Innan du kommer till problem med ett gift liv eller har några fantastiska stunder tillsammans eller tar några steg längre som ett gift par, är en tillflyktsort från ditt vanliga liv det du behöver. Din smekmånad är där du lär känna din andra halva lite mer och intimitetskvoten mellan er båda multipliceras med en miljon. Och vilken bättre plats för en smekmånad om inte Chennai? Stränder, museer, nationalparker, tempel, fort etc. fyller livet i staden. Här är en lista över smekmånadsplatser i Chennai.

Smekmånadsplatser i Chennai

Utforska de här bästa smekmånadsplatserna i Chennai:

1. Marina Beach:

smekmånad platser i chennai

Som en av de längsta stränderna i Asien är Marina Beach en perfekt plats för par. Det rena havet tillsammans med guldsanden ger det ett perfekt utseende om du ska sitta och titta och ta lite skarp kvalitetstid med varandra. En enkel kväll barfota promenad genom stranden är precis vad som gör det till en av de bästa smekmånad platser i Chennai.

 • Det är en av de mest omtalade smekmånadsplatserna i Chennai eftersom det erbjuder smekmånadspar den perfekta miljön. Kärleksfåglar kan komma hit och sola sig medan du njuter av en utsökt måltid. Den gyllene sanden och underbara vågorna gör denna strand till en speciell plats för att fira en ny början av ditt liv.
 • Om du råkar vara på centralstationen i Chennai kan du nå parkstationen och ta ett lokaltåg till Marina Beach. Om du reser med flyg kan du ta en taxi från flygplatsen. Vi föreslår dock att du tar ett lokaltåg från järnvägsstationen nära flygplatsen.
 • Det finns många hotell, loger och vackra orter nära Marina Beach. Du kan boka en bekväm vistelse enligt din budget och önskemål.
 • November till februari är den bästa tiden att besöka Marina Beach. Den behagliga svala brisen kommer att göra din upplevelse oförglömlig. Sommarmånaderna kan vara varma och lite obekväma.
 • St.Thomas Mount National Shrine, Vivekananda House, Sri Parthasarathy Temple och Kapaleeshwarar Temple är några närliggande turistattraktioner som du kan besöka med din partner.

2. VGP Golden Beach:

smekmånad platser i Chennai

VGP Golden Beach, avbildad på världens näst längsta strand, är en av de berömda platserna för par. Vagn, pool, kulturshower etc. är anläggningarna i lokalerna till VGP. En plats där vågorna och vinden blir den mest romantiska låten någonsin, VGP är en av de bästa smekmånadspunkterna i Chennai.

 • Par kan besöka denna strand och njuta av aktiviteter som carting och pool. Att ta en promenad på den gyllene sanden på denna fantastiska strand ger en perfekt smekmånad. Detta är en idealisk smekmånad för lovebirds som vill föryngra både sinnet och kroppen.
 • Meenambakkam International Airport i Chennai ligger bara 20 km bort och centralstationen ligger 5 km från stranden. Du kan antingen ta en taxi/buss eller ta det elektriska tåget för att nå din destination.
 • Det finns många vackra hotell, loger och resorter i olika intervall. Du kan boka en bekväm vistelse nära stranden enligt din budget och önskemål.
 • Oktober-februari är den bästa tiden att besöka denna strand. Vädret är extremt trevligt och tillåter turister att bekvämt utforska stranden och närliggande platser.
 • Marundeeswarar -templet, Pancha Rathas och Elliots strand är några närliggande platser du måste utforska med din andra hälft.

3. Yercaud:

smekmånad platser i Chennai

Grönska, grönska och mer grönska! Tystnad och fred är vad Yercaud erbjuder med en nypa av naturens skönhet. Du kommer mer än gärna att sniffa livet ur kaffeplantagen på väg till backstationen med en härlig väg fylld med hårnålsböjningar. Det är utan tvekan en av de bästa smekmånadsplatserna nära Chennai.

