En av de bästa egenskaperna i ansiktet som kan lägga till skönhet eller ha en negativ effekt på den övergripande personligheten är läpparnas. Rosa och släta läppar är alltid direkt kopplade till attraktion medan spruckna, torra och mörka läppar är en orsak till fulhet i ansiktet som blir en skam i offentligheten.

Men inte alla är födda med felfria funktioner och därför är det viktigt att förstå de sätt och naturläkemedel genom vilka du kan uppnå dina mål för en perfekt funktion. Detsamma gäller läppar. För dem som vill ha rosa läppar är tanken att följa några hembehandlingar och säkra sätt som bör följas regelbundet för att få maximala resultat.

Hur man får rosa läppar

Listan nedan är upprättad för att underlätta för användare som har som mål att rosa läppar. Kontrollera de olika idéerna och tipsen som du kan använda utan att tänka på att få felfritt rosa läppar gradvis men utan några biverkningar. Se till att du använder behandlingarna regelbundet för önskade resultat.

1. Skurning är viktigt:

Det är viktigt att skrubba läpparna då och då för att spola ut det döda hudlagret och smutsen. Allt du behöver göra är att använda en mjuk borste på natten för att gnugga läpparna försiktigt. Detta bör göras på natten för att förhindra chapping och för att hålla läpparna mjuka och smidiga.

2. En bra massage:

För att lätta de mörka läpparna är det viktigt att ge näring åt det med jämna mellanrum. Torrhet och brist på fukt kan vara en anledning till mörka läppar. Blanda lite citronsaft samt mandelolja och massera det på läpparna 2-3 minuter varje kväll innan du lägger dig. Det kommer säkert att göra läpparna rosa.

3. Ge näring till naveln:

Enligt gamla farmorskurer är oljning av naveln ett indirekt sätt att närma läpparna också. Några droppar senapsolja i naveln eller desi ghee för den delen är ett bra sätt att behandla torra och nariga läppar och göra den rosa och mjuk i gengäld. Detta är en beprövad idé enligt många användare som fick önskade resultat med detta tips.

4. Använd granatäpplefrön:

Allt du behöver göra är att krossa några av granatäpplekärnorna till mjölkgrädde av god kvalitet. Detta bör appliceras på läpparna innan du sover varje natt. Effekterna kan vara gradvis men är säkert effektiva och kommer att ge synliga resultat om ett par veckor.

Hur man får rosa läppar

5. Hydrering är betydande:

Det är viktigt att hålla kroppen hydrerad från insidan för att hålla både huden och läpparna mjuka och smidiga. Att dricka mycket vatten samt friska vätskor hjälper till att spola ut gifterna från läpparna samt smuts och torrhet. Det leder också till rosa läppar.

6. Sluta slicka:

Oavsett om du vet detta eller inte, men konstant kontakt med saliven kan göra läpparna torrare och öka fläckigheten. Det rekommenderas starkt att för att hålla läpparnas känsliga hud mjuk och rosa ska du sluta slicka den hela tiden. Denna enkla idé kommer säkert att hjälpa dig här.

7. Håll dig borta från rökning:

En av mördarna för god hälsa och läppfärg är rökning. Med konstant rökning kommer du att se läpparna bli mörkare i färg såväl som torrare. Det bästa för att uppnå rosa läppar är att sluta röka helt. Det hjälper säkert tillsammans med andra alternativ som finns i den här listan.