9 speciella Raksha Bandhan Rangoli -mönster för 2021!

Raksha Bandhan är det berömda årliga firandet och festivalen. Kvinnor eller tjejer ger ett speciellt bomullsarmband till brodern som behandlar, stöttar eller vägleder henne som en bror. Rakhi är skyddsknuten och detta är som ett löfte från brodern som stöder hennes systers livstid. Raksha Bandhan är den känslomässiga bindningen mellan syskon. Denna firande dag är en speciell dag för alla bröder och systrar, rangoli -mönster för Rakhi är en del av denna dag som ett litet tjejbarn till experter kvinnor gillar att göra det denna dag. Genom denna artikel sammanställs och presenteras de bästa Raksha Bandhan rangoli -designerna för att göra ditt hem vackrare på rakhi -dagen.

Bästa Rangoli -mönster för Rakhi med bild:

Få ditt favoritmaterial för att designa rangoli för Rakhi, och prova dessa topp 9 rangoli -mönster för Raksha Bandhan, bjud gärna in din bror.

1. Enkel Raksha Bandhan -design:

Enkel Raksha Bandhan -design

Raksha Bandhan är firandet som skapar det säkra känslomässiga bandet mellan syster och bror. Rangoli kommer att vara ett utmärkt val för att göra en speciell dag på festivalen. På en plan yta kan enkel Raksha Bandhan rangoli -design med en önskecitat på Marathi hjälpa dig att presentera din önskan i ord.

2. Fantastisk vacker Rangoli -design:

Fantastisk vacker Rangoli -design

Detta är ett rangoli -mönster som är till hjälp för kreativa designers och även Raksha Bandhan special rangoli -design. På Rakhi -dagen kan du göra denna typ av design med dina fingrar i kurvrörelse. Mitten har en design av lotusblomma med cirkulära färger i lerfärgade. Detta är särskilt bra rangoli för Rakshabandhan. Blandade färger kan ge en klassisk bilaga på Rakhi -dagen.

3. Färgglada Raksha Bandhan Rangoli:

Färgglada Raksha bandhan Rangoli

Om du har ett litet utrymme framför dörren, kan du prova mörkblå fyrkantiga rangoli av rakhi -design, med blandade mörka färger kan fånga släktingar eller gäster. Olika nyanser med symbolen Rakhi och omnämnande av Raksha Bandhan -citat kan uppnå en uppskattning av din bror.

4. Symbol Rangoli på Rakhi -dagen:

Symbol Rangoli på Rakhi -dagen

Rakhi är det viktigaste firandet i den hinduiska kulturen, och det definierar den känslomässiga anknytningen mellan bror och syster. Du kan använda rakhi -symbolen i rangoli, vilket är det bästa alternativet om du är nybörjare inom rangoli -design. Prova också denna enkla och enkla design med olika färger och mönster.

5. Ganesha Rangoli på Raksha Bandhan:

Ganesha Rangoli på Raksha bandhan

De tjejer som inte har någon bror, och de vill fira Raksha Bandhan; då är Lord Ganesha det bästa valet att göra honom till din bror. Ganesha rangoli ger dig en positiv effekt på ditt tänkande. Genom att använda grön färg på rangoli kan din Raksha Bandhan -dag verkligen bli speciell.

6. Marigold Flower Design på Raksha Bandhan:

Marigold Flower Design på Raksha bandhan

Om du inte har några rangoliprodukter hemma behöver du inte oroa dig, du kan försöka göra en rangoli med det tillgängliga materialet. Skaffa blommor för att göra en speciell design av rangoli på Raksha Bandhan. Denna design ger ett friskt utseende på din dörr, gula och röda blommor kommer att vara användbara för denna rangoli. Prova det säkert.

7. Special Rangoli för att träffas på Raksha Bandhan:

Special Rangoli för att träffas på Raksha Bandhan

Många människor gillar att fira sina festivaler med familjen, och de planerar enligt detta möte. Om du gör en speciell dag på Raksha Bandhan, gör sedan en Raksha Bandhan speciell rangoli med denna design. Människor som älskar att gå med i denna funktion i hallen eller banketten och sedan vid entrén till hallen kan du sätta denna design med favoritfärger. Det kan se lite svårt att designa, men du kan ta hjälp av dina andra expert rangoli designers.

8. Kreativa Raksha Bandhan Rangoli:

Kreativa Raksha Bandhan Rangoli

Få ditt kreativa tänkande i rangoli -design; den här kommer att vara ett bra val för dina kreativa fingrar. Du kan använda en enkel cirkulär och oval form av mönstret med dina fingrar. Få denna design med önskat citat på den. Få det att lysa med andra färger; glöm inte att dra den mörka gränsen för design.

9. Floral Dots Simple Rangoli:

Blommiga prickar Enkel Rangoli

Små tjejbarn som är mycket glada över Raksha Bandhan -dagen och vill prova rangoli -design på Raksha Bandhan -dagen, då kan de prova denna blommönster på nybörjarnivå. De kommer säkert att njuta av denna enkla typ av rangoli. Dessa rangoli -mönster för Rakhi är en bra idé att göra glada med dina föräldrar och din bror.

Sammanfattning:

Förhållandet mellan bror och syster är mållöst; du kan inte nämna dem med ett ord. Någon är med mig är löftet från bror till sin syster. Rangoli -design för Rakhi är huvudtypen av kreativ idé som uttrycker önskemål istället för ord.