En smekmånad är ett unikt sätt på vilket du kan krydda ditt kärleksliv med din make. När jag tänker på underbara platser du kan besöka, borde Indien vara det första stället du tänker på. Om du ska gifta dig på sommaren och letar efter några bra förslag, så har du kommit till rätt ställe. Här är några tips för de unga gifta par som hoppas få ett fantastiskt romantiskt semestermål i juni.

9 vackra smekmånadsplatser i Indien i juni 2021:

1. Ooty:

Ooty är en av de bästa backstationerna i Indien. Denna plats är levande, vacker och tar din smekmånad till en spännande ny nivå. Du kan gå långa romantiska promenader i skogen här och även besöka den fantastiska Doddabetta -parken och Kettidalen.

Ooty smekmånad platser i Indien i juni

 • Det är ganska enkelt att nå Ooty från någon del av landet. Om med flyg då skulle Coimbatore vara din närmaste flygplats, om med järnväg måste du nå Mettupalayam varifrån du kan ta tåget till Udhaga Mandalam. Överlägset att resa med bil skulle vara det mest tilltalande eftersom vägarna är bra och du har ett fantastiskt landskap.
 • Vandring upp till Doddabetta Peak, promenera runt den botaniska trädgården, åka Nilgiri Mountain Toy Train eller camping vid Avalanche Lake är några av de aktiviteter som par kan ägna sig åt.
 • Ooty är ett av de mest besökta turistmålen i södra Indien, vilket också gör det till en plats där orter, hotell och hemvist är lätta att hitta, men förhandsbokning garanterar dig att inget krångel uppstår under besöket. Livsmedel som du måste prova inkluderar de olika typerna av södra indisk dosa, kycklingchettinad och lokala choklad.
 • Att ta din bil kommer att betala ut den du kommer dit eftersom att flytta runt i Ooty kommer att bli bekvämare. Du kan också ta emot lokala taxitjänster eller använda en rundturstjänst.
 • Ett fyra dagars besök skulle räcka för dig och din älskade att njuta av lugnet i Ooty och skapa det första bandet och kärleken.

2. Munnar:

Munnar -kullarna i Anamalai -regionen i Kerala har vackra och romantiska frodiga gröna kullar som skapar den perfekta semestern du önskar för din smekmånad. Vädret här är trevligt och är den bästa platsen att besöka under sommarmånaderna, särskilt juni.

Munnar bästa plats för smekmånad i juni i Indien

 • Munnar som ligger i Kerala är lättillgängligt via flyg, järnväg eller väg, oavsett vilket betyder att du väljer att det säkert kommer att vara en vägresa du behöver göra för att nå Munnar. Den närmaste flygplatsen är Kochi internationella flygplats, närmaste stora järnvägsstation är Aluva, vilket innebär att du måste nå dessa platser innan du fortsätter din resa till Munnar. Regeringsbussar och researrangörer besöker Munnar de flesta dagar i veckan.
 • Att besöka tebodarna, Salim Ali Bird Sanctuary, Thoovanam falls, Echo point och elefant ankomstpunkt är några bra platser och aktiviteter för nygifta.
 • Munnar är en del av Kerala, vilket inte gör det annorlunda än andra delar av staten när det gäller mat. De flesta livsmedel som finns tillgängliga i hela staten finns i Munnar. Men för första gången goad nadankozhi curry, puttu och kadala curry, appam och gryta är några av de måste-försök.
 • Det finns många pensionat, från både privata och myndigheter, som kan nås till rimliga priser. Hotell finns också tillgängliga.
 • Par kan ta tre till fyra dagar att vara på denna plats och njuta.

3. Kasauli:

De pittoreska och gröna kullarna i Kasauli är ett bra ställe att besöka under juni månad. Denna plats är idealisk för en smekmånad eftersom vädret här är lugnt och trevligt. Den naturliga skönheten på denna plats är helt fantastisk och vacker. Att komma till denna plats för en romantisk semester är helt värt det.

Kasaulis bästa smekmånadsmål i juni

 • Du kan nå närmare städer Kasauli genom järnvägen eller med flyg och måste hyra en taxi eller ett lokalt fordon och köra själv. Det bästa sättet att nå denna plats skulle vara på väg. Att ha ett eget fordon skulle också vara till hjälp för att nå Kasauli.
 • Vandringsalternativ på Gilbert Trail, Manki point, ta leksakstågområdet några saker man måste njuta av med sin partner en gång i Kasauli.
 • Rasthus, hemvistelser, loger, privata och statliga pensionat finns tillgängliga för turister att övernatta. De flesta indiska livsmedel är tillgängliga på denna plats eftersom detta är en av de mest besökta turistorterna i Indien.
 • Lokala taxibilar och researrangörer är tillgängliga för par som vill ta sig runt i Kasauli; Men att hyra en bil skulle vara det perfekta sättet att resa i Kasauli.
 • Nygifta kan ta upp till tre dagar att vara i Kasauli och täcka de flesta platser runt det.

