Vem vill inte ha ljustonade och rosa läppar? Det gör vi alla. Men många av oss kan inte bli av med några dåliga vanor som att röka eller ta in mycket koffein och dessa resulterar i mörkare läppar. Detta är den främsta anledningen till att få dåliga och vulgära läppar. Om du vill ha vackra och friska läppar måste du följa några skönhetstips för läppvård.

Bästa hemlagade skönhetstips för läppvård

Bästa naturliga hemlagade skönhetstips för läppvård:

Om du vill ha mjukare och ljusare läppar måste vi följa nedanstående hemlagade och naturliga bästa skönhetstips för läppvård som du kan prova.

1. Sluta röka:

Sluta röka

Om du röker får du mörka läppar och du kan inte skylla på någon för det. Du måste släppa nikotinet om du vill ha ljusare läppar. Om du redan har mörkat dina läppar genom att röka cigaretter kan du prova hemgjorda scrubs för att bli av med det långsamt men samtidigt ska du inte börja röka igen.

2. Scrubs Care för läppar:

Scrubs vårdar läppar

Läppar behöver också skrubbas. De döda och sönderfallande läppens hudceller bör skrubbas regelbundet och det hjälper dig att hålla dina läppar mjuka och släta. Detta är särskilt viktigt om du har mörk läppfärg. Du kan prova hemmagjord honungscitersocker eller skrubba dina läppar med en fuktad tandborste och lite läppbalsam. Alla dessa fungerar bra och du måste göra dessa på uppföljningsbasis för att få mjukare läppar.

3. Håll dina läppar gratis:

Håll dina läppar Chap gratis

Det enda sättet att du kan hålla dina läppar fria är att hålla dem återfuktade. För att hålla dina läppar återfuktade måste du investera i en bra läppbalsam som innehåller jojobaolja, sheasmör och olivolja. Alla dessa är bra för att hålla läpparnas hud mjuk. Du kan också prova att använda mandelolja och jojobaolja på dina läppar innan du går och lägger dig på natten och detta kommer också att tränga djupt in i läpparnas hud och ge dig mjukare och återfuktade läppar med regelbunden uppföljning. Detta är ett av de bästa och enkla läppvårdstipsen.

4. Drick mycket vatten:

Drick mycket vatten

Vatten hjälper till att hålla kroppen återfuktad. Detta hjälper också till att hålla dina läppar återfuktade naturligt och hindrar dem från att bli torra eller spruckna. Gott om vatten är det mest användbara tipset för läppvård.

5. Intag mindre koffein:

Intag mindre koffein

Ju mindre du dricker te eller kaffe desto mindre blir dina läppar mörka. Det är inte bra att helt undvika att dricka dessa eftersom dessa ger en antioxidant boost till kroppen. Du bör dock alltid konsumera te eller kaffe i färre mängder. Detta hjälper dig att öka antioxidanten, hålla dig fräsch men inte heller mörkna läpparna. Om du dricker för mycket te eller kaffe kommer inte bara dina läppar utan även dina tänder att bli fläckiga med tiden. Detta är ett av de andra enklaste skönhetstipsen för läppvård.

6. Minska solens exponering:

Minska solens exponering

UVA- och UVB -strålarna kan göra dina läppar mörkare. Det är bäst att undvika så mycket exponering för solen som möjligt om du inte använder någon läppbalsam som levereras med ett SPF -skydd. Dessa dagar får du UVA- och UVB -solskyddslippbalsam. Du kan investera i en av dem om du har mörkare läppar.

7. Minska användningen av kosmetika:

Minska användningen av kosmetika

Du måste minska på användningen av mörka läppstiftfärger. Mörkare läppstift gör din hud mörkare. Så om du applicerar dessa för mycket på dina läppar sedan övertid, kommer dina läppar också att bli mörka. Denna enkla läppbils skönhetstips kommer att hålla dig nöjd med glansiga läppar.

8. Använd naturliga oljor för att ta bort läppmakeup:

Använd naturliga oljor för att ta bort läppmakeup

Du kan ta bort din smink från dina läppar genom att använda några naturliga och örtoljor. Istället för att använda någon sminkborttagare kan du rengöra läppstiftet från dina läppar med mandel- eller jojobaolja. Detta kommer att mjuka upp dina läppar och även hålla dina läppar ljusare i färgen. Det är ett av de mest användbara skönhetstipsen för läppvård.

9. Bita inte dina läppar:

Bita inte dina läppar

Vissa människor har för vana att bita sig i läpparna. Det gör faktiskt dina läppar mer nariga och uttorkade. Detta är något vi brukar göra när vi känner att våra läppar känns torra. Du bör använda en läppbalsam för alla dessa gånger istället för att försöka bita dina läppar eller suga dem för att återfukta dem med din saliv.

