För damer handlar det om trend och kläder som bärs enligt den nuvarande trenden och stilen. Till den listan över trendiga sareekollektioner skulle den första på diagrammet vara spets -sareedesignerna. Spetsarien föredras av unga tjejer och damer i medelåldern framför sin attraktiva design och invecklade tråddesign.

Spetsens historia går tillbaka till sextonhundratalet som hittades av italienarna, flamländarna och senare spetsdesignen spreds till de europeiska länderna. I dessa åldrar, det vanliga spetsmaterialet där linne, guld, silvermaterial och sedan när tråden bomull blev populär, gjordes spetsdesigner från bomull i allmänhet.

Under den industriella och franska revolutionen runt 1800 -talet såg förändringar i mode och designindustri goda förändringar när det gäller tillverkning och design av tyg. På grund av dessa förändringar blev investeringen i att designa spetsmaterial billigare och lättare att väva bomullsspetsmaterialet. Förekomsten av spets genom saree introducerades runt 1800 -talet sedan modeindustrin har vuxit tillsammans med nya och senaste spetsvävssaree.

Betydelsen av Lace Sarees:

Spetsarien är gjord av bomullstyg och bekvämligheten och användarvänligheten ökar spetsariens viktiga vikt. Det finns en annan typ av att skapa spetsdesign. De vanligaste mönstren är nålspetsar och spolspetstyper som följs av andra typer av virkning, Knuten, Klipparbete, Stickad spets.

  • Hanteringen av sareen är viktigt kunskap för damerna innan man binder och bär saren. Beroende på Saree -designen och färgen kan blusen matchas.
  • På grund av hudlindrande design och material är denna typ av saree bäst lämpad för en fest eller under ett bröllopsfest.
  • Tillägg till typerna av snöringar, färgen på snörningen ger också skönhet till saree -designen.

Lace Saree Funktioner:

På grund av sin nyanserade design är tiden för att skapa spetsdesignerna verkligen märkbar, vilket leder till dess största betydelse för att bevara sareen under en längre tid genom att bära sareen på ett ordnat sätt med minimala bobbynålar fästa på sareen.

Det finns en mängd olika spetsdesigner som inkluderar Sheer -spetsen som är en transparent design, fullt mönstrade spetsar som är delvis fodrade och det stretchiga spetsmaterialet som har spetsutsikter med en stretchig känsla. På grund av dess olika avgift och utseende gör det mer viktigt från andra sarees.

Mest föredragen åldersgrupp bland kvinnor:

Som talesättet säger: ”Ålder är inte en gräns”, men i det här fallet kan du sätta gränser för damer när de tänker på åldersrelaterad designstil och känsla. När det gäller vilken åldersgrupp är det definitivt bland unga tjejer fram till mitten av 40-talet. När året går är damerna i medelåldern mer hälso- och kostmedvetna, de ser unga och moderna ut med den vackert invecklade spetssaren. Och det är mycket välkänt att unga tjejer definitivt är kär i moderna väldesignade spetsare.

Vilken kroppsform kvinnor är att föredra?

Detta är definitivt en knepig fråga som ska besvaras av tjejer och damer. Eftersom denna saree är ganska ömtålig och mindre formbar än andra sareetyger, finns det definitivt en begränsning när det gäller att föredra kroppsform. Den lämpligaste kroppsformen kan definitivt vara smal till medelfigur. På grund av bristande flexibilitet skulle överdriven fettbyggd kropp ha svårt att bära och underhålla sareen och för den mycket magra kroppsformen är spetsväven mindre märkbar än mager till medelstor kroppsform.

Senaste modellerna av spetsar med bilder:

Här är de 10 bästa spets -sareedesignerna för en kändislook.

1. Chantilly Lace Saree:

Chantilly Lace Saree

Chantilly är namnet om staden i norra Frankrike, därför kallas denna spetsare för franska Chantilly spetsar. Denna typ av spets sari är elegant att bära på grund av den höga kvaliteten på spetsarna som används vid vävning av denna färgglada gängade spetsar. Spetsmaterialet är tillverkat i Frankrike; därför talar kvaliteten genom färgens ljusstyrka och sari -hållbarhet.

Tyg som används: Tyget som används för att skissa denna saree är vanligtvis bomullsmaterialet som också kan kombineras med annat syntetiskt material för att ge extra syn.

