Skönheten hos indiska kvinnor är erkänd över hela världen. När du talar om en indisk kvinna, är bilden som du tänker på en exotisk skönhet – Ett hemskt, mysigt uttryck med traditionell smink, glödande brun hud, skarpa drag och otroliga ögon med glänsande hår som ramar ansiktet. De så många sysslor som vi gör dagligen har en otrolig effekt på vår kropp och välbefinnande. Vår mat tillagas med de nödvändiga nödvändigheterna för att inte bara hålla kvinnorna i form, utan alla som regelbundet tar dem. En enkel mat och lite fysisk aktivitet är allt som krävs för att bevara hennes naturliga skönhet.

Att motverka de negativa krafterna är enkelt och börjar med att bara röra på sig. Men den största hemligheten är de enkla ingredienserna som ditt kök har och vilka fantastiska fördelar det kan ha på din hud. Ta en titt på de överraskande fördelarna med dessa ingredienser för din hud.

Indiska kvinnors skönhetstips och hemligheter

Medan du måste födas med funktionerna, är alla andra egenskaper som lätt kan förvärvas. Här avslöjar vi några indiska skönhetshemligheter om skönhet, fitness och kosttips som hjälper dig att uppnå skönhet som liknar de indiska kvinnornas.

1. Skönhetstips för Curd:

Indian Women Beauty Tips and Secrets - ostmassa

Curd konsumeras vanligtvis med lunch och middag i Indien. Det är en mjölkprodukt och läggs till curryrätter och görs ofta till drycker som lassi. Det är hälsosamt och gott. Att konsumera ostmassa dagligen hjälper till att hålla din kropp ren och får ditt ansikte att lysa inifrån. Curd används också av indiska kvinnor i många ansiktsförpackningar.

2. Skönhetstips för Amla Oil:

Indian Women Beauty Tips and Secrets - Amla oil

Indiska kvinnor är välkända för sina tjocka, svarta toppar, vilket är huvudorsaken till deras exotiska utseende. Hemligheten med att behålla denna kvalitet – Amla -olja. Amla är det indiska namnet på Krusbär. Oljan som extraheras från denna frukt är utmärkt för håret. Denna olja är rik på C-vitamin och är till stor hjälp för alla hår- och hårbottenrelaterade problem. Vad gör en indisk kvinna vacker? Hennes frodiga hår.

3. Kesar:

Indian Women Beauty Tips and Secrets - chandan (2)

Kesar eller saffran är en indisk krydda som ofta läggs till varm mjölk för att förbättra hälsofördelarna. Den är röd och orange i färgen och odlas rikligt i Kashmir. Det konsumeras mestadels på vintern eftersom det höjer kroppstemperaturen. Denna ingrediens hjälper till att bota torr hud och andra hudproblem.

4. Besan:

Indian Women Beauty Tips and Secrets - besan

Besan- eller kikärtsmjöl är en annan vanlig ingrediens i hushållet som används av indiska kvinnor för att förbättra sin hy och hudens kvalitet. Besan är en vanlig ingrediens i många former av indiska rotier. Det blandas ofta med andra ingredienser som honung, mjölk, kalkvatten och så vidare och görs till en pasta. Denna pasta används sedan för att tvätta huden minst en gång i veckan.

5. Gulab Jal:

Indian Women Beauty Tips and Secrets - rosenvatten

Gulabjal eller rosevatten används av indiska kvinnor för att bli av med mörka ringar och fläckar på huden. Den är gjord med färska rosenblad. Det är ett utmärkt botemedel mot alla slags hudproblem. Det används oftast i ansiktsförpackningar med Chandan.

6. Bindi:

Indian Women Beauty Tips and Secrets - bindi

Indisk smink är ofullständig utan bindis. Dessa bindisar varierar från enkla cirkulära rödbruna prickar till komplicerade mönster. Den kommer med en pinne på och placeras helt enkelt på pannan mellan dina ögonbryn.

