Kashmir är ett paradis i Indien. Det är fantastiskt vackert och ligger bortom de mänskliga uttrycksorden. Det är välsignat med naturlig skönhet, snötäckta berg, vattenfall, sjöar och andra intressanta platser som skulle visa landets arv och kultur. Det är en idealisk plats för smekmånad på grund av ögat tilltalande platser och ett behagligt kallt väder. Kashmir är känt för att vara en av de mest fantastiska smekmånadslägena i Indien. Kashmir har mycket i lager för lovebirds. Par kan utforska städer och tillbringa en romantisk semester. Från att smutta på Kahwah till grötiga samtal på Shikaras, det finns mycket att göra i Kashmir. Nedan är en lista över kända smekmånadsplatser i Kashmir med bilder.

Smekmånadsplatser i Kashmir med detaljer:

1. Srinagar:

Srinagar är huvudstaden i Jammu och Kashmir. Den har många sjöar, floder och berg täckta med snö. Dalsjön är en mycket känd och efterfrågad plats för smekmånad; de kan till och med hyra vackra husbåtar. Shalimar Baugh är ett vackert monument med mönster, arkitektur och skulpturer. Hari Parbat, Hazratbal -moskén är ytterligare två platser att besöka. Den mest romantiska tiden att besöka skulle vara under snö.

smekmånad platser i kashmir

 • Romantiska saker att göra: Par kan njuta av en lugnande och lugn Shikara -resa för att dyka in i skönheten i Dal Lake som är omgiven av berg. De grönskande och vackra dalarna i staden är ett måste att besöka. Du kan också besöka den gamla delen av denna stad och få ta tillbaka minnen från dess rika kultur. Det är en idealisk smekmånad för par.
 • Hur man når: Namngivna Sheikh Ul Alam flygplats är en välstrukturerad internationell flygplats i Srinagar. Om du planerar att åka tåg måste du antingen nå Jammu Tawi eller Udhampur järnvägsstationer. Du kan hyra taxi från stationen för att nå din destination.
 • Var de ska bo: Lalchowk är känt för att vara hjärtat i staden och har många hotell att bo på. Du kan enkelt boka ett femstjärnigt eller ödmjukt boende för en bra vistelse.
 • Bästa tiden att besöka: Om du vill beundra den blomstrande skönheten i denna stad, är april till oktober den bästa tiden att besöka.
 • Försiktighetsåtgärder och andra attraktioner: Se till att du bär varma kläder om du inte planerar att besöka staden under den föreslagna tiden. Husbåtar på Dal Lake kan skapa en bekväm och fredlig vistelse!

2. Ladakh:

Ladakh ligger i Kunlun -bergskedjan i norr och Himalayakedjan i söder. Detta är en plats med mycket mindre befolkning och därför är den lämplig för par som gillar att spendera sin tid ensam. Det finns många kloster att besöka som Hemis, Thiske. Sjöarna i Ladakh är några platser som skulle intressera det nya bröllopet.

smekmånad platser i kashmir

 • Romantiska saker att göra: En av de största attraktionerna i Ladakh är Pangong -sjön. Nygifta par kan titta på denna underbara saltvattensjö som ändrar färg under dagen. Nubra -dalen är ett måste -besök för par som inte har något emot äventyret på safari. Magnetiska kullar, Kargil, Khardung La -passet och Zanskar -dalen är andra turistattraktioner i Ladakh.
 • Hur man når: Leh Kushok Bakula Rimpochee är den största flygplatsen i Ladakh. Om du inte planerar att flyga är Jammu Tawi den närmaste järnvägsstationen till Ladakh. Denna järnvägsstation ligger 700 km från Ladakh men man kan hyra taxi.
 • Var de ska bo: Grand Dragon och Hotel Lasermo är ett av de högst rankade hotellen i Ladakh. Leh är hjärtat i distriktet och har ett antal hotell för att ge dig ett mysigt bo.
 • Bästa tiden att besöka: Maj till september är den bästa tiden att besöka Ladakh. Under denna tid erbjuder Ladakh de vackraste sevärdheterna och vägar är också mer praktiska för resenärer.
 • Försiktighetsåtgärder och andra attraktioner: Ladakh är ganska säkert som turistmål. Man måste besöka Hemis -klostret, Suru -dalen och Leh -palatset för att fånga kultur och skönhet i Ladakh.

3. Nubra Valley:

Nubra Valley är känt för att vara en extremt kall öken; den förblir avskuren från resten av världen i mer än 8 månader. Par som faktiskt skulle vilja gå ut ur komfortzonen och vara lite sportiga kan besöka denna plats. För att nå dalen måste de korsa Khardunga La för att möta Shyokfloden. Den vackra naturen i denna dal är värd att titta på.

