Ahmedabad er hovedstaden i delstaten Gujarat og kjent for gjestfriheten og den vennlige naturen til folket. Det er også en av de store statene og den første som ble anerkjent av UNESCO for verdensarv. Du kan nyte en rekke matvarer som er tilgjengelig på restauranter og boder som er rundt. Munnen begynner å vanne med aromaen kommer ut av bodene som serverer et bredt utvalg av søtsaker, snacks osv. sjekk ut denne artikkelen for de beste gatematene i Ahmedabad du kan prøve!

Ahmedabad Street Food Oppskrifter

Beste gatemat i Ahmedabad, Gujarat:

 • Locho
 • Khandvi
 • Dabeli
 • Jalebi og Fafda
 • Egg
 • Sauekjøtt Chaap
 • Gujrati patra
 • Thepla
 • Pani puri
 • Methi na bhajiya

Her er en rask liste over munnvannende mat tilgjengelig på Ahmedabads gater, skriv dem ned, og ikke glem å prøve dem!

Locho:

gatemat i Ahmedabad

Det er en dampet Gujarathi -rett laget av grammel. Navnet kommer fra formløsheten i oppskriften, noe som resulterer i et sluttprodukt uten mye struktur. Ved å tilsette krydder, løk, koriander, er denne snacken klar til å spise og hovedsakelig servert med søt og krydret chutney. Du kan få denne snacken på hvilken som helst matbod rundt Gujarat.

Khandvi:

gatefrokost i Ahmedabad

Alle med kjennskap til gujarati -kjøkkenet vet om Khandvi. Det er en krydret matbit, også kjent som patuli. Dette er en perfekt frokostmat tilgjengelig fersk og varm på gatene i Ahmedabad. Hovedingrediensene er yoghurt og grammel, og mange spiser det også som en forrett. Disse er så myke at en du starter, kan hende du ikke kan stoppe!

Dabeli:

Ahmedabad beste gatemat

Å være i Gujrat og ikke spise Dabeli er en forbrytelse mot gatemat! To hovedingredienser i den er komprimert pav og poteter. Krydder tilsettes passende til potetmosen og plasseres inne i asfalten, slik at de smaker syrlig. Hver bod har sitt personlige preg for å tilberede denne snacken. Peanøtter, granateplefrø og sev tilsettes og serveres med grønn chutney.

Jalebi og Fafda:

Jalebi og Fafda

Selv om det er mange desserter tilgjengelig på gatene, er kombinasjonen av søt jalebi og smakfull fafda den som lokalbefolkningen blir gal av. Noen mennesker serveres også med stekt papaya, også kalt sambhariyo. Denne kombinasjonen er ganske populær under festivalen i Dussehra.

Egg:

Ikke veg gatemat ahmedabad

Egg er en annen umiddelbart tilgjengelig gatemat med en rekke alternativer tilgjengelig i hver bod. Fra myke kokte egg og omeletter med et valg av ekstra masala på omeletten er alt du trenger for å starte en energisk dag. Eggburji er også et alternativ tilgjengelig, bare velg en bod og begynn å knaske!

Sauekjøtt Chaap:

ikke veg gatemat i Ahmedabad

En av de beste ikke-vegetariske rettene på gatene i Ahmedabad er fårekjøtt chaap. Mange av de ikke-vegetariske matvarene er tilgjengelige i de muslimske flertallsområdene. Dahyabhai Parmar Road i Ahmedabad er et av de beste stedene å spise alle dine favoritt-ikke-vegetariske alternativer.

Gujrati Patra:

Gujrati patra

Patra er en deilig mellommåltid tilgjengelig i bodene som er deilig å prøve. Hovedingrediensene for dette grunne stekemelet eller noen ganger dampet bitt gram mel, ingefær chilipasta, krydder og det sentrale elementet er colocasia blad. Dette serveres varmt med forskjellige chutneys som endres med hver bod. Dette er en forfriskende forandring for smaksløkene dine.

Thepla:

beste gatemat i Ahmedabad

Selv om du kan få en pakke med thepla hvor som helst i verden i dag, er Ahmedabad -gatene det beste alternativet for en autentisk opplevelse. Disse tilberedes vanligvis med hvetemel blandet med methi eller sesamfrø. Nystillaget thepla smaker best når det serveres med pickles eller ostemasse.

Pani Puri:

Beste pani puri i Ahmedabad

Navnet pani puri gir vann i munnen på noen, spesielt kvinner. Noen boder selger pani puri individuelt eller med chaat side om side. Disse bodene er tilgjengelige i alle kroker og hjørner av byen, og tilfredsstiller smaksløkene dine mens du er på farten!

Methi Na Bhajiya:

sørindisk gatemat i Ahmedabad

I motsetning til alle andre bhajiya -oppskrifter, tilberedes disse ved å hakke bukkehornkløverblader i små biter og deretter tilsette de krydret kikertrøren, og de stekte og danner baller. Disse er i form av baller og ikke sprø, som ligner på vada pav. Disse serveres varme med krydret og sur chutney.

Beste gatematsteder i Ahmedabad:

 • Manek Chowk, Bhatiyar Gali, Law garden, Baghdad yngelsenter, Food truck er de få navnene på de mange områdene som selger uvanlig og velsmakende gatemat du kan prøve, både vegetarisk og ikke-vegetarisk.
 • Du kan finne boder utenfor hver jernbanestasjon og busstopp med spiseklar mat å spise på farten. Det er også noen utmerkede restauranter, for eksempel Shri Annapurna chawana og sweet mart, Shankar bhojanalaya, Janata restaurant, for å nevne noen.
 • Det finnes rimelige spisesteder rundt en kilometer fra flyplassen, slik at du kan ta en rask matbit før du går ombord på flyet. Pooja bhaji pav på 0,9 km, Esteem restaurant i en avstand på 1,2 km, for å nevne noen.
 • Mirch Masala er mest kjent for nordindisk mat som har grener rundt i byen, Veni Vichi -hagerestauranten for deilig Punjabi -mat. Hvis du er fra Nord -India og har hjemlengsel, kan du besøke disse stedene.
 • Lijjath Kaman at mani Nagar, Salim Bhai i sarkej, Karnavati -palasset fra Neel Kanth -palasset er noen steder du kan få kinesisk mat til en rimelig pris. Selv om det er fine restauranter over hele byen, kan de tette hull i lommen.
 • Kovallam nær C G road, Balan dosa i Manek chowk, Dakshinayan nær Gulmohar park kjøpesenter er noen av stedene hvor du kan finne autentisk sørindisk mat i byen Ahmedabad.
 • Frokost er en viktig del av måltidet og bestemmer hvordan dagen din blir. Du kan finne boder på alle kroker og hjørner som serverer varm, aromatisk mat for å starte dagen. Etter en god natts søvn, bli forfrisket, og velg en bod og spis en solid frokost.

Selv om byen Ahmedabad omtales som en vegetarisk stat, øker antallet kjøttspisere dag for dag. Med listen over de beste gatematene i Ahmedabad, vil du aldri gå glipp av matspesialitetene i byen Ahmedabad når du får sjansen til å besøke. Hvis du får sjansen til å prøve dem, gi oss beskjed om hvordan du følte deg og hvordan endret maten smaksløkene dine i prosessen.