Vi förblir ofta fokuserade på att ta hand om vårt ansikte och våra händer, eftersom vi tenderar att misslyckas med att fokusera på vår nacke. Vi lägger också mycket pengar på dyra spabehandlingar för våra axlar, rygg och ben och nacke ignoreras igen. Men vi glömmer att halsen är oftast synlig och kan förstöra vårt ansikts charm om den inte tas om hand. Som ett resultat kan slapp hud eller fettavlagring ses tillsammans med de fina linjerna som också börjar dyka upp.

Det primära fokuset på en persons första blick kommer alltid att riktas mot deras ansikte, men när vi går ner är det näst bästa i ansiktet nacken precis under det. din nacke uppgår till mycket av din attraktionsfaktor. Ju smalare halsen är, desto yngre är din överklagande. Att ta hand om ditt ansikte verkar dock enkelt men det kan tyvärr inte sägas om nackdelen. Här i den här artikeln ska vi ge dig en kort inblick i hur du tar väl hand om din nacke.

Hemmagjorda skönhetstips för halsen:

Men oroa dig inte; idag kommer vi att diskutera 20 bästa hemlagade skönhetstips för nacke som kan hjälpa dig att försköna ditt halsområde.

Hemmagjorda skönhetstips för halsen

Tips 1:

Halsområdet är mycket känsligt och tunt. Massageriktningen över det är mycket viktigt att tänka på eftersom fel rörelse eller fel riktning över halsområdet kan skada huden. Den riktiga riktningen är genom att flytta båda handflatorna från det nedre till det övre området i de vertikala rörelserna. Massera aldrig i cirkulära rörelser eller uppifrån och ner, det kan leda till att huden lossnar.

Tips 2:

Oljor tenderar att hjälpa till med föryngring av halshuden. Men du måste vara försiktig när du väljer rätt olja. Här är några oljor som är bra att använda för nackmassage. Kokosolja kan användas i mycket liten mängd eller så kan du också blanda den med lite vatten på din handflata och sedan massera med den. Även olivolja, kamomillolja, söt mandelolja, rosolja och eukalyptusolja är några mycket bra alternativ. Det är ett av de mest populära skönhetstipsen för nacken hemma utan att få biverkningar.

Tips 3:

Att övermassera nacken är inte bra. En nackmassage bör vara bara 10-15 minuter lång med en paus på 1 eller 2 minuter emellan. Övermassage kan resultera i ansträngning av halshuden.

Tips 4:

Masker är också bra för nackskinnet precis som vårt ansiktshud. Användning av fruktmasker på nacken kan göra underverk. Frukt som mogen banan, äpple, plommon och avokado är riktigt bra för nackskinnet.

Tips 5:

En viktig punkt att komma ihåg om användning av förpackningar på nacken aldrig tillåter att någon typ av förpackning blir torr på nackskinnet förutom fruktförpackningar i nacken. Förpackningar med besan (grammjöl), lera, vetemjöl (atta) eller andra lerförpackningar ska aldrig få torka över halshuden. Ta bort dem medan de är bara ett steg före att få sprickor på den.

Tips 6:

Du kan gå på spabehandling för att bli av med någon form av stress av smärta eller så kan du ta någon utjämningsbehandling för nacken men se till att positionen medan behandlingen är rätt. Den bästa positionen är att ligga platt på ryggen och sedan ta behandlingen.

Tips 7:

Exfoliering av nacken är också mycket viktigt. Använd milda exfoliatorer på din halshud. Använd endast uppåtgående slag för exfoliering. Minsta tid för detta bör vara 2 minuter medan max är 5 minuter.

Tips 8:

Använd ansiktsrengöring medan du badar för att rengöra nacken. Undvik att använda hårda tvålar på halshuden. Duschgeler som är pH -balanserade kan också användas för att tvätta av halsen. Detta är en mycket enkel och användbar naturlig spets för nacken.

Tips 9:

När du använder en toner i ansiktet, se till att du applicerar den på halsen också med en bomullstuss. Detta hjälper till att bibehålla hudens hälsa och glans på din nacke. Applicera det eller någon annan lotion på samma sätt med att ge uppåtsträckor med din handflata.

