Vill du uppnå enkel skönhet? Fråga fransmännen hur de gör. Under åren har franska kvinnor varit kända för sitt eleganta utseende och eleganta stilkänsla. Medan andra kulturer är bekymrade över att se perfekt ut, har franska kvinnor varit mer bekymrade över att se naturliga ut. Med sitt helt ogiltiga hår och minimala smink har franska kvinnor behärskat konsten att genomföra ett naturligt utseende till perfektion. Det är dock inte så enkelt som det verkar, för fransk skönhet har sin egen andel av hemligheter. Idag avslöjar vi för dig några av de gamla skönhetsritualerna som fått franska kvinnor att verka så oemotståndliga.

Skönhetshemligheter och tips för franska kvinnor:

franska kvinnors skönhetshemligheter

Hudvård Regimen slår smink:

Franska kvinnor gillar att hålla det enkelt. Du kommer aldrig hitta dem täckta med smink. De håller sig så långt bort som möjligt från foundation och basmakeup som håller sig till bara grunderna – läppstift, mascara och rodnad. De föredrar naturligt glödande hud och lägger därför större vikt vid hudvård. Deras fokus ligger mer på hudvårdsprodukter än på kosmetika. Rengöring, toning och återfuktande är dagliga ritualer och de skulle gärna upprepa det lika många gånger om de var tvungna att hålla huden hydrerad och förhindra hudens åldrande.

Ansiktsmasker och massage:

Franska kvinnor har varit kända för att använda ansiktsmasker för hud och hår sedan mycket unga år. De föredrar att reparera, lugna och föryngra huden snarare än att återskapa lager av ny hud genom överdriven peeling. Hemmagjorda ansiktsmasker gjorda av naturliga ingredienser är nyckeln eftersom fransmännen älskar att ta ett naturligt förhållningssätt till skönhet.

Ansiktsmassage är en annan besatthet för franska kvinnor för att lindra stress och få en frisk glödande hud. Om du får en ansiktsbehandling i Frankrike kan du vara säker på att få en riktigt bra ansiktsmassage också. Franska kvinnor ger sig själva en mild ansiktsmassage dagligen när de applicerar fuktkräm.

Toning Waters:

När det gäller toning tar kvinnorna i Frankrike till vattnet och väljer majsblommavatten och rosevatten för att göra jobbet. Dessutom är termiska källvatten som är skonsamma för huden enormt populära sköljmedel som används efter rengöring för att ersätta det hårda vattnet i Frankrike.

Vi hörde det från The Grapevine:

Rött vin som de flesta av oss vet är fyllt med antioxidanter som har ökade hälsofördelar för kroppen och anti-aging effekter på huden. En viktig del av den franska kulturen, vin är för fransmännen vad vatten är för oss.

Franska kvinnors frisyrer hemlighet:

Franska kvinnors frisyrer hemlighet

En fransk kvinnas naturalistiska inställning till skönhet sträcker sig också till hennes hår. De gör inte för mycket med håret när det gäller styling och stylingprodukter utan väljer istället behandlingsprodukter. För dem är förebyggande bättre än botemedel. De tvättar inte håret varje dag utan varannan dag och de avstår från en hårtork så att håret kan torka ut naturligt. Mest av allt, om någon kan göra en förvirrad look på ett smart sätt, är det den franska kvinnan.

Fitness och kost hos franska kvinnor:

Franska kvinnors små ramar är avundsjuka och önskan hos många runt om i världen. Som allt annat tar de den naturliga vägen ut för att hålla sig i form genom en daglig träning med fysiska övningar som inkluderar att parkera några kvarter från deras ingång eller gå av tåget några hållplatser före destinationen för att gå och använda trappan istället av hissen för att hålla deras hjärtan tickande.

Fitness och kost hos franska kvinnor:

När det gäller deras kost tror inte franska kvinnor på bantning. De äter upp sina hjärtan men blir inte tjocka. Deras hemlighet är att äta mindre av de allra bästa vid måltiderna medan de mellanmål med små andelar av hälsosam mat regelbundet under hela dagen. De vet vad som är bra för dem, nöjer sig med färska produkter snarare än bearbetade och förpackade livsmedel. De brukar äta mer fisk än grönsaker, mer grönsaker än frukt och yoghurt två gånger om dagen.

Om det finns något att lära av de franska kvinnors skönhetshemligheter och levande, är det att vara vettig om det och omfamna din naturliga skönhet.