 • Yercaud är en av de vackraste backstationerna och är en absolut behandling för smekmånadspar. Kärleksfåglar kommer hit och njuter av det trevliga vädret, maten och olika aktiviteter. Den vackra platsen på denna plats kommer säkert att låta dig fascineras. Detta är en idealisk romantisk destination för smekmånad.
 • Yercaud har ingen egen flygplats. Om du reser med flyg måste du ta ett flyg till Tiruchirappalli internationella flygplats. Denna flygplats ligger cirka 64 km från platsen. Man kan enkelt ta en taxi eller en buss. Salem Junction är den närmaste järnvägsstationen. Det ligger 38 km från Yercaud.
 • Det finns många vackra hotell, loger och resorter i olika intervall. Du kan boka en bekväm vistelse enligt din budget och önskemål.
 • Om du letar efter en sval och trevlig tillflyktsort är sommarmånaderna perfekta för att planera din semester. Vädret förblir trevligt nog för att utforska backstationen. Monsuner upplever mild nederbörd. Om du är en monsunälskare kan du också besöka denna plats under monsunmånaderna.
 • Kiliyur -fallen, Shevaroy -kullarna, Shevaroy -templet, Yercaud -sjön är andra stora turistattraktioner som du måste besöka.

4. Ooty:

smekmånad platser i Chennai

Att sätta ett bänkmärke som de bästa smekmånadsplatserna nära Chennai är Ooty. Betraktas som drottningen av alla kulle stationer i Indien, är Ooty den idealiska och mest föredragna smekmånad destinationer i Indien. Men det lockar mycket fotavtryck, det kanske inte är så tyst och fredligt som du kanske hoppas att det skulle vara.

 • Det är inte den mest fredliga smekmånadsplatsen men erbjuder definitivt par all den romantik de behöver. Ooty är en av de vackraste och romantiska smekmånadsmålen. Par skulle definitivt njuta av den naturliga skönheten och turistattraktionerna i Ooty. Att ta en promenad nära sjöarna och i de lockande trädgårdarna kan göra din smekmånadsupplevelse oförglömlig.
 • Coimbatore flygplats ligger 88 km från Ooty. Om du reser med tåg är närmaste järnvägsstation Mettupalyam, som ligger cirka 40 km bort och har goda förbindelser till större städer i Indien. Du kan ta en taxi eller en buss för att nå din plats.
 • Det finns många vackra hotell, loger och orter i olika intervall. Du kan boka en bekväm vistelse enligt din budget och önskemål.
 • Den perfekta tiden att besöka denna vackra smekmånad destination är mars-juni. Vädret är extremt trevligt för sightseeing och par kan också engagera sig i andra turistaktiviteter.
 • Ooty -sjön, Doddabetta, Government Rose Garden, Government Botanical Garden och Pykara -sjön är andra turistattraktioner. Missa inte dessa romantiska platser!

5. Kodaikanal:

smekmånad platser i Chennai

Översättningen på tamil som ger uttalandet “Skogens gåva” gör det till prinsessan på alla kullstationer som följer Ooty. Kodai lockar till sig många nygifta och är en fångst med sina sjöar och vattenfall och grottor. De vintergröna skogarna i västra Ghats är en annan av de fascinerande faktorerna på denna plats.

 • Kodaikanal är den bästa tillflyktsorten för smekmånadspar som letar efter en mysig semester på en kulle station. Den natursköna utsikten över denna stad kommer säkert att lämna par fascinerade. Älskar fåglar kan njuta av utsökt mat, näckrosor och fantastisk utsikt. Missa inte äventyren med vandring, camping och jakt på de underbara vattenfallen.
 • Närmaste flygplats till Kodaikanal är Madurai, som ligger cirka 118 km bort. Andra flygplatser Coimbatore och Trichy som är 170kms och 150kms från Kodaikanal. Kodai järnvägsstation ligger cirka 100 km från staden. Du kan ta en taxi eller en buss för att nå platsen.
 • Det finns många femstjärniga fastigheter och ödmjuka boenden i denna stad. Du kan hyra en plats enligt din egen komfort och budget.
 • Kodaikanal upplever mycket trevliga somrar och därför är det den bästa tiden att besöka denna stad. Par kan njuta av vandring, båtliv och sightseeing i det fina vädret. Monsun är också en bekväm tid att besöka denna stad eftersom nederbörd är ganska genomsnittligt.
 • Berijamlake, Bryant Park, Pillar Rocks Road, Coaker’s walk är andra stora attraktioner. Älskar fåglar kan njuta av den naturliga skönheten och roliga aktiviteter här eller bara ta en promenad i parkerna.

