Historien om sareen och de olika typerna som vi har i Indien är varierad och du kommer att älska att läsa ursprunget till var och en av dem. The Checked saree är en sådan stil med sareedesign som har trollbundit många kvinnor genom tiderna. Ursprunget för den kontrollerade sareen kan ses i Narayanpet sarees. Dessa har en kontrollerad yta som har broderiarbete och även tempeldesign. Historien om den kontrollerade sareen börjar från regeringstiden för Chhatrapati Shivaji Maharaj. Hans vävar skulle resa med honom, men några av dem stannade kvar på Narayanpet. De visade lokalbefolkningen hur man väver kontrollerade siden sarees med denna invecklade designstil och de blev kär i det.

Betydelsen av kontrollerade sareer:

De kontrollerade sareerna har en underbar känsla och look på kroppen. De kan vara små kontroller eller stora. Dessa kontrollerade kan vara med två färgscheman eller många. Var och en av dessa designfunktioner ökar charmen med denna underbara saree. Rutiga sareer ger dig ursprunget till dess plats och gamla folklore. När du känner till historien bakom en saree ökar det bara prestige att bära den. De kontrollerade sareerna är underbara att titta på och även att bära.

Kontrollerade Saree -funktioner:

  • Huvuddragen i den kontrollerade sareen är själva checkdesignen. Detta kan göras på gränsen och palla eller över hela sareen.
  • De senaste kontrollerade sareerna har en modern stil som är älskad av unga kvinnor i denna ålder.
  • Checkdesignen kan utföras i guld zari -arbete eller till och med trådarbete. Var och en av dessa lägger till en glamourkvot till sareen.
  • Guld- eller silverarbete är perfekt för silkesarier och de rutiga bomullssarierna kan också göras i trådarbete.

Vilka tyger används i rutade sareer:

Tygerna som används i rutssarier inkluderar bomull, siden och även mjukt siden. Var och en av dessa tygtyper ger dig en annan känsla av sareen. Bomullssarierna är bra för somrarna och vardagskläderna. Dessa sareer bärs av lärare och proffs för att få ett formellt utseende också. Siden sarees är mer festligt slitage och för tillfällen. Siden kan vara såväl rent siden som mjukt siden. Var och en av dem är mjuk och ger dig ett mycket majestätiskt utseende.

Vilken kroppsform kvinnor föredrar:

Du behöver inte ha en speciell kroppsform för att bära dessa vackra rutiga sareer. Se bara till att rutans storlek fungerar för din kroppsform. Om du är kort kommer små checkar att se bättre ut än stora checkar. Om du är lång gå in för någon typ som små eller stora kontroller. För att du ska se längre och smalare ut kan du också välja kontroller som bara är på gränsen och pallan. På så sätt får du kroppen av sareen som är vanlig och det ger höjd till personen.

Snygga Check Design Sarees för trendiga kvinnor:

Här är de bästa Checked Sarees är den moderna ta på det traditionella sättet.

1. Kontrollerad Silk Saree:

Kontrollerad Silk Saree

Silk saree är det bästa av det bästa. Materialet som används är tillverkat av sidenmaskar och det ger det en glans och ett tyg som håller dig i flera år.

Saree Design & Tyg: Detta är en ljus och färgglad rutig siden saree som är perfekt för dig. Sareen är tillverkad av rött sidenmaterial. Den röda siden saree sys sedan med guldtråd för att ge rutan design över hela kroppen. Gränsen och salladens palla är gjorda av en guldzari -kant som är bred.

Tillfällen att bära: Detta gör sareen perfekt för speciella tillfällen och festivaler.

2. Kontrollerad bomullssaree:

Kontrollerad bomullssaree

Bomull är ett annat populärt material som används över hela Indien. Tygernas andningsförmåga gör det till ett bra val för det indiska fuktiga klimatet. Detta är anledningen till att bomullssareer används på somrar.

