Protein er en av de mest essensielle næringsstoffene som trengs i kroppen vår, i tillegg til karbohydrater og fett. Viktig metabolisme og organer i kroppen vår trenger mat som inneholder proteiner for å hjelpe den til å vokse og få styrke. Muskler bruker protein for vekst og forstørrelse, protein hjelper på hukommelsesutvikling, protein hjelper også med å forbedre immunsystemet vårt, etc. Det er forskjellige fordeler med å ha protein hver dag. Det er mange proteinerike matvarer som inneholder protein som vi bruker i vårt daglige liv, som egg, nøtter, kylling, havre, melk, ost, etc..

Liste over matrike proteiner tilgjengelig i India

Det finnes også forskjellige andre matvarer som også kan gi deg den beste proteinkilden. Hvis du spør, hvilke matvarer inneholder mye protein? Og derfor, for å kjenne alle de andre proteinkildene, må du gå gjennom denne artikkelen i sin helhet. Med flere matalternativer ved din side, vil du kunne oppleve forskjellige oppskrifter hver dag og fortsatt konsumere protein på daglig basis også.

Hva er protein?

Protein kalles en forbindelse som inneholder aminosyrer og hjelper i kroppens vekst. Det regnes som livets byggestein og finnes for tiden i hver celle i kroppen vår. Proteiner er festet med et molekyl til et annet i lange kjeder. Måten aminosyrene er oppstilt på med hverandre vil bestemme rollen til det spesifikke proteinet.

Viktigheten av protein for kroppen din:

Protein hjelper til med å spille forskjellige roller i kroppen din, og uten protein kan kroppen din ikke fungere. Mest proteinrike matvarer hjelper til med å transportere forskjellige typer molekyler gjennom kroppen, og hjelper også med å reparere forskjellige skadede celler i hele kroppen. Proteiner hjelper også til med å isolere kroppen mot alle slags bakterier og virus og beskytter kroppen mot store sykdommer. Bortsett fra det er protein også en veldig viktig normal vekst av høyde, kropp, vekt, muskler, etc. av kroppen. Det er derfor naturlig proteinrik mat er veldig viktig for tenåringer, barn og også gravide. Betydningen av protein er enorm i menneskekroppen.

Hvor mye protein trenger du?

Kosttilskuddet har anbefalt at minimumsmengden skal være 0,8 gram protein per kilo kroppsvekt. Det betyr at hvis du har en kroppsvekt på 40 kg, bør 32 gram protein være ditt anbefalte proteininntak på daglig basis. Overinntak av matvarer som har protein anbefales ikke, da det kan føre til avsetning av for store aminosyrer i kroppen din.

Beste listen over høye proteinerike i India:

Her fikk vi 40 deilige proteinkilder og hvordan du kan inkludere det i kostholdet ditt. La oss se på dem.

proteinrik mat

1. Peanøttsmør: 7,7 gram protein per 2 ss

Det kan lett oppleves at med 2 ss peanøttsmør får du nesten 8 gram protein. Du kan enkelt fylle opp brødskålen med denne maten, og det blir en flott kombinasjon. Man kan også legge den til proteinshakes eller smoothies også. Selv om det er et vegetarisk kosthold, har det store mengder protein. Det vil hjelpe kroppen din til å få flere næringsstoffer for å bygge muskler og immunitetssystemet.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Bare tilsett peanøttsmør i en bolle med frukt eller brød hver morgen eller kveld.

2. Sveitsisk ost: 7,5 gram protein per skive

Dette er også en annen kilde til sunne proteinerike matvarer, som kan hjelpe deg med å få fordeler for øynene, beinene og også immunsystemet ditt. Den har et lavt innhold av kalium, og dermed kan selv nyrepasienter også spise denne maten. Det er også geitost, som har 7 gram protein per unse. Ved hjelp av dette matproduktet trenger du ikke bekymre deg for mye om kaloriinntaket.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Bare legg sveitsisk ost til smørbrødet eller bollen med suppe, så er du i gang.

