Ringar är en integrerad del av mänskligt mode sedan åldrar. Ringar är smycken gjorda av olika material, mestadels metaller och bärs på fingrarna. Genom historien har ringar bärts som symboler för makt, position eller respekt. Ringar har varit på modet även under de grekiska och romerska imperiernas tid. Ringar har burits av människor i över 100 år för att visa status, rikedom, engagemang etc..

ringar för män

Olika typer av herrringar:

Som ett resultat av en så stor historia har ringar sett många olika stilar, funktioner och former genom åren. Idag kommer vi att berätta om de 25 bästa typerna av ringar för män. Välj din ring noggrant. En fel ring kan förstöra hela ditt utseende.

1. Enkla vigselringar för män:

Enkla vigselringar för män

Vigselringar är en av de ringar som du bär under större delen av ditt liv. Funktionen är att påminna dig om din framgångsrika strävan att hitta den rätta. Eftersom dessa ringar betyder så mycket är de avsedda att bäras ordentligt och underhållas väl. Ursprungligen användes de endast av kvinnor. Men under den senaste tiden bärs vigselringar av båda makarna. Nuförtiden väljer de flesta par matchande vigselringar. Vigselringar är gjorda av olika material som guld, silver och till och med platina.

2. Enkla förlovningsringar för män:

Enkla förlovningsringar för män

Förlovningsringar har använts av kvinnor sedan åldrar. Men i denna ålder av jämställdhet har män också setts med dessa ringar. Förlovningsringar anses vara en symbol för kärlek och förening. Dessa ringar bärs i allmänhet på ringfingret på vänster hand. I vissa länder bärs den på höger hand. I allmänhet har förlovningsringarna diamant som sin centrala sten. I vissa fall, där förlovningsringar delas som arv, används också andra ädelstenar.

Läs mer> Senaste förlovningsringar.

3. Knuckle Men Rings Designs:

Knuckle Män Ringar Designs

Knogringen är också känd som fingertoppringen. Detta beror på att de ringarna till skillnad från normala ringar bärs på fingertopparna. Dessa ringar är ett modefenomen i USA. Kändisar som Rihanna och Beyonce. När du köper sådana ringar, se till att de inte är lösa, eftersom dessa ringar har en tendens att glida direkt från fingrarna.

4. Mens Mood Ring Design:

Mäns Mood Ring Design

Stämningsringar bärs för att bestämma en persons humör. Stämningsringen ändrar sin färg beroende på bärarens temperatur. Stämningsringar är mycket populära bland tonåringar. Stämningsringar innehåller ett termokromt element, som ändrar färg med avseende på temperaturen.

Läs mer> Färger på indiska humörringstenar.

5. Mästerskapsring för herrar:

Mästerskapsring för herrar

Mästerskapsringar för herrar är ringarna som ges till vinnarna och de andra i nordamerikansk professionell sport. Det liknar tanken på att dela ut medaljer till vinnarna och tvåan i OS. Sådana ringar presenteras också för personer som är tillräckligt värda att gå med i idrottshallen.

6. Mourning Mens Ring:

Mourning Mens Ring

Den här ringen bärs för att sörja en älsklings död. Det är också känt som minnesring. Den kan användas från 1300 -talet. I vissa familjer överfördes också sorgarringar som arv till nästa anhöriga. Det är generellt svart i färgen. Det är generellt mycket litet och det är gjort på ett sådant sätt att det inte är särskilt flashigt.

7. Birthstone ringar för män:

Birthstone ringar för män

Födelsestensringar skapas vanligtvis med en enkel ring tillsammans med användarens födelsesten. Vissa människor anser att deras födelsestenar har tur för dem. På grund av detta bär många människor fortfarande sina födelsestensringar. Man tror att födelsesten hjälper bäraren att förvärva hälsa, förmögenhet och berömmelse.

Läs mer> Nya mönster av Birthstone ringar.

8. Cameo -ring:

Cameo ring

Cameo ringar för män är en mycket antik typ av ringar. Dessa ringar hade en ristad cameo på sig. Normalt var dessa cameos bilder av helgon, gudar eller porträtt. Men under de senare åren bärs de av romarna som ristade bilder av sina gudinnor och deras berömda soldater.