Tillfälle att bära: Denna typ av kroppsformande saree passar bäst som festkläder och även för någon moderniserad traditionell temafest.

2. Lace Net Saree:

Lace Net Saree

Net lace sari är en typ av transparent textil som uppnås genom noggrant trådarbete och bildar korsningar mellan trådarna som ger nätet form. Till detta nätmaterial utförs spetsarbete för att ge ett rikt utseende. Trådens färg kan antingen likna nätmaterialet eller kontrast till nätmaterialet.

Tyg som används: Nätmaterialet som används är syntetmaterial avgränsat tillsammans med bomullstråd för att skapa snöret längs sareen.

Tillfälle att bära: Denna typ av hudavlastande saree är en absolut outfit för en högskolekultur, kontorsfest eller någon familjefest.

3. Bridal Lace Saree:

Bridal Lace Saree

Bridal spets saree är en typisk saree som bärs under kristen bröllopsdag av bruden. Den typiska färgen som används vid detta tillfälle är ren vit till ljusrosa eller till och med benvit. Färgen som används är i allmänhet mild för att lyfta fram brud juvelerna och håret. Brudens spetsare har denna unika snörning som löper längs hörnen såväl som på pallusidan med en slät kropp. Sareens kropp kan vara av vilket syntetiskt sareematerial som helst.

Tyg som används: Tyget som används är bomullssnörarbete med stenverk inbäddat i snöret. Det använda sareematerialet kan vara av vilket lätt syntetiskt material som helst.

Tillfälle att bära: Som namnet antyder är detta en typisk brudens saree. Numera bär brudtärnan också kontrastfärgade lacework saree.

4. Beige Lace Saree:

Beige spets Saree

Beige spets saree kan betraktas som universell färg saree som passar alla hudtoner. Faktorn som kan dominera kan vara gränsen och blusfärgen. Enligt ens tycke kan kantfärgen och blusen väljas.

Tyg som används: Denna beige spetssaree är gjord av bomullstråd som arbetat tillsammans med lapptäckt kantdesign.

Tillfälle att bära: Denna typ av enkel och elegant utseende saree kan bäras från formellt kontorsdräkt till casual coffee meet outfit.

5. Fancy Lace Saree:

Fancy Lace Saree

Denna snygga spetssari är en all-time-favorit för alla college-tjejer till medelålders på grund av dess dubbelfärgade saree-design med snyggt spetsarbete som görs längs hörnen om sareen när singeln är flätad snörningen faller över sareekroppen som gör att outfit ser iögonfallande ut.

Tyg som används: I denna dubbelfärgade saree är materialet som används lätt chiffong som kompletteras med gyllene glänsande snörning längs hörnen.

Tillfälle att bära: Denna typ av saree kommer definitivt att vara halvformell för en festklädsel.

6. Ljuskrona Spets Saree:

Ljuskrona Lace Saree

Ljuskrona spets saree är en känslig lättviktsdräkt som passar bäst för smala långa tjejer på grund av saree -design. Denna saree har 3D -sekvensarbetet tillsammans med stenarbeten. Sareens hörn har den skalade formen, vilket ger extra skönhet till denna svarta spetsar.

Tyg som används: Denna rena svart spets saree är tillverkad av syntetiskt material tillsammans med stenverk. Stenverket kan antingen vara syntetiska stenar eller äkta kristallstenar.

Tillfälle att bära: Detta är en typisk ungdomsfestklädsel med ett indo-västerländskt modernt tema.

7. Georgette Lace Saree:

Georgette Lace Saree

Georgette är ett av favoritmaterialen som bärs av damer i alla åldrar. När designers kombinerar detta georgette -spetsmaterial med snörning är det definitivt ett iögonfallande arbete. Spetsarbetet ses längs sareens hörn som faller vackert längs vecket vilket ger en attraktiv syn.

Tyg som används: Detta är en ljusorange färg saree som används med en kombination av Georgette -material tillsammans med snörning. Spetsarbetet är en invecklad design tillsammans med blommor.

Tillfälle att bära: Denna Georgette spetsare kan bäras av unga damer upp till medelålders kvinnor för alla tillfälliga funktioner samt en formell kontorsdräkt.