Nubra Valley

 • Romantiska saker att göra: De dubbla puckelkamelerna i Nubra Valley kan ta dig med på en resa bland lockande sanddyner. Din älskade skulle definitivt vilja idén om ett safariäventyr. Du kan delta i en konversation och vandra dig till YarabTso -sjön som är en annan dold pärla i denna dal. Du kan också besöka kloster och Maitreya Buddha -statyn som kommer att lämna dig bedrövad.
 • Hur man når: De närmaste järnvägsstationerna till Nubra Valley är Jammu Tawi och Udhampur. Vi rekommenderar dock att du tar ett flyg som tar dig till Leh flygplats. Flygplatsen ligger cirka 120 km från Nubra Valley.

  Var att bo: Man kan hitta logi och billiga till lyxiga hotell i Nubra Valley. Läger som Mystic Meadows och Nubra Ethnic är kända för sitt mysiga boende.

 • Bästa tiden att besöka: April till juni och september till oktober bör vara de bästa tiderna för att besöka Nubra -dalen eftersom vädret är relativt varmt och trevligt.
 • Försiktighetsåtgärder och andra attraktioner: Du kanske vill stoppa din väska med tunga kläder eftersom det är ganska kallt där ute. Se till att du besöker Diskit -klostret och de vackra sjöarna.

4. Gulmarg:

Gulmarg ligger är ett av de mest natursköna områdena i Kashmir. På somrarna är det fullt av grönskande områden runtomkring och däremot är vintern bara täckt av snö. År 1927 hade skid- och snowboardområdet i Gulmarg upptäckts av brittiska invånare och de drogs till det vackra området. Par som vill ha det bra på orterna kan komma till denna plats när som helst på året.

Gulmarg

 • Romantiska saker att göra: Vad kan vara bättre än en linbana med alla de vackra ängarna och dalarna? Gulmarg Gandola är extremt populär bland turister. Man kan fånga den natursköna platsen på denna plats på en resa med bättre hälften. Om du inte är rädd för några frossa i snön, se till att du besöker de berömda skid- och pulkplatserna.
 • Hur man når: Om du reser med flyg ligger Srinagar flygplats 58 km från detta fantastiska läge. Den närmaste järnvägsstationen är Jammu som har goda förbindelser med olika städer. Du kan också ta en buss från städer och städer i närheten.
 • Var de ska bo: Khyber Himalayan Hotel and Spa är de lyxigaste fastigheterna i Gulmarg. Det finns ett antal budgeterade till dyra hotell tillgängliga i denna region i Kashmir.
 • Bästa tiden att besöka: December slutet till mitten av februari är den bästa tiden att besöka denna plats om du ser fram emot några äventyr i snön. Du kan dock besöka Gulmarg på somrarna för en ganska trevlig och varm vistelse.
 • Försiktighetsåtgärder och andra attraktioner: Du kan besöka Khilanmarg -dalen och golfbanan för att tillbringa dagen i olika aktiviteter. Avantiswami -templet är också en stor turistattraktion.

5. Pahalgam:

Pahalgam är den mest bördiga regionen och är rik på växtlighet och barrträd finns det gott om. Paren förtrollas av ängarnas skönhet, de naturliga landskapen. Att hålla sig borta från den livliga staden ger dem lugn. Det är en plats för äventyrssporter som ridning, forsränning, kanotpaddling, etc..

Pahalgam

 • Romantiska saker att göra: Denna plats talar romantik eftersom det är det vackraste området som finns i Kashmir. Baisarin -kullar som också kallas ”Mini Switzerland” är värda att ta en promenad på. Den frodiga gröna omgivningen och snötäckta berg i bakgrunden kommer att fängsla dig med deras skönhet. Kärleksfåglar kan uppleva evig lugn genom att besöka några gamla och estetiska tempel.
 • Hur man når: Den närmaste järnvägsstationen till Pahalgam är Jammu. Man kan ta tåg och bekvämt nå denna plats. Om du tar ett flyg ligger Srinagar flygplats 95 kilometer från denna smekmånad.
 • Var de ska bo: Pahalgam har ett antal mysiga och lyxiga värdshus, hotell, logi och läger. Billiga till dyra fastigheter är lätt tillgängliga för en prisvärd och bekväm vistelse.
 • Bästa tiden att besöka: Högtiden är mellan mars till juni, juli till september och oktober till februari. Juli till september markerar monsunperioden i Pahalgam. Du kan besöka denna plats i önskad längd.
 • Försiktighetsåtgärder och andra attraktioner: Tuliansjön, Aru by och Valley och Kolahoi glaciärer är kända för sin fantastiska utsikt.

6. Sonmarg:

Sonmarg är känt som “Meadow of Gold”, det ligger nära Zoji La Pass. Den är full av vackra blommor och är känd för vandringsleder. De platser där paren skulle vilja gå är Vishanar Lake, Gangabal Lakes och Nilagard stream som möter floden Sind är också en stor attraktion. Toppen av ängar ger en magnifik utsikt och par vill gärna vila där.