9. Klassringar för pojkar:

Klassringar för pojkar

Klassringar bärs i allmänhet av studenter eller alumner vid ett känt universitet. Sådana ringar ges under minnesceremonin för deras examen. Traditionen att dela ut klassringar startade från en militärakademi vid West Point år 1835.

10. Posie Mens vigselring Design:

Posie Mens vigselring design

Posieringar används för bröllop. De kallas Posie på grund av den poetiska inskriptionen som är graverad i insidan av ringen. Sådana ringar överförs också som arvegods som en familjvapen. Dessa ringar har inte ett särskilt prickigt utseende på grund av frånvaron av en central ädelsten. De var mycket populära från 1400 -talet till 1600 -talet i både England och Frankrike som den perfekta älskarens gåva.

11. Doktorandesign:

Doktorandesign

Sådana ringar bärs av läkare som har tagit examen från ett universitet i Sverige. I USA är präster också kända för att bära en sådan ring när de tar examen i teologi. Det sägs att det är obligatoriskt för nyutexaminerade läkare att bära ringen under officiella ceremonier. I Danmark bärs denna ring på höger hand medan den bärs på vänster hand av svenska folket.

12. Kyrklig ring:

Kyrklig ring

I västerländsk kristendom bar prästerskap och biskopar en kyrklig ring. Dessa herrringar var i allmänhet stora och gjorda av guld. De hade en sten på toppen av ringen. Dessa ringar anses vara ett tecken på största respekt. Ringarna som presenteras för dem från kyrkan tillhör dem inte. I stället tillhör den kyrkan och den överförs till nästa person.

13. Herr Claddagh ringdesign i silver:

Herr Claddagh ringdesign i silver

Claddagh -ringar är slitna som ett tecken på kärlek och vänskap. Enligt irländska traditioner betecknar Claddagh -ringar förtroende och förening. Dessa ringar har använts sedan 1600 -talet. Under romartiden pärlade dessa ringar symbolen för två knäppta händer. Det betecknades som en symbol för utbyte av löften. Det har varit känt att vidarebefordra dessa ringar som arv till familjen. Det var så känt att det har framträtt i många böcker som skrevs mellan perioden 1906 till 1945.

14. Eternity Ring för män:

Evighetsring för män

En evighetsring är också känd som oändlighetsringen. I antiken presenterades den för en drottning från kungen för att behålla henne i evighet. I modern tid har män också använt dessa stolt. Dessa ringar har normalt inte en central sten. Diamanter eller andra ädelstenar är inneslutna i ringen. Detta gör att ringen ser dubbad men elegant ut.

15. Finger Armor Ring:

Finger Armor Ring

Fingerpansarringen är hip i gotisk stil. Fingerpansarringar för män täcker normalt hela fingerområdet. De gav en andra led för att möjliggöra rörelse av fingret. Fingerpansarringen har varit mycket populär sedan evigheter. Dessa ringar användes av krigare i England under 1500 -talet. Dessa ringar kan tillverkas av olika material som läder, stål, guld etc..

16. Friendship Mens Ring Designs:

Friendship Mens Ring Designs:

Vänskapsringar ges till varandra av sina vänner. Det anses vara ett tecken på deras eviga vänskap och tillit. De flesta av dessa ringar använder skärande design för att symbolisera vänskap. Några av dessa ringar har till och med ädelstenar. I allmänhet har de två ädelstenar för att beteckna förtroendet mellan vänner. Syftet med hans ring är att beteckna vänskap- platonisk eller romantisk.

17. Gay Pride Mens Ring:

Gay Pride Mens Ring

Under den senaste tiden av gay pride och HBT -evenemang anses gay pride -ringar vara ett tecken på stöd. Dessa ringar består av regnbågens sju färger. Regnbågsfärgerna betecknar HBT -rörelsen. Denna ring bärs på ringfingret på höger hand. Många människor som stöder HBT -rörelsen bär den här ringen och stoltserar den stolt till stöd för sina homosexuella medarbetare.

