Visste du at Bangalore, sammen med å være et IT -knutepunkt, er byen best kjent for sitt natteliv og mikrobryggerier? Men det gir deg også de beste gatematene i landet. Hagebyen er full av farger og avgir sin egen kulturarv. Selv om folk her er opptatt som en bie, er de snille og vennlige mennesker. Byen har en mengde valg av gatemat; du kan ikke stoppe deg selv fra å prøve! Rull ned og utforsk den berømte listen over gatemat i Bangalore som vekker smaksløkene dine og hvor du finner dem.

Street Foods i Bangalore

Liste over beste gatemat i Bangalore:

Legg disse gatematene til listen du må spise når du reiser til Bangalore. Rull ned for å sjekke ut menyen.

Dosa:

Dosa

Sør -India har en spesiell kjærlighet for dosa, Bangalore er en integrert del av det mange av folk i sør sørger for retten. Det serveres i alle boder på gaten og restauranter også. Det finnes en rekke alternativer tilgjengelig i dosa, for eksempel vanlig dosa, Karam dosa, nyere dosa, masala dosa, etc. Masala dosa har potetpuré stappet mellom dosaen, og Ghee dosa er en annen spesialitet som serveres i form av en kjegle med masse ghee. Varm og sprø dosas serveres med kokosnøttchutney og sambar.

Mangalore boller:

Gatemat i Bangalore

Mangalore bolle er en kjent delikatesse som er tilgjengelig i form av myk puri som er fylt med bananer. Det er en søt rett som best verdsettes med sambar og kokosnøttchutney. Denne retten har sin opprinnelse fra regionen Udipi, Karnataka, og den er lett tilgjengelig på alle gatevogner og restauranter over hele Bangalore. Dette er en av de beste snacksene du kan spise til frokost eller te-tid du må prøve når du besøker hagebyen.

Uthappam:

Uthappam

Uthappam er en annen bangaloreansk favorittmat som er en mykere og tykkere versjon av dosa. Den grunnleggende uthappam tilberedes med rismel, tomater og løk. Gateselgerne tilbyr forskjellige versjoner ved å legge til ost, paneer, etc. Men hvis du er ute etter en autentisk uthappam, kan du prøve den uten ekstra tillegg. Den gjenoppliver de sovende smaksløkene dine og serveres med fersk kokosnøttchutney.

Medu Wada:

Sent på kvelden gatemat i bangalore

Medu Wada er en populær sørindisk matbit som ligner på en smultring, men smakfull. Denne friterte snacken tilberedes fra urad dal gjennomvåt og malt med chili, koriander, og noen leverandører legger også til løk. Pastaen blir deretter frityrstekt i olje, og det kan aldri være en feil beslutning å bestille en Medu Wada, siden den ikke bare beroliger smaken din, men også sjelen din. Den serveres med en rekke chutneys og sambar. Noen boder serverer til og med wadas dynket i mye sambar.

Kebab og rundstykker:

Kebab og rundstykker

Kebab og rundstykker er kjent blant alle gatematbodene over hele landet. Men for å få denne ikke-vegetariske spesialen med et bangalorisk preg, må du prøve disse på Bangalore. Kylling og fårekjøtt er de viktigste kjøttdelene som brukes til å tilberede kebab, servert fersk fra grillen servert med mynte chutney og løk. Det serveres rundstykker i form av tynne sprø paranthas med vegetarisk og ikke-vegetarisk fyll. Dette er den best tilberedte gatemat som du kan spise!

Idli:

Idli i Bangalore

Idli er også kjent som signaturretten i Bangalore som er lett tilgjengelig og rimelig frokost på gatene i Bangalore by. Det er en av de sunne snacksene som er tilgjengelig over hele Sør -India, ettersom den er dampet og ikke stekt. Du kan få deg selv rykende varme idlis servert med fersk chutney og sambar på en lys morgen. Mange lokalbefolkningen har dem på vei til kontoret som en enkel frokostvare.

Obbattu:

Bangalore gatematmatliste

Obbattu eller lokalt, også kjent som Bele Holige, Bobbatlu eller Puran Poli, er en søt rett tilberedt hjemme under festivaler som Sankranthi, Diwali og Ugadi. Laget med mel, kardemommelpulver, jaggery og Rava. Denne deilige retten selges fersk og varm på bodene i gatene med mye ghee på toppen.

