Odisha är känt för sina attraktiva stränder. De långa sträckorna med gyllene sand, det djupblå havet och de svala vindarna är det som gör denna plats så unik och underbar. Det har dragit och fortsätter att uppmärksamma många turister. Sevärdheterna här är fängslande och livsstilen här är något du inte vill missa. Om du letar efter en avslappnad och avslappnad semester är Orissa -stränderna din destination. Här har vi listat några fantastiska stränder i Orissa bara för din bekvämlighet.

1. Aryapalli -stranden:

stränder i orissa

Aryapalli -stranden i Odisha är en av de mest framträdande och vackra stränderna som kan ses här. Det tillåter sina besökare att ha en fantastisk tid och njuta av det svala och trevliga vädret i Orissa. Du kan alltid bada eller bada dig själv under solen. Denna plats är perfekt för en äventyrlig resa.

2. Balaramgadi -stranden:

stränder-i-odisha_balaramgadi-stranden

Balaramgadi -stranden i Odisha ger dig möjlighet att uppleva skönheten i det djupblå havet i Bengalsbukten. Det är cirka 2 kilometer från stranden i Chandipur och är fullt av turister nästan hela året. Att prata en promenad på den kalla sanden är det bästa du kan göra här.

3. Balighai Beach:

stränder-i-odisha_balighai-strand

Balighai -stranden i Orissa ligger cirka åtta kilometer från den mycket berömda stranden Puri. Stranden här är exotisk och havets vågor ser dynamiska ut på avstånd. Stranden är mycket naturlig och låter besökarna ta tillvara de stora fakulteterna som finns här. Simning här skulle vara en bra idé eftersom det skulle uppdatera sinne, kropp och själ.

4. Chandipur -stranden:

stränder-i-odisha_chandipur-strand

Chandipur -stranden i Odisha är en av de mest unika stränder som någonsin setts. Det finns flera intressanta platser här för att besöka, till exempel Jagannath -templet, Shivalinga, Simlipal National Park, Shakti Shrine of Deoband och många andra. Det är också känt för sina casuarinas träd och vackert solljus som stranden en vacker och underbar plats att besöka.

5. Baliharachandi -stranden:

stränder-i-odisha_baliharachandi-stranden

Baliharachandi -stranden ligger cirka 27 kilometer från Puri. Det är en fantastisk plats att uppleva den naturliga skönheten i Orissa och är också en ganska äventyrlig plats. Här finns också tempel som besöks av hängivna varje år och den stora kusten här är det som gör stranden till en utmärkt plats för semestermål.

6. Chandrabhaga -stranden:

stränder-i-odisha_chandrabhaga-stranden

När det gäller turism är Chandrabhaga -stranden i Odisha den största tillgången. Denna plats är bara fantastisk. Det är känt för det berömda soltemplet och har arkitektur och monument som får dig att älska denna plats mycket mer.

7. Gopalpur -stranden:

stränder-i-odisha_gopalpur-stranden

Gopalpur -stranden i Orissa är ett bra ställe att njuta av och koppla av. Den är jungfru, orörd och mycket exotisk. Atmosfären här är så bra och naturlig att den fräschar upp sinnet och själen hos dem som besöker denna plats. Att besöka denna strand kommer säkert att bli en stor upplevelse.

8. Puri Beach:

stränder-i-odisha_puri-strand

Puri -stranden i Odisha är ett utmärkt resmål för semester och semester. Det är landet med gyllene sand, vackra tempel och arkitektur. Det är väldigt charmigt enligt turisterna och tar med tusen av dem varje år. Det är också en idealisk plats för unga gifta par.

9. Paradeep Beach:

stränder-i-odisha_paradeep-strand

Paradeep -stranden i Orissa är mycket lugn, lugn och fredlig. Det har kända tempel och är ett bra ställe att ta lite frisk luft. Det blå vattnet och den lysande sanden är det som gör denna strand desto mer attraktiv, vacker och trevlig.