3. Hytteost: 28 gram protein per kopp

Det skal bemerkes at hver halve kopp cottage cheese inneholder omtrent 13 gram proteinrik mat av høy kvalitet. Matvaren er ikke veldig dyr og forblir fortsatt sunn også. Det gir ikke bare protein til musklene, men gir også kalsium til beinene. Å kombinere med grønnsaker eller frukt er en fin måte å spise det på. Det finnes også andre former for cottage cheese.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan legge hytteost til ristet brød, grønnsak eller fruktsalat, eller nyte den alene.

4. Eggehviter: 3,6 gram protein per egg

Det er ikke en overraskelse å se at egg er en glimrende kilde til proteinrik matliste for de fleste brukere. Eggehviter er lave i kolesterol og svært høye i protein. De har også lite fett. Derfor kan du enkelt spise en sunn og næringsrik frokost med den. Det vil også gi deg all energien og aminosyrene også. Det anbefales å spise minst ett egg per dag, for voksne.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Bare gjør eggehviten til en del av din daglige salat.

5. Tofu: 12,8 gram protein per ¼ tofu

Det er uten tvil å se tofu som en flott alternativ type mat til animalsk kjøtt, og er derfor veldig mye brukt i de fleste indiske retter også. Den er veldig rik på matvarer som inneholder mye protein, magnesium, jern og andre viktige næringsstoffer. Tofu reduserer også hjertesykdommer ved å redusere det dårlige kolesterolet i kroppen og derved fremme godt kolesterol. Godt kolesterol er nødvendig for et godt hjerte og for normalt blodtrykk.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan enkelt prøve det med dine favorittmatoppskrifter, ved å erstatte kjøtt med tofu.

6. Gresk yoghurt: 11 gram protein per ⅔ kopp

Hvis du spiser gresk yoghurt, får du ikke bare protein, men også kalsium og vitamin B12. Kalsium er en bestemt type mineral som du ikke kan produsere på egen hånd, og derfor trenger å innta mat som har kalsium. Kalsium er også veldig viktig for beinene dine. Vitamin b12 er også veldig nødvendig for dannelsen av røde blodlegemer i kroppen din. Ved dannelsen av flere røde blodlegemer vil oksygeninntaket i kroppen din bli høyere.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Etter slutten av måltidet, bare ha gresk yoghurt.

7. Soyamelk: 8 gram protein per kopp

Hvis du er vegetarianer, er soyamelk også en god kilde til mat som inneholder mye protein. Å drikke soyamelk med hverdagsmat vil hjelpe deg med å fylle opp det daglige proteinbehovet for en normal mann. Det har også blitt bevist ved forskjellige studier at soyamelk også kan bidra til å redusere osteoporose, noe som er mildt sagt utmerket. Dette vil hjelpe deg å føle de sterke beinene dine selv når du blir eldre og holder deg i form.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Bare tilsett soyamelk til din daglige frokostblanding.

8. Biff (malt biff): 7,6 gram protein per en unse

Biff inneholder mye aminosyrer. Disse aminosyrene hjelper til med å beskytte kroppen mot ulike typer sykdommer, relatert til muskelfibre. De hjelper til med å bygge kroppsmuskulaturen. Aminosyrer hjelper også med å redusere blodtrykket, og gjør også bindevev sterkt. En vanlig porsjon kjøttdeig, som er 85 gram, inneholder 23 gram protein. Den høye mengden protein i biffen hjelper deg med å nå ditt daglige proteinbehov.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan lage storfekjøttsuppe eller inkludere biff i salaten din.

9. Svinekoteletter: 39 gram protein per en svinekotelett

Svinekoteletter inneholder ikke bare proteinrike matvarer, men også sink. Sink er veldig viktig for å opprettholde mange reaksjoner i kroppen. Hvis du har mangel på sink, kan du også lett føre til nattblindhet eller et svakt immunsystem. Bortsett fra svinekoteletter kan du også spise kanadisk bacon og spansk pølse.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan enkelt ha svinekoteletter med salat eller grønnsaker som er kokt.
 • Du kan også spise den med brun ris og soppsaus.