8. Blommig spets Saree:

Blommig spets Saree

Floral spets saree är en iögonfallande saree design, som har fått uppmärksamhet genom college gå unga upp till medelålders kvinnor. Sedan dess behåller alla damer i åldern 30 till 45 år sin figur, vilket gör den här kroppsformande blommönstret saree till en fantastisk outfit. Blommotrycket kan vara enfärgat till mångfärgat vilket ger en annan design.

Tyg som används: Tyget som används för denna rödblommiga spets sari är en kombination av nätmaterial och floratryck som uppnås genom snörning.

Tillfälle att bära: Denna saree är definitivt en fest att gå klädsel såväl som familjen får ihop outfit.

9. Velvet Lace Saree:

Velvet Lace Saree

Velvet lace saree är den trendgivande sareetypen när det gäller Saree-industrin. Spetsarien är i sig en fantastisk sareetyp. För att göra det mer intressant kombinerade designers snörning med sammetmaterial. Kan du bilda dig? Ja, det är en fantastisk kombination som alla damer vill äga en. Sareens kropp är gjord av nät- och spetskombination och sareens hörn är helt fodrade med sammetmaterial som markeras med lapptäcke.

Tyg som används: Denna Grå med svart färg sammet sareekombination är övervägande gjord av snörning tillsammans med nätmaterial sett längs vecket med svart sammetmaterial fäst längs sareens sidor.

Tillfälle att bära: Fest, musikaliska evenemang är ett perfekt tillfälle att bära denna fantastiska saree.

10. Celebrity Lace Saree:

Celebrity Lace Saree

Inspirerad av kläddesign som används av skådespelerskan i en film eller något festevenemang? Då är här en perfekt outfit som unga damer och kvinnor i medelåldern kan prova. Detta är kändis spets sari som är gjord av komplett snörning tillsammans med ädelsten eller Kundan sten. Höjdpunkten hos denna saree är att flödet av laceware saree som komplimanger kvinnor figurerar och färgar mer lämpligt.

Tyg som används: Materialet som används för att skapa snöret av originalt bomullsmaterial och för att ge ett rikt utseende använder designarna en kombination av guld- eller silvertråd.

Tillfälle att bära: Eftersom det här är en siffra som komplimangerar saree, passar denna typ av saree bäst för ett kändishändelse. Inbjuden till en butiksöppning? Prova sedan denna kändis spetsare.

Vilken blus är lämplig för denna spetssaree?

För damer är det definitivt inte bara att välja den bästa sareen utan också att välja den lämpliga blusen för den. För att göra det enkelt för damer finns nu färdiga blusar. För chiffongspetsar kan damer kombinera en ärmlös blus i sammet. För gul spets saree är grön spets saree svart sammet eller Banarasi brokad material blus en underbar kombination. För nettspetsare är det satin, Raw siden, Poly silkes designerblus är en bra kombination. Kändisens spetsare kommer med en bifogad blus som kan utformas som en axelbandslös eller en krage med halsringning.

Hur man stylar spetsar?

Eftersom de flesta spetsarier är transparenta, kan den bästa kombinationen för att visa upp snöret och komplettera sareen vara att använda lång sammet i kjol som matchar spetsaren. Sedan kan sareen bindas i traditionellt sareemönster, där pallu lämnas oveckad. Spetsarier är ganska tunga på grund av full bomullstråd, detta får damer att välja denna typ av saree bara för ett kort tillfälle som kvällsfest eller en halvformell kontorsfest eller till och med som festevenemangsvärd.

Vacker spetsare som fick inträde till indianer genom europeiskt inflytande, nu har spetssaren behållit sin närvaro genom att få namnet indisk spetsare. Denna starka närvaro av spetsar fungerade saree genom olika fantastiska design. Att binda spetsarén är bara en tidskrävande procedur på grund av känsligt nyanserat arbete, men senare är sareen lätt att hantera när den är använd. För att bibehålla färgen och ljusstyrkan på sareen rekommenderas det att tvätta sig för hand och hänga sareen vertikalt vilket gör att vattnet rinner ut helt.

Nu efter att ha fått en kort kunskap om spets- och spetsarén tillsammans med dess tillhörande blusdesign och spetsarebilder, är det dags för lite shopping. Kolla in närmaste butik av dig och prova en spetsare och dela din erfarenhet av att prova en spetsare.