Damer brukar vara mer uppmärksamma på smink för sina läppar istället för att ta hand om dem. Att ta hand om läpparna är mycket viktigt eftersom de är känsliga. De har ett mycket tunt skyddande lager som inte innehåller svettkörtlar eller mycket oljekörtlar och det är det som får det att torka upp.

Huden på dina läppar är mycket tunnare och känsligare än den i ansiktet och det är ett ganska naturligt fenomen att den regelbundet kan torka ut. Men torra läppar och skav är ganska obehagligt, varför mjukning av dem är ett måste i din lista.

Hemmagjorda skönhetstips för torra läppar

Skönhetstips för torra läppar hemma:

Vintertiden är värst för läpparna eftersom de torkar lätt och sprickorna är smärtsamma och skadar ansiktsskönheten också. Här är de 20 bästa hemlagade skönhetstipsen för torra läppar.

1. Regelbunden användning av läppbalsam:

Läppbalsam fungerar som ett skyddande lager på torra läppar. Läppbalsam skyddar mot de hårda solstrålarna under somrarna och från den kalla uttorkningen av vintrar. Ett tunt lager gör läpparna feta och ger det ett glänsande utseende. Ibland hjälper den unika kombinationen av solskyddsmedel, fuktkräm och läppbalsam också.

Regelbunden användning av läppbalsam

2. Att veta rätt läppbalsam:

Det är mycket viktigt att välja dina märken för läppbalsam och även vad det innehåller. Läppbalsam som är berikade med pepparmynta tröstar de nariga läpparna. Läppbalsam som innehåller ingredienserna av naturlig olja, särskilt olivolja, kan fungera som ett mycket bra medel för att bota torrhet. De tenderar att hålla länge och hålla läpparna friska. Färgglada läppbalsam är en tävling om läppstift. Färger som rött och rosa är vanligt och det får dina läppar att se vackra ut medan du läker dem.

3. Undvik andning från munnen:

Undvik andning från munnen

Andning från munnen gör att läpparna känns torra på grund av att luften kommer in. Luftens fukt är en viktig anledning till att läpparna torkar ut. Mer över dig andas in orenheter när du andas från munnen så att undvika det är fördelaktigt ändå.

4. Undvik att slicka läppar:

Undvik att slicka läppar

Många tycker att slickande läppar ger tillfällig tillfredsställelse, men det är fel och bör inte utövas. Om du slickar dina läppar får du tillbaka torra läppar inom ett tag och varje gång kommer det att kännas torrare än tidigare. Undvik också att bita, det hjälper inte heller, det får läpparna att blöda. Ha alltid en balsam till hands.

5. Oroa dig inte med peeling:

Oroa dig inte med peeling

Exfoliering av läppar är vanligt och får inte vara en anledning till oro. När läppar exfolierar betyder det bara att den döda huden kommer ut och den nyare huden ersätter lagret på dina läppar. Skala bara ut lagret som kommer ut så går det bra inom några dagar.

6. Vattenförbrukning:

Dricksvatten kvinna

Att dricka tillräckligt med vatten är fördelaktigt för hela kroppssystemet. Även läpparna är nöjda med att du dricker vatten eftersom det på så sätt återfår dess fuktighet. Tvärtom slickar läppar som ger fukt också, men det bör inte övas eftersom det får det att torka ut ännu mer och göra sprickor framträdande. Detta är ett av de bästa och enkla skönhetstipsen för torra läppar.

7. Undvik skadliga material:

Undvik skadliga material

När läpparna torkar och bildar sprickor är det mycket viktigt att hålla den borta från olika livsmedel och saker. Undvik läppstift som gör att sprickan känns smärtsam. Undvik att tandkräm vidrör läpparna när du borstar eftersom det också leder till torrhet. Om du äter varm eller kryddig mat, använd en sked så att den inte vidrör läpparna och får den att brinna.

8. Neka rökning:

Vägrar röka

För att behålla dina läppars skönhet måste du definitivt bli av med den dåliga vanan att röka eftersom det inte bara får läpparna att torka ut utan det gör dem också svarta och fula.

9. Olivolja:

Olivolja

Varje kväll massera dina läppar med olivolja innan du sover. Detta är det bästa naturläkemedlet som skulle bota dina läppar inom några dagar och göra det kyssbart som tidigare. Detta kan ge naturliga och vackra läppar.

