget av forskjellige fargede pulver og gir liv til høytiden. For å gjøre denne Pongal enda mer herlig, gir vi deg 9 beste Pongal rangoli -design.

Siste Rangoli -design for Kite / Maghi / Pongal -festivalen 2021:

1. Surya Kolam:

rangoli -design for pongal

Ved den gledelige anledningen til Sankranti påkaller bønder velsignelsene til Lord Surya, solguden og takker ham for nok en fruktbar høst. Mange Pongal Rangoli -temaer er designet rundt solen, og skildrer Lord Suryas personlighet som den nedenfor. Laget av det tradisjonelle hvite rispulveret, er det forseggjorte og intrikate detaljer som skiller seg ut, noe som gjør det til et fantastisk valg for en Surya kolam.

2. Flower Rangoli Design for Sankranti:

Sankranti rangoli -design

Blomster gir skjønnhet til enhver festival eller feiring og gjør anledningen enda mer fargerik. Det er utrolig fengslende når det brukes i Rangoli -design. Dette floridmønsteret er laget med kronbladene av flere forskjellige blomster og avrundet med små diyas ved sirkelens ytre kant. En rød rose, dronningen av alle roser, ligger midt i midten for å fullføre dette unike designet.

3. Pongal Pot Rangoli Design:

Ris som er hjørnesteinen i denne høstfestivalen, er enormt viktig for bøndene. Denne designen som viser fem fargerike potter som er full av ris, er i samsvar med betydningen av Pongal, noe som betyr at kokende melk og ris og tulipanblomstene mellom dem tjener som en påminnelse om den blomstrende våren som kommer.

4. Chuzhi Kolam Rangoli:

En typisk Sankranti rangoli -design er Chuzhi Kolam dannet ved å lage vridde kjeder og sammenkoble en sløyfe for å skape en vakker og meningsfull design. Det ville se forbløffende ut på døren til ens hus eller hovedinngangen.

5. Mattu Pongal Kolam:

rangoli design for sankranti

Rangoli -mønsteret som er avbildet her er symbolsk for den tredje dagen på festivalen, kjent som Mattu Pongal, hvor husdyr som ku og annet storfe blir dyrket i tillegg til solen og andre høstavlinger som sukkerrør. Det er en fargerik visning av alle de viktige aspektene ved festivalen i Pongal.

6. Freehand Flower Rangoli -design for Sankranti:

Dette er en blomsterhånddesign fra frihånd som er upåklagelig utført i pastellfarger med hvitt som skisserer grensene. De varme undertonene gir den en friskhet av skjønnhet, noe som gjør den til en forlokkende design for den festlige anledningen til Pongal.

7. Tradisjonell Mandala Kolam:

tradisjonelle rangoli -design for pongal

Den bemerkelsesverdige dyktigheten og det stille, men dype uttrykket til Tamil Nadus kvinner er vist frem i dette tradisjonelle geometriske mønsteret kjent som ‘mandala’. Laget av friske gule og tørkede ringblomster og andre blomsterblad, er designet utsøkt og ikke kort av en showstopper.

8. Pongal Rangoli -design:

Hvis det var en konkurranse, ville dette kolossale mesterverket være i gang. De ytre sirklene er forseggjort i hvitt rispulver og limes sammen med andre fargede pulver. I kontrast er den innerste løkken fylt med blomster og blomsterblad som gir hele designet et imponerende, men sublimt utseende.

9. Solinspirert Rangoli-design:

sankranthi rangoli design

Denne designen er et annet klassisk eksempel på solen og en hyllest til solguden Surya. Det er et kunstnerisk stykke arbeid utført helt med blomsterblad. Solens stråler alene er utført i to gule nyanser og ligger mot et perfekt bakteppe av hvite kronblad med et blått kronet chakra som omgir strålene. De røde rosene på den ytre gule delen av omkretsen rundt den brennende Diyas fullfører utseendet.