Även den nuvarande pandemisituationen har inte riktigt hindrat konsumenterna från att köpa kosmetiska produkter. När allt kommer omkring vill ingen se ut som en zombie i zoomsamtal! Nu när online -shopping har blivit den “nya normalen” är det ganska förvirrande att välja betrodda märken från en miljon andra. För att hjälpa dig att köpa bättre har vi sammanställt en lista över 10 avancerade kosmetiska varumärken i världen som är kända för sitt förstklassiga, varierande utbud av skönhetsprodukter!

Från en läppstift och concealer till en pro-nivå airbrush eller mineral makeup, dessa märken har dem alla! Så läs vidare för att ta reda på mer om dessa internationella kosmetiska märken som är en total nivå i skönhetsspelet!

Topp 10 populära lyxkosmetiska varumärken i världen 2021:

Låt oss nu titta på tio bästsäljande kosmetiska märken i världen som faller i kategorin “high-end”, “luxury”:

1. Estée Lauder:

Estée Lauder är ett amerikanskt multiföretag som är uppkallat efter sin grundare och musa, Estée Lauder. Hon startade verksamheten med den underliggande filosofin att få varje kvinna att se vacker och självsäker ut. Det som började som ett kosmetikföretag med fyra produkter blev till ett av världens mest framgångsrika och dyraste kosmetiska märken. Idag har Estée Lauder ett brett utbud av hudvård och sminkprodukter för både män och kvinnor. De mest sålda bland dem är det avancerade nattreparationsserumet, foundation med dubbla slitage, avancerat nattmikro rengöringsskum etc..

2. Chanel:

Chanel är ett franskt lyxmärke som grundades av den berömda designern, Coco Chanel, 1910. Vid 1970 -talet gjorde Chanel intåg i kosmetikaffären och fick sin närvaro att kännas snabbt på den konkurrensutsatta marknaden. Idag har Chanel ett varumärkesvärde på cirka 13,7 miljarder amerikanska dollar, vilket gör det till ett av de mest populära kosmetiska märkena i världen. Det är förknippat med lyx på grund av de dyra priserna. Chanels smink- och skönhetsprodukter är de mest eftertraktade av män och kvinnor i elitgrupperna.

3. Dior:

Dior är den korta formen av Christian Dior SE, ett lyxigt franskt varumärke. Det är ett av de mest kända kosmetiska märkena som faller i kategorin lyx. Konstnärer och sminksexperter garanterar detta märke för produktens felfria finish och oklanderliga kvalitet. Märket är särskilt populärt för att skapa det ikoniska Rouge Dior -läppstiftet, en klassisk nyans av ljusrött. Come back -kollektionen erbjuder cirka 75 nyanser, som också innehåller en mängd olika nakenbilder. De andra mest sålda produkterna från Dior är dess grund, fyllig glans och mascara.

4. Anastasia Beverly Hills:

Anastasia Beverly Hills eller ABH är ett av de mest sålda kosmetiska märkena i världen. Det amerikanska lyxföretaget har en nettovärde på över 800 miljoner amerikanska dollar år 2020. Märkets grundare Anastasia Sore hyllas som “ögonbrynsdrottningen” för att ha uppfunnit många spelbytande produkter för ögon, fransar och ögonbryn. Med mer än 84% av kunderna betyg 5 på 5 för pannformningsverktyg, trollstavar och pennor är det uppenbart varför hon förtjänar den titeln. ABH är också populärt för andra produkter som läppstift, färgpaletter, highlighters, primers etc..

5. YSL:

Yves Saint Laurent eller YSL är utan tvekan ett av de dyraste och avancerade kosmetikmärkena i världen. Varumärket är inte tillgängligt för standardkunderna på grund av sina höga prislappar. Men uppmärksamheten på detaljer, kvalitet och innovation i produkterna gör dem vartenda öre. Denna stora kosmetiska jätte är en stor konkurrent till andra stora märken som Dior och Armani. Den attraktiva delen om YSL -smink är den lyxiga förpackningen, som gör att du vill köpa dem direkt. Pure Shots hudvårdssortiment från detta företag har fått fantastiska recensioner från många kunder.