10. Tyrkiabryst: 4 gram protein per skive

Dette er en av de beste typene proteinrike matvarer med store mengder protein. Kalkunbrystet kan også gjøre magen full i lengre perioder. Brystet til kalkunen har lave kalorimengder og fett enn andre typer kjøtt. Tyrkia kjøtt inneholder også selen, som kan hjelpe deg med å bekjempe forskjellige typer kreft. Dette matvaren er også relevant for pasienter som for tiden gjennomgår kreftbehandling.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Få en fersk, organisk kalkun, og ikke spis bearbeidet kalkun.
 • Du kan spise kalkun i kveldsmaten.

11. Kyllingbryst: 28 gram protein per ½ kyllingbryst

Hvis du begynner å ta fjærkreprodukter, kan du ha mange helsemessige fordeler for kroppen din også. Hvis du er en person med høyt protein- og kaloribehov, vil fjærfeprodukter være best for deg. Du kan bruke kyllingbryst til dine krav, og etter å ha kastet beinene kan du lage suppe. Dette er god mat med høyt proteininnhold. Fett- og kolesterolinnholdet er utvilsomt lavt i kyllingbrystene.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan spise kyllingbryst med fullkorn, grønnsaker og frukt.

12. Kveite: 42 gram protein per ½ filet

Kveite er en type fet fisk som er veldig rik på omega-3 fettsyrer. Denne typen fettsyrer er veldig bra for hjertet ditt og vil også hjelpe til med å redusere hjertesykdommer. Dette er grunnen til at kveite, som er lav i mettet fett, er sterkt anbefalt for helsen din. Mettet fett er veldig usunt for kroppen din. Mettet fett fører også til diabetes og forskjellige andre sykdommer i hjertet og blodårene.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Denne typen fisk nytes når den bakes eller grilles, sammen med sitron, urter og krydder.

13. Sardiner: 3 gram protein per liten sardin

Sardiner inneholder mye omega-3 fettsyrer, noe som bidrar til enhver risiko for betennelse og også reduserer alle typer hjerte- og karsykdommer. Det er også andre næringsstoffer som finnes i sardiner, som er veldig rike på selen, og også vitamin B12. Sardin har også vitamin d, noe som hjelper på beinhelsen. Med sterke bein trenger du ikke å bekymre deg for osteoporose i alderdommen.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Bare legg til sardiner som er hakket i hovedsalaten din.

14. Pacific Cod Fish: 21 gram protein per filet

Det beste med å spise torsk, bortsett fra det høye innholdet i forskjellige typer proteinrike matvarer, er også innholdet av fett det har. Det er også mange mono- og flerumettede fettstoffer som finnes i torsk. Det er også spor av vitamin d og b12, som vil hjelpe deg med å forbedre helsen din og også forbedre nervens funksjon. God nervøs funksjon vil også føre til bedre reflekser og god hjernehelse.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Torsk bør spises med grønne bønner, sammen med en veldig deilig saus også.

15. Ansjos: 5,7 gram protein per unse

Ansjos inneholder ikke bare, men er også veldig rik på magnesiumprotein, fosfor og kalsium. Disse mineralene er svært viktige for utvikling av bein og også vedlikehold av bein. Kalsium hjelper også med å bedre det kardiovaskulære systemet i kroppen vår. Kalsium stimulerer også blodårene inne i hjertet, og magnesium hjelper til med å slappe av. Avslappede blodkar pumper mer blod inn i hjertet og holder derved blodsirkulasjonen normal.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Velg alltid ferske ansjos, som kan grilles med pasta og tomatsaus.

16. Blekksprut: 4,2 gram protein per unse

Blekksprut, som all sjømat, er svært kalorifattig. Men den største ulempen er at den er veldig høy i kolesterol. Derfor må du være forsiktig med å spise for mye. Bortsett fra det, er blekkspruten veldig rik på jern, som hjelper til med transport av oksygen fra celle til celle. Blekkspruten har også selen og vitamin b12. God oksygen transport mellom cellene er svært nødvendig for god og avslappet helse og kropp.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Smør blekksprut i sjømatfond, tilsett løk, laurbærblad, salt, pepper og også sitron.

