När vi tänker på en japansk kvinna, gör vårt sinne omedelbart en skiss av en vacker, smal tjej med felfri hy och silkeslent hår. Många kvinnor över hela världen har försökt att kopiera hur japanska kvinnor formar sig själva, men förgäves. Detta beror på att japanerna har speciella skönhetshemligheter som de har gömt för resten av världen. Dessa skönhetshemligheter avslöjas nu tack vare globaliseringen. Från att dricka grönt te varje dag till att bada i risvatten, har japanska kvinnor behärskat konsten att se vacker ut. Kolla in den här artikeln där vi packar upp den japanska skönhetsrutinen för dig.

Bäst bevarade japanska skönhetshemligheter avslöjade

Japanska naturliga skönhetshemligheter:

Nedan följer några av japanska hemligheter mot åldrande för att inspirera dig:

  • Kameliaolja: Detta är en av japanska signaturoljor som härrör från Camellia -växten. Denna olja är en del av japansk hudvård och används av kvinnor under århundraden för att få huden att se yngre och strålande ut.
  • Arkmasker: Japanska kvinnor svär vid sina masker. De gillar att förbereda hemmagjorda arkmaskar med sidenduk som blötläggs i destillerat blommavatten för lyft hud.
  • Solskydd: Japan är ett av asiatiska länder som ser mycket sol. Japanska kvinnor kliver inte ut ur sina hem utan ordentligt solskydd. En SFP50 är ett måste för att förhindra att huden utsätts för brännskador och skador.

Japanska hudvårdshemligheter:

1. Japanska hudvårdshemligheter för röda bönor:

Bäst bevarade japanska skönhetshemligheter avslöjade

Att använda röda bönor för hudproblem är en ålderdomsmetod och japanska kvinnor använder det som en ansiktsskrubba. Att skrubba röda bönor över ansiktet hjälper en att få en felfri och len hud. Det hjälper fläckarna att avta och ger en glödande hud fri från fläckar.

2. Risbranolja för japanska hudvårdshemligheter:

Japanska skönhetstips och hemligheter-Risbranolja

Riskliolja är rik på vitamin E och har fantastiska antioxidanter. Detta kan användas på huden som fuktkräm. Detta hjälper huden att lysa och bleka den. Det ger näring åt toner och rengör huden. Detta kan också användas på grova områden som armbågar och knän för att jämna ut det. Det fungerar också bra som sminkborttagare.

3. Havsgräs:

Japanska skönhetshemligheter Havsgräs

Se ogräs är rika på zink, koppar och selen som är välkända stärkande mineraler. De torkas och krossas sedan för att bilda ett pulverliknande ämne, senare blandas det i vatten vilket gör det perfekt att applicera på ansiktet. Detta är en naturlig rengöring och blockerar öppna porer. Detta skyddar också huden från skadliga solstrålar och håller den frisk. Det kan också appliceras på håret för djup konditionering.

4. Uguisu ansiktsbehandlingar:

Japanska skönhetstips och hemligheter-Uguisu ansiktsbehandlingar

Uguisu ansiktsbehandlingar är kända i Japan. Kärningrediensen i denna typ av ansiktsbehandling är fågeln som tappar. De tror att fågelspillningen har vissa rika ämnen som hjälper dem att ta bort smink och göra huden ljusare. Detta hjälper till att lätta hudfärgen och stänger också porerna. Detta hjälper huden att bli mjuk och blek.

5. Camelliaolja:

Japanska skönhetstips och hemligheter-Camellia Oil

Denna olja är främst för torra och grova fläckar som armbågar, knän och runt naglarna. Denna naturliga mjukar upp huden och hjälper den att lysa. Det fungerar också bra för att ta bort rynkor och återställa förlorad fukt. Det hjälper huden att se fräsch och ung ut.

6. Nori Sheets:

Japanska skönhetshemligheter Nori Sheets

Nori -ark används för att göra sushi men är också ett utmärkt konditioneringsmedel. Kvinnor äter antingen det råa eller kokar det och lägger det i håret. Det fungerar som ett underbart näringsmedel och håller håret silkeslen och glänsande. Det hjälper till att reparera det skadade håret och håller det naturligt intakt.

Japanska diethemligheter:

1. Fisk:

Japanska diethemligheter för färsk lax

Fisk är rik på mineraler som kalcium, fosfor, järn, zink, kalium, jod och magnesium. Det är också en utmärkt källa till omega-3-fettsyror. Detta hjälper deras hud att lysa och håller den näring. det rensar huden från alla fläckar, stramar porerna och hjälper det att lysa inifrån. Fisk anses vara den grundläggande kosten för japanska människor.

2. Grönt te:

Japanska skönhetstips och hemligheter- grönt te

Japaner dricker flera koppar grönt te hela dagen för att hålla sig energiska. Grönt te å andra sidan hjälper huden att lysa och fungerar som en antioxidant. Det saktar ner det allmänna åldringsmönstret och får huden att se vacker ut. Det hjälper också till att ta bort akne och finnar.

3. Brassica:

Japanska skönhetstips och hemligheter-Brassica

Konsumtionen av brassicas är mycket hög i Japan. Brassicas inkluderar kål, blomkål, broccoli och brysselkål. De är mycket rika på c -vitamin och fibrer. Det hjälper huden att bli av med alla finnar. Det avoxiderar huden och får den att se ungdomlig ut. Det hjälper också huden att se vitare och mjukare ut.

Japanska smink tips:

Dessa tips kan hjälpa dig att få ett perfekt utseende med smink:

  • Fuktighetskräm: Ingenting kan ersätta rollen som en bra fuktighetskräm. Innan du ställer in ditt ansikte för smink måste du se till att din hud är ordentligt återfuktad. Detta kan också förhindra ett kakigt utseende på ditt ansikte.
  • Primer och concealer: Primer är ett grundlager som kan ge din hud en vacker satinfinish. Concealer kan täcka dina brister inklusive mörka fläckar, fläckar och nedsänkta ögon.
  • Fundament: Japanska kvinnor tror på att hålla sin foundation lätt, eftersom tungt lager kan få dig att se ganska konstgjord ut. Du behöver bara lägga till några droppar i ansiktet och duppa dem med en svamp. Följ detta med löst härdningspulver för en perfekt finish.

Japanska hårvårdshemligheter:

  • Funori tång: Detta är en japansk tånghårrenare som traditionellt används av japanska kvinnor. Den kommer i pulverform, som ska blandas i vatten för att rengöra håret. Det ger en bra kemikaliefri hårtvätt för att avslöja glänsande hår.
  • Säg nej till schampon: Japaner tror på kraften för naturliga ingredienser. De använder inte konstgjorda apoteksschampon som innehåller skadliga parabener och sulfater.
  • Efter tvätt Konditionering: Camellia Oil används som en leave-in balsam av japanska kvinnor. De applicerar några droppar av denna olja på vått hår för att låsa in fukt och tämja krus.

Vi hoppas att du nu känner till mysteriet bakom skönheten hos japanerna. Japanska kvinnor har alltid varit kända för sina skönhetshemligheter. De föredrog att använda naturbaserade produkter för hud och hår. Du kommer att bli förvånad över att veta att schampon inte fanns på japanska förrän på 1930 -talet. Än så länge fortsätter japanska kvinnor att lämna sina förfädernas skönhetshemligheter vidare till den yngre generationen. Inte undra på varför det här landet är fullt av vackra människor.