Saree Design & Tyg: Den rutiga bomullssaren är också en sådan populär design som de flesta kvinnor gillar. Denna saree har en gul och platina check design med guld zari kant och palla. Gränsen är tunn och därför är kontrollerna den breda och stora storleken.

Tillfällen att bära: Du kan bära denna saree för vardagskläder och för ett formellt tillfälle när du kan sticka ut i en folkmassa.

3. Kontrollera Pattu Saree:

Kolla Pattu Saree

Pattu sarees är också siden sarees som kommer från södra Indien. En av de mer kända är Uppada Pattu Sarees.

Saree Design & Tyg: Dessa sareer har en längd och bredd på 100 trådar och det gör dem ganska unika. Denna speciella kontrollerar pattu saree är vacker med rostfärg och en grön kombination. Detta är en saree som kan bäras för ett viktigt tillfälle. Kontrollerna i denna saree är mycket tunna och verkar därför smälta in i den övergripande designen.

Tillfällen att bära: Du kan använda guldzari -gränsen i denna saree för en speciell festival eller som en del av bröllopstrosan.

4. Kontrollerad siden bomullssaree:

Rutig bomullssare

Bomullssilkmaterial är en underbar kombination av det bästa av varje tyg. Resultatet är en fantastisk blandning av bomull som andas och silkes rikedom och glans. Plaggen tillverkade med detta material är vanligtvis mycket billigare än siden men visar fortfarande storhet.

Saree Design & Tyg: Den här rutiga sargen i bomull har en ljusgrön och orange färg i kombination med en grön palla. Sarees kropp har guld -zari -cirklar mellan rutans design. Guldpallaarbetet ökar också denna sarees rikedom.

Tillfällen att bära: Du kan bära detta för alla festliga tillfällen eller tempelbesök.

5. Multi Color Checked Silk Saree:

Multi Color Checked Silk Saree

Det är inte bara en eller två färger du får när du väljer en kontrollerad saree. Du kan också hitta underbara flerfärgade rutiga siden sareer som har ett perfekt utseende. Dessa siden sarees har en mjuk känsla och en ljus glans.

Saree Design & Tyg: Sareerna har flera färger som är väl samordnade och ger därmed den övergripande sareen ett välkomnande utseende. Du kan bära denna siden saree för alla tillfällen.

Tillfällen att bära: Den kan användas för en festival eller ett formellt tillfälle. Bröllop är också en populär plats att bära dessa traditionella sarees på. Välj det bästa bland de flerfärger som finns.

6. Kontrollerad Border Saree:

Kontrollerade Border Saree

Några av de kontrollerade sareerna har en design endast på gränsen till sareen. Sareens kropp kommer att vara slät och ramen kommer att ha en kontrastfärgskontroll. Detta ger sareen ett unikt utseende.

Saree Design & Tyg: Kontrollerna på gränsen kan vara stora kontroller eller det kan vara en liten kontroll. Kroppen är normalt en ljus färg i siden eller bomull. Denna citrongula saree har en underbar svartvitt rutig kantsaree.

Tillfällen att bära: Detta kan bäras för alla tillfällen som festlig eller avslappnad. Gränsen för sareen gör att den ser modern ut också som att den svartvita färgen inte är traditionell.

7. Kontrollera Print Saree:

Kontrollera Print Saree

Tryckta sareer är alltid en del av varje indisk kvinnas garderob. Utskriften på en saree ser väldigt inbjudande ut och kan sträcka sig från traditionella tryck till moderna. En saree med rutmönster är också mycket populär eftersom den är både modern och traditionell.

Saree Design & Tyg: Sareen kan skrivas ut över hela kroppen och ha en kontrollkant eller vice versa. Denna speciella saree har en kontrollerad kropp och en tryckt kant. Denna tunna kant ger sareen ett mycket elegant utseende. Materialet i sareen är också mjukt och flyter bra.

Tillfällen att bära: Detta kan bäras för alla avslappnade och formella tillfällen som kontorsdräkt.