6. Shiseido:

Shiseido är ett japanskt företag som är ett av världens äldsta och mest sålda kosmetiska märken. Det har ett rykte om att konsekvent förnya och utveckla revolutionerande skönhets- och sminkprodukter. Detta kosmetiska märke är positionerat som ett lyxmärke i Europa och USA, men vänder sig till alla marknadssegment i de asiatiska länderna. Shiseido äger många avancerade kosmetiska märken som NARS, bareMinerals, Anessa etc. Det erbjuder ett stort utbud av produkter för män och kvinnor som består av solskyddsmedel, hudvård, smink och skönhetsverktyg. Nyligen förklarade företaget sig själv som ett “grymt fritt” varumärke om det inte är obligatoriskt enligt lag.

7. Klairs:

Kära, Klairs är ett av de bästa koreanska kosmetikamärken som hyllas för sina miljövänliga produkter. Företaget är känt för leverans av innovativa hudvårds- och sminkprodukter som är helt grymma. Klairs är också känt som ett “heligt gral” -märke för personer med känslig hud på grund av dess mjuka men ändå effektiva formuleringar. Rengörings- och nattreparationsintervallet från Klairs skapade mycket hype på marknaden. Trots sin höga prissättning (i länder som Indien) vann Klairs hjärtan hos många kunder som blev till varumärkesförespråkare.

8. Sephora:

Sephora är ett paradis för sminkälskare och professionella artister som erbjuder en enorm mängd kosmetika, sminkverktyg, hudvårdsprodukter. Med en enorm marknadsandel på 30% i den amerikanska makeupindustrin är Sephora en dominerande aktör i branschen. Kunder flockar till Sephora inte bara för att köpa produkterna utan också lära sig några tekniker och tips direkt från experterna. Företaget strävar efter att erbjuda en oöverträffad kundupplevelse som är en av hemligheterna bakom dess enorma framgång. Tillsammans med Sephoras egen sminklinje erbjuder märket också produkter från många bästsäljande kosmetiska märken i världen som Benefit, Estee Lauder, Armani etc.

9. M.A.C:

M.A.C Cosmetics är ett av de ledande kosmetiska märkena i världen som ursprungligen kommer från Toronto, Kanada. Det är också en av de mest eftertraktade sminkprodukterna av professionella artister på grund av den oklanderliga finishen de lånar ut efter applicering. Fullformen för MAC -kosmetika i Makeup Art Cosmetics som grundades av två makeupartister med fotografer. För närvarande erbjuder märket över 7000 olika typer av produkter för hud, ansikte, läppar och ögon. MAC har också exklusiva butiker och varumärken i mer än 120 länder över hela världen.

10. Lakme:

När det gäller att fånga känslor och skönhetsbehov hos indiska kunder gör ingen det bättre än Lakme! Det är utan tvekan ett av de bästa indiska märkena som har som mål att erbjuda högkvalitativa produkter till fickvänliga priser. Så, prisvärd lyx är en lämplig kategori för Lakme! Enligt en studie tar Lakme nästan 17% marknadsandel i landets kosmetiska industri, vilket gör det till ett av de största och välrenommerade namnen. Framgången ligger i ständigt innovativa produkter som passar den indiska huden och klimatförhållandena. Märket erbjuder ett brett utbud av hudvård och smink för att improvisera köparens naturliga skönhet.

Det är några av de mest populära kosmetiska märkena i världen. Men om du är i skönhetsvärlden, så är det uppenbart att listan inte är uttömmande. Det finns så många andra märken i världen som Bobby Brown, Loreal, Maybelline, Lancome etc. som förändrar ansiktet på skönhetsindustrin. Så vilket är ditt favoritkosmetikmärke och varför?