Filippinene eller Republikken Filippinene er et øyland i Sørøst-Asia, som består av 7641 øyer, er det femte største øylandet i verden, og også det 12. mest befolkede landet i verden. Manila er hovedstaden på Filippinene som har påvirkning fra østlige og vestlige kulturer. Filippinene viser aspekter som finnes i spanske og amerikanske land sammen med malaysisk arv.

Filippinene er kjent for sine fantastiske landskap og uberørte strender, og menneskene her er bare fantastiske. De tar alltid imot deg med åpne armer. De gir deg mat akkurat som din bestemor, viser en utmerket sans for humor, prøver å lære språket deres, og viktigst av alt, de er blant de vennligste menneskene du noensinne vil møte. Tidligere var kjøkkenet på Filippinene begrenset til bare malayo-polynesisk opprinnelse, men i dag har de omfavnet kjøkkenene asiatiske, latinamerikanske, amerikanske og kinesiske i deres lokale gatemat, noe som gjør deres kjærlighet til mat en enestående.

Topp 12 filippinske gatemat du bør prøve:

Filippinere (mennesker på Filippinene) har en høy tilhørighet til hurtigmat, og du kan se gatematretter i mange gatehjørner. De liker å ha en rask matbit når som helst og hvor som helst, og derfor finner du mange boder på nesten alle øyene i dette landet. Her presenterer vi deg noen av de beste gatematene på Filippinene:

1. Inihaw:

Filippinsk gatemat

Den engelske betydningen av denne maten er “grillet.” Et marinert stykke kjøtt som ristes med en saus grilles og brennes over kull. Denne retten, i stedet vil jeg si dette som en matbit som serveres med en eddik chili dip, og dette passer godt med en halvliter øl ved bredden av kveldsstranden.

2. Isaw:

Gatemat i Filippinene

Denne gatemat er ganske kjent på ettermiddagsgrillene i hele Filippinene, denne maten refererer til både kylling- og grisetarm, brent over en varm flamme. Tarmene rulles inn i et spyd og røykes over kull til det blir røykfylt og forkullet. Isaw serveres med løkeddik, grisetarmene er litt seigere og har en sterk smak sammenlignet med kyllingetarmene.

3. Kwek Kwek:

Kwek Kwek

Kwek Kwek ligner den indiske eggbajji, bortsett fra at eggene som brukes i Kwek Kwek er vaktelegg. De kokte vaktelegg er belagt med oransje-røre og frityrstekt i oljen. Kwek Kwek serveres med den tradisjonelle filippinske krydrede pølsen.

4. Balunbalunan:

Balunbalunan

Dette er det samme som Isaw, hvor tarmene grilles over kull, i Balunbalunan grilles kyllingskremen. Smaken og smaken av Balunbalunan kommer fra sausen den pensles med før du griller eller dipsausen etter.

5. Hjelmer / Adidas:

Hjelm og adidas

Hjelm og Adidas er noen av de ganske eventyrlige matvarene på Filippinene. I filippinsk mat går ingenting bort, hjelmer og Adidas refererer til kyllinghoder og føtter. De spydes og grilles over kull og serveres med grønn løksaus.

6. Mango reker pasta:

Liste over filippinsk gatemat

Dette er en indisk versjon av mangospredt med litt pepper og salt. Her blir de indiske mangoene kuttet av frøet, og en krydret rekemasse blir spredt over det. Når du bestiller det, sprer selgeren sjenerøst den krydrede, salte og fishy rekerpastaen på den sprø og sure mangoen og serverer deg med et spyd

7. Fiskeboller / kyllingballer:

Fiskeball i Filippinene

Dette er en av de mest elskede gatematene på Filippinene. Det sies at filippinere er født for å lage disse deilige fiskebollene. De små fiskebollene eller kyllingbollene er belagt med rismel og stekt dypt i oljen. Disse serveres med chili-løk-eddik. Ta en spyd og stikk kjøttbollen, dypp i eddikssausen og nyt denne himmelske snacken på strendene i Manila.

