Trendigt, maskulint, lätt och smart. Det är det som definierar de moderna och kantiga skäggstilarna. Stubbskägget är bland de enklaste att odla. Antingen skulle du vilja ha ett skägg med mindre hårväxt eller föredra en ren och lättare version i uttalandet; stubbar är alltid perfekta och träffande.

Vi har sammanställt de bästa stubbskäggstilarna för män i åldersgrupper. Vare sig det är en fest eller avslappnad look eller formellt utseende; de gör oss aldrig besvikna.

15 ljusa och tunga skäggstilar med bilder:

Följande är Top 15 stubbskäggstilar som hjälper dig att välja önskad.

1. Stubbskägg i traditionell stil:

Stubbskägg

Detta är den äldsta formen av ett kort skägg. Man kräver att stubbhyveln gör dessa stilar. Även då är det fortfarande mycket på modet. Du måste trimma ditt stubbskägg varje vecka åtminstone för att behålla denna stil. Det handlar om att behålla lite av allt, det vill säga en lätt mustasch, en kort stubbe och en förlängning av ditt skägg till en annan stil som en kombination, etc..

 • Bästa hudtyp: Alla hudtyper kan passa bra med denna stil.
 • Idealisk åldersgrupp: Män i 30-50 -årsåldern vem som helst kan se tjusig och stilig ut här.
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: Män med ovalt och diamantformat ansikte kan rocka denna stil. De som har en stor näsa och fina linjer kan också rocka det här utseendet.

2. Lättklippt skäggstubb:

Stubbskägg

Om du är en av killarna som inte gillar mycket hår i ansiktet men ändå vill ha ett anständigt maskulint utseende, kan du välja ett lätt skägg. Det handlar främst om att trimma ditt skägghår i lätt konsistens med hjälp av en trimmer av god kvalitet. Du måste vara försiktig med att välja rätt trimmer eftersom fin trimning kan lämna brännskador om du inte har en kvalitets trimmer.

 • Idealisk åldersgrupp: De män i 30- och 40 -årsåldern kan se bra ut och skryta utseendet bra.
 • Bästa hudtyp: Män med blandad hudtyp kan se bra ut i denna stil än andra.
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: Denna variant av långt stubbskägg är bra för ett runt eller ovalformat ansikte med breda läppar.

3. Modernt stubbskägg:

Män med stubb

Detta är för närvarande den bästa skäggstubbstilen i mäns groomingstilar. Det innebär en uppgradering av det traditionella stubbskägget där du samarbetar med olika skägg- och mustaschstilar samtidigt som du bibehåller symmetrin. Till exempel kan du välja en kombination av getskägg och sidburger, och skägget med liten hårstorlek får det att se ut som stubb.

 • Idealisk åldersgrupp: Män i slutet av 20 -talet kan se bra ut i den här stilen.
 • Bästa hudtyp: Alla hudtyper kan prova denna stil eftersom den passar alla typer.
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: Män med ett ovalformat ansikte med tjocka ögonbryn och skägg kan se strävande och fräsande heta ut i den här stilen.

4. Long Stubble Beard:

Lång stubbskägg

Namnet på detta skägg anger tydligt dess utseende och krav på vård. Du måste låta ditt skägg växa under en lång period säg ungefär en månad eller så, och sedan symmetriskt forma ditt skägg eller annars kan du också klippa av ditt lockiga hår och låta stubbskägget se naturligt långt ut. Här finns en halmskäggshals.

 • Idealisk åldersgrupp: Män i 40- och 50 -talet kan se tjusiga ut här.
 • Bästa hudtyp: De som har fet hudtyp kan prova denna stil helt.
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: Ovala ansiktsmän med tjockt skägg och mustasch kan passa denna look.

5. Full Neck Stubble Beard:

Stubbeskägg för män

Många män tar vanligtvis bort allt hår som växer på halsen och deras skägg består alltså endast av ansiktshår. En unik västerländsk trend hos skägg som kan ses bland många män från Europa, USA och Australien, är dock att de håller håret på halsen och klipper det lite i form. När sådant nackhår kombineras med stubb kan det kallas som ett lätt halsstubbigt skägg, men du måste se till att du använder en korrekt trimmer, till exempel en Wahl litiumjonklippare som hjälper dig att smidigt strama ner halsen . Således kan du ha ett Wahl -skägg och stubb på halsen och ansiktet.

 • Idealisk åldersgrupp: Män i 30 -årsåldern kan bäst passa och föredra det här utseendet.
 • Bästa hudtyp: De som har fet hudtyp och kombinationshud kan prova denna stil.
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: Varje ansiktsform med långsträckta funktioner kan prova denna stil.

