Singapore, et lite øyland og en suveren bystat, er en av hovedbyene i Sørøst-Asia. Selv om det er lite, har Singapore et mangfold av religioner, kulturer og språk, og derfor sier mange internasjonale ledere at Singapore ikke har noe spesifikt språk eller kultur. Kjøkkenmessig Singapore har en blanding av kinesisk, malayisk og indisk i maten. I løpet av 1850 -årene var Singapore den viktigste handelshavnen for britiske skip på vei til India. På grunn av dette flyttet mange kinesiske og indiske arbeidere til dette stedet for å lete etter arbeid ved havnen. Like etter uavhengigheten la regjeringen i Singapore merke til at befolkningen i Singapore er en blanding av indere, kinesere og malaysiere.

På grunn av de mangfoldige kulturer og mennesker som er tilstede i Singapore, besøker folk denne byen for sitt varierte kjøkken og gatemat. På 1970 -tallet begynte regjeringen i Singapore å bygge markeder med hawker -sentre og matkomplekser. Disse hawker -sentrene er oppdaget rundt i byen med faste matboder og felles bord og seter. Turister delte sine erfaringer med at den virkelige gnisten i Singapore ligger i hawker -sentrene rundt om i byen.

Liste over 10 kjente og eksklusive gatemat i Singapore:

I 2018 ble det funnet ut at det var 114 hawker -sentre tilgjengelig rundt byen Singapore som serverer den beste gatemat. Her listet vi opp noen av de beste gatematene som er tilgjengelige på Singapores gater:

1. Froskegrøt:

Gatemat i Singapore

Frosk !!! Føles det rart ?? Jeg tenkte det samme i begynnelsen, men det er ikke det vi tror. Dette er en av de reneste og mest populære rettene som finnes i hawker -sentrene. Frosken er gjennomvåt i soya, vin og vårløk sammen med ingefær og krydret chill. Denne marinerte frosken blir deretter kokt godt til kjøttet blir saftig og delikat. Grøten som følger med denne er klissete, men lett. Denne grøten serveres ofte med grønn løksaus. Hvis du er på en eventyrlig mattur, er det ikke skadelig å prøve denne retten.

2. Hainanese kyllingris:

Hainanese kyllingris

Denne retten har sin opprinnelse fra øya Hainan, Kinas sørspiss. Denne retten har blitt kåret til den uoffisielle nasjonale maten i Singapore. Kyllingen blancheres i kokende vann og senkes deretter i kaldt vann for å gjøre den saftig og saftig. Denne møre kyllingen serveres med ris, som tilberedes i kyllingkraft, ingefær og hvitløk. En varm chilisaus serveres ved siden av, som er toppet med soya og ingefærsaus. Denne retten serverer perfekt lunsjmåltid på en lang og slitsom dag.

3. Char Kway Teow:

Singapore street food natt

Dette regnes som en av Singapores mest elskede gatemat. De flate risnudlene (kway teow) stekes (røye) i en stekepanne med blodkokler, soyasaus, kinesisk pølse og bønnespirer over høy flamme. Denne deilige retten serveres ofte med sprø terninger av stekt spekk.

4. Bak Chor Mee:

Bak chor mee

Denne gatemat er ganske kjent i det kinesiske samfunnet, også kalt svinekjøttnudler. De tynne hvite nudlene blancheres og kastes deretter i olje med et eggerøre, feist chilipasta, svart eddik. Dette serveres deretter med hakket svinekjøtt, svinekjøttboller, kjøttboller eller stekt smult.

5. Sambal Stingray:

Singapore nattmat

Sambal Stingray er en rett fra Singapore som ble oppfunnet. Stingray ble på en eller annen måte sett på som en billig og dårlig smakende fisk, men da gjorde den lokale ideen om å belegge fisken med en tradisjonell Singapore -saus retten en åpenbaring i gatene i denne byen. Stingrayen grilles i et bananblad og med et rikt belegg av Sambal (chili syltetøy) på fisken. Denne snacken kan best nytes på de travle strendene i byen.

