Før vi lærer om maten som renser arterier, la oss forstå litt om arterier. Hjertet er et kritisk organ i kroppen, som bruker arterier og vener. Arterier er blodårer som transporterer oksygenert blod fra hjertet til resten av kroppen. Akkumulering av overflødig fett i veggene i arteriene kan føre til utilstrekkelig blodtilførsel til vevet. På sikt kan det forårsake mange livstruende sykdommer, inkludert plutselige hjerteinfarkt. Heldigvis kan disse naturlige arteriene som renser mat fjerne blokkering av nerver og gjenopprette normal blodstrøm.

Natural Artery Cleansing Foods for et sunt hjerte

Beste matrengjøringsmat i India:

Nedenfor er noen av de beste matvarene som fjerner plakett fra arteriene. La oss se på dem.

1. Olivenolje:

beste matrensende mat

Olivenolje er kjent for å være spesielt godt for et sunt hjerte. Den inneholder antioksidanter kjent som polyfenoler og monomettet fett. Denne kombinasjonen av monomettet fett og antioksidanter hjelper til med å redusere usunt kolesterol. Denne reduksjonen bidrar til den ultimate reduksjonen av plakk i arteriene. Du kan bruke olivenolje til kulinariske formål for et sunt hjerte.

2. Hvitløk:

Inntak av hvitløk i kostholdet ditt kan hjelpe mye med arteriene dine. Hvitløk forhindrer herding av aorta, som er den største arterien i menneskekroppen. Hvitløk hjelper til med å redusere usunt kolesterol fra kroppen. Inntak av hvitløk direkte, i maten eller som kosttilskudd, kan hjelpe deg med å ha rene og sunne arterier.

3. Gurkemeie:

Betennelse er en av hovedårsakene til herding av arteriene inne i kroppen. Gurkemeie har naturlige antiinflammatoriske egenskaper, som kan bidra til å redusere betennelse og eventuell herding av arterien. Det er en av de beste matvarene for å fjerne blokkering av arterier, ved å redusere det usunne kolesterolet i kroppen. Gurkemeie kan inkluderes i dietten i form av krydder. Du kan også ta et glass varm gurkemeie melk regelmessig for et velfungerende hjerte.

4. Mandler:

beste maten for hjerteblokkering

Mandler tatt i moderate mengder kan gjøre helsa godt. Den har mettet fett og flerumettet fett, som reduserer mengden usunt kolesterol i kroppen din. Reduksjon i kolesterol vil føre til en reduksjon i plakk bygget opp i arteriene. Mandel inneholder også magnesium, som også er nyttig for å forebygge plakk. Dette magnesium opprettholder også blodtrykket.

5. Granateple:

Granatepler er rike på antioksidanter, som vitamin C og polyfenoler, utløser produksjonen av nitrogenoksid inne i kroppen. Dette nitrogenoksid forbedrer blodstrømmen og sirkulasjonen gjennom arteriene. Den økte blodstrømmen holder ikke bare arteriene åpne, men det bidrar også til å redusere den allerede oppbygde plaketten i arteriene. Spis granateple regelmessig i hvilken form du foretrekker å rense arteriene.

6. Appelsinjuice:

Appelsinjuice inneholder antioksidanter som forbedrer funksjonen av blodårene i kroppen. To kopper ufortynnet appelsinjuice konsumert daglig kan bidra til å forbedre blodkarets helse og redusere blodtrykket. De høye mengdene av vitamin C kan effektivt brenne kolesterolnivået i kroppen, noe som fører til blokker i arterien. Det hjelper også med å avverge alvorlige hjertesykdommer.

7. Kanel:

Kanel inneholder antioksidanter, som hjelper til med å redusere fettinnholdet i blodet. Disse antioksidanter reduserer nivået av det usunne kolesterolet i kroppen og eventuell oppbygging av plakk inne i arteriene. Kanel må ikke konsumeres i store mengder, og bare en teskje hver dag er nok for det sunne hjertet og kroppen.

8. Kaffe:

hjerteblokkeringsbehandling

Koffeinen som er tilstede i kaffe er et stimulerende middel som resulterer i en midlertidig økning i blodtrykket. Når den spises i høye doser, kan denne koffeinen føre til uregelmessige hjerteslag. Kaffe når den drikkes i moderate mengder, kan virkelig redusere risikoen for hjertesykdom. Den ideelle mengden kaffe som skal inntas daglig er 2-4 kopper; mer enn de to koppene, men aldri mer enn fire.