4. Nainital:

Kom till Nainital för en smekmånad och du kommer säkert att få fantastiska minnen. Landskapen här är pittoreska och sjöarna ökar charmen och skönheten i detta exotiska läge. Platsen är lugn och mycket naturlig. Det kommer säkert att låta dig njuta, koppla av och till och med åka båt med din älskade.

Nainital

 • Nainital har ingen direkt anslutning förutom på väg. Om du vill resa med flyg är New Delhi din närmaste flygplats. Med järnväg skulle Kathgodham Railway Station vara den närmaste stationen. Du får anslutande tåg, från ovan nämnda nav till Nainital. Att resa på väg skulle vara ett bra alternativ om du har några dagar extra att spara.
 • St. Johns kyrka, Dodital, Chauthi Jaali och Nainital zoo, Naini Devi Temple och Naukuchiya Taal är några av platsens huvudattraktioner. Du kan hyra en båt på Naini -sjön eller besöka Mall Road om du är shoppare.
 • Hotell på Mall Road är dyra. Men du kan hitta några mot utkanten av Mall Road som är rimliga. Det finns också några loger att välja mellan. Band Samosa, Himachali Pulao och Wines är några av de mest populära lokala rätterna.
 • Fyra dagar är en idealisk tid för nygifta att nå Nainital och njuta av platserna i och runt och göra en shoppingrunda.

5. Mussoorie:

Mussoorie har erkänts som Indiens mest populära backstation. Det finns mycket att uppleva förutom romantik. Atmosfären är underbar och utsikten kommer garanterat att få dig att bli starkt slagen. Detta är den underbara smekmånad platser i Indien i juni.

Mussoorie juni smekmånad destinationer i Indien

 • Att resa till Mussoorie har flera alternativ. Närmaste flygplats och järnvägsstation ligger vid Dehradun. Busslinjer och vägar är väl anslutna till Mussoorie, vilket gör det lätt att nå platsen.
 • Det finns många backstationer, men det som gör Mussoorie unikt är alternativen för äventyr och underhållning som linbanor och Sky bridge, vandring& Camping, Skywalk, bergsklättring.
 • Det finns många hotell, orter och stugor där du kan dra dig tillbaka efter ditt roliga dag. Det finns också många budgethotell att välja mellan.
 • Det mesta av maten som tillverkas runt om i landet finns i Mussoorie. En fyra dagars rundtur runt Mussoorie skulle räcka för att njuta av platsen.

6. Ranikhet:

Ranikhet ligger i den himmelska regionen i Himalaya och är full av romantiska snötoppar, fantastiskt vilda djur och exotiska växter. Bergens uppfriskande bris, fågels vackra sång, mogna frukter och sött solljus skapar en mycket mild och intim stämning som gör att du kan njuta av landskapets skönhet med din älskade.

Destinationer för smekmånad i Ranikhet i juni

 • Förmodligen en av få platser i Indien som inte har en järnvägsstation, och den närmaste flygplatsen är vid Dehradun, vilket innebär att den sista delen av resan ska göras på väg. Det finns busslinjer och guidade bussar till Ranikhet de flesta gånger i veckan.
 • Naukuchiatal, Katarmal Sun Temple, spela ett spel på Upat Golf Course, besök Bhalu Dam, är några av de aktiviteter som par kan tycka om att göra tillsammans.
 • Hotell och loger kan bokas i förväg. Vissa hotell och loger kan vara belägna runt en vacker bakgrund som definitivt skulle bidra till upplevelsen av att besöka platsen.
 • Det finns inte många matställen runt platsen, och de flesta hotell har en egen restaurang, vilket kan vara något att tänka på innan man bestämmer sig för att åka till Ranikhet.
 • Tre dagar skulle räcka för att se denna vackra plats.

7. Pahalgam:

Pahalgam, som ligger i Kashmir är rätt ställe att gå och njuta av med din älskade. Hotellen här är prisvärda, även om det finns ganska många lyxhotell om du vill bo där. Du kan också njuta av några häftiga äventyrssporter som vandring och forsränning. Denna plats är ganska känd bland par och har dykt upp som på de vackraste platserna i landet för smekmånad.

