Er du på jakt etter antioksidantmat? Å spise mat som er rik på antioksidanter kan redusere faren for å produsere betennelsesrelaterte sykdommer. For eksempel hjertesykdom ellers kreft; flere plantebaserte matvarer er en rikelig kilde til antioksidanter. Antioksidanter er ekstremt nødvendige i dag; vurdere den verdensomspennende spredningen av forskjellige kreftformer pluss ytterligere livstruende helsemessige forhold.

antioksidantrik mat

Rik antioksidantmat i India:

Listen over matvarer som er rike på antioksidanter som er svært nyttig for å fremme helsestatus sammen med å kontrollere noen av de ovennevnte sykdommene. Disse matvarene brukes hovedsakelig i india fra antikken.

1. Hvitløk:

Hvitløk er kjent og fremtredende rik antioksidantmat. Det gir smak til rettene dine, pluss at det holder hjertet ditt i form, men det er mye mer med denne lille ørkenen enn nå. Hvitløk bidrar til å senke blodtrykket pluss kolesterol og fungerer dessuten som et vanlig antibiotikum. Nå inneholder en hvitløksfedd vitamin A, E, C pluss de nødvendige mineralene selen, jod, natrium, jern, kalsium, sink, magnesium og kalium..

2. Spinat:

Fylt med jern, pluss en fantastisk blodrenser, er spinat en av de beste matvarene du kan ha i kostholdet ditt. Den inneholder også antioksidanten lutein, pluss det grunnleggende betakaroten pluss zeaxantin som hjelper deg med å forsvare kroppen din ved siden av de mange skadelige effektene av frie radikaler. Spinat er den mest antioksidantrike maten.

3. Blåbær:

Blåbærfrukter med mye antioksidanter

Blåbær er en frukt som ble plassert øverst på listen over de beste antioksidantmatene. Nye dyreforsøk foreslår at blåbær kan bidra til å forsvare celler mot skade pluss lavere betennelse. Blåbær inneholder mange vitaminer pluss mineraler som er anerkjent for å forsterke immunsystemet, sammen med viktige fytokjemikalier som kan bidra til å forsvare ved siden av kreft pluss hjertesykdom.

4. Nøtter:

Nøtter de fleste antioksidantrike matvarer

Nøtter er den beste antioksidantrike maten. Og, Nøtter er en av de fleste balanserte matvarene på planeten. De foreslår en god mengde “sunne” fettstoffer med en mindre mengde protein pluss karbohydrat. Hver slags mutter tilbyr et unikt sideriss av mineraler, fytokjemikalier, pluss fetttyper. Valnøtter er den øverste i plante-omega-3, mens paranøtter er størst for selen.

5. Urter pluss krydder:

krydder og urter med mye antioksidanter

Av over 400 krydder pluss urter, tørket pluss malt fedd inneholder de høyeste antioksidanter som er lykkelige. Peppermynte, kanel, allehånde, oregano, salvie, timian, rosmarin pluss safran følger etter det høyeste. Overraskende nok viste litt tørket krydder – for eksempel basilikum, gressløk, dill pluss persille – merkbart høyere antioksidantnivåer enn deres ferske motstykke.

6. Brokkoli:

Brokkoli -grønnsaker som inneholder mye antioksidanter

Brokkoli tar absolutt gullmedaljen for de fleste næringsrike grønnsakene. Denne korsblomstret grønnsak inneholder ekstra vitamin C enn en appelsin pluss har mer kalsium enn et glass melk. I tillegg til mineraler pluss vitaminer fylles brokkoli ved hjelp av sykdomsbekjempende kjemikalier kjent fytonæringsstoffer. Et fytonæringsstoff, som Sulforaphane etablerer i brokkoli, har blitt utsatt for dårligere fare for mange typer kreft. Prøv å dampe eller koke brokkoli pluss krydder med basilikum eller sitron, ellers salsa for en velsmakende siderett. Dette er rett og slett den beste antioksidantmaten.

7. Mørk sjokolade:

Mørk sjokolade

For eksempel resulterer det i antioksidantdatabasen at sjokoladeprodukter med kakao-forhold på 24 til 30, pluss 70 til 99 prosent, 40 til 65 hadde standard antioksidant inne i 2, 7 og 11 mill mol for hver 100 gram , i den rekkefølgen. Variasjonen av mørk sjokolade, i forskjell fra hvit ellers melkesjokolade, inneholder vanligvis en høyere prosentandel kakao pluss mindre sukker. Mørk sjokolade er en av de viktige matvarene som er rike på antioksidanter.