17. Tunfisk med gul fin (lett tunfisk): 6,6 gram protein per unse

Bortsett fra å være rik på proteiner, er tunfisk også rik på vitamin b. Vitamin b hjelper til med å fungere bedre i nervesystemet, og hjelper også i blodsirkulasjonen i blodet. Tunfisk har lavt kalori- og fettinnhold, noe som gjør den til en ideell proteinkilde. En porsjon på 154 gram tunfisk inneholder 39 gram protein. Denne mengden protein vil hjelpe deg med å løse alle dine problemer med lite næringsstoffer i kroppen din.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Den beste måten å spise tunfisk på er å grille den.

18. Alaskan laks: 6,3 gram protein per unse

Det er ingen overraskelse for noen at laks bare er et kraftverk for alle slags næringsstoffer. Det bidrar veldig mye til kroppens generelle helse. Den har omega-3 fettsyrer som hjelper i behandling av leddsmerter, hjelper i hjertets helse, reparasjon av det nevrologiske systemet og kan også hjelpe til med å fremme hudhelsen. God hud er nødvendig for en sunn kropp, slik at du ikke lider av hudsykdommer.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Bare tilsett laks som er røkt i pastaen din, og tilsett deretter fløte.

19. Tilapia: 4,2 gram protein per unse

Tilapia inneholder ikke bare mye protein, men inneholder også omega-3 fettsyrer, akkurat som andre populære fisk. Omega-3 er en fin kilde til kalsium, som hjelper til med å bygge bein og sterke tenner. Den har også kalium som lar nervesystemet i kroppen vår fungere på riktig måte. Nervesystemet er nøkkelsystemet i kroppen vår som styrer alle andre kroppsfunksjoner.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan enkelt lage tilapia med alle typer mat.
 • Du kan legge den til salaten din eller lage mat med din favorittsaus.

20. Pistasjenøtter: 25 gram protein per kopp

Bortsett fra å være en høy proteinkilde, er pistasjenøtter også en god kilde til fiber. Fiber hjelper til med å forbedre fordøyelsen, og kan også holde magen full. Dette vil forhindre deg i å overspise, og dermed hjelpe deg med slanking eller vekttap. De inneholder også mye folat, noe som er viktig for gravide. De inneholder også antioksidanter. Antioksidanter bidrar til å få kroppen til å avgifte av seg selv og eliminere alle de giftige elementene fra kroppen.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Bare legg pistasjnøtter til salaten eller yoghurten din, og du er ferdig.

21. Quinoa: 24 gram protein per kopp

Quinoafrøene inneholder to typer planteforbindelser, kjent som kaempferol og quercetin. Disse planteforbindelsene hjelper til med å bekjempe betennelse i kroppen din og har også forskjellige kreftdempende egenskaper. Derfor reduserer du risikoen for å få kreft ved å spise disse matvarene. Dette gjør denne maten til et godt alternativ for pasienter som for øyeblikket bekjemper kreft, og vil hjelpe til med å kurere den raskere. Bortsett fra det, vil det også gi alle de essensielle næringsstoffene som trengs for å opprettholde helsen til pasientene.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du må bare koke frøene, tilsette salt og nyte som en god kveldsmat.

22. Mandler: 5,9 gram protein per 10 mandler

Mandler har ikke bare store mengder protein, men er også veldig effektive for å redusere enhver form for kreft i menneskekroppen. De hjelper også med å redusere enhver form for hjertesykdommer. Mandler hjelper også med å redusere kolesterolnivået. Dette er grunnen til at mandler også er veldig effektive for å bekjempe diabetes, og også lavere risiko for diabetes. Dette vil bidra til å redusere slag eller hjerteinfarkt på kroppen.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan legge mandler til salater eller andre retter eller smoothie for å få den bedre smaken.

