Håper du å få smake på ekte kinesisk gatemat i Kina? Vær oppmerksom på hva du ønsker deg. Selv om noen er delikatesser du rett og slett ikke kan motstå, kan andre være de du ønsker å motstå. Uansett hva det er, er det autentisk og en del av kulturen og skitten billig. Forbered deg mens vi gir deg et innblikk i noen av de mest kjente kinesiske matene i og rundt bygatene.

Kinesiske gatematoppskrifter i Beijing og Wuhan:

1. Bing:

kinesisk gatemat

Et hvetemelbasert flatbrød som kan sammenlignes med en fransk crepe, en indisk paratha eller en meksikansk tortilla, blir Bings oftere spist til lunsj. Du kan finne dem tilberedes på en stekepanne eller gryte i mange boder ved veikanten, mens noen av dem bare blir stekt. Bings kommer også med sine egne varianter som Jianbing, som er en stekt eggpannekake, Luo bo si bing som er fylt med strimlet reddik og en rekke andre.

2. Tang hu lu:

gatemat i Kina

Også kalt bing tang hu lu, det er en tradisjonell kinesisk matbit med sukkerbelagt frukt som er spydd sammen på bambuspinner. Disse selges mye av leverandører i mange kinesiske byer. Den opprinnelige frukten som ble brukt var kinesisk hagtorn, men i dag bruker leverandører også frukt som appelsiner, jordbær, kiwifrukt, ananas, blåbær og druer. Spydet dyppes tradisjonelt i sukkersirup, men smaker like godt med sjokoladebelegg eller sesamdryss. Dette er den velsmakende kinesiske gatematoppskriften.

3. Sheng Jian:

gatemat på kinesisk

Disse dampede eller stekte dumplings er en klassisk Shanghai-rett. Laget av mel til en sprø ytre innpakning og fylt med svinekjøtt, er de en het favoritt på gatene. De smaker best når de stekes og pyntes med sesamfrø eller vårløk.

4. Risballer:

kinesisk gatematkultur

En mye favoritt søt tallerken, risballer eller ci fan tuan som de er kjent, lages ved å pakke et stykke stekt deig tett med søt klebrig ris. Andre fyllinger som går inn i det er syltede grønnsaker, floss og sukker, noe som gjør det til en populær frokostrett.

5. Spydde gresshopper:

tradisjonell kinesisk gatemat

Insektspising er det mest naturlige i Kina som denne buketten med gresshopper. Kokt eller stekt til en skarp, de er en delikatesse på de lokale markedene og nytes godt av folk som ønsker å få en smak utenom det vanlige.

6. Chuanr:

navn på kinesisk gatemat

Disse stekte kebabene stammer fra Kinas Xinjiang -provins og er en populær gatemat i byene Beijing, Jilin og Tianjin. Tradisjonelt laget av lam, er de nå laget av kylling, svinekjøtt, storfekjøtt og sjømat som skalldyr. For de som ønsker å utvide smaksløkene, kan Chuanr også finnes laget av forskjellige insekter og insekter og andre eksotiske dyr, hvor du kan stikke inn i dem utenfor utelivssteder og drosjeholdeplasser. Dette er den beste kinesiske gatematoppskriften.

7. Chou Doufu eller Stinky Tofu:

gatematlaging i Kina

Chou Doufu eller stinkende tofu som det er kjent vil ikke bare få smaksløkene til å krible, men få neseborene til å blusse. En type fermentert tofu med en sterk lukt, det er en snacks langs veien som er utbredt i Kina. Stinkende som alltid, den kan spises kald, dampet, stuet eller stekt med chilisaus til tilbehør. Med sammenligninger med blåmuggost og råttent kjøtt sies det at stinkende tofu smaker bedre når lukten er sterkere.

8. Slangekjøtt:

kinesisk gatemat

Forbruket av slanger har vært en lang tradisjon blant det kinesiske folket, med spydslanger som er en populær gatedelikatesse. Kineserne mener at bortsett fra at den smaker godt, har den også visse helbredende egenskaper. Hvis du klarer det, kan du få en smak av slangekjøtt på de mange bodene ved veikanten og de lokale markedene som myldrer på stedet der du får velge din egen slange.

9. Stekt sjøstjerne og skorpioner:

beste gatemat i Kina

Skarpe skorpioner og sjøstjerner frityrstekt eller stekt på spyd er en populær matbit blant det kinesiske folket og en ny delikatesse blant vestlige. Den rike fargen, den behagelige aromaen og smaken er altfor tiltalende og ikke så frastøtende.