8. Søte poteter:

Søtpotet

Flytt over, brun poteter. Søtpotetfrites skyver vanlige pommes frites av restauranttallerkener. Like hvite pluss søtpoteter tilbyr viktige næringsstoffer, for eksempel vitamin C i tillegg B6, fiber, kalium. Søtpoteter har imidlertid ekstra av disse næringsstoffene. De bærer også viktige næringsstoffer som kalsium og en mengde vitamin A til bordet.

9. Tomater:

Tomat er en annen antioksidant Mat med mange helsemessige fordeler. Tomater er fulle av lykopen som er en fantastisk antioksidant som du kan bruke. Dessuten gir tomater deg den ekstra økningen av vitamin A pluss C som hjelper til med å opprettholde kroppen til å fungere optimalt.

10. Figs:

antioksidantrik frukt - Fig

Fiken er en rik kilde blant antioksidantmatene. De hjelper mye med å oppheve effekten av frie radikaler og dermed holde deg unna sykdom. Du kan spise frukten både rå og kokt. For å få mest mulig ut av helsemessige fordeler, er det tilrådelig at du tar inn fiken rå. Hvis det blir for sterkt for din smak, må du legge på et sukkerbelegg. Du kan også legge fiken til salater som også inneholder løk, hvitløk og ost som smaksstoffer. Det vil gjøre din matbit mer spennende og gjøre det lettere å pakke inn den uvanlige smaken av frukten.

11. Kirsebær:

frukt som inneholder antioksidanter - Kirsebær

Mat som er rik på antioksidanter kan ikke hoppe over denne mirakelingrediensen. Kirsebær har mange helsemessige fordeler å stresse på. For det første har en kopp kirsebær nesten 260 mg kalium, noe som kan bidra til å holde blodtrykket stillestående. Bortsett fra det, inneholder kirsebær antioksidanter som Quercetin og Anthocyanin, noe som kan redusere risikoen for kreft betydelig. Nesten alle matretter kan også inneholde kirsebær for smak, og det gjør ikke bare smaken bedre, men hjelper også med å avverge sult siden kirsebær er rike på fiber. Du kan få mest mulig ut av kirsebær ved å legge det til matvarer, spesielt dessert eller legge til drikke om sommeren.

12. salat:

mat som inneholder mye antioksidanter - Salat

Når det gjelder mat som er rik på antioksidanter, er denne grønnsaken en velsignelse. Det er bra for kroppen. Antioksidantene i bladene bidrar til å holde huden din glødende og tennene sunne. Bladene inneholder fiber og blir derfor ofte brukt som et element for slankekurer. De grønne brukes vanligvis til å lage salater, og de røde salatbladene blir oftere plukket for smørbrødpreferanser. Du kan tilsette agurk og løk i salaten for flere helsemessige fordeler og et fyldigere måltid.

13. Apple:

eple

Epler kan trygt betraktes som en av de beste antioksidantrike matvarene. Ikke bare at de er like populære som de sunneste. Snakker om antioksidanter mat, når du har eplet, la huden være på siden det er der de ligger mest. Selvfølgelig, ikke glem å rengjøre det nydelige røde eplet ditt før du spiser det, siden sjansen er stor for at fargen var fra de tilsatte konserveringsmidlene og gjødsel. Epler fører også til en flatere mage på kort tid, på grunn av det høye fiberinnholdet. Det senker også kolesterolnivået, og reduserer dermed risikoen for hjertesykdommer. Snakk om fordeler med en enkelt frukt og eple vil ta med seg pokalen!

14. Granateple:

Granateple

Granatepler er en av de beste antioksidantmatene, siden de inneholder tre totalt. Kjent som polyfenoler, antocyaniner og tanniner, gir disse næringsstoffene et spark til kroppen og bidrar til å bekjempe frie radikaler. Mange sykdommer som kreft, hjerneslag og leddgikt kan alle prøves på den måten. Hver granateple kan stå inne for nesten 30 mg av de sunne næringsstoffene, noe som bidrar til å forbedre immunitet og hudproblemer. Granateple er også en rik kilde til jern. Granateple kan spises rå og tilsettes i salater, havre, til og med drikke hvis du vil.

15. Jordbær:

Antioksidantrik mat - Jordbær

Jordbær er den beste antioksidantmaten. Fullpakket med antioksidanten som hjelper deg å gå ned i vekt- polyfenol, er jordbær et godt alternativ når du vil ha en sunn frokostblanding. Det være seg frokost eller kveldsmat, de smaker fantastisk og gir god smak til retten de blir lagt til. Nesten 73% antioksidant utgjør jordbærjuicen og er en fin måte å slukke tørsten i tilfelle du kjeder deg med den vanlige fruktsalaten.

Jeg håper du liker denne artikkelen og synes den er nyttig og gunstig for helsen din. Hold deg i form alltid ved å bruke ovennevnte rik på antioksidantmat.