Inget annat land har så många festivaler som Indien. Så varierande det blir, det finns en anledning att fira allt. Från färg till ljus och godis, Puja är kul men helt ofullständig utan Rangolis. De finaste av de 9 bästa idéerna för festival rangoli -mönster med bilder listas här nere, vilket gör ditt jobb enklare, så att du helt kan koncentrera dig på att ha kul genom processen.

9 bästa Rangoli -mönster för festivaler med bilder:

Låt oss hitta här med visade indiska festival rangoli -mönster som ger dig en uppfattning om hur du gör designen av din rangoli.

1. Unik Round Festival Rangoli Design:

Unik rund Rangoli -design -Festival Rangoli -mönster

Det är en av de mest detaljerade och pittoreska i utseende och en win-win när du har gäster att behaga. Det kan enkelt göras genom att göra en stor cirkulär form och sedan blommönster i mitten. Dekorera det medan du går men se till att använda kontrasterande färger där det finns överlappningar av två konturer.

2. Vasant Panchami Rangoli Design:

Vasant Panchami Rangoli - Festival Rangoli Designs

Saraswati Puja är tiden då alla barn i familjen samlas för att dyrka lärandets gudom. För att göra festivalen ännu bättre kan du alltid använda en rangoli med rätt gränser och former för att göra en svan eller venen som gudinnan bär.

3. Hinduisk handgjord religiös Rangoli -design:

Hinduisk handgjord religiös Rangoli -design

Från om till hakkors, denna Rangoli är en allsidig sådan, som kan användas för alla tillfällen. Vanligtvis lätt att göra, det implementeras när du inte vill att din konst ska tas ner så snart festivalen är över.

4. Durga Puja Rangoli Art:

Durga Puja Rangoli - Festival Rangoli Designs

För att göra denna festival rangoli är Bengal stil gudinnan Durga ansikte det rätta sättet att börja. Börja med en grov skiss och sätt sedan in färger när du går. Glöm inte att rada porträttet med ljusa mönster runt om.

5. Shining In The Dark Onam Festival Rangoli:

Shining In The Dark Onam Rangoli - Festival Rangoli Designs

Du kan välja att göra en rangoli för Onam för att markera skörden. Du kan skapa en snygg Kathakali med hjälp av dina favoritfärger och omforma dem med penslar. Se till att lägga ut diyas runt om, eftersom de mörka färgerna skulle få mycket uppmärksamhet på det sättet.

6. Lord Ganesha Round Rangoli Design:

Lord Ganesha Round Rangoli Design - Festival Rangoli Designs

Används i de flesta hem på den lyckosamma dagen i Ganesh Chaturthi, det är en stor vurm i delar av Mumbai där dyrkan av Lord Ganesha Rangoli har en avgörande betydelse. Börja med att göra en grov bild av Lord Ganesha i mitten och dekorera den sedan efter egen vilja.

7. Shivaratri Festival Rangoli:

Shivaratri Festival Rangoli

Det krävs ingen gissning att inse att denna Rangoli skulle använda Om -symbolen för att ge en speciell touch festligheten vid tillfället när du ber för din makes långa hälsa. Det kommer att se fantastiskt ut och du kan börja med att göra en Om -symbol först och sedan omge den med mönster och mönster i ljusa färger.

8. Radha Krishna Rangoli Art For Krishnashtami:

Krishna Rangoli - Festival Rangoli Designs

Något stort för en Rangoli -konst kan vara Radha Krishna Rangoli -designen. Bilden på dessa älskare är så vacker för Rangoli är för festival. Färgerna ska vara ljusa och Krishna ska vara i blått för att ge utseendet en touch av äkthet.

9. Diyas Rangoli Design för Festival Diwali:

Diwali Rangoli Design - Festival Rangoli Designs

Diwali är den ljusaste festivalen i den indiska kalendern och ingenting rinner ut lika mycket som en Rangoli. Under det festliga tillfället kan du hämta alla lovord genom att bara rita diyas och placera små lökar på plats.

Det är viktigt i vår kultur att markera den heliga början på en festival med en Rangoli, och dessa nio mönster borde säkert ha dina rekord upprättade och fungera som en ultimat vägledning genom årets alla firanden.