Tandoori:

Tandoori i Bangalore

Tandoori er en annen ikke-vegetarisk spesialtilbud tilgjengelig på Bangalores gater for alle kjøttelskere. Kylling tilberedt i tandoori -stil er tilgjengelig på hver kebabbod eller på noen Mughlai -restauranter. Disse bodene serverer fuktig og smidig kylling som er marinert med krydret rød masala og griller dem på serveringen. Disse kyllingbitene tilberedes til perfeksjon og vil tilfredsstille enhver kjøttelskers sult etter kjøtt.

Bajji med filterkaffe:

Gatemat i natt i Bangalore

Hvis du er ute etter å ta en varm kopp te eller en filterkaffe, er bhajji en perfekt matbit for å koble den sammen. For å nyte det avkjølte været i Bangalore da, er bajji med krydret chutney den perfekte te-snacken. Gatebodene serverer en rekke bajjier laget med flere grønnsaker som vinner hjertene og smaksløkene til mange turister og lokalbefolkningen.

Pani Puri og Chaat:

Midnatts gatemat i bangalore

Chaat og Pani puri er en favoritt blant mennesker i alle aldre over hele India, og Bangalore har grundig adoptert chaat-kulturen. Det er boder på hvert hjørne av hver vei som serverer varianter av pani puri og chaat. Aloo chaat, Papdi chaat, Dahi puri serveres med ekstra påfyll av bhujia, ostemasse, svart salt tilsett til smaken av chaat. Pani puri serveres med en fylling av kokte og mosede kikerter, løk og spesielt tilberedt pani puri -vann.

Beste matgater navn i Bangalore:

  • Hver by har en gate som serverer alle typer gatemat, Bangalore er intet unntak. Thindi beedi er det stedet som ligger i et av de eldste områdene i Bangalore, V V Puram. Fylt med vogner, boder og matbutikker som er spredt over 300 fot og serverer varme og en rekke sørindiske, kinesiske, nordindiske delikatesser. Skodder til disse bodene begynner å åpne fra kveldene og fortsetter å servere sent på kvelden.
  • Moskeveien i Fraser -byen Bangalore er det perfekte stedet å unne seg alle kjøttretter. Det er spesielt opplyst i den hellige måneden Ramzan inviterer kjøttelskere, både lokalbefolkningen og turister, som ligner på munnoppskrifter og aromatiske lukter. Du kan få fårekjøtt -keema, Haleem, Seek -kebab og noen vegetariske versjoner også.
  • Chaai point er et sted som serverer alle slags drikkevarer for innenlandske og internasjonale flygeblad. Gatemat ved Punjab grill, Goli vada pav, Adyar Ananda Bhavan er noen andre steder på og rundt Kempegowda internasjonale flyplass som serverer rimelig og deilig mat.
  • Hver jernbanestasjon har en servering av boder og matbaner for alle passasjerene. Det er mange boder og restauranter som serverer fersk, varm og god mat som er rimelig. Shri Sagar ctr, New Krishna Bhavan er noen steder du kan kjøpe noe til deg selv før du går ombord på toget.
  • Sri Raghavendra -butikkene ligger rett overfor Malleshwaram jernbanestasjon, som serverer deg rykende varm idli, dosa, Wada, shavige -bad med nylagde chutneys og sambar. Idli-Wada-kombinasjonen er ganske kjent på dette stedet og er et must-prøve.
  • Srinathji i Marathahalli, Spicy corner i Jeevanbheema Nagar og Murli i Bellandur er noen av de beste stedene i Bangalore som serverer indokinesisk mat. Du kan ha mat som er lommevennlig, og den sprø, krydrede og syrlige blomkålen Manchurian er stjernen på dette stedet som serveres med en rekke sauser.
  • Golmaal paratha i Jayanagar, Paratha plaza i Koramangala, Hari super sandwich zone i Jayanagar og Tiwari’s ghee paratha & chai i Banashankari er noen av stedene som serverer deg en rekke parathas du kan velge mellom med smør på toppen. Du kan få en rask matbit som fyller, men ikke setter hull i lommen, så blir de servert varme hele natten og tilfredsstiller sultfølelsen din hele natten.

Så folkens! Med listen over de beste gatematene kan du prøve, ikke vent med å planlegge en tur til hagebyen. Vi har gitt deg den beste gatemat i Bangalore og alle stedene du kan finne dem, slik at du kan og må prøve. Det fine med byen Bangalore er at når som helst på dagen, vil du kunne finne mat på gatene klare til å spise, det eneste du må gi avkall på er komfortable sitteplasser.