8. Kontrollerad Kanjeevaram Saree:

Kollade Kanjeevaram Saree

Kanjeevaram silkesareier är de bästa av de bästa. Dessa sareer kommer från södra Indien och särskilt Tamil Nadu. Siden är av den renaste formen och därför bärs dessa sareer för de bästa tillfällena.

Saree Design & Tyg: Checkarna Kanjeevaram saree är också mycket kända för både siden och den kontrollerade designen. Här har just denna saree en bred checkdesign med flera färger. Pallen står i kontrast med en ljusrosa rutmönster. Sareens flöde är perfekt på grund av siden som det är tillverkat av.

Tillfällen att bära: Dessa kan bäras för bröllop, festivaler, etc..

9. Svartvita kontroller Saree:

Svartvit kontrollerar Saree

En modern ta på den traditionella kontrollerade sareen är den svartvita rutssaren. Denna saree har färger som normalt inte är associerade med traditionella sarees. Den svartvita sareen är en kombination av två ljusa färger som matchar bra.

Saree Design & Tyg: Sareen har små kontroller överallt med en liten kant av svart. Fransarna av det svarta och vita på sareen gör också ett härligt uttalande. Detta kan bäras med en svart blus för det djärva utseendet.

Tillfällen att bära: Bär denna saree för formella tillfällen eller kontorsdräkt. Om du kopplar ihop den med djärva tillbehör kan den också användas för funktioner.

10. Kontrollerad linne Saree:

Kontrollerad Linen Saree

Linne är en av de naturliga fibrerna i världen. Tyget som produceras är därför väldigt mjukt och andas. Det är ett perfekt naturligt plagg som håller dig fritt flödande.

Saree Design & Tyg: Den rutiga linnesarien har en mjuk känsla och en lätt drapering. Detta är perfekt för alla väder, särskilt somrar. Du kommer att kunna bära av denna saree med lätthet. Färgerna som används i sareen är ljusa med grå färg. Detta ger den en underbar nyans som är perfekt för alla tillfällen.

Tillfällen att bära: Du kan använda detta för vardagliga eller till och med kontorskläder.

Vilken blus är lämplig för rutig saree:

En saree är komplett när du bär en matchande blus tillsammans med den. Blusen och dess mönster är också varierande. Med en kontrollerad saree är det alltid lämpligt att bära en enfärgad blus. Denna blus kan ha kontrastfärg eller matchande färg. Gränsen och pallan på en kontrollerad saree definierar vanligtvis också blusens färg. Blusens mönster kan vara beroende på det tillfälle du bär sareen för. Formella och traditionella blusar är bra för formella tillfällen medan djärva och snygga blusar kan bäras för festivaler och bröllop, etc..

Hur man stylar rutad saree:

Styling av en saree är en teknik som har sett många förändringar under åren. Det traditionella sättet att bära en saree berodde på ursprungsorten.

  • Sareen är vanligtvis draperad med pallan på vänster sida av personen. Du kan också ändra denna traditionella stil.
  • Gujarati -stil för att ta med pallen fram.
  • Du kan använda ett midjeband för att framhäva dina kurvor och ge sareen ett snyggt utseende.
  • Att lämna pallan lös eller fästa den är också ett stiluttalande som fungerar bra på båda sätten.

En saree är ett uttryck för skönhet för en indisk kvinna. Hon älskar att drapera sig i denna utsökta skönhet som förvandlar henne till en gudinna. Sareen är ett sådant plagg som får dig att se väldigt sexig ut även när du täcker det mesta av din kropp. Rutiga sareer är ett sådant designelement som alla kvinnor måste äga. Kontrollmönstret på gränsen, palla eller till och med överallt gör att sareen ser fantastisk ut. Välj mellan små checkar, stora checkar, tryckta checkar osv för att få ut det bästa av detta underbara tyg. Den senaste kontrollerade sareen är bra för bröllop, möten, kontorsdräkt, etc..