Alla använder schampo men de flesta schampon som finns på den kommersiella marknaden är fulla av kemikalier. Således kan du göra ditt eget 100% naturliga hemlagade schampo med några köksingredienser. Här är en lista över de 9 bästa hemgjorda schampon.

Bästa hemlagade schampon

Naturliga hemlagade schampon i Indien:

1. Castilla tvålschampo:

Castilla tvålschampo

Börja med att göra en kopp kamomillte och låt den svalna. Värm därefter tvålen i en mikrovågsugn i en minut eller så kan du göra det i en liten gryta på spisen också, men låt det inte koka upp. Häll ½ oz. olivolja, ¼ oz. tea tree olja och 1/8 oz. var och en av pepparmynta och rosmarinoljor i den uppvärmda tvålen. Rör om tvålen försiktigt så att inget skum eller bubblor bildas. Tillsätt långsamt kamomillteet i blandningen. När det har svalnat, häll det i en behållare och ditt schampo är klart att använda.

2. Soap Flakes Shampoo:

Soap Flakes Shampoo

Börja med att tvätta en tvål med ett rivjärn eller en kniv. Lägg 4 uns tvålflingor i en stor skål. Koka en liter vatten i spisen eller en mikrovågsugn. Häll sedan det kokande vattnet över flingorna så att de små tvålflingorna omedelbart löser sig. Rör om blandningen för att lösa upp flingorna helt. Tillsätt ¼ kopp mandelolja och åtta droppar av din favorit eteriska olja som pepparmynta eller lavendel och rör om väl. När den svalnat helt, överför den till en behållare.

3. Bakpulver -schampo:

Bakpulver Schampo

Detta recept är utmärkt för att ta bort mjäll. Blanda 1 ½ matsked bakpulver med en kopp vatten och tillsätt eventuell eterisk olja efter eget val. Applicera det på ditt huvud som ett vanligt schampo. Det är enkelt och riktigt snabbt att göra.

4. Citron- och gurkschampo:

Citron och gurka schampo

Detta är ett bra recept eftersom det inte bara kommer att rengöra utan närma ditt hår också. Du måste skala en gurka och en citron helt innan du lägger dem i en matberedare. Blanda det väl tills du får en jämn rinnande pasta. Skrubba blandningen riktigt bra på huvudet och skölj av när du är klar. Var tålmodig eftersom det kommer att ta tid att ta bort varje bit citron från håret.

5. Schampo för förtjockning av majsstärkelse:

Majsstärkelse Tjockande schampo

Detta recept är bra för att få mer volym och tjocklek i håret. Gör en blandning av 1 ½ matsked bakpulver med en kopp vatten. Lägg sedan till majsstärkelse tills den når önskad tjocklek. Skrubba det väl på huvudet och tvätta av det när du är klar.

6. Deep Conditioning Shampoo:

Deep Conditioning Shampoo

Detta schampo rengör inte bara ditt hår utan ger också djup kondition. Ta en kopp flytande organisk tvål, två matskedar äppelcidervinäger, en matsked tea tree olja, några droppar eterisk olja efter eget val och ¼ kopp vatten. Blanda alla ingredienserna väl och häll blandningen helst i en sprayflaska. Använd vid behov.

7. Kokosschampo:

Kokosschampo

Coconut Shampoo gör underverk för torrt hår. Blanda ihop ¼ kopp kokosmjölk, 1/3 kopp extra milt organiskt schampo, en matsked mandelolja och 10 droppar av någon av dina favorit eteriska oljor. Skaka blandningen väl och använd den för att schamponera håret.

8. Honey And Cognac Shampoo:

Honung Och Cognac Schampo

Detta schampo fungerar som magi i hårbotten och håret. Blanda en halv kopp ekologiskt schampo, en matsked honung och ett litet glas konjak. Applicera det på håret och låt det vila i fem minuter innan du tvättar av det.

9. Anti-mjällschampo:

Schampo mot mjäll

Du kommer att behöva ¼ kopp destillerat vatten, ¼ kopp flytande castilsåpa, ½ dl jojoba- eller druvkärnsolja, en matsked äppelcidervinäger och sex finhackade vitlöksklyftor. Blanda dem alla i en matberedare tills du får en slät pasta. Använd den på hår och hårbotten.