Genom att använda en speciell jacquardvävstol skapas jacquarddesignen. Den väver tråden direkt på tyget i stället för att skriva ut eller brodera den. Det kan vara en blommönster, diamantformad eller en damastdesign. Jacquarddesigner är vanligtvis vävda i olika sareematerial som linne, crepe eller siden. De är extremt hållbara och lätt att drapera. Jacquard sarees är vanligtvis maskinvävda, men de invecklade detaljerna som ingår i sareen är stavningsbegränsande. Huvudteman för en jacquard är geometri, barock och blommig. Kolla in några av de attraktiva Jacquard -sareedesignerna i den här artikeln:

Bästa Jacquard Saree Designs:

Här är våra topp 9 fantastiska jacquard sarees med bilder enligt oss.

1. Jacquard Blue/Purple Half Banarasi Saree:

Jacquard BluePurple Half Banarasi Saree 1

Toppen av vårt val är denna kombination för speciella tillfällen, saree. Denna nedre hälften av denna banarasi är kungsblå i ett självtryck och en underbar tjock, genomarbetad jacquardkant. Pallan är en mjuk nyans av lila broderad i vackert gyllene resham -arbete. Se strålande ut på någon fest i denna fantastiska designer saree.

2. Green Gold Two Tone Jacquard Saree:

Jaquard Sarees-Green Gold Two Tone Jacquard Saree 2

Se rik och glansig ut i denna tvåfärgade gröna och guldsilke saree. Sareen är en vanlig men glänser med guldtonen under särskild belysning. Pallan har en vacker gyllene jacquarddesign medan gränsen har ett löpande sicksackmönster. Detta är en av de populära guldton jacquard sareesna.

3. Svart och guld Jacquard Manipuri Silk Saree:

Jaquard Sarees-Black And Gold Jacquard Manipuri Silk Saree 3

Se lockande ut i denna glamorösa Manipuri -siden -saree. De varma, gyllene sidenvecken med svarta broderade paisley -mönster samordnar perfekt med sareens svarta jacquardpallu. Gränsen är guld med en rosa färg som ger en stark kontrast mot resten av sareen. En fantastisk bit. Njut av de beundrande blickarna på någon cocktail eller kvällstid. Detta är en av de glamorösa Manipuri jacquard siden sarees.

4. Cream and Pink Crepe And Net Jacquard Saree:

Jaquard Sarees-Cream And Pink Crepe And Net Jacquard Saree 4

Se gudomlig ut i denna eleganta halvcrepe och halva netto saree. Med kjolen broderad i vackra vita och rosa blommor har denna outfit den vintage, romantiska lockelsen. Den magenta pallan med en jacquardkant tillsammans med en fantastisk blus som har broderade näthylsor gör denna saree helt enkelt utsökt. Detta är en av de bästa jacquard crepe sareesna.

Se mer: Saree -broderidesigner

5. Vinfärgad Jacquard Satin Saree:

Jaquard Sarees-vinfärgad Jacquard Satin Saree 5

Se ut och känn dig som kungligheter i denna underbara jacquard saree. Ett mjukt, lyxigt stycke vin, satin, med en guldblå ​​jacquardblus får dig att känna dig majestätisk när du draperar den. Den tunna gyllene kanten tillför sarén extra elegans. Detta är en av de bästa satin jacquard sareesna.

6. Marinblå och röd Georgette Jacquard Saree:

Marinblå och röd Jacquard Georgette Sari 6

Bär denna exklusiva designerensemble till alla bröllop och se käftarna falla. Denna utsökta georgette -bit har en absolut kunglig kvalitet. Den röda, kraftigt utsmyckade kjolen och den marinblå jacquard -övre halvan kontrasterar perfekt. Lägg till grimhalsens utsmyckade gyllene blus med den röda och guldutsmyckningen som matchar sareesgränsen, du kommer att se ut från denna värld. Detta är en av de bästa georgette jacquard sareesna.

Se mer: Vipul Silk Sarees

7. Ljusrosa Net Jacquard Saree:

Jaquard Sarees-Light Pink Net Jacquard Sari 8

Titta varje tum på divan som du är i denna exklusiva designer net saree. Det fantastiska rosa tyget ser så delikat ut och glittrar med en perfekt jacquardblommönster överallt. Den skimrande gränsen ger extra glamour till denna underbara saree. Detta är en av de bästa underbara jacquard net sarees.

8. Green And Cream Banarasi Jacquard Saree:

Jaquard Sarees-Green And Cream Banarasi Jacquard Sari 8

Var en kvinna av substans och bär en känsla av sofistik i denna glamorösa banarasi jacquard saree. Jacquardfärgad design kombinerad med flaskgrön och en antydan till rött ger denna saree en rik kvalitet och väcker minnen från den kejserliga eran. Majestätisk och storslagen, bär denna saree med nåd och känns som en miljon dollar.

Se mer: Jamdani Sarees

9. Georgette And Net Jacquard Saree:

Jaquard Sarees-Georgette och Net Jacquard Sari 9

Bländ på bröllopet eller mottagningen i denna överdådiga, georgette och netto saree. Den röda veckade delen av sareen antyder tradition med den gyllene jacquard -paisley -designen. Medan du lägger till en modern twist med en beige spetsöverdel som har broderat i vackert, invecklat zari -arbete.

10. Chiffong Jacquard Saree:

Denna turkosa chiffong jacquard saree är perfekt för kvällstillfällen. Det ser sensuellt ut och får dig att se storslagen ut med självdesign. Höjdpunkten på sareen är den dubbla kanten, som har en fin gyllene paljett och lila lager. Att välja denna saree får dig att se ut som en diva!

11. Jacquard Cotton Sarees:

Denna vackra Jacquard -bomullssaree är mycket elegant och erbjuder ett kungligt utseende. Den har en vacker gyllene zari -kant med storslagna blommotiv. Denna saree ger ett mycket traditionellt utseende och är ett perfekt val för bröllop och stora tillfällen. Den gyllene glansen får dig att lysa som en solstråle.

Jacquard sarees är kända för sitt rika utseende. Dessa arvssarier är ett populärt val bland kvinnor som vill se sitt bästa ut vid tillfällen. De är lätta men ser tunga ut på grund av deras invecklade och detaljerade vävning. Till skillnad från de tryckta sareesna görs Jacquard -mönster på väven. Detta ger sareerna en unik konsistens och ser ut som i stor utsträckning handbroderade sareer. Nästa gång du letar efter ett alternativ till en siden saree är Jacquard din bästa insats för att se ut som en miljon dollar.