6. Medium Stubbeskägg:

Medium Stubbeskägg

En annan vanlig stil med tjockt stubbskägg över hela världen är det medelstora skägget. Det kräver att du bara låter håret växa upp till en viss storlek där du effektivt kan trimma det lite till en medelform. En medelform är perfekt och passar de flesta ansiktsformerna.

 • Bästa hudtyp: Vilken hudtyp som helst, vare sig det är torr eller blandad hud kan fungera på detta utseende.
 • Idealisk åldersgrupp: Män i slutet av 20 -talet och tidiga 30 -talet i sin karriär kan bära det här utseendet dagligen.
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: Alla ansiktsformer och funktioner kan passa bra med den här typen av tjockt skäggstubb.

7. Bockstubb:

Stubbstil Beard

Som nämnts tidigare kan ett stubbbockskägg stila in i otaliga variationer. En sådan variant är ett getskägg, men med en liten hårstorlek, vilket gör det till en getskäggstubbe. För att bibehålla denna stubbe måste du vidta lämpliga åtgärder när du odlar den för att bara behålla hår, vilket bidrar till bildandet av din getskäggsform, medan annat hår måste klippas helt.

 • Bästa hudtyp: De med torr hud kan arbeta på detta utseende bra.
 • Idealisk åldersgrupp: Denna medelstubbiga skäggstil passar män i 30 -årsåldern än andra.
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: Långsträckt ansikte med en skarp näsa och vida ögon kan prova denna stil.

8. V-Shape Stubble Beard:

Format stubbskägg

Om du vill ha stubb men inte vill att det ska se stereotypt ut, kan du välja denna unika stil. Det innebär att du formar ditt kindskäggshår till en omvänd V -form och även trimningen måste vara på ett sådant sätt att hela stubben också ser ut som ett V sett framifrån. Därför måste du återigen underhålla detta V-formade skägg med mycket precision och omsorg.

 • Idealisk åldersgrupp: Män i 30 -årsåldern kan se super heta ut i den här stilen.
 • Bästa hudtyp: Vilken hudtyp som helst kan fungera bra på det här utseendet.
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: Personer med ett långsträckt ansikte kan se bra ut i den här stilen.

9. Heavy Stubble Beard:

Heavy Stubble Beard

Ett tungt stubbskägg är den perfekta stubbstilen om du letar efter ett robust och rustikt utseende men ändå inte vill ha för mycket hår för att slutföra det utseendet. Ungefär som den långa stubben, behöver detta skägg också att du får mycket hår i ansiktet, men du måste se till att det inte överstiger en tum nedanför hakan. När du har fått den här storleken måste du klippa av din krus och ändar och behålla ditt stubbfullare utseende. Denna stubbe ser väldigt maskulin och sexig ut, och det är anledningen till att den kallas Heavy Stubble.

 • Bästa hudtyp: Män med fet hud kan prova denna stil.
 • Idealisk åldersgrupp: Denna tunga stubbe passar bara män i 40-50 -årsåldern.
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: De med ovalformat ansikte med tunga funktioner kan titta in i denna stil.

10. Lazy Looking Messy Stubble Beard:

Lätt stubb Look

Ibland tror man att inget mode alls är ett mode i sig. Om du är en sådan person är detta den perfekta stilen för dig. Du behöver inte oroa dig för din trimning alls. Låt bara ditt skägg växa hur som helst, men bara till en medellängd och behåll det röriga naturliga utseendet.

 • Idealisk åldersgrupp: Män i 50- och 60 -talen kan se bra ut i den här stilen.
 • Bästa hudtyp: De med torr och fet hud båda kan arbeta på denna stil bra.
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: Män med långsträckta ansiktsformer och långt skäggområde är bäst för denna look.

11. Handtag Moustache Connected Stubble Beard:

Celerity ansiktsstubb

En mustasch i form av en grundlös rektangel kallas ett styr mustasch eftersom den liknar styret på en motorcykel. Denna mustaschstil är universell i sitt efterföljande och passar till vilket skägg som helst. Därför kan du matcha denna mustasch i ansluten stil med din stubbe.

 • Idealisk åldersgrupp: De i 40- och 30 -årsåldern kan se bra ut här.
 • Bästa hudtyp: Kombinationshudmän kan prova en variant av skäggstubb väl.
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: Långa och ovala ansikten med vida ögon kan se bra ut här.

12. Circular Pencil Stubble Beard:

Rakstubb Skägg

Detta är en annan populär stil i skäggstubbar där du måste ge din stubb en cirkulär form. Även denna stubbe kräver ständig skötsel när du sköter den, så att du säkerställer en cirkulär form och du måste också behålla formen om du vill ha skägget under en längre period.

