Järnvägsresor i Indien har varit bland de mest populära transportsätten. Sedan tiden för den brittiska regeringen i Indien är järnvägsresor det föredragna resesättet för de flesta indiska människor. Järnvägsresor ger dig möjlighet att ta in och uppskatta sevärdheterna och ljuden från Indiens landsbygd och dess landsbygdsfickor. Några av dessa järnvägsresor ger passageraren alla viktiga bekvämligheter och tjänster i världsklass. Faktum är att vissa tågresor också tar dig genom historiska städer och jordbruksmarker. Därför ger det dig möjlighet att upptäcka jungfruliga kulturer och vackra landskap.

järnvägsresor

Nedan listas några av de bästa indiska järnvägsresorna:

1. Goa Express (Vasco Da Gama till Londa):

Vattenfall förutom berg i Rail Journey

Goa har alltid ansetts vara ett magiskt land. Men om du verkligen vill njuta av det bästa som Goa har att erbjuda måste du ta en tågresa i Goa Express. Du kommer att fyllas av glädje när du bevittnar familjer och barn plaska i vattnet, vänner myser på tågspåren för en chatt. Du kommer också att få en känsla av bylivet i Goan, vilket är något. Du bör också komma ett eller två naturliga vattenfall förutom berg.

2. Nizamuddin Duronto Express (Pune till Delhi):

Nizamuddin Duronto Express Rail Journey

Denna tågresa har ett av få stopp på andra stationer. Därför kommer du att njuta av en non-stop resa med några av de mest fantastiska vyerna som är möjliga. Ombordstjänsten har också utpekats som en av de bästa. Du kommer att passera floder, berg, byar och till och med en öken under din resa. Den andra fördelen är att dessa tåg vanligtvis är urspårningssäkra.

3. Indian Maharaja Deccan Odyssey (Mumbai till Delhi):

Indisk Maharaja Deccan Odyssey

Indiska Maharaja Express anses vara bland de främsta lyxtågtjänsterna i Indien och erbjuder några av de mest spektakulära sevärdheterna även när det passerar genom Rajasthan innan de anländer till Delhi. Du har möjlighet att göra några tiger-spotting förutom att ens få en titt på Ajanta och Ellora grottor. Du kan också vara säker på alla möjliga bekvämligheter och lyx med butlerservice och femstjärnig mat.

4. Island Express (Kanyakumari till Trivandrum):

Kanyakumari till Trivandrum Rail Journey

Äventyret på detta börjar vid sammanflödet där tre havskroppar möts vid den sydligaste spetsen av Indien. Genom resan utsätts man för tät grönska, palmer och det bästa som naturen har att erbjuda. Faktum är att de flesta passagerare tycker om att resa i den allmänna kupén för att få en bättre bild av utsidan av flora och fauna.

5. Himalaya -drottningen (Kalka till Shimla):

Indiska järnvägsresor

Denna tågtjänst går tillbaka till tiden för den brittiska Raj i Indien. Även om tåget slingrar sig genom olika tunnlar och broar, utsätts man sakta för all den naturliga skönhet som visas. Tåget används inte bara av resenärer utan också av vardagspendlare. I själva verket gör tåget en hel del stopp för att passagerare ska kunna ta en bit och te.

6. Jammu Mail (Jammu till Udhampur):

Jammu Mail (Jammu till Udhampur)

Denna tågresa hjälper dig att resa till foten av Himalaya. Resan kommer att väva genom en bergig terräng och passagerare kommer också att utsättas för floder och dalar. Även om du tar dig igenom otaliga tunnlar kommer du att bli påmind om de engelska ängarna.

7. Golden Chariot (Bangalore till Goa):

Golden Chariot

Denna lyxiga tågtjänst är det perfekta sättet att resa söderut. Passagerare kommer att få uppleva gamla tempelruiner, sandstensgrottor och palats. Du kan också luta dig tillbaka och njuta av den vackra utsikten även när du långsamt rullar in i Goa. Tjänsten på tåget är förstklassig.

8. Darjeeling Toy Train (New Jalpaiguri to Darjeeling):

Darjeeling Toy Train (New Jalpaiguri to Darjeeling)

Leksakståget slingrar sig genom skogar, teträdgårdar och plantager även när du får komma nära och personligt med teplockarna. Tåget tar sig sedan till huvudområdet.

9. Mandovi Express (Goa till Mumbai):

Mandovi Express

Det fantastiska landskapet, tunnlarna och broarna gör denna indiska tågresa från Goa till Mumbai till en av de bästa. Du kommer också att utsättas för risfält och mango- och kokospalmer.