6. Tranquebar:

smekmånad platser i chennai

Lyx kombineras med naturen på Tranqueabar. Du kommer inte att vilja missa den här på listan över smekmånadsplatser i Chennai. Det är här buller förvandlas till musik. Inte ens ljudet av vågor som träffar klipporna kan vara trevligare än på denna plats. Om du tänker ha en oförglömlig, prova bungalowerna på stranden och du har den bästa tiden med honom/henne.

 • Tranquebar är en av de mest kända och romantiska smekmånadslägena i Chennai. Par kan komma hit och boka en lyxig vistelse på en av orterna nära stränder. Få en smak av historia, kultur, natur och lyx på ett ställe. Detta är en idealisk smekmånad för nygifta par.
 • Trichy är den närmaste flygplatsen till Tranqueabar som ligger cirka 130 km från staden. Du kan ta en buss eller taxi för att nå din plats. Nagapattinam och Chidambaram är de närmaste järnvägsstationerna som ligger 35 km och 40 km bort. Det bästa sättet att resa inom staden är att hyra en cykel.
 • Vädret är trevligt mellan augusti-mars. Somrarna kan vara lite obehagliga på grund av det varma vädret. Undvik monsunmånader eftersom denna stad upplever kraftig nederbörd under monsunen.
 • Det finns många femstjärniga fastigheter och ödmjuka boenden i denna stad. Du kan hyra en plats enligt din egen komfort och budget.
 • Fort Dansborg, stadsporten, gamla danska kyrkogården, Masilamani Nathar -templet och New Jerusalem Church är andra stora turistattraktioner i denna vackra stad.

7. Pondicherry:

smekmånad platser i chennai

Nu känd som Puducherry, serverar den franska temastaden en fantastisk tallrik fylld med romantik. Kombinationen av indisk och fransk kultur och de glittrande klara stränderna tillsammans med en blekande touch av koloniala Indien ger det fördelen.

 • Pondicherry är en av de mest kända och romantiska smekmånadslägena. Det är en idealisk plats för smekmånad som vill uppleva naturens skönhet och blandade kulturer. Kärleksfåglar kan komma hit för att njuta av det trevliga vädret, utsökt mat, turistattraktioner och turistaktiviteter.
 • Pondicherry -flygplatsen rymmer endast små luftfartyg, därav flyg från Bangalore och Hyderabad landar här. Du kan dock ta anslutningsflyg från några större städer i landet. Den närmaste järnvägsstationen till Pondicherry är Villupuram som ligger cirka 35 km från staden.
 • Det finns många vackra hotell, loger och orter i olika intervall. Du kan boka en bekväm vistelse enligt din budget och önskemål.
 • Oktober till mars anses vara en idealisk tid att besöka Pondicherry. Det har ett varmt klimat och därför är dessa månader trevligare att utforska denna stad.
 • Sri Aurobindo Ashram, Basilica of the Sacred heart of Jesus och Matrimandir är några populära turistattraktioner som du måste besöka i Pondicherry.

8. Wayanad:

smekmånad platser i chennai

Du kan slutligen bli kär igen och igen med den vackra naturen på denna plats. Skogar och moln inom räckhåll är något du inte kan argumentera med. Denna backstation är full av skogar, plantager och vilda djur. Det är den grönare regionen Kerala och den mest romantiska smekmånadsplatsen för par. Man kan hitta lugn och tröst på denna rena och förtrollande kullestation.

