Sikkerhetsstøvel (stål-tå-støvel, stål-hette sko, sikkerhetssko) er en type støvel som anbefales og er designet for holdbarhet og beskyttelse. Sikkerhetsstøvler er vanligvis forsterket med stålhette under tådekselet for å gi beskyttelse mot fallende gjenstander og noen ganger også ha en mellomsåle for å beskytte mot punkteringer nedenfra. Som navnet antyder, er det primære målet med en sikkerhetsstøvel å tilby brukerens føtter sikkerhet, og derfor er stål vanligvis materialet du vil velge for å bygge de aktuelle forsterkningene. Imidlertid gjør stålforsterkninger også støvelen tung og begrenser fleksibiliteten. Dette kan være akseptabelt i konstruksjon og tunge industrielle omgivelser, men utgjør utfordringer i miljøer der bortsett fra sikkerhet; brukervennlighet er også et krav. For å imøtekomme et slikt marked er forsterkninger også bygget med komposittmaterialer, aluminium og noen ganger med plast som termoplastisk polyuretan.

Sikkerhetsstøvler anbefales også av leger etter å ha undersøkt pasienten grundig og foreslått dem å bruke støtdempende eller sklisikre vernesko for å beskytte føttene mot ytre faktorer som glatt gulv, ujevnt gulv eller støt som kan føre til skadelige forhold som brudd eller sener betennelse. Vurderinger for verneskoene varierer basert på innstillingen de brukes i. For eksempel sko vurdert mot elektrisk ionutladning og spesiell beskyttelse mot elektriske støt. I India er verneskoene klassifisert i henhold til følgende sertifiseringer: IS 15298-I: 2011 testmetoder, IS 15298-II for vernesko, IS 15298-III Beskyttelsessko, IS 15298-IV Yrkesfottøy.

Topp 20 vernesko i forskjellige design for menn & Kvinner:

Selv om sikkerhetsstøvler ikke er førstevalget når det gjelder mote, finnes det i dag forskjellige vernesko i forskjellige fasjonable formater. Her er topp 20 sikkerhetssko trender tilgjengelig for menn og kvinner som ikke bare er nyttig for et glatt husarbeid, men også for tradisjonelle sikkerhetsstøvler.

1. Sikkerhetsmetall tåsko for menn:

Sikkerhetssko

Også kjent som tradisjonelle gode gamle vernesko, gir den beste beskyttelsen for brukerens føtter i tøffe industrielle omgivelser. I India brukes slike sko mye i henhold til bransjens mandat i store selskaper som SEIL, JINDAL STEEL osv..

2. Gummisåle menn sko:

Gummisåle Herresko

Disse flotte skoene er vanligvis nyttige i glatte miljøer som kjølerom, steiner ved elven. Gummisålen i slike sko hjelper til med å få et bedre grep og forhindrer utilsiktet glidning.

3. Stål innersåle vernesko for kvinner:

Innersålesko i stål for kvinner

Sko med innersåle av stålplate gir beskyttelse mot punkteringer under skosålen. Slike sko er spesielt nyttige for kvinner som er ansatt i fabrikkgulvet i tung industri.

4. Diabetes unisex sko:

Diabetisk unsex sko 4

Disse skoene er spesielt designet med tanke på diabetespasientene og gir bedre komfort gjennom tykk, myk såle. Disse kan brukes både menn og kvinner som lider av diabetes. Det er balanse sko for dem. Som pasient trenger de riktig sikkerhet når de går.

5. Low Ankle Single Speed ​​Density Toe -sko for menn:

Low Ankle Single Speed ​​density Toe sko for menn

Disse skoene har kompositt tåhette som gir høy motstand mot slitasje og slitasje. Selv om de ikke er like beskyttende som stålforsterkede sko, kan slike sko tilby sikkerhet i bransjer som kjemisk behandling og halvlederproduksjon.

6. Vintersko med høy ankelståltå for kvinner:

High Ankle Steel Toe vintersko for kvinner

For motebevisste kvinner som jobber i harde industrielle omgivelser, gir disse skoene det perfekte alternativet til tradisjonelle vernesko. Slike sko er designet med høye hæler og et moderne, elegant utseende og gir beskyttelse av en sikkerhetsstøvel gjennom forsterket stålkappe.

7. Full Safety Gumboot for kvinner:

Full Safety Gumboot for kvinner

Disse gummistøvlene laget av PVC -materiale er slitt i løpet av sesongen mer enn et fasjonabelt antrekk, det anses som en beskyttende støvel mot å bli føttene våte av regnvann. Men designere prøver å gi et trendy syn ved å bringe jazzy og lyse farger som skinnende rødt, kjedelig gul eller blå.

8. Normal Gumboot for menn:

Normal Gumboot for menn

For menn som jobber i vått eller myrlendt miljø, tilbyr slike gummistøvler den perfekte fottøysløsningen. Slike sko gir enestående sikkerhet mot skliulykker.

9. Vannresistente skinnstøvler for kvinner:

Vanntette skinnstøvler for kvinner

I århundrer har skinn vært det eneste materialet som er valgt for skotøyindustrien. Skinn leker imidlertid ikke godt med vann eller fuktige omgivelser. Vanntette skinnstøvler tilbyr klassen lær og værbestandighet av gummi for lærglade kvinnelige kunder.

