Jaipur är huvudstaden i delstaten Rajasthan. Det kallas också en rosa stad eftersom alla monument i staden har tema Rosa. Jaipur bildar en gyllene triangel för turismen som inkluderar Delhi och Agra. Tillsammans med mycket historisk kultur runt staden är det också platsen som ger dig en autentisk smak av Rajasthani street food. Gå igenom listan över de bästa gatumaten i Jaipur så att du kan prova!

Bästa gatumaten i Jaipur Rajasthan:

Här är en lista över de läckra måste-prova gatemat som du kan hitta i den rosa staden:

Pyaaz Kachori:

Pyaaz Kachori

En av de mest njutna och läckra gatemat i Jaipur är en Kachori. Allt du behöver göra är att lägga din oro för kalorierna åt sidan och njuta av den smaskiga stekta rätten. Potatismos, lök blandat med kryddor stoppas i ett lager deg och friteras i oljan. Du kan hitta många sorter av kachori med olika fyllningar i. När du väl har provat det kan du aldrig sluta med en!

Omelett:

bästa gatumat i jaipur

Jaipur är en fristad för äggälskare, eftersom du kan hitta en mängd omeletter som säljs hela dagen, varje dag. Omelett serveras med tomater, lök och kryddor, och vissa bås serverar många sorter som är kopplade till flera typer av chutneys. Det är en av rätterna som lockar både lokalbefolkningen och turister med sin doft. Masala omelett och äggpizza är några av de framstående specialerbjudandena i alla bås.

Srikhand:

Känd gatamat i Jaipur

En av de berömda söta specialiteterna i Jaipur som du inte får missa. Den tillagas med silad ostmassa med kardemumma, krossade mandlar och pistagenötter. När din sked går igenom den krämiga, släta och rika smaken av rätten, gör den till en minnesvärd upplevelse. Den andra specialiteten i denna söta rätt är att dressingar läggs till efter säsong, och det serveras varmt, skynda inte och bränn tungan!

Kyckling och fårkött Tikkas:

Kyckling och fårkött Tikkas

Tikkas är en gatuspecialitet i vilken stad som helst idag. Det finns en mängd olika platser som serverar icke-vegetarisk gatumat du bör prova. Fårköttstycken är saftiga och belagda med mycket kryddor, vilket gör dem härliga. Chicken Tikka är en annan specialitet på gatorna för köttälskare. Dessa kan ätas individuellt och serveras också med Rotis, lökringar, etc..

Lassi:

Lassi

Lassi är en av de bästa dryckerna du kan ha någon solig dag. Det uppdaterar dina smaklökar med sin rika och tjocka dryck. Det är sött, och när du väl har det, kommer du alltid att gå efter det när du besöker Jaipur. Jordgrytor gör Lassi ännu mer unik, behåller smaken och håller den fräsch också. Vissa ställen serverar dessa drycker fyllda med ett tjockt lager malai som håller dig mätt.

Falooda Kulfi:

Falooda Kulfi

När det gäller desserter i Jaipur är Falooda Kulfi topplistan. Faludanudlar fylls på den frysta Kulfi tillsammans med lite tillsats av rosen sirap. Detta är ett perfekt sätt att avsluta din måltid som alltid lockar inte bara lokalbefolkningen utan även besökare från hela världen.

Tandoori -mat:

bästa gatumat utan veg i Jaipur

Tandoori är ett annat gatumatalternativ du måste prova i den rosa staden. Det finns vegetariska och icke-vegetariska alternativ i tandoori du kan välja. För att förbättra ditt humör måste du prova den krispiga, saftiga, kryddiga och krispiga tandoorin är den bästa lösningen. Glöm inte att prova den frestande tandoori och förbättra dina smaklökar, så att du vill ha mer!

Rabri Ghevar:

Rabri Ghevar

Rabri och Ghevar är en av de unika söta rätterna som säljs i stor utsträckning på Jaipurs gator. Alla sötälskare bör åtminstone prova denna söta en gång, så att du vill ha mer. Många turister gör det till en punkt att äta det eftersom det representerar kulturen i Rajasthan. Många gatustånd serverar dig med denna nylagade maträtt till överkomliga priser.

Dosa:

berömd gatamat i jaipur

Sydindisk mat är tillgänglig över hela landet eftersom lokalbefolkningen och turister föredrar att smaka hemma när de reser. Dosa är en av de populära rätterna med en Jaipur -twist tillagd. Potatismos är en av de populära fyllningarna för Dosa med antingen tomatchutney eller kokoschutney. Hot piping Idli är en annan mat som säljs lika snabbt som de görs. Efterfrågan på sydindisk mat

Chats:

Gatufrukost i Jaipur

Att nämna Jaipur street food är aldrig komplett utan att nämna Chaat. Chaat tillagad med kikärter med tillsats av grönsaker och kryddor som en berömd sådan; Det finns flera andra chaats tillgängliga på Jaipurs gator som har lokalbefolkningen gripit i hjärtat. Bhel puri, Sev puri är några exempel på olika typer av chaats som finns till överkomliga priser.

Kända gatumatställen i Jaipur Rajasthan:

  • Masala Chowk är en öppen matbana som ligger i Ram Nivas -trädgården. Detta är en plats som serverar alla typer av livsmedel som luktar fantastiskt, vilket får din mun att vattna. Det öppna området ger dig tillräckligt med utrymme om du vill ha en underbar tid med din familj. Med en inträdesbiljett på Rs. 10, kan du ha Gol Gappa, Jalebi, Samosa, etc. tillsammans med sydindiska favoriter som dosa och Idli.
  • Sanjays omelett är en annan butik som ligger i Bapu Nagar, känd för att tillhandahålla 50 typer av omeletter; du kan försöka göra det till ett måste-prov-ställe. Det är på flykt i över två decennier och lockar många lokalbefolkning och turister.
  • Saraogi Mansion är ett annat område som har en butik som heter Falahaar som främst är känd för maten som serveras när du fastar. Shrikhand som du kan få från denna plats är ur himlen. Fruktgrädde, Sabudana Wada och Sabudana Khichdi är heta sålda varor till ett mycket överkomligt pris.
  • Swami Dosa -hörnet, som ligger i Raja Park, är en av de bästa platserna för dig att prova sydindiska rätter i Jaipur. Den serverades med en Jaipuri -twist, sambar och en mängd olika chutneys. Det är en hygienisk plats som serverar till ett överkomligt pris som serverar dig ett brett utbud av doser.
  • Baluchi, Okra, 24/7 Restaurant är några av platserna runt radien två till fyra km från Sanganeer flygplats för en snabb bit innan du går ombord på ditt plan.
  • Marky Momos i Raja -parken serverar en mängd olika Momos tillsammans med Hakka -nudlar, vilket gör det till en perfekt plats att njuta av kinesisk mat med en indisk touch.
  • Jaipurs järnvägsstation ger dig en mängd gatemat som du kan prova. Kota Kachori-Falahaar, Pan and Grill Café, Poddar godis, Gulab JI chai, är några av de prisvärda och hygieniska ställen du kan prova.

Jaipur har en historisk framträdande och avger en kunglig känsla i monumenten och det dekorativa i staden. Men om du är en söt tand kan du tillfredsställa dig själv med gatemat som inte bara kommer att tillfredsställa din hunger, utan det gör att du vill ha mer! Med listan över de bästa gatumaten i Jaipur blir din resa till den rosa staden desto mer utsökt.