9. Avokado:

Avokado er den beste maten for å redusere hjerteblokkering, ved å spille en nøkkelrolle i å senke LDL eller dårlige kolesterolnivåer i kroppen. Dette kan føre til redusert avsetning av fett i arterieveggene. Avokado er også rik på vitamin E, et næringsstoff som forhindrer oksidasjon av kolesterol. Dessuten inneholder de også kalium, som er kjent for å redusere risikoen for hypertensjon.

10. Brokkoli:

Brokkoli er en annen viktig arterierensende mat, som er fullpakket med vitamin K. Dette vitaminet reduserer risikoen for kalsiumskader på arteriene. Brokkoli er full av antioksidanter og hjelper til med å bekjempe frie radikaler, noe som forårsaker oksidativt stress på cellene og fører til tårer i veggene. De inneholder også visse forbindelser kalt Sulforaphane, som kan redusere plakkavsetningene.

11. Spirulina:

beste mat for rensing av arterier

Spirulina er kjent for å være en naturlig mat for behandling av hjerteblokkeringer, ved å senke blodtrykket og slappe av de kontraherte nervene. Det fungerer ved å pumpe opp blodet i en enkelt bevegelse for å regulere strømmen. Det er kjent at nitrogenoksid i Spirulina er ansvarlig for denne handlingen. Spirulina kalles også en supermat for sine utrolige mengder næringsstoffer for å fremme et generelt sunt vesen.

12. Tranebær:

Studier viser at tyttebær har en positiv effekt på hjertet, ved å styrke arteriene. Disse bærene er fylt med antioksidanter for å forhindre oksidativt stress på arteriecellene. Polyfenoler som finnes i tyttebær er ganske gunstig for hjertet vårt og reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer. Regelmessig inntak av disse fruktene kan også forhindre åreforkalkning, en livstruende sykdom.

13. Vannmelon:

Vannmelon er kjent for sin forfriskende smak med høyt vanninnhold. Når de tas regelmessig, er disse sommerfrukter kjent for å rense arteriene for plakkavsetninger for å fjerne dem. Leger anbefaler å ha minst ett glass vannmelonsaft per dag for å rydde arteriene og også få mange helsemessige fordeler. Kroniske hjertepasienter kan oppleve forbedret hjertehelse med denne frukten.

14. Asparges:

En av de beste arteriene som renser mat er Asparges. Disse greenene er kjent for å senke blodtrykket, noe som gjør dem ideelle for hypertensjonspasienter. Asparges kan også forhindre blodpropp i hjertet for å redusere sjansen for hjertesvikt. De har også høye antiinflammatoriske egenskaper for å håndtere betennelse i arteriene og gjenopprette normaliteten. Med høy næringsverdi er Asparges en av de naturlige måtene å fremme en sunn kropp.

15. Laks:

naturlig matrensende mat

Leger anbefaler å ta fet fisk for behandling av arterieblokker. En slik best mat for rensing av arterier er laks, som inneholder sunt fett for å rense arteriene. Den inneholder omega-3 fettsyrer i overflod for å senke LDL-nivåene og forbedre HDL-nivået i kroppen. På denne måten reduseres triglyseridene betydelig, og forhindrer blodpropp og betennelse i arteriene. Det anbefales å spise laks minst to ganger i uken.

16. Grønn te:

Grønn te er merket som en av de sunneste matvarene i verden. Den inneholder mange kraftige antioksidanter og flavonoider for å bekjempe frie radikaler. En slik forbindelse er EGCG, som er kjent for å rense arterien og fjerne plakkoppbygging. Ved å innta 2-3 kopper grønn te om dagen kan det hjelpe til med å senke det dårlige kolesterolnivået og forbrenne fettceller. Bortsett fra å fremme et sunt hjerte, reduserer grønn te også sjansene for fedme.

17. Fullkorn:

Fullkorn er en del av et balansert kosthold, som ikke bare leverer viktige næringsstoffer til kroppen, men også bidrar til å redusere arterieherding. Ved å inkludere anbefalte porsjoner av en rekke fullkorn, reduseres risikoen for hjerte- og karsykdommer betydelig. Disse kornene er også kjent for å reversere type 2-diabetes. Hvete, ris, jowar, havre og hirse er uunnværlig for god helse.

Hvis du har fått diagnosen arterie-tilstopping, er det på tide å ta affære. Mange livsstilsforstyrrelser som stress, søppelmat og mangel på trening kan øke fettinnholdet i kroppen. Dette overflødige fettet sitter i arterieveggene og innsnevrer passasjene. Nå som du har lært om de mange matrensende matvarene, inkludert dem i ditt daglige kosthold, kan det hjelpe deg å oppleve en synlig forskjell. Ikke glem å gjøre regelmessige medisinske kontroller!