Har du någonsin hört talas om torrschampo? Om du inte har det missar du ett bra alternativ till ditt vanliga schampo.

Hår schamponering

Torrschampo absorberar i princip olja och fett i håret utan att torka ut hårbotten. Det är snabbt och enkelt också. Så, innan vi går in på fördelarna med att använda ett torrschampo, låt oss först veta hur vi använder det.

Hur man använder Dy Shampoo:

1. Välja ett torrschampo

Det finns olika utbud av torrschampo på den kommersiella marknaden. Torrschampo finns vanligtvis i form av pulver eller spray. Om du vill koncentrera dig på hårbotten rekommenderas pulver och om du vill att oljan ska släppa ut från hårets rötter, spraya sedan på.

2. Kamma ditt hår:

Gör sedan håret klart genom att ta av band, klipp eller hårnålar om du bär något. Kamma sedan håret så att det är helt trassligt.

3. Applicera schampot:

Om du har valt ett pulveriserat torrschampo, strö sedan pulvret över huvudet och koncentrera dig på de områden som tenderar att bli oljigare som din lugg. Fördela schampot jämnt i håret med fingrarna.

Om du har valt en spray på torrschampo, håll sedan flaskan 6 tum från huvudet och spray. Låt schampot lägga sig jämnt över huvudet. Efteråt rekommenderas att borsta håret eftersom torrschampot sedan fördelas längs håraxlarna. Applicera lite torrschampo på spetsarna men fokusera mest på rötterna.

4. Undvik Messiness:

Det är lämpligt att applicera torrschampo över diskbänken eftersom det tenderar att bli rörigt. Så, om du inte är sugen på att sopa eller dammsuga, undvik stökigheten.

5. Ge det tid att sätta sig in:

Ge det torra schampot minst 10 minuter för att absorbera olja och fett från håret. Vänta tills det löser sig. Människor med särskilt fet hår kan behöva vänta lite längre än vanligt.

6. Kam för att ta bort överflödigt schampo ur håret:

Flytta huvudet upp och ner och skaka det för att ta bort de sista spåren av torrschampo ur håret. Kamma också för att ta bort överflödigt schampo. Du kan använda en hårtork om du vill.

Det var tipsen för att applicera torrschampo på håret, men det finns ytterligare några saker att komma ihåg. Applicera aldrig torrschampo på vått hår. Det kommer bara att få ditt hår att se rörigt och klumpigt ut. Torrschampo fungerar på fett eller fet hår men inte på vått hår. Använd inte det kontinuerligt i rad utan att tvätta håret med vanligt schampo och vatten.

Hår 1

Fördelar med torrschampo:

Perfekt tidsbesparare:

Om du har bråttom att komma till jobbet eller skolan efter en resa till gymmet och inte har tid att duscha, är torrschampo din räddare. Det sparar tid när du har bråttom.

Kommer praktiskt när du inte har tillgång till en dusch:

Torrschampo är väldigt praktiskt när du inte har tillgång till en dusch som när du precis kom ut efter en lång flygplanskamp eller medan du reser.

Försvar mot fukt:

Torrschampo tämjer ditt hår perfekt under regniga och fuktiga årstider.

Enkelt DIY -alternativ:

Du behöver inte köpa ett dyrt torrschampo från marknaden eftersom du gör det på egen hand med produkter tillgängliga i ditt kök. Ja, DIY med bakpulver, majsstärkelse och babypulver.

Användning över natten:

Spraya det torra schampot på rötterna och bind sedan håret till en knut. Lämna det över natten så får du vackert hår på morgonen.