10. Multivitaminer:

Ät bra vitaminmat

Vitaminer tar hand om din friska helt. Att ha rätt grönsaker, frukt eller till och med vitamintillskott skulle hålla din kropp frisk och dina läppar återfuktade.

11. älskling:

Honung torra läppar

Honung betraktas som naturens naturliga läkare. Denna gyllene nektar används ofta i stor mängd i skålsötningsmedel och huskurer för att bota huden, eftersom de anti -svamp- och antibakteriella egenskaperna vänder och reparerar skadade celler som tillför fukt och ett varmt sken till ditt ansikte. Detsamma kan sägas om dina läppar när du lagar hemlagade tips för torra läppar med hjälp av en egengjord honungskläppbalsam.

12. vaselin:

Hemmagjorda skönhetstips för torra läppar vaselin

Petroleumgelé är den bästa lösningen för upprepad torkning av läppar, speciellt under de vintriga dagarna när det är ganska svårt att hålla i fukten för länge. Detta är för alla upptagen bin som aldrig riktigt kan ta ut den extra tiden att ta hand om sig själva ordentligt. En praktisk behållare med vaselin kan hjälpa dig att hålla dina läppar smidiga och fylliga även i de värsta situationerna.

13. SPF för läpparna:

Dina läppar utsätts nästan alltid för exponering för sol och vind, särskilt varför dina läppar behöver den skyddande slöjan varje gång du går ut. Dessutom, eftersom de är tunnare än den andra huden, lockar och samlar dina läppar mycket toxin och därför rekommenderar vi dig återigen att skydda de vackra puckarna genom att använda ett högt SPF -skydd och inte bara någon annan balsam när du kliver ut..

14. Glycerin:

Tips för torra läppar hemma blir inte lättare än så här. Allt du behöver är en flaska glycerin som du kan använda i närliggande kosmetika eller apotek och en regelbunden rutin för att applicera glycerin på dina läppar minst två gånger om dagen.

15. Välj dina produkter noggrant:

Inte alla kosmetiska produkter geler bra med dig och det är något du måste hålla ett öga på. Även de bästa av märkena kanske inte är kompatibla med din hud, varför du måste veta vilka som kan torka dina puckers när du väljer läppprodukter.

16. Rosenblad:

Här är ytterligare skönhetstips för torra läppar. Rosenbladet mjukar inte bara upp läpparna utan ger också färg. blöt kronblad i en skål med mjölk innan du gör en pasta av dem och applicera som en läppbalsam.

17. Kärnmjölk:

Smörmjölk eller mjölkgrädde är särskilt känt för att mjuka upp även den tuffaste av huden runt armbågarna, så vad får dig att tro att de inte kan hjälpa dina läppar när de blir tuffa och torra? Använd dem helt enkelt som läppbalsam och håll dina läppar kashmir mjuka.

18. Aloe Vera Gel:

Aloe Vera Gel

Aloe gel berikad i en cocktail av vitaminer och viktiga näringsämnen är ännu en mirakelläkare för både hud och hår. Här kan du köpa aloe gel i sin färdiga form och använda den som en balsam för att vända skadorna och samtidigt hålla den smidig. Aloe vera gel är utan tvekan en av de bästa och perfekta hemlagade skönhetstipsen för torra läppar.

19. Titta på din kost:

Titta på din kost

Här är ännu ett tips för torra läppar där din kost spelar en viktig roll för hur väl hydrerade dina läppar är. Att äta för kryddig eller varm kost varje gång torkar ut munnen och naturligtvis dina läppar kopplade till den. det är därför som om du lider av torrläppsproblem är det bäst att du undviker kryddig och till och med för salt godbit varje gång.

20. Förtvättsritual:

Nu varje gång du tvättar ditt ansikte, avlägsnas ett lager av den översta huden som död hud så att lagret nedanför nu kan dyka upp. Eftersom läpphuden är extremt känslig kan du tvätta ansiktet under sommartiderna för mycket läpptorkning. Därför rekommenderas att du använder en läppbalsam på dina nariga läppar innan du tvättar ansiktet för att förhindra fuktförlust från dina läppar.

Här i den här artikeln beskriver listan ovan alla tips och hemlagade knep för att göra dina läppar vackra smidiga och fylliga utan att investera för mycket på denna behandling.