Den som sa at “Frokost er dagens viktigste måltid” hadde helt rett! Det er som et drivstoff for kroppen for å sette i gang stoffskiftet og holde det i gang. Dessverre gjør faktorer som å stå opp sent, skynde oss å ta bussen eller latskapen oss til å slå oss til ro med en granola eller enda verre, og hoppe over frokosten helt. Mange tyr også til å spise verre mat som sukkergodteri, kaker og andre usunne avlat tidlig om morgenen. For å hjelpe deg med å komme tilbake til banen og gi kroppen din en velfortjent godbit, har vi listet ned listen over sunne frokostmatvarer i denne artikkelen.

sunn frokostmat

Sunn frokostmat ideer:

Her er noen av de sunneste matvarene som skal inkluderes i frokosten. I tillegg til å være næringsrike, tilbyr de også noen viktige kalorier for å holde deg i gang hele dagen. Les videre for å kjenne listen over de beste sunne frokostmatene i India!

1. bær:

ideer til frokostmat

Rik på antioksidanter, vitaminer og fiber, er dette en matvare som uten tvil kan vurderes til frokost. Det er også en flott kombinasjon med frokostblandinger. Det er lavt i kalorier og holder kroppen og sinnet aktivt hele dagen. Du kan spise dem hele eller til og med i form av bær smoothies og juice, noe som gjør den til en av de beste frokostmatene for å holde deg i gang hele dagen lang!

2. Gresk yoghurt (ikke-fett):

beste frokostmat

Yoghurt og på toppen av det hvis mulig gresk yoghurt er et av de beste alternativene du kan inkludere i dagens første måltider. Den har gode proteinnivåer og en som hjelper til med å kontrollere sultfølelsen. Ta en liten bolle hver dag hvis mulig. Gresk yoghurt er bra for huden også, da den tilfører utstråling. Dette er en av de beste frokostmatvarene å inkludere.

3. Egg:

frokostvarer

Egg er en av de enkle frokostmatene å inkludere. Det er ingen erstatning for egg når det gjelder høye proteinnivåer, noe som er et viktig krav for å få energi hele dagen. Dette gjør egg til et sunt frokostalternativ og et topp også. Inkluder 1-2 egg i måltidet i henhold til din sult og se hvor godt det hjelper ikke bare å holde deg i form og konsentrert, men også for å holde unna helseproblemer som kolesterol.

4. Peanøttsmør:

enkel frokostmat

For de som leter etter en rask måte å føle seg energisk om morgenen, er det ingenting bedre enn å bruke peanøttsmør til unnsetning. Alt du trenger er litt av dette pålegget på fullkornsbrød, og du er god til å gå når det gjelder et sunt frokostalternativ. Dette er en av de proteinrike matvarene til frokost.

5. Kornblandinger:

god frokostmat

En av hovedkomponentene i frokosten er fast mat som korn eller frokostblandinger, som er rike på karbohydrater. Havregryn, müsli, cornflakes eller annen form for fullkorn kan tas som frokostblandinger. Det er en av de beste måtene å legge til noen karbohydrater i kostholdet og starte dagen godt sammen med å være aktiv. Korn er helt fettfattig og energirik, noe som gjør det til det riktige alternativet for frokostmat.

6. Grønn te:

sunn frokost mat ideer

Hvis du er bekymret for kalorier, hvorfor ikke bytte til et sunnere alternativ som grønn te? Ikke bare renser en kopp grønn te systemet for giftstoffer og smuss, men hydrerer også kroppen for å regulere funksjonene. Det er også en av de raske frokostmatene som kan holde deg i form. De rike antioksidantene kan holde systemet aktivt og beskytte det mot skader fra frie radikaler i kroppen.

7. Smoothies:

rask frokostmat

Den beste og deiligste måten å bruke fordelene med melk og frukt er å blande dem til en fin smoothie. Smoothies er en perfekt måte å kombinere flere frukter, meieriprodukter og andre elementer til en bolle med sunn frokost. Denne naturlige drikken vil sikre at mange næringsstoffer tilføres kroppen. Topping det med chiafrø, linpulver eller til og med litt mandelsmør kan forbedre fordelene med frokosten din.

8. Bananer:

rask frokostmat

Bananer er den beste maten å spise til frokost og topper listene i listen over sunne matvalg. Å dempe sultfølelsen og gi kroppen umiddelbar energi og mineraler som kalium; du kan enkelt inkludere en moden banan i frokosten. Sammen med å spise hele frukten kan kombinere banan med andre frukter, frokostblandinger eller til og med melk gi deg en super deilig frokost på bare noen få minutter.