Sonmarg

 • Romantiska saker att göra: Sjöarna, dalarna och ängarna som ligger här kommer garanterat att ge dig den bästa smekmånadsupplevelsen. Du kan gå vilse med din älskade i skönheten i magnifika Gadsar eller Vishansar Lake. Om din partner skulle älska lite frossa och spänning i skidåkning, är Thajiwas Glacier platsen för dig. Det är en av de största turistattraktionerna och erbjuder dig den bästa snöupplevelsen.
 • Hur man når: Närmaste flygplats från Sonmarg är flygplatsen Srinagar, som ligger 70 kilometer bort. Taxi är bra tillgängliga på flygplatsen. Du kan också ta skenan. Jammu är den närmaste järnvägsstationen från platsen.
 • Var de ska bo: Hotel Rah Villas är ett ganska känt femstjärnigt boende i Sonmarg. Andra hotell och loger är lätt tillgängliga i området.
 • Bästa tiden att besöka: De bästa månaderna att besöka Sonmarg är från april till oktober eftersom vädret är behagligt och det inte är extremt kallt. Men om du är som snömänniska är oktober till mitten av februari en att föredra.
 • Försiktighetsåtgärder och andra attraktioner: Se till att du besöker de vackra templen och tar en promenad i fantastiska dalar. Skidåkning kan vara en perfekt och rolig aktivitet för par.

7. Anantnag:

Anantnag betyder oändliga källor på grund av ett antal fjädrar och sjöar som finns där. Distriktet har ett antal kurorter. På sommaren kommer det mer sannolikt att par kommer hit på grund av det trevliga klimatet. Martland Sun Temple är en berömd turistplats i Anantnag, där sju tempelkomplex är tillsammans. Det finns andra områden som regeringen utvecklar, för turister.

Anantnag

 • Romantiska saker att göra: Par får helt enkelt inte missa de vackra templen och andra viktiga turistsporter i Anantnag. Martand Sun -templet, Aishmuqam -helgedomen och AmarnathJi kräver definitivt ett besök. Kärleksfåglar kan njuta av den gudomlighet som dessa platser har att erbjuda. Bandipore, Imambara Goom och Manasballake är platser som kan tjäna ditt sug efter naturskönhet och fridfulla omgivningar.
 • Hur man når: Anantnag har goda förbindelser till större städer med bussar. Närmaste järnvägsstation är Banihal järnvägsstation. Srinagars flygplats ligger 65 kilometer från destinationen.
 • Var de ska bo: Anantnag är en mycket välkänd turistplats och har många hotell. Man kan enkelt hyra en lämplig plats att tillbringa semestern.
 • Bästa tiden att besöka: Den bästa tiden att besöka Anantnag är under sommarmånaderna eftersom vädret är trevligt och bäst för sightseeing.
 • Försiktighetsåtgärder och andra attraktioner: Sopore, Parihaspora, LalChowk och frukt- och grönsaksmarknaden i Betingoo är andra vackra platser du måste besöka.

8. Bandipore:

Bandipore ligger på norra stranden av Wular Lake, som är Asiens största sötvattensjö. Det är ett bra ställe för par att gå bergsklättring, fiske, vandring, etc..

Bandipore

 • Romantiska saker att göra: Tror du inte att de bästa konversationerna börjar under en vandring? Bandipora är en mindre upptäckt turistplats i Kashmir som erbjuder vackra dalar och sjöar. Par kan föryngra sig själva genom att absorbera den visuella skönheten på denna plats. Eftersom denna plats är känd för fiske, vandring och bergsklättring, kan par ha det bra att ägna sig åt sådana aktiviteter.
 • Hur man når: Srinagars flygplats ligger 53 km från Bandipore. Järnvägsstationer som ansluter till Bandipore är Hamre och Sopore.
 • Var de ska bo: Det finns olika hotell, loger och vandrarhem tillgängliga i Bandipore. Du kan hyra en lämplig plats enligt din budget och önskemål.
 • Bästa tiden att besöka Bandipore: Du kan besöka Bandipore när som helst på året. Tänk på att vädret är relativt trevligt under sommarmånaderna.
 • Försiktighetsåtgärder och andra attraktioner: Bandipore är känt för sitt vilda djur. Man måste vara volontär för aktiviteter som fiske, vandring och bergsklättring.

Kashmir är säkert ett paradis på jorden och det finns inget mer attraktivt än den naturliga skönheten den erbjuder. Det är en idealisk destination för nygifta kärleksfåglar som vill utforska varandra och omvärlden. Om du kunde samla in tillräckligt med information och förslag, lämna en feedback. Missa inte den eviga skönheten i Kashmir!