7. Haldi:

Haldi

Haldi eller gurkmeja är en annan av de berömda indiska kryddorna. Indiska bröllop har en speciell ritual där både bruden och brudgummen gnuggas i haldi på bröllopsdagen för att deras hud ska se bättre ut. Gurkmeja är bra både för huden och för alla typer av allergier du kan ha. Gurkmeja har många antiseptiska egenskaper som minskar inflammation. Det har en mycket uppskattad position inom ayurvedisk medicin.

8. Chandan:

Indian Women Beauty Tips and Secrets - chandan (1)

Chandan eller sandelträ är mest känt för sin utmärkta doft. Det används i flera aromatiska eteriska oljor och ansiktsförpackningar och andra former av kosmetika. Chandan hjälper till att minska inflammation, finnar, utslag, pormaskar och så vidare.

9. Shikakai:

Indiska kvinnors skönhetstips och hemligheter - Shikakai

Shikakai är en annan av de indiska örter som vanligtvis används i Ayurveda. Det kallas också “frukt för hår”. Det används tillsammans med amla för att förbättra hårets styrka, tjocklek och kvalitet. Det är ett utmärkt botemedel mot torr hårbotten.

10. Läppstift:

Indian Women Beauty Tips and Secrets - Läppstift

Indiska kvinnor applicerar i allmänhet rödbrun eller mörkröda nyanser av läppstift. De lägger till en liten glimt i mitten för att skapa en illusion av fylligare läppar.

11. Yoga:

Den urgamla filosofin och praktiken har blivit ett sätt att leva idag. Yoga följer gamla metoder för god hälsa och dess helhetssyn på välbefinnande och hälsa gör det till en idealisk rutin idag.

Förutom att ge hälsofördelar är yoga känt för att ge glödande hud och främjar hårväxt med sina många fördelar. Indiska kvinnor utövar yoga för att släppa de extra kilona och bibehålla idealisk kroppsvikt.

Swami Sivananda hävdar att regelbunden övning av asanas hjälper oss att skaffa en figur och smidig hud som ger dig den charm som behövs och förbättrad skönhet. Det är också för att bli av med akne, fläckar och ärr också.

12. Oljor:

Ayurveda formulerade oljor och används för ansiktsmassage med rena extrakt. Dessa oljor används dag och natt. Dessa oljor kan användas för massage och som fuktkräm. Regelbunden användning av deras oljor får din hud att lysa och hjälper huden att lysa upp och motverka åldrande.

Kumkumadi Tailam, oljor med Neroli, Ashwagandha och Vetiver, kaircin, etc, är några av de oljor som är infödda i Indien som har egenskaper som vitamin E, essentiella fettsyror och proteiner som reparerar hudskador och gör det felfritt. Dessa oljor hjälper också till att bekämpa åldrande, matthet, ojämn hudton, missfärgning, etc..

Regelbunden användning av dessa oljor ger dig en underbar och yngre hud.

13. Kajal:

Kajal är en mycket viktig del av varje indisk kvinnas smink. Det förskönar ögonen och får ja att se ljusare ut. Denna skönhetsingrediens har använts i tusentals år. Det är känt för att förbättra kvinnans skönhet och göra deras ögon attraktiva. Kajal är också känt för sina kylningsegenskaper och det fungerar också som kylvätska.

Kajal / Kohl har blivit en integrerad del av en kvinnas sminkrutin och är nu utbredd.

14. Sarees:

Saree anses vara en livsstil och visar absolut Indien när det är som bäst. Det finns sareer för olika tillfällen – bröllop, speciella tillfällen, arbete etc. Sarees är gjorda av olika material som bomull, siden och olika trådar vävda i en vacker design.

Att drapera en saree är helt elegant och är ett djärvt uttalande om sin tro och kulturella traditioner.

Denna artikel täcker ett brett spektrum av skönhetshemligheter och tips från indiska kvinnor. Vi har diskuterat tips om mat, oljor, skönhetsbehandlingar, smink, påklädning etc. Dorn en titt med hjälp av dessa tips och du kommer naturligtvis att uppnå skönhet som liknar indiska kvinnor. Indiska kvinnor är kända för sin man och hud och provar en gammal, beprövad och testad skönhetsbehandling och skryter med din naturligt glödande hud och hår. Det är din tid att lysa och få det perfekta utseendet!