Kerala er et sted hvor du får autentisk mat fra Sør -India og forberedelser fra andre stater og til og med utenlandske retter med indisk smak. Kerala eller en annen sørindisk stat har ris i overflod, og dermed har de fleste av rettene deres noe laget av ris. For eksempel de autentiske Idli’s og Dosas og alle laget av risdeig.

Kerala gatemat

Beste gatemat i Kerala:

Her deler vi noen kjente Kerala -snackoppskrifter, som er tilgjengelige hele tiden i Kerala -gatene.

1. Dosa:

kerala gatemat

De mest autentiske rettene i Kerala er Idli og Dosa. Først må risen males til en røreform, som vil være nødvendig for alle rettene av denne typen. Risdeigen fordeles over en ‘tawa’ til Dosa, og deretter varmes den opp til den er sprø. Deretter brukes olje over og rundt Dosa for å steke den og også slik at den ikke setter seg fast på kjøkkenutstyret. Sør -indianere bruker stort sett kokosnøttolje, men solsikkeolje brukes ofte til å lage dosas over hele landet. Dosa’s kan holdes ren eller tilsettes med fylling for å gi den smaker. Løk Dosa’s, Potetfylte Dosa’s; Ost Dosa er vanlige typer Dosa tilberedt. Dette er den beste Kerala street food -oppskriften.

2. Chola Bhatura:

Mel blandes med vann og olje for å lage normal puris, men du må tilsette litt ostemasse eller gjær og natron for å lage riktige Bhaturas. Den tykke og runde formede purien dyppes i olje og stekes og konsumeres sammen med velsmakende Chola -karri.

3. Sundal:

Sundal er en sørindisk kikertsalat. Disse bønnene må dynkes med salt og oppbevares over natten. Dagen etter må den kokes i et kjøkkenutstyr eller i trykkoker. Etter 1 eller 2 fløyter er det gjort, så kast vannet etter det. Ta en panne og legg ghee eller olje på den, og legg sennepsfrø, karryblader og chili. Etter at de er stekt nok, tilsett de kokte bønnene og dryss revet kokos til slutt.

4. Idlis:

gatemat i munnar

Å komme tilbake til begrepet autentisk mat fra Kerala ville inkludere idli (1). Idli’s og sunne og tunge sørindiske riskaker som er veldig ofte konsumert. Røren av rispasta må settes på redskapene, spesielt brukt til idlis, og deretter dekkes de til damping. Dampen gjør riskakene myke. De spises med den sørindiske ‘chutneyen’ og en karri kalt ‘sambar’.

5. Chana Chaat:

Leverandører beveger seg rundt strendene, eller noen ganger får de satt opp små boder for å selge Channa Chat. Disse er kokte Chholas tilsatt løk, tomat, koriander, salter og krydder for å gi den en krydret smak. Dette er en slags sunn og velsmakende gatemat.

6. Uttapam:

gatemat i alleppey

Uttapam er en tykkere versjon av Dosas. De er de riktige sørindiske pannekakene. De blir satt på “tawa” og dampet. På samme måte som Dosa, drysses olje over og rundt uttapam, og vi kan se små hull i dem. Disse er fylt med forskjellige typer pålegg, som løk, paprika, tomat, ost, avhengig av kundenes etterspørsel og deretter snudd opp ned, men skal ikke sette seg fast i “tawa”.

7. Parippu Vada:

Dal eller linser må kvernes som en røre og deretter tilsettes med karryblader, løk og chili. Deretter lages denne blandingen i runde former og friteres. Denne gatemat er kjent som Parippur Vada eller Dal Vada og selges populært i Sør -India. Dette er den beste Kerala street food -oppskriften.

8. Tilberedning med is:

På bildet over ser vi isflak lagt på en kopp tilsatt peanøtter, pickles og Channa Dal. De ser ekstremt fargerike ut.

9. Mais:

Stekte liktorner kjent som Bhuttas er vanlig gatemat i India, men finnes i overflod i sør.