6. Laksa:

Laksa

Katong Laksa er en av de berømte gatematene i Singapore. Denne deilige kinesisk-malaysiske retten er laget av hvite risnudler dynket i en kokosnøttkarrysaus som er krydret med tradisjonelle urter i lag med halvkokte cockles, fiskekaker, bønnespirer og reker.

7. Fish-Head Curry:

Fiskehodekarry

Denne deilige parabolen er for det meste favorisert av det indiske samfunnet som bor i Singapore. Fiskehodene får småkoke i en krydret saus med noen grønnsaker som brinjal eller damefinger som kan tilby litt tekstur til retten. Indiske stallere elsker å spise denne retten krydret, mens kineserne foretrekker en søtere versjon.

8. Chili krabber:

Berømt gatemat i Singapore

Denne retten er best laget med kjøttfulle Sri Lankas krabber. En hardskallet gjørmekrabbe blir stekt enten med røde chiliflak eller svart pepper. Den svart pepperede krabben med jackfruktsaus sammen med dampede boller er den beste gatemat som definerer Singapore.

9. Roti Prata:

Roti prata

Denne retten er ganske lik Keralites favorittrett, ‘Beef Parata.’ Denne frokostretten i Singapore er laget av rismel, som blandes med kokosmelk, deretter til et brød og stekes over en stekepanne. Ghee og smør er spredt over denne varme roti prataen for å gjøre den smøraktig, sprø og flassende. Dette serveres vanligvis med fiskekarry, eller hvis du velger en vegetarisk Roti Prata, vil du bli servert med kokosnøttchutney og sukker.

10. Gulrotkake:

Street food singapore

Mange turister vil tro dette som en dessert, men dette inneholder smakfulle reddikbiter. Den store kaken skjæres i små biter og stekes med soyasaus, grønnsaker, egg og fiskesaus. Disse gulrotkakene er så sjenerøse og deilige å spise når de blandes med en tykk og fyldig svart søt saus.

De beste gatematene og tilgjengelige matvarer i Singapore:

  • Singapore er kjent for sine matboder for hawker. Du finner matboder med felles benker og stoler i hvert hjørne av gaten. Den myke Hainanese kyllingrisen er tilgjengelig på Bedok Market place.
  • Hvis du er i Singapore og er i og rundt Newton MRT -stasjon, er du på rett sted for å smake på den beste gatemat i Singapore. Newton Food Center er matparadiset for sentrale Singapore.
  • Amoy Street matsenter nær Teylok Ayer og Tanjong Pagar MRT -stasjon er hjemmet til både tradisjonelle hawkers og moderne fusion hawkers til rimelige priser. Dette er det beste lunsjstedet for funksjonærer og profesjonelle.
  • Lyst på indisk mat selv i Singapore? Da er Tekka sentrum der du bør stoppe. Du vil finne den leppespillende dum biryani, indisk rojak og spesielle sørindiske retter her.
  • Er Singapore botaniske hage på reiseruten? Da er du heldig som har gatemat på Adam Road matsenter, som ligger en stein unna hagene. Dette matsenteret er kjent for Nasi Lemak. Du har også en t -banestasjon i nærheten.
  • Flyplassen er stedet du kommer til eller avgår fra byen. Ta en rask matbit fra Bedok Market, som serverer den beste indiske og kinesiske maten. Dette er bare en femten minutters drosjetur fra den internasjonale flyplassen.
  • Singapores berømte Satay-gate serverer deg de beste grillede biff- og kyllingspydene. Denne gaten går til etter midnatt. Hvis du er et nattdyr, bør du besøke denne gaten, men sørg for å ha transporten din. Changi Village matsenter kjører også sent til midnatt.

Singapore, et kulinarisk møtepunkt i India, Malaysia og Kina, tilbyr en omfattende matscene som er en av de spennende i Sørøst-Asia. Enda viktigere er at byens hawker-sentre tilbyr deg multietnisk singaporsk mat på sitt beste. Enten du trenger en rask matbit eller et rolig måltid, etterlater kostnaden ikke hull i lommen. Dessuten er opplevelsen av gatemat i denne byen unik og er en integrert del av livsstilen. Så gjør deg klar til å utforske hawker -sentrene i denne travle og vakre byen, og ikke glem å legge igjen kommentarene nedenfor.