Gata Från idlis och parottas till idiyappam och curry dosa, myllrar i Chennais gator med bås som tillgodoser allas gom. Det finns en mängd gatemat att välja mellan i Chennai med hundratals sådana leverantörer som säljer lokala delikatesser. Det är en vurm bland den unga publiken, billig och bekväm för människor på språng och naturligtvis välsmakande som alltid.

9 bästa gatumat i Chennai:

Låt oss ta en titt på några av Chennais mest kända street aptitretare.

1. Idli Sambhar:

bästa gatumaten i chennai

Dessa riskakor är gjorda av en smet av jästa svarta linser och ris och är populära gatumat på Chennais gator. Det är en traditionell frukostartikel och gör ett gott mellanmål på gatorna när den serveras med en kombination av nariyal- eller kokoschutney och sambhar.

2. Parottor:

indisk gatumat i Chennai

En av de mest läppsmakande gatukosterna vid gatan i Chennai är Parottas som finns i alla livsmedelsbutiker vid vägkanten. Den mest kända av alla är Kothu Parotta som betyder malet parotta. Parottan är gjord med ägg och kött och en dos av en kryddig sås som kallas salna och serveras vanligtvis med lökraita. Andra parottor som gör ett lika härligt mellanmål är Chilli and Egg Parottas.

3. Idiyappam:

gatumat vid midnatt i Chennai

Ett annat mellanmål som du kan ta bort från Chennais gator (1) är den läckra Idiyappam. Även känd som stränghoppare, den är gjord av rismjöl som pressas i nudlar och ångas. Det passar bra med kryddiga curryrätter eller kokoschutney. Du kan ta en bit av detta på väg till jobbet eller på väg hem, eftersom det mestadels serveras till frukost eller middag.

4. Dosa:

gatumat i anna nagar

Om du passerar genom Chennais gator kan du inte låta bli att ta en bit av dosa; Dessa salta crepe-liknande pannkakor är den överlägset mest kända av alla gatemat som finns i Chennai. Varje stall vid vägkanten serverar dig doser i olika variationer från vanliga doser till masala dosas Rava dosa och till och med lökdoser. De är en snabb måltid och mycket älskade på gatorna.

5. Chennais Pani Puri:

obegränsad pani puri i chennai

Om du trodde att du bara kunde hitta puchkas i Kolkata eller Pani puri i norra Indien, tänk om. Chennai serverar några lika smakfulla pani puris. Medan vissa har en sydindisk smak, är andra av den typiska nordindiska smaken. Platser som Gangotree och 58, Nungambakkam High Road är platser kända för sina pani puris som man tror är av denna värld.

6. Uttapam:

gatumat i chennai t nagar

En annan vanlig maträtt som finns i de många matstånden som trängs i Chennai är Uttapam. Denna tjocka pannkaka toppad med tomater, lök, chili och paprika ser ut och kallas också en indisk pizza. Även om det är en vanlig frukosträtt, kan du hitta många människor som snackar om detta också på kvällarna.

7. Vada:

Road Side Food I Anna nagar

Crispy vadas gjorda av dal, linser och grammjöl är enormt populär gatumat i Chennai. Ett mellanmål hela dagen, du kan stoppa i dem vid vilken vägbod eller järnvägsstation som helst. Den vanligaste typen är den munkformade vadaen. De smakar bäst när de är nystekta till fräscha och serveras vanligtvis med en mängd olika dips, allt från sambar till chutney till ostmassa.

8. Chats:

Night Street Food i T Nagar

Chennais gator är inte utan sin rimliga andel av läckra chaatmatar. Otaliga bås på vägen och ett antal av dem vid stranden erbjuder en mängd olika chaats. Du kan få bhel puri, daabeli, samosa chaats, aloo tikis och till och med pav bhaji allt till rimliga priser.

9. Atho:

Atho Food Places

Om du letar efter en paus från södra indisk gatumat i Chennai, bör du förmodligen prova Atho. En traditionell burmesisk maträtt har hittat sin väg till gatan matboder som har horder av människor som vill få en smak av det. Tillverkad av kokta nudlar och blandad med kryddor och grönsaker som lök och kål, är den speciellt gjord för att passa den indiska gommen och är ett bra kvällssnack.