Tips 10:

Den viktigaste punkten som du alltid bör tänka på är att se till att du tar bort sminken från nacken när du tar bort den från ansiktet. Halsens hud liknar ansiktshuden ganska mycket. Den innehåller också porer. Makeup tenderar att blockera porerna och hindrar huden från att andas ordentligt, vilket resulterar i en tråkig och slapp hud. Så ta alltid bort smink från nacken också med en bomullstuss och en bra sminkborttagare med bara uppåtgående drag.

Tips 11:

Solskyddsmedel: Detta är ett av de viktigaste skönhetstipsen för nacksvarthet. Vi har alla haft en stor andel av de tan ansiktsförpackningar och höga SPF solskyddsmedel för ansiktet. Men halsen som är mycket känsligare än ditt ansikte påverkas mer av de hårda sol exponeringarna, varför varje gång du applicerar solskydd på ditt ansikte, se till att du gör detsamma för din nacke. Man kan till och med använda en lätt halsduk för att förhindra att den garvar.

Tips 12:

Rutinmässig scrub: Exfoliering är ännu en del av din skönhetsvård. Halsskönhetstips för en rättvis och ungdomlig hals skulle kräva en utmärkt exfolieringsrutin minst två gånger i veckan, helst början och slutet. Exfolieringsprodukter kan köpas från färdiga kommersiella läkemedelsbutiker eller enkelt göras hemma med saltsocker och yoghurt eller gräddfil.

Tips 13:

Hals Yoga: Yoga odlas som en del av en åldersgammal visdomsritual förmodligen lutad mot övningar som utförs i kontrollerad miljö genom kontrollerad andning. Halsyoga fokuserar på att stärka nackmusklerna samtidigt som den blir mer flexibel. Halsyoga deltar också i att minska rynkor och rynkor runt halsen och därmed ge din hals ett mycket mer ungdomligt utseende.

Tips 14:

Äggvita och honungspaket: Hemmagjorda skönhetstips för nacken skulle få dig att gå på ett köksvåld och leta efter de perfekta ingredienserna för att lätta och lysa upp din nacke. Halsbrunning kan vändas med honung, som är naturens läkare som reparerar skadade hudceller medan äggvita är kända för hudstramning där det stramar området runt halsen.

Tips 15:

Vaxa din hals: Ungefär som dina armar, ben och rygg behöver även din hals periodiska vaxritualer. Hårborttagning är ganska vanligt för att försköna kroppsdelar och att vaxa runt halsen med jämna mellanrum kan hålla nacken ungdomlig och ljusare.

Tips 16:

Hakövningar: Haka är det område som är intill och anslutet till din hals. Chanserna för dubbelhakförekomst kan också påverka hur din hals ser ut, vilket faktiskt kan skyllas på lös hud och överflödigt barnfett. Hakövningar ungefär som halsövningar är enkla.

Tips 17:

Vitamin E Essential Massage: E -vitamin är viktigt för din hud och hår och här använder vi nyttan av detta vitamin för att skapa en felfri nacke. Skönhetstips för nacken skulle få dig att massera E -vitamin eterisk olja på halsen varje kväll innan du lägger dig.

Tips 18:

Grammjöl och mjölkgrädde: Här är ännu ett hemhjälpmedel med grammjöl eller besan och smörmjölk eller mjölkgrädde. Grammjöl är extremt användbart för att strama upp huden såväl som för att göra den ljusare. Grammjöl torkar emellertid upp huden, varför smörmjölken också kan användas för att hålla huden återfuktad.

Tips 19:

Sömnvård: Slappna alltid av i nacken medan du sover, helst bara med en enda kudde som skulle vara mjuk och fluffig nog. Nacken avslappnad när du sover kommer att se mycket mer levande ut.

Tips 20:

Rygg och massage med mynta: En frisk ruggning och massage med pepparmyntsolja kan faktiskt slappna av i nack- och ryggmassage. Eftersom myntan tar bort gifter från ditt system, lyser och lyser det området på och nära halsen. de flesta proffsen berättade att det är ett av de mest effektiva och naturliga hemlagade tipsen för nacken.

Här i den här artikeln har vi en kort lista över alla tips för den vackra nacken som kan hjälpa dig att få en ordentlig, ungdomlig och jovial hals.

Bildkälla: Shutterstock