10. Hälsosam kost:

Hälsosam kost

En bra näringsrik kost hjälper dig att hålla dina läppar i gott skick. Massor av frukter, färska bladgrönsaker och proteiner bör ingå i din kost och detta ger dig en god hud inifrån. Hälsosam kost är en av de mest användbara läppvårdens skönhetstips.

11. Håll dig borta från klorerat vatten:

Håll dig borta från klorerat vatten

Klorerat vatten kan göra dina läppar mörkare i färgen. Du bör bara dricka vatten från en vattenrenare som i största möjliga mån blir av med klorerat vatten.

12. Applicera Natural Lip Moisturizers:

Applicera Natural Lip Moisturizers

Du kan applicera naturliga läppkrämmedel som de som görs genom att blanda en msk honung och jojobaolja. Du kan också använda en blandning av mandelolja och jojobaolja. Du kan prova permutationer och kombinationer av dessa ingredienser och du kan också lägga till lite Sheasmör till det. Detta bör appliceras varje dag innan du lägger dig. Korrekt uppföljning kan leda till mjukare läppar och din mörkare läppfärg blir ljusare med tiden.

13. Lätta läppar med naturlig blekmedel:

Lätta läpparna med naturlig blekmedel

Bra naturlig blekmedel är citronsaften. Du kan applicera detta på dina läppar efter att ha skrubbat dem lite. Citronsaft kan också skada dina läppar och du kommer att känna stickningar eller brännande känsla när du applicerar detta på spruckna läppar. Se till att du inte skrubbar dina läppar för mycket annars kan applicering av citronsaft vara smärtsamt. Du kan också applicera gurksaft på dina läppar eller tomatjuice. Dessa gör inte ont eller bränner dina läppar även om de är spruckna eller spruckna. Du kan också använda sur ostmassa på dina läppar genom att ta lite av det på en bomullstuss.

14. Concealer:

Concealer

En concealer kan hjälpa dina läppar att få en ljusare nyans och det kan också hjälpa dig att jämna ut ojämn sprickor på dina läppar. Du kan applicera lite concealer på läpparna innan du applicerar läppstift. Detta är ett mycket effektivt läppvårdstips för att försköna dina läppar och som också är väldigt enkelt att följa.

15. Nakenpenna:

Nakenpenna

Om du har tunna läppar kan du prova ett smink -trick som kan få dina läppar att se fylligare ut. Gå för en naken eller hudton läpppenna och lägg dina läppar. Använd nu normal läppfärgpenna och linje utanför denna hudtonlinje. Detta kommer att göra dina läppar fylligare om de är tunna.

16. Peeling:

Daglig peeling är en nödvändighet för att bibehålla dina läppars skönhet. En liten mängd vaselin eller någon vaselin kan användas på läpparna dagligen och är ett av de enklaste läppvårdstipsen som kan följas utan krångel.

17. Några andra naturläkemedel:

Applicering av mandelolja på dina läppar strax före sänggåendet gör läpparna ljusare, vilket resulterar i att missfärgningen minskar och ger läpparna en naturlig skönhet. En blandning av citron-/limejuice eller gurksaft kan också användas för samma ändamål.

18. Håll dig borta från mörka färger:

För att undvika pigmenterade läppar bör man undvika mörka och pigmenterade läppstift då de försvinner läpparnas naturliga rosahet. Mjuka färger bör användas och särskild försiktighet bör iakttas om det märke som används, eftersom läppstiftet kan innehålla skadliga kemikalier som kan skada läpparna för alltid.

19. Rosenblad för mjuka rosa läppar:

Detta är ett av de många hemlagade skönhetstipsen för läppar. Tillsätt lite honung till några krossade rosenblad. En del mjölk kan också tillsättas om läpparna är pigmenterade. Applicera denna blandning i 10-15 minuter på dina läppar. Torka sedan av den med en fuktig bomullspinne och applicera läppbalsam för att bibehålla läpparnas fuktinnehåll. Regelbunden användning av detta är extremt fördelaktigt för att bibehålla den rosa nyansen och mjukheten i dina läppar.

20. Använd granatäpplefrön och mjölkgrädde:

Om du vill vara fri från de skuggiga läpparna för att få rosa goda öglor, kan inget botemedel vara bättre än granatäpplefrön. Mosa granatäpplekärnorna och förbered en suspension med mjölkgrädde. Om du applicerar detta på dina läppar regelbundet kommer resultaten att synas inom kort. Dessutom finns det inga biverkningar eftersom det är ett av de naturliga skönhetstipsen för läppar.

21. Ta bort smink innan du sover:

En annan stor anledning till att många har tråkiga läppar att de inte tar bort sminket innan de går och lägger sig. Gnugga dina läppar med olivolja eller mandelolja precis innan du somnar kan hjälpa dig att få naturligt glödande rosa läppar.

Dina läppar är en av de mest synliga funktionerna i din kropp. Följ dessa riktigt problemfria tips för att behålla den ungdomliga rosaheten och mjukheten i dina läppar för alltid.