Varje man är medveten om vikten av sitt skägg och dess grooming för hans personlighet och utseende. Skägg är dock inte så lätt att odla, brudgummen och även att underhålla. Att veta hur man får skägg i ansiktet tar mycket tid, efter det tar grooming mycket omsorg och sedan kräver underhåll mycket ansträngning. Men när det är sagt räcker det inte med att sköta och underhålla. Du måste också lägga vikt vid valet av ansiktsskäggstilar som passar dig. Denna stil är i grunden en kombination av skäggform och skägghårstorlek.

För det måste du framför allt notera vad som är din ansiktsform. När du är säker på din ansiktsform kan du leta efter olika skäggstilar för ansiktsformer och sedan välja den som passar bäst för din ansiktsform. Men hur vet du vad ditt ansiktsform är? För det måste du noga observera fyra huvudfaktorer som definierar ansiktets dimensioner, nämligen din käklinje, dina kindben, din panna och ansiktslängden. Alla dessa fyra faktorer bildar i stort sett 7 ansiktsformer, nämligen kvadratisk, oval, rektangulär, triangulär, hjärta, diamant och rund.

Bästa skäggtyper för ansiktsformer med bilder:

Följande är Topp 15 Stilar av skägg baserat på lämpligheten med din ansiktsform.

1. Cirkulärt skägg för fyrkantigt ansikte:

Fyrkantigt ansiktsskägg

När det gäller skäggstilar för fyrkantigt ansikte finns det ett brett utbud av alternativ att välja mellan. Av dessa är cirkulärt skägg runt munnen den vanligaste och mest populära skäggstilen. Du måste regelbundet trimma ditt skägg i en fin eller medellång cirkulär form runt munnen. Du måste uppenbarligen följa den med en mustasch.

2. Imperial Beard för Square Face:

Fyrkantigt skägg

Den här fyrkantiga ansiktsskäggstilen är lite gammal och går tillbaka till den tiden då det fanns kejsare och prinsregler. På den tiden brukade härskarna behålla detta auktoritära utseende. I denna skäggstil måste du trimma området under dina läppar helt, samtidigt som du behåller en form av kontinuerligt skägg som en förlängning till båda dina mustaschändar runt ändarna på dina kinder som möter ditt hår nära dina öron. Bilden ovan hjälper dig att förstå bättre.

3. Hakskägg för fyrkantigt ansikte:

Skäggstil för ansiktsform

Hakskägg är lämpligt för en fyrkantig man eftersom grundtanken bakom ett hakskägg är att sprida sig i en medelstor remsa horisontellt längs botten av hakan, där du också kan förlänga det längs med dina kinder om du vill. Denna skäggstil är vanligtvis inte åtföljd av någon mustasch.

4. Hästskoskägg för ovalt ansikte:

Skäggstilar för ovala ansikten

Sedan gamla tider har Horseshoe varit den bästa skäggstilen för ett ovalt ansikte. Huvudavsikten med att styla ditt skägg i form av en hästsko är att täcka ansiktslängden som sträcker sig från mustaschen upp till hakan utan att störa hakområdet för mycket.

5. Ducktail Beard för Oval Face:

Skägg för ovalt ansikte

Detta är en legendarisk skäggstil för ett ovalt ansikte, eftersom det har använts av nästan hälften av de totala järnekstjärnorna inklusive nuvarande stjärnor. Namnet antyder dess grooming mönster, där du måste låta ditt skägg växa en stund medan du trimmar det under tillväxtperioden på ett sådant sätt att det växer för att se ut som en anka svans.

6. Gösskägg för fyrkantigt ansikte:

Skäggtyper för ansiktsformer

Som du vet härleder getbocken sitt namn från en gets ansiktshår. En getse passar perfekt till ditt fyrkantiga ansikte. Du kan välja vilken stil som du vill ha med ett fyrkantigt ansikte. Till exempel innebär en liten goatee fin trimning av ditt hakhår, medan en robust goatee innebär att låta ditt skägg växa långt och stökigt för ett manligt utseende.