9. Fruktjuice:

enkel sunn frokostmat

Et av de ferske alternativene som gir deg mye vitaminer og mineraler, er å trekke ut juice fra sesongens frukt og ha det til frokost. Fruktjuice er en sunn drikke som er fylt med naturlig sukker for å gi en perfekt start på dagen. Det anbefales imidlertid å ta et glass juice sammen med en solid frokost for å holde deg mett lenge.

10. Kaffe:

deilig frokostmat

Koffein kan reaktivere kroppen din ved å stimulere sentralnervesystemet. Kaffe er en viktig kilde til koffein, som kan fjerne treghet og døsig følelse om morgenen. Kaffe kan også øke stoffskiftet og hjelpe sømløse avføring. Det anbefales å ta kaffe sammen med andre faste matvarer og begrense mengden til 1-2 kopper.

11. Nøtter:

topp frokostmat

Nøtter er en av de sunneste, næringsrikste frokostmatene som skal inkluderes. De er full av mange mikronæringsstoffer som vitaminer og mineraler, som kan forsyne kroppen med riktig mengde energi. Nøtter er også kilder til godt fett, avgjørende for helsen til hjertet, huden og håret ditt. Inkluder en bolle med blandede nøtter for å få de beste fordelene med denne matgruppen.

12. Hytteost:

frokost om morgenen

Cottage cheese er en viktig kilde til kalsium i kroppen. Dette elementet er nødvendig for å holde beinene sunne og sterke. Sammen med forebygging av osteoporose kan cottage cheese også redusere sjansene for brudd i kroppen. Det er også rikt på probiotika, som kan forbedre tarmhelsen din.

13. Spiret kornbrød:

lett mat til frokost

Selv om hvitt brød er usunt for kroppen din, gjør spiret kornbrød mye godt for deg. Den har lave mengder karbohydrater, høyt protein og til og med like store mengder fiber. Dette brødet har relativt mindre prosent av tilsatt sukker, noe som gjør det også egnet for diabetespasienter. Spiret brød inneholder også lave glutennivåer og kan derfor spises av personer med glutenfølsomhet.

14. Havregryn:

proteinmat til frokost

Havregryn er en utrolig næringsrik mat du kan spise i frokosten. Det er lett på magen, men kan gi deg en mettende følelse i lang tid. Havregryn kan også kontrollere blodsukkernivået ditt og samtidig beskytte hjertet ditt mot LDL -kolesterol. Den inneholder en løselig fiber kalt Beta-Glucan som forbedrer helsen til fordøyelseskanalen din. Dette er grunnen til at havregryn er den beste morgenmaten.

15. Grapefrukt:

næringsrik frokostmat

Grapefrukt er sitrusfrukter som ofte sees på frokostbord i mange land. Disse fruktene er fylt med antioksidanter for å forhindre oksidativ skade på mobilnivå. Grapefrukt er deilig frokostmat, som også er rik på vitamin C, som kan styrke immunsystemet og beskytte deg mot vanlige infeksjoner. Fiberen i disse fruktene kan forbedre fordøyelsen og også hjelpe til med vekttap.

16. Vannmelon:

topp sunn frokostmat

Vannmelon er den mest foretrukne sommerfrukten for sin forfriskende søte smak og er også en lett mat til frokost. Vannmelon er laget med omtrent 90% vann og fiber, og er det beste alternativet når det gjelder tarmhelsen din. Det slukker også tørsten din, og gir kroppen viktige vitaminer og mineraler. Vannmelonsaft er en perfekt måte å kickstarte en dag på, uten å bekymre deg for kalorietallet.

17. Søte poteter:

super sunn frokostmat

Søte poteter er det beste alternativet til de karbohydraterike, stivelsespotetene. De er relativt kalorifattige og er rike på kostfiber. Søte poteter inneholder også store mengder vitamin C, betakaroten og magnesium, som beskytter kroppen din. Sammen med å øke immuniteten vår, kan søte poteter også drive energinivået i kroppen.

Nå som du har lært om listen over sunne matvarer til frokost, er det på tide å endre alternativene! I henhold til tommelfingerregelen bør frokost bestå av et kongelig måltid, bestående av mat fra forskjellige grupper for å sikre en avrundet, balansert ernæring. Å legge til minst to eller tre elementer fra denne listen tilfredsstiller ikke bare dine sultplager, men holder også kroppen i form og aktiv. Husk at morgenen din er den mest produktive delen av dagen, og frokosten er drivstoffet! Så, ikke gå glipp av dette!