I American Street kjenner maten ingen grenser. Fra New York til Los Angeles, San Francisco til New Orleans, serverer hver by gourmetmat som er forskjellig fra sin egen historie og kulinariske teft. For de fleste byboere har det å spise på farten blitt en livsstil i stor grad på grunn av den raske levetiden. Det passer dem godt å ha måltidene på hjul. Noen av gatematene som finnes i Amerika har sin opprinnelse i utlandet, men har blitt skreddersydd med en amerikansk vri på den mens andre er autentiske delikatesser.

amerikansk gatemat

Topp 9 berømte & Tradisjonelle amerikanske gatematoppskrifter:

La oss ta en titt på noen av de beste toppmatslistene i sør- og nordamerikansk mat.

1. Pølse:

Pølse

Denne grillede eller dampede pølsen i svinekjøtt, storfekjøtt eller kylling som serveres i en bolle i skiver med pynt som sennep, majones, ketchup, ost, chili, relish og løk er landets berømte og favoritt av all gatemat. Selv om pølsen eller frankene er en tysk oppfinnelse, ble den helt amerikansk da den ble smurt inne i en bolle.

2. Ostebiff:

Cheesesteak

En sandwich laget av tynne skiver biff og smeltet ost i en lang skorpe, Philly cheesesteak som den er kjent er en autentisk Philadelphia -delikatesse. Smaken av en cheesesteak ligger i typen ost som brukes. Cheese Whiz, provolone og amerikansk gatemat er de vanligste mens pålegg som stekt løk, sautert sopp, ketchup og varm eller søt paprika kan inkluderes for ekstra smak.

3. Gyros:

Gyros

Denne greske delikatessen ble introdusert for Amerika fra 1965 og fremover i Chicago. Det amerikanske preget inkluderer kjøtt som er laget av lam eller storfekjøtt eller en kombinasjon av begge og pakket inn i brød som ligner en vanlig gresk pita. Omslaget er pyntet med den tradisjonelle tomaten, løken og tzatzikisausen, noe som gjør den til en hit på gatene.

4. Kringler:

Kringler

Kringler ble en hit over hele Europa og tok seg til Nord -Amerika (1) av sveitsisk-tyske immigranter på slutten av 1700-tallet. Denne knuteformede deigen av bakt brød ble en berømt Philadelphia-matbit. Kringler smaker best når de krydres med salt og dyppes i sennep.

5. Pizza:

Pizza

Den amerikanske pizzaen med sine mange stiler og variasjoner i dagens verden ligner bare en tilfeldig likhet med den klassiske italienske pizzaen. Med pålegg av mozzarella, pickles, ananas, chili paprika tomater og en rekke andre, har hver by sin egen unike stil som amerikanerne ikke kan få nok av.

6. Pommes frites:

pommes frites

Disse friterte potetstrimlene ferske fra frityrkokeren har møtt stor suksess på gatene i Amerika. Enten de er krydret med paprika eller ost, dyppet i ketchup, majones eller sennep, eller rett og slett hadde, er disse sprø, gylne spydene sanne publikumsglede. Dette er en av de berømte amerikanske gatematene.

7. Pannekaker:

Pannekaker

Med utgangspunkt i Bretagne, Frankrike, har pannekaker blitt svært populær i Amerika med flere crêperier som populariserer denne franske pannekaken. Nye stiler for å lage pannekaker har blitt innlemmet i den tradisjonelle metoden for å gi den en helt amerikansk vri. Fra pannekaker til hamburger og pizza til jordbær og fløte, du kan søte eller smake på tungen din med disse nylagde tynne pannekakene ved dykk i veikanten når som helst på dagen.

8. Burritoer:

Burritos

Burritoen med sin amerikaniserte stil har blitt like mye en del av amerikansk matkultur som hamburgeren eller pølsen. Disse tradisjonelle meksikanske innpakningene har fått ekstra smaker i USA med fyllinger av vanlig eller meksikansk ris, bønner, kjøtt, salatost, salsa og rømme som stemmer med den amerikanske ganen. Fra kyst til kyst er disse meksikansk-amerikanske burritos elsket av alle.

9. Hamburger:

Hamburger

Hamburgeren ble opprettet i Amerika i 1900 av den danske innvandreren Louis Lassen, og er på menyen mer enn noen annen gatemat. Denne kokte biffen av kjøttdeig sandwichet i en hamburgerbolle, kledd med løk, salat, tomat og ost og likt sennep, ketchup eller majones, kiler alles smaksløk og er en stor favoritt blant mennesker fra alle samfunnslag..

Håper du likte denne American Street -maten! Legg igjen kommentarene dine.