7. Gunslinger Beard för rektangulärt ansikte:

Skägg för rektangulärt ansikte

Du kan definitivt räkna denna stil till en av de bästa skäggstilarna för långt ansikte. Det är i grunden en sidoförlängning av din hästsko -skäggstil, där ändarna på hästskoformen är utsträckta som en tunn remsa längs båda kindernas gränser.

8. Fårhackskägg för rektangulärt ansikte:

Bästa skägget för rektangulärt ansikte

Detta är ännu ett alternativ för dig från skäggstilarna för långt ansikte. Denna skäggstil följs vanligtvis inte som den är för att den är gammaldags i sitt utseende, men även den följs fortfarande i olika remixstilar. Till exempel har den berömda skådespelaren Hugh Jackman uppfunnit sitt eget skägg i “Wolverine” -stil som är en finare och mer anständig version av fårkotlettskägget.

9. Chin Strip Beard för rektangulärt ansikte:

Denna skäggstil är i trend med att de flesta män har ett långt eller rektangulärt ansikte. Detta beror helt enkelt på att det passar ditt ansikts dimensioner bäst på det sättet. Pälsen är det enklaste med att du bara behöver behålla en liten liten remsa under underläppen som sträcker sig upp till hakan.

10. Van Dyke Beard för Round Face:

Snyggt skägg för runt ansikte

Detta är för närvarande en av de nyaste skäggstilarna för runt ansikte. Denna stil har använts av många populära kändisar som skådespelare, idrottsmän, etc. Skägget är i grunden en omvänd triangel med dess nedre spets vänd mot underläppen och triangeln som formas ner mot din haka och efter det är triangelns ändar sedan längre ut längs dina kinder.

11. Helskägg för runt eller fyrkantigt ansikte:

Även om helskägg följs mycket, är det fortfarande en stor fråga för många män om hur man får fullt skägg i ansiktet. Svaret är att du måste säkerställa korrekt näring och underhåll av ditt ansiktshår. Om du inte växer inom en önskad tidsram kan du också använda skäggvitaminer och skäggoljor. Ett helskägg täcker ditt fyrkantiga ansikte på ett perfekt sätt.

12. Short Boxed Beard för Round Face:

Skäggform för runt ansikte

Denna skäggstil är mer en tvillingstil med cirkulärt skägg runt munnen. Den enda skillnaden är att detta skägg antar formen av en liten låda runt munnen. Medan en annan skillnad är att eftersom ett litet utrymme finns kvar under dina läppar, kan du också följa med detta skägg med en själsfläck. Det är en av de bästa skäggstilarna för män med runt ansikte.

13. Balbo Beard för Round Face:

Runt ansikte med skägg

En annan känd skäggform för ett runt ansikte är Balbo -skäggformen. Även om många män använder den här skäggstilen, vet väldigt få namnet på denna stil. Den här stilen är en förlängning till skägget för getbåge, där du bara måste förlänga dina nedre hörn på din getskägg till horisontella remsor runt kinderna.

14. Ankerskägg för rund eller diamant ansikte:

Diamant ansiktsformade skäggstilar

Denna skäggstil är nästan identisk med skägget i Van Dyke -stil. Den enda skillnaden är att området mellan hakan och underläppen är täckt med olika former. I Van Dyke är formen som en omvänd triangel, medan här i Anchor, enligt namnet, är formen som ett fartygs “Anchor”. Det populariserades av skådespelaren Robert Downey Jr. som “Tony Stark aka Iron Man” Beard.

15. Chin Puff Beard för Round Face:

Skäggstil enligt ansiktsform

Denna skäggstil är en förlängning av hakbandskägget. Medan hakremsskägget sträcker sig från underläppen till hakan, sträcker sig detta skägg också längre ner under hakan. Dess form är också unik, som en långsträckt regndroppe.

Du har alltså sett hur viktigt ditt ansikte är för att avgöra vilken skäggstil som kan passa ditt ansikte. Även om det finns så många olika ansiktsformer som kvadratiska, runda, ovala, rektangulära, etc. måste du se till att du ser vad din ansiktsform är innan du stylar ditt skägg. Följaktligen kommer du att veta vilken stil du vill välja för ditt skägg när du känner till din ansiktsform.