18. Traditionella Signet Ringar för män:

Traditionella Signet Ringar för män

Signetring en mycket traditionell ring som bärs som en familjvapen. De flesta signetringar har familjevapen graverade ovanpå sig. Dessa ringar har en platt ram på vilken toppen är graverad. Denna kam när den pressas på hett vax lämnar ett intryck av toppen. Dessa ringar användes som bärarens signatur under antiken. Det betecknade kraften hos personen som bär den. Dess användning kan spåras tillbaka till Egypten, där signetringarna bär för att täta viktiga dokument med vax.

19. Vaktring för män:

Vaktring för män

Skyddsringar kallas också ringförstärkare. Det enda syftet med dessa ringar är att förbättra den visuella skönheten hos patiensringen. När de bärs tillsammans ser de båda ut som en enda, flerstenad ring. Vaktringar presenteras också för armén och militär personal som en hyllning för att bevaka sitt land. Ringarna som presenteras för dessa soldater har militärstyrkens emblem graverat ovanpå dem.

20. Multi-finger ringar för män:

Multi-finger ringar för män

Som det är uppenbart är Multi finger ring en ring som bärs på flera fingrar samtidigt. De kan vara sammankopplade eller inte. Dessa typer av ringar har populariserats av den senaste hiphopkulturen. De kan ha ädelstenar inbäddade i dem eller de kan ha ett vanligt utseende. De är en mycket viktig del av en hipsters garderob. Den är tillverkad med olika material som guld, svart guld, silver etc..

21. Poison Ring Design för män:

Herrgiftdesign för män

Dessa ringar har ett särskilt utrymme eller fack under ramen för att lagra liten mängd vätska. Även om det heter så, användes dessa ringar faktiskt för att bära runt små mängder parfym. De blev populära runt 1500 -talet i Europa. I filmen “Smurfarna 2” ses skurken Gargamel bär en sådan ring som bär en liten mängd magisk vätska i den.

22. Aqeeq -ring för muslimska män:

Aqeeq -ring för muslimska män

Aqeeq -ringar bar muslimerna under medeltiden, särskilt shiiterna. Ordet aqeeq betyder kvarts. I islamisk religion är kvarts en halv dyrbar pärla och har stor betydelse. Enligt islamiska studier bar profeten Muhammad en aqeeq -ring på höger hand. Till och med detta datum bär muslimer både shia och sunnier en aqeeq -ring med silver på sina högra händer.

23. Järnring:

Järnring

Järnringen är också känd som ingenjörsringen. Den bärs av en gemenskap som består av ingenjörer och medlemmar av US Order of Engineers. Denna ring är tillverkad av rostfritt stål, eftersom det står för yrkets styrka. Ringen är så enkel som möjligt för att påminna bäraren om sin ed att hjälpa mänskligheten genom att använda sitt yrke.

24. Gimmel Rings for Man:

Gimmel Rings for Man

Denna typ av ring görs genom att sammanfoga två eller flera ringar. Dessa typer av ringar var populära på 16 -talet & 1600 -talet i Tyskland, England och andra länder. De användes då som förlovningsringar då. Kopplingarnas sammankoppling trodde man representerar kärleksbandet mellan paret. Det var också känt som den gemensamma ringen i England. Det var så populärt att det hittade många referenser i Shakespeares många pjäser, inklusive Othello.

25. Pusselring i guld:

Pusselring i guld

Pusselringarna är en av utsökt skapade ringar. Dessa ringar liknar 3 till 4 metallband sammanflätade med varandra. Denna otroliga likhet ger denna ring dess namn som pusselringen. Det är också känt som den turkiska vigselringen. Det sägs att när det har tagits bort från makens finger är det väldigt svårt att få tillbaka det till samma sätt som tidigare.

Ringar har varit en del av det mänskliga sättet sedan tusentals år. På grund av detta finns det olika typer av ringar och mönster tillgängliga. Ringar kan ha många olika funktioner- religiös, symbolisk eller social. Trots allt detta står Rings som en statussymbol och återspeglar användarens karaktär. Därför är det viktigt att välja och bära en bra ring eftersom det säger mycket om dig.