 • Bästa hudtyp: De med torr hud kan rocka denna stil.
 • Idealisk åldersgrupp: Det här hakstubbutseendet är bara bra för män i 30 -årsåldern.
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: Män med diamant och ovalformat ansikte med ljust, tunt hår kan se bra ut här.

13. 3 Day Stubble Beard:

3 dagars stubbskägg

Om du inte har något emot att klippa ditt skägg ofta, d.v.s. även i den mån du gör det för evigt i 3 dagar, så är detta den skräddarsydda stubbstilen för dig. Allt du behöver göra är att trimma ditt skägghår var tredje dag och låta det växa under de kommande tre dagarna. Detta ger dig naturlig stubb med minsta hårstorlek eftersom de har vuxit i bara 3 dagar.

 • Bästa hudtyp: Vilken hudtyp som helst kan komplettera det här utseendet.
 • Idealisk åldersgrupp: De unga killarna och männen i slutet av 20- och 30 -talen kan se bra ut här.
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: Vilken ansikts typ som helst med en spetsig näsa kan vara bra här.

14. Symmetriskt formad skäggstubb:

Kort till långt skägg

Om du vill få lite kreativitet i ditt skäggs styling kan du trimma stubben på båda kinderna i en unik form men få det att se identiskt ut på båda sidor medan du gör det. Till exempel, om du ger en korsform på ena kinden, kan du också ge samma form på andra sidan och få den att se symmetrisk ut för ett mer tilltalande skäggutseende.

 • Bästa hudtyp: Kombinerade och fet hy män kan prova denna utkik.
 • Idealisk åldersgrupp: Detta symmetriska skägg är perfekt för formella karriärmän i 30- och 40 -årsåldern.
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: Ovala, fyrkantiga och diamantformade ansikten med en bred eller tunn näsa kan se bra ut som på bilden.

15. Fristående mustasch med Soul Patch och Stubbeskägg:

Kändisstubb Dadhi

Du kanske har sett det här utseendet ofta bland filmstjärnor och andra kändisar. Det ger dig ett större utseende än livet. Allt du behöver göra är att underhålla en mustasch och ett vanligt stubbskägg, men mustaschen måste lossas.

 • Bästa hudtyp: Normal hudtyp kan se bäst ut i denna stil
 • Lämplig ansikts typ och ansiktsegenskaper: Varje ansiktsform med blå ögon kan se bra ut.
 • Idealisk åldersgrupp: Alla män i 30 -årsåldern kan se bra ut i den här lilla skäggstilen för att göra ett bra första intryck.

Ytterligare tips:

 1. Stubbskäggstilar passar babyfaces. Så unga män behöver inte tänka två gånger så bra.
 2. Raka ner är ett viktigt tips för att sköta skägget. Rengör rakningen ordentligt, och skägget växer bra igen. Det blir till och med en sund tillväxt i det här fallet.
 3. Du kan använda trimmare för att precisera trimningen av ditt skägg ytterligare.
 4. Glöm inte att ta hand om ditt skägg. Vården kommer att visa sig i form av ett friskt och glänsande skägg. Applicera därför skäggolja och grädde regelbundet för att underhålla dem.
 5. Överdriv inte formen och arbeta för mycket på skägget. Kom alltid ihåg att de ser snygga och snygga ut när de är naturliga.

Jag hoppas att du gillade dessa stubbskäggsguider bra. Skägg är en av de stora förstärkarna för manlig personlighet kan utformas på olika sätt, och skäggstubb är bland favoritutseende för flera män. Du kan enkelt arbeta med den här stilen utan stress. Det finns otaliga varianter och därför plocka upp det som du gillar bäst och dina ansiktsdrag som passar dig bäst och anpassa det bra. Beroende på ansiktsform och preferenser kan du enkelt välja en!

Vanliga frågor och svar:

Q1. Vilken inställning är bra på trimmern för att få stubbskäggsstilar?

Sv: Om du vill trimma ditt skägg och skaffa ett skägg, ställ trimmern till cirka 1-3 cm. Klipp skägget jämnt och noggrant. Om du vill ha tunga stubbar kan du öka längden. Det är bättre och säkert att börja med en längre stubbning och gå ner tills du känner att det perfekta utseendet uppnås.

Q2. Hur lång tid betyder det med tung stubb?

Sv: Stubb kan vara lätt eller medium eller tung enligt din önskan. Även tung stubb är inte särskilt lång. Den maximala tunga stubben kan bara vara cirka 4-5 mm. Detta är den variant av stil som många föredrar.

Q3. Hur man ser till att stubb blir mjukare innan du rakar dig?

Sv: Hydrering är en viktig nyckel här. Tvätta ansiktet väl; Detta kan också hjälpa till att mjukna upp håret. Hydrera huden med hjälp av varmt vatten för att göra rakningen lätt.