Jaipur, allmänt känt som den rosa staden i Indien, är det idealiska valet för par som önskar en romantisk eskapad efter sitt bröllop. Jaipur ligger i bakgrunden av Thar -öknen och erbjuder spektakulär utsikt över oändliga sandiga landskap, magnifika monument och historiska palats. Om du vill ha den essensen av traditionella indiska kungligheter är detta ditt perfekta alternativ. Inte alla platser är säkra i Indien att besöka som par. Men Jaipur är säkert ett undantag. Jaipur är också en mycket säker plats att besöka av par och familjer. De tjänster som erbjuds på Jaipur uppfyller höga kvalitetskrav som ingen turist någonsin kommer att glömma. Så här är några av de bästa smekmånadsplatserna i Jaipur för att du älskar fåglar i denna exotiska stad i historiska Rajasthan.

Romantiska smekmånadsplatser i Jaipur:

1. Stadspalatset:

Smekmånadsplatser i Jaipur - Stadspalatset

Byggt med den finaste blandningen av Mughal- och Rajput -design, är City Palace ett arkitektoniskt spektakel med oändliga öppna gårdar och trädgårdar. När du går dit, missa inte det enorma museet och konsthallen. Denna memoar över Rajput -avtryck byggdes på 1700 -talet och består huvudsakligen av Chandra Mahal och Mubarak Mahal.

2. Hawa Mahal:

Hawa Mahal

En annan av de slående smekmånadsplatserna i Jaipur är Hawa Mahal eller Palace of Winds. Denna 1700 -talsbyggnad med 5 våningar huggades av kungen Sawai Pratap Singh. Man tror att denna struktur var utformad för att ge en utsiktspunkt för kvinnor att titta på stadsprocessionerna genom nätskyddade skärmar.

3. Amber Palace:

Amber Palace

Det magnifika Amber palatset och fortet är ett annat måste besöka smekmånad destination i Jaipur för nygifta. Hela strukturen är gjord med röd sandsten och vita marmor. Omslagen av höga väggar för att ge skydd mot inkräktare, definierar interiören i detta palats skönhet och elegans. När du besöker denna plats, missa inte att kolla in den exotiska Sheesh Mahal och den hisnande utsikten över sjön Maota.

4. Jal Mahal:

Jal Mahal

Beläget i mitten av Man Sagar Lake, är Jal Mahal eller Water Palace ännu en som påminner om den gamla Rajput -arkitekturen. Denna 5 vånings byggnad är huggen helt ur röd sandsten med 4 våningar kvar under vattnet när sjön är full. Du kan nå detta palats genom båtar och förundras över den spektakulära utsikten över Aravalli Range och reflektionerna av det klara blå vattnet.

5. Rambagh Palace:

Rambagh Palace

Tidigare ett gammalt palats, nu ombyggt till ett exklusivt 5 -stjärnigt hotell, fungerade Rambagh Palace till en början som ett trädgårdshus och senare som en jaktstuga för Rajput -kungar. Nu har det omvandlats till ett påkostat hotell av Taj Group.

6. Nahargarh Fort:

Nahargarh Fort

Om du vill få panoramautsikt över hela Jaipur -staden är detta den perfekta platsen för dig. Det byggdes ursprungligen för att ge säkerhet mot inkräktare och nu erbjuder det en slående och stjärnklar kvällsutsikt till staden!

7. Jaigarh Fort:

Jaigarh Fort

När du är i denna stad, glöm inte den här eftertraktade smekmånadsplatsen. Beläget vid kanten av de steniga Aravalli Hills, är de höga murarna i detta fort gjorda av röd sandsten. Anmärkningsvärda turistmål här inkluderar- Ram Harihar-templet, Kal Bhairav-templet och ett museum som visar gamla vapen och ammunition.

8. Jantar Mantar:

Jantar Mantar

Jantar Mantar, som består av fem astronomiska instrument för forskning om rymden, byggdes av Maharaja Sawai Jai Singh. Du kan besöka denna plats om du är en vetenskapsentusiast eftersom denna plats är en av de bästa destinationerna för astronomistudenter och turister som helhet.

9. Chokhi Dhani:

Smekmånadsplatser i Jaipur - Chokhi Dhani

Om du vill få en glimt av det gamla Rajasthani -arvet, besök Chokhi Dhani. Lev alltid med festligheter och fester, den här platsen kommer aldrig att göra dig besviken!

Smyckad med gammal kultur och arv kommer Jaipur aldrig att sluta förvåna dig! Från dag 1 för landning i Jaipur och boende till den sista dagen på smekmånadstur kommer du och din partner att behandlas med kungliga tjänster, eftersom Jaipur tror på att behandla sina gäster med den elegans och klass som de har bibehållit genom åren. Bli kär i inte bara din partner utan den exotiska skönheten som Jaipur har att erbjuda. Också fylld med romantiken från den förlorade eran, kommer du aldrig ångra ditt beslut att välja denna plats som din smekmånad!