10. Punkteringsbestandige vernesko for menn:

Punkteringssikker vernesko for menn

Denne høye motstanden mot punktering oppnås ved å plassere en metallplate mellom den indre sålen og den ytre sålen på skoen og motstand mot en kraft på 1200 newton og motstår sprekker. Den øvre delen av skoen er ikke-metallisk, noe som gjør den lett og enkel å bruke.

11.Kvinners spesielle punkteringsbestandige ankelstøvler:

Kvinners spesielle punkteringsbestandige sikkerhetsstøvler

Slike sko gir en lettvekt & holdbar sko løsning for kvinner som jobber i tøffe miljøer. Sålen på disse skoene er forsterket med stålplate som gjør dem punkteringssikre og brukbare på potensielt farlige gressbaner.

12. Varmebestandige vernesko for menn:

Varmebestandige vernesko for menn

I denne typen sko er overdelen designet med lær- eller semsket materiale med krokemønster eller krokemønster. Sålen er utstyrt med varmebestandig eiendom opp til 300 grader Celsius.

13. Antiskli sikkerhetskuttsko for kvinner:

Antiskli sko for kvinner

Denne sklisikrede designen er en klassisk sko som tilbyr stil og beskyttelse. Den øvre delen av skoen er laget av semsket skinnmateriale med en myk innersåle. Ytre såle er laget av et eksklusivt gummimateriale som gir grep fra gulv til ytre såle som vasker ut vannet mellom de to overflatene og gir dermed antiskli-effekten.

14. Absorberende Shocker -foret sko for menn:

Absorberende Shocker -foret sko for menn

Denne typen sko er laget for å gi en god kontakt med den indre sålen og føttene ved kuppingseffekt. Den indre sålen er myk og har en dempende effekt. Personer som tidligere har registrert fotskader eller seneskader, anbefales alltid å bruke støtdempende sko i stedet for vanlige sko og sandaler.

15. Di-elektriske Unisex støvler:

Di-elektriske Unisex støvler

Dielektriske støvler er spesialiserte gummistøvler, foreslått for personer som jobber på et byggeplass eller elektrikere hvis daglige jobb er å koble til elektriske ledninger. I så fall må de bære støvler med elektrisk isolert såle som forhindrer støt mot høyspent elektrisk spenning. For vernesko for damer kommer disse gummistøvlene i forskjellige fargekombinasjoner.

16. Metatarsal fottøy for menn:

Metatarsal fottøy for menn

Disse støvlene gir spesiell beskyttelse for mellomfoten bein ved ikke å gå på kompromiss med komforten. For tungt materialarbeid i bransjer er denne typen sko komfort for arbeidere. Når menn jobber hele dagen i industrien etter å ha brukt sko, føles føttene i løpet av dagen, så denne skoen gir en skikkelig myk følelse. Disse støvlene kommer i både ankelhøyde og lange støvelformater.

17. Latex sikkerhetssko for kvinner:

Latex vernesko for kvinner

Disse verneskoene er laget av latexgummi som gir bedre fleksibilitet og ikke går på kompromiss med komforten. Det bidrar til å forhindre fotskader mens du arbeider. På grunn av elektrisk ulykke i bransjer eller på en arbeidsplattform for maskiner hjelper det å unngå slike skader eller ulykker. De gir god sklisikkerhet og beskytter mot statisk utladning.

18. Kaldresistente kvinners vernesko:

Kaldtette kvinner vernesko

For kvinner som arbeider i kaldt miljø gir disse skoene god beskyttelse mot kulde sammen med den vanlige beskyttelsen som tilbys av vernesko. Det hjelper i slike bransjer der det brenner fra kjemikalier eller sprut av metall. Noen av de harde eller farlige stoffene som skader hudens føtter, så på arbeidsplassen er denne typen par viktigst.

19. Nitril Sole vernesko for menn:

Nitrile Sole vernesko for menn

Disse Nitril -sålene gir utmerket beskyttelse på varme overflater og kan gi varmebestandighet opp til 300 grader Celsius. De tilbyr også god sklisikkerhet og gjør dem ideelle i innstillinger som gruveindustri, petrokjemikalier etc..

20. Formelle vernesko for menn:

Formelle vernesko for menn

Dette er arbeids- og sikkerhetstype sko og materiale som er brukt i rent skinn. Mønsteret er solid. I høstsesongen er dette paret behagelig for sikkerheten. Disse skoene passer ikke bare godt med formelle klær for menn, men også beskyttelsen av en tradisjonell stålforsterket vernesko. Det hjelper i enhver sesong, hovedsakelig høstsesongen på arbeidsplattformen din; denne typen sko kan brukes på ethvert antrekk i stedet for kontorklær. For føtter trenger du også slike sko.

Sikkerhetssko nå i dag, sammen med å tilby den lovede sikkerheten, følger også raskt opp med de stadig voksende og raske fottøyene. Ikke bare maskinvareprodusentene, men også de etablerte fottøyprodusentene tilbyr heller flotte sikkerhetssko som er omfavnet av de motebevisste kundene med åpne armer.