8. Turon:

Gatemat i Filippinene

Dette er de klassiske filippinske desserter som finnes rikelig på gatene på øyene på Filippinene. Denne søte er laget ved å legge skiver av jackfruit og saba banan i en eggrullemballasje og stekt dypt i olje. Dette serveres deretter sjenerøst med et belegg med brunt sukker på.

9. Kakanin:

Kakanin

Navnet Kakanin er avledet fra to ord kain betyr ‘å spise’, og Kanin betyr ‘ris.’ Denne søtten er laget av klebrig ris og kokosmelk, de som er rikelig tilgjengelige på Filippinene (tropisk land). Ris, kokosmelk og sukker eller frukt blandes perfekt og serveres i form av kaker. For et tiltalende utseende, er tørr frukt toppet på kaken og servert på bordet ditt.

10. Taho:

Filippinske gatematnavn

Dette er den forfriskende drinken om morgenen du bør ha for å starte dagen. Taho er kombinasjonen av arnibal (brun sukker sirup), silketofu og sago perler (sabudana). Mange filippinske mobilselgere selger dette med en merkelig stemme “Tahoooo!” Ikke gå glipp av denne autentiske filippinske drinken når du er på Filippinene.

11. Kutsinta:

Kutsinta

Dette er en søt riskake med en seig geléaktig moochi-tekstur. Denne vannrettende retten serveres med revet kokosnøtt toppet med et klebrig karamellsmak.

12. Balut:

Sunn gatemat på Filippinene

Denne snacken regnes som en av de berømte på gatene i Filippinene, og derfor kalte filippinerne den som kongen av all filippinsk gatemat. Dette er et delvis utviklet andeeggembryo, som nytes best om kveldene. For å spise det, må du lage et lite hull på skallet, drikke kyllingsuppen og deretter skrelle resten av egget. Spis embryoet og eggeplommen ved å krydre det sjenerøst med salt og eddik.

Beste gatematsteder og tilgjengelig mat på Filippinene:

  • Filippinerne er best kjent for sin rimelige og beste gatemat på de fleste øyene. I Manila er områder som Quiapo og Divisoria Market arnested for gatemat.
  • De lokale rettene som Binignit, Bihon og Lomi smakes best på Cebu Supermarket i Manila. Bare gå dit med et lokalt transportmiddel og nyt delikatessene.
  • Det lokale markedet i Banaue serverer deg den beste kyllingen og svinekjøttet. Du kan også shoppe tradisjonelt på dette stedet. Ta posene dine for gode shoppingmuligheter, og ta en pause for den beste gatemat på dette stedet.
  • Balagtas-gaten i nærheten av University of the Philippines tilbyr deg den beste tusok-tusok-snacken. Studenter i og rundt kan ta en rask matbit i pausen.
  • Concepcion Public Market i Malabon by er kjent for den klassiske maten ukoy / okoy, en knasende frityrstekt røre laget av bønnespirer og reker.
  • Hvis du er i Pasig by, bør du gå til Skinita gatemat for å nyte deilig gatemat.
  • Det er et offentlig marked under Boni MRT -stasjon, som er kjent for de rene spisesteder og matvogner som gir deg tradisjonell Manila gatemat.
  • Det beste og rimeligste av Isaw, kyllinggrill og svinekjøtt finnes i Mandaluyong by, en gate som heter Sierra Madre sts Highway Hills..

Tanken på å prøve ny mat er ganske skremmende; Når det gjelder filippinsk mat, er de fantastiske og eventyrlystne. Gå med et åpent sinn og prøv disse filippinske matvarene. Til å begynne med tror du kanskje at de er smakfulle, men sakte viser det seg å være deilig gatemat. Et lite forslag om maten på dette stedet er at ‘Spis på egen risiko’, men hvis du fikk noen lokale venner i Manila, ville de sikkert ta deg til de beste matfuglene der du vil oppdage fantastiske godbiter. Når du er tilbake fra denne vakre turen til Filippinene, kan du dele matopplevelsen din med oss.