Ordet galicha betyder matta eller matta. Därför ska galicha rangoli göras väldigt snyggt och bör ha fint arbete i det. Invecklade detaljer ser vackra ut och får det att se ut som matta. Användning av ljusa färger kommer att göra det mer attraktivt. Denna typ av rangoli är tidskrävande, men slutresultatet är enastående.

Vackra Galicha Rangoli -mönster med bilder:

Låt oss se de 9 bästa Galicha rangoli -mönstren att prova under vilken festivalsäsong som helst.

1. Halichirkelformad Galicha Rangoli:

Halvcirkelformad Galicha Rangoli

Galicha rangoli kan göras i olika former. För att få det att se annorlunda ut kan man göra en halvcirkel. Denna design ser bäst ut framför en dörr eller entréområdet. Ljusa och kontrastfärger ser bäst ut. Det kan också göras med hjälp av affischfärger. Det ser dock bäst ut när det görs med rangolipulver. Många detaljer med vitt pulver kan få det att se stort ut.

2. Traditionell Galicha Rangoli -design:

Traditionell Galicha Rangoli -design

Bild på gudar eller gudinnor kan också göras på golvet. Detta kan vara svårt för alla att rita men ser riktigt bra ut när det görs på festivaler. Denna typ av mönster visar sig vara mycket traditionell. Rangoliens storlek kan variera. Det kan antingen göras i stor skala eller på ett litet område. På bilden ovan, herre Ganesha i en cirkel med stora rektangulära områden som sträcker sig från två sidor. Detta mönster ser bra ut när det görs på en väg.

3. Galicha Rangoli för Diya:

Galicha Rangoli för Diya

Galicha rangoli kan göras runt diya eller en diya stativ. Detta kommer att markera diya och få ditt hus att se vackert ut. Konstruktionen är i allmänhet enkel och utförd på små ytor, så att den inte tar mycket plats. Två av sådana galicha rangolis på två sidor av samma dörr med diyas på ser spektakulär ut. Detaljerad information om rangoli -designen kan göras efter bekvämlighet.

 [ Se mer: Rangoli porträttdesign]

4. Fyrkantig Galicha Rangoli -design:

Fyrkantig formad Galicha Rangoli -design

Galicha rangoli -design kan också göras i kvadratisk form. Det är vanligtvis tänkt att det ska göras i mitten av huset eller vid ingången. Förutom torget kan mönster också göras utanför gränsen. Detta gör att rangoli ser ännu bättre ut. Kontrastfärger bör användas för att det ska se attraktivt ut. Man måste undvika att använda för många typer av färger och välja tre till fyra nyanser.

5. Floral Galicha Rangoli Design:

Blommig Galicha Rangoli -design

En blomma kan göras med olika färger som rangoli. För att göra det vackert kan detaljer göras med hjälp av olika nyanser, och blommans design kan variera. En kant längs huvudblommorna kommer att slutföra utseendet. Gränsen kan också ha löv och små blommor. Denna typ av rangoli kan göras vid ingången eller i mitten av huset.

6. Fluorescerande färgade Galicha Rangoli:

Florescerande färgade Galicha Rangoli

Istället för att använda det vanliga rangolipulvret kan man använda fluorescerande pulver. Detta kommer inte bara att göra rangolin mer attraktiv utan kommer också att få detaljerna att se distinkta ut. Samtidigt används denna typ av färg inte ofta, så det kommer automatiskt att få rangoli att se annorlunda ut. Religiösa symboler kan göras för att passa tillfället.

[ Se mer: Enkla Rangoli -mönster med bilder]

7. Påfågelformad Galicha Rangoli:

Påfågelformad Galicha Rangoli

Galicha rangoli kan göras genom att göra påfåglar. Detta ger ett mycket traditionellt utseende. Det ser bäst ut när det görs på en stor yta. Istället för att göra för många detaljer måste man välja nyanser ordentligt. Detaljer måste endast göras genom att använda vitt pulver eftersom det kommer att göra designen framträdande. Skuggning kan göras inuti påfågeln, vilket kommer att göra påfågeln annorlunda än det vanliga mönstret.

8. Rainbow Colored Galicha Rangoli:

Rainbow Colored Galicha Rangoli

Nyanser av regnbågen kan användas för att göra rangoli. Man kan använda nyanser i mitten och sedan använda vitt pulver för att göra detaljer utanför cirkeln. Denna typ av design är inte vanlig och ser väldigt trendig ut. Det är inte bara färgerna som får det att se attraktivt ut utan även detaljerna gjorda av vitt pulver. Stor yta skulle vara det bästa för denna typ av mönster.

 [ Se mer: Bilder av trä Rangoli]

9. Galicha Rangoli för ett stort utrymme:

Galicha Rangoli för ett stort utrymme

Denna typ av rangoli ser bäst ut när den görs på en stor yta. Användning av olika nyanser undviks; istället används vitt pulver ovanpå de olika nyanserna. Skuggning av nyanser kan göras enligt ovan. Detta kommer att ge en kant till det. Skönheten i denna rangoli återspeglas bara när den görs i ett stort område. Vitt pulver kan användas för att göra mönster utanför cirkeln också som visas ovan.