 • Wayanad erbjuder smekmånadspar ett mycket lugnt och vackert smekmånadsläge. Kärleksfåglar kan komma hit och hitta sin stund av fred. Skönheten i denna backstation är extremt fängslande. Den har en antydan till kultur och historia och kommer definitivt att föra dig närmare naturen.
 • Calicut International Airport är den närmaste flygplatsen till Wayanad, som ligger cirka 65 km bort. Du kan hyra en buss eller taxi för att nå din destination. Den närmaste järnvägsstationen är Kozhikode och man kan enkelt resa med buss eller taxi till Wayanad.
 • Det finns många vackra hotell, loger och orter i olika intervall. Du kan boka en bekväm vistelse enligt din budget och önskemål.
 • Oktober till maj är den bästa tiden att besöka Wayanad för sightseeing, vandring och andra aktiviteter. Vädret är trevligt och du hittar ett antal turister. Naturälskare kan dock besöka denna plats under monsunmånaderna för att uppleva den gröna skönheten i Wayanad.
 • Smekmånadarna kommer säkert att njuta av plantagerna och djurlivet på denna plats som ligger bland västra Ghats. Wayanads grönska under monsunen är något varje par måste uppleva.

9. Yelagiri:

smekmånad platser i chennai

En kulle station helt FN-kommersialiserad och erbjuder sjöar, kullar och grönska! Det är också känt som den andra Ooty. Denna backstation är full av romantiska picknickställen och äventyrsläger. Fisken och sköldpaddorna i naturparken kommer säkert att roa smekmånadarna. Du kan bara inte missa turistaktiviteterna och festivalerna som denna kullestation erbjuder.

 • Par kan komma hit och leva sin dröm smekmånad i Yelagiri. Det erbjuder dig vackra smekmånadsplatser. Om du letar efter några äventyr är denna plats full av äventyrssporter. De vackra sjöarna och fromma templen är också värda ett besök. Om du vill göra det mer romantiskt, gå på båt med din andra hälft.
 • Den närmaste järnvägsstationen till Yelagiri är Jolarpettai som ligger bara 21 km från destinationen. Du kan enkelt hyra en taxi eller taxi. Det finns inga direktflyg till Yelagiri. Närmaste flygplatser är dock Chennai och Bangalore. Du kan ta en buss eller taxi för att nå Yelagiri.
 • Det finns många vackra hotell, loger och orter i olika intervall. Du kan boka en bekväm vistelse enligt din budget och önskemål.
 • November till februari är den bästa tiden att besöka denna plats. Eftersom vädret förblir behagligt under hela året kommer du att se turister oavsett högsäsong.
 • Yelagiri naturpark, äventyrsläger, Jalagamparai falls är andra turistattraktioner. Missa inte de spännande äventyrssporter som denna backstation erbjuder.

Vid det här laget är vi säkra på att du har bestämt dig för att planera dina romantiska semestrar i Chennai och andra smekmånadsställen i närheten. Om den här artikeln har hjälpt dig att samla in användbar information, lämna en feedback. Glöm inte heller att dela den med dina vänner och särskilt de nygifta.

Vanliga frågor och svar:

1. Varför ska jag överväga Chennai att gå på min smekmånad?

Sv: Omgiven av magnifika kullar, fridfulla stränder, skimrande sjöar och vattenfall, erbjuder de flesta av dessa städer och städer fascinerande smekmånadstillflykter. De ligger i närheten av Chennai och en långhelg är allt du behöver för en minnesvärd flykt till någon av dessa romantiska gömställen

2. Vilken typ av avkopplande aktiviteter kan jag ägna mig åt med min fru i Chennai?

Sv: Den häpnadsväckande och ganska sammanfattade listan över romantiska smekmånadsställen nära Chennai hjälper kärleksfåglarna att välja sin första semester tillsammans. Det finns många platser i Chennai som lockar smekmånad och par från hela världen. Kärleksfåglar kan ta en promenad på solkyssta sanden, sola och simma tillsammans för att föryngra sin själ och kropp.

3. Hur kan jag resa till Mahabalipuram och vad jag ska göra där?

Sv: De som letar efter en superdrömmande och oerhört romantisk nirvana- kör ca. 55 kilometer från Chennai till Mahabalipuram för att nå en av de mest populära smekmånadsmålen i närheten av Chennai. Besök strandtemplen, panch rathas och grottemplen med din bättre hälft. Du bör också vandra till fyren för en fantastisk utsikt. Tro mig- det kommer att bli en rolig laddad smekmånadsupplevelse.