Forntida egyptiska skönhetshemligheter och tips

Besatthet för skönhet har varit utbredd i samhället. Sedan urminnes tider men ingen kultur har omfamnat skönhet och prakt med sådan glädje som de gamla egyptierna gjorde. En civilisation som stoltserade med sitt innovativa tänkande och kreativitet. De var trendsättarna när det gällde försköning och kroppsvård.

gamla egyptiska skönhetshemligheter

Forntida egyptiska skönhetshemligheter:

Forntida egyptiska kvinnor var stolta över att uppnå vacker hud och hår och helt och hållet förbättra sitt fysiska utseende. Den moderna civilisationen är skyldig mycket av sina skönhetstips och hemligheter. De gamla egyptierna använde naturmaterial och resurser för att skapa effektiva skönhetsrecept och behandlingar. Idag gräver vi djupt in i det förflutna för att ta med några av de mest naturliga gamla egyptiska skönhetshemligheterna.

Hudvård:

Forntida egyptisk hud tunnland

Eftersom det utsätts för det varma och torra klimatet i Medelhavet, tar forntida Egypten mycket allvarlig kroppsvård. Skönhetsbehandlingar för huden användes ursprungligen som skydd mot den heta solen. Det kom att omfamnas för sina förbesittande och förskönande effekter. En pasta gjord av vatten och natron (bakpulver) användes för dess högsta rengörande effekt på kroppen. Och också känt för att förhindra obehaglig kroppslukt. Multifördelarna med Döda havssaltet erkändes och användes i stor utsträckning, framför allt av Cleopatra. Den legendariska egyptiska drottningen och den berömda skönhetssymbolen skulle lägga till 1 till 2 koppar salt till hennes bad. Känd för att ha en lugnande effekt och bekämpa stress och hudproblem som eksem och psoriasis. Döda havssaltet fungerade också som en naturlig hudföryngring och bromsade hudens åldrande.

Att bada i mjölk och honung var mycket populärt bland avancerade kvinnor. Som också använde denna kombination samt en blandning av honung och Natron som ansiktsmask. Aloe Vera var av största vikt för hudmjukning och läkning av mindre sår och brännskador. Eteriska och aromatiska oljor som rosmarin, olivolja och mandelolja var viktiga ingredienser även i skönhetsrutinerna för lägre klass kvinnor medan doftande oljor som rökelse och myrra användes för att skapa värdefulla parfymer.

Hår:

Forntida egyptisk hårvård

Kvinnor i forntida Egypten älskade tjockt hår och gick igenom långa sträckor för att behålla sin tjocka hårmopp, rengöra och konditionera det med kokosmjölk och varm extra jungfruolja. Oljor som rosmarin, ricinolja och mandelolja användes för att stimulera hårväxt. Henna var det mycket föredragna färgämnet medan kakao och sheasmör användes som hårgeler för att styla och hålla sina genomarbetade frisyrer på plats. Kvinnor med högre social status valde peruker och hårförlängningar som var flätade eller flätade och bidrog till deras utsökta skönhet. Kroppshår ansågs dock oattraktivt och togs bort av den gamla egyptiska konsten att kroppssockra vilket innebar att man använde en sockerpasta gjord av vatten, socker och citronsaft.

Ögonmakeup:

Forntida egyptisk ögonmakeup

Både män och kvinnor lägger stor vikt vid ögonen som ansåg att ögonmakeup var ett viktigt krav inte bara för att förbättra sin skönhet utan också för dess mirakulösa egenskaper. Grön och svart kohl tillverkad av malakit (en kopparmalm) och galena (en blymalm) tjänade ett dubbelt syfte. Det användes för att måla ögonbrynen, göra ögonfransarna mörkare och skissera ögonen samtidigt som de skyddade ögonen från sol och damm. Puffiness runt ögonen behandlades med applicering av avokado.

Fitness och kost av forntida egyptier:

Fitness och kost av forntida egyptier

Många sporter i dag var en kombination av nöjes- och fitnessaktiviteter i det antika Egypten. Sport som simning, tyngdlyftning, brottning, fiske, längdhopp, rodd, jakt, bågskytte och en mängd olika bollspel spelades med stormsteg och syftade till att stärka deras kroppar och förbättra deras atletiska förmåga.

Översikt:

Så långt som deras matvanor gick, bestod bröd och flingor av deras basföda. Konsumera grönsaker som bönor, kikärter, gröna ärtor och linser tillsammans med kött från fjäderfä och vilt och ätbar fisk från Nilen i lika stora proportioner. Få kända frukter konsumeras av de gamla egyptierna, dadlar var de mest populära som också användes som ett naturligt sötningsmedel och vid beredning av vin.