Pahalgams bästa smekmånadsmål i juni i Indien

 • Precis som de flesta av de höga områden som nämns i den här listan har Pahalgram inte heller några flygplatser eller direkttåg. För att nå via flygvägar måste man nå Srinagar flygplats och sedan ta en taxi eller hyra en bil eller använda den allmänna bussen för resten av resan. Privata rundturer organiseras också för att nå Pahalgam.
 • Friluftsliv är sådana saker som lockar människor till denna plats. Öringfiske vid Lidder River, Lidder Valley camping, Betaab Valley är några av de platser du måste se i Pahalgam.
 • Dum Aloo, Rogan Josh, Yakhni är några av de lokala köken som du måste prova när du är i Pahalgam.
 • loger och hotell finns att övernatta, och några av dem ligger nära floden och dalar, vilket skulle vara lugnande för själen.
 • Du skulle behöva ett fordon för att ta dig runt Pahalgam. Du kan också använda kollektivtrafiken.

8. Mangalore stränder:

Gå vilse i skönheten i Mangalore -stränderna i sommar med din partner och upplev den romantik du har hoppats på. De långa sandsträckorna, glittrande blå sanden och de svala vindarna lugnar dina sinnen och får dig att känna dig fräsch och levande. Att besöka denna fantastiska plats i juni månad kommer att göra några av de mest underbara minnena i ditt liv.

Mangalore stränder

 • Staden Mangalore är väl förbunden med vägar, järnvägsstationer och har en flygplats, och det är därför lätt att nå stränderna. du kan hyra en hytt eller en tvåhjuling.
 • Par kan surfa på stranden, besöka platser nära stränderna som Mangala Devi -templet, NIKT -fyren, City enter Mall och Milagres kyrka. Du kan också besöka staden Mangalore för att fördjupa stadens liv på platsen.
 • Chicken Sukka, Mangalore Buns, Neer Dosa och Kadubu är några av de lokala rätter som du måste prova när du väl är här.
 • Att bo i Mangalore är enkelt eftersom de har många hotell, orter och statliga rasthus som du kan hyra ut.
 • Tre dagar är tillräckligt för att besöka denna destination och njuta av stranden och livet som kretsar runt den.

9. Kochi -stränder:

Stränderna i Kochi är fantastiska och attraktiva. Öarna här är bra ställen att bada och kokospalmerna flankerade på bankerna ser underbara ut. Skaldjuret här är tydligt och boendet här är också bra. Att komma till denna plats i juni månad är helt värt det eftersom vädret alltid är ljummet och trevligt.

Kochi stränder

 • Kochi är ett väl utvecklat område och har en egen flygplats och har goda förbindelser med kvalitetsvägar, och därför är det inte ett problem att nå Kochi. När du når Kochi kan du hyra en cykel eller en bil, eller till och med använda uber.
 • Ett dopp i Arabiska havet följt av en promenad i den holländska kolonin kommer säkert att ge dig en inblick i kolonialtiden i Indien. En shoppingrunda på princess street för att samla lite varor till minne av en fantastisk semester följt av att ha mat på någon av restaurangerna i den nederländska kolonin skulle vara perfekt.
 • Saken med Kochi är att du får all typ av mat du önskar, vare sig det är indiskt eller interkontinentalt. Och beroende på var du äter varierar priserna också. Oavsett var du bestämmer dig för att ha det från, kommer det säkert att tillfredsställa dig.
 • Ett tre dagars besök skulle göra det möjligt för dig att besöka Kochi-stranden och andra viktiga platser runt stranden för att avrunda en bra smekmånad för nygifta.

Var det är någon månad i kalendern Indien har platser att besöka på en smekmånad när som helst på året och det är säkert att platsen inte kommer att svika dig. Vare sig det är en intim smekmånad som tillbringas på orten och stränderna, kunglig romantik i staden som rymmer kärleksmonumentet eller den lugna och lugna tillflykten vid kullstationerna, alla möjliga val kan göras för en smekmånad som tillbringas i Indien. På tal om juni, det är månad att backstationerna blir den mest romantiska upplevelsen efter ett sagobröllop. Skicka oss förfrågningar om ditt val av destinationer och glöm inte att dela artikeln med alla som bara väntar på en romantisk flykt.

Vanliga frågor och svar:

1. Kan hotell omplaneras?

Sv: Vissa hotell erbjuder avbokningstjänster, men för avbokning och omplanering måste vissa avgifter betalas.

2. Är sjukförsäkring nödvändig för att resa till ett annat land?

Sv: Försäkringspolicyn beror på varje land och deras försäkringar. Det skulle vara perfekt att ta en om den är tillgänglig.

3. Kan vi hyra bil eller annan transport i landet vi reser till?

Sv: Ja, hyrbilar och andra tjänster är tillgängliga i de flesta av dessa länder. Bär därför alltid dina nödvändiga dokument för detsamma.