23. Valnøtter: 18 gram protein per kopp

Hvis du spiser valnøtter regelmessig, kan det hjelpe deg med å forhindre dannelse av gallestein. Valnøtt inneholder også kobber, bortsett fra protein. Kobber hjelper til med å forbedre mineraltettheten i beinene, og forhindrer dermed enhver form for osteoporose. Valnøtter inneholder også magnesium også, noe som hjelper til med å bekjempe enhver form for epilepsi. Derfor er valnøtter sterkt anbefalt av leger for en sunnere livsstil. Valnøtter gir også fiber for å forbedre fordøyelsen av mat i kroppen.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Bare legg til valnøtter i salatene dine.

24. Gresskarfrø: 12 gram protein per kopp

Frøene til gresskaret har protein i seg, og også sink. Dette hjelper sterkt med å forbedre immuniteten til kroppen din. Sink tillater også å forbedre prostatahelsen også, og forhindrer dermed enhver form for prostatakreft hos menn. Frøene tillater også at insulinutskillelsen er normal i kroppen, og forhindrer dermed enhver form for diabetesrisiko i kroppen

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan enkelt spise frøene på egen hånd, eller bare lage pålegget til salatene dine.

25. Pekannøtter: 10 gram protein per kopp

Pekannøtter, bortsett fra å ha store mengder proteinmat, inneholder også sunt fett, noe som hjelper til med å opprettholde vekten i kroppen. Pekannøtter inneholder også antioksidanter, noe som kan hjelpe deg med å lindre enhver form for stress. Pekannøtter hjelper også i veksten av håret, forbedrer fordøyelsessystemet og kan også redusere hjerneslagrisikoen. Med godt hår og fordøyelsessystem kan du ha en god generell positiv sunn kroppsstruktur.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan enkelt ha stekte pekannøtter som en god kveldsmat.

26. Hampfrø: 9,2 gram protein per en unse

Hvis du er allergisk mot soyaprodukter, bør du prøve hampefrø. Frøene gir deg alle de essensielle næringsstoffene, som aminosyrer, som kroppen vil bruke til å bygge nye muskler. Fettsyrene inne i hampfrøene hjelper også sterkt med å forbedre immunsystemet i kroppen din. Ved å ha bedre immunitet, kan du beskytte kroppen din mot skadelige bakterier og bakterier.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan spise hampefrø ved å riste dem eller spise dem normalt.

27. Cashewnøtter: 5,1 gram protein per en unse

Cashewnøtter inneholder jern og kobber, bortsett fra protein, som hjelper i dannelsen av nye røde blodlegemer. Dette hjelper til med å holde hele kroppssystemet på best mulig måte. Cashewnøtter er også gode for øynene dine. Cashewnøtter inneholder også magnesium, som er et nødvendig mineral i menneskekroppen. Cashewnøtter hjelper også med å opprettholde vekten og kan også forhindre kreft. Siden cashewnøtter er ganske billige å få, bør du ha dette hver dag.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan enkelt spise cashewnøtter alene eller i smoothien.

28. Chiafrø: 4,4 gram protein per en unse

Chiafrø er veldig rike på fiberinnhold og inneholder også omega-3 fettsyrer. Chiafrøene gir også energiboost også. Disse frøene inneholder store mengder næringsstoffer, med bare noen få kalorier. Chiafrø kan redusere risikoen for hjertefare, og til og med type 2 diabetes, noe som gjør dem til en god mat for diabetikere. Det vil også hjelpe i normal sekresjon av insulinhormonet.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan legge chiafrø til smoothien din og nyte dem.

29. Soyabønner: 68 gram protein per en kopp

Soyabønner har de høyeste mengdene med mye proteinrik mat for vekttap blant alle typer plantekilder. Den inneholder alle de essensielle aminosyrene, sammen med omega-3 fettsyrer, som hjelper til med å forhindre sykdommer relatert til det kardiovaskulære systemet. Soyabønne forbedrer også fordøyelsen. Det har også store mengder jern og kalsium. Dette bidrar til å opprettholde optimal helse.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan gå for soyamelk, eller tilsette soyakrem til morgenkaffen eller te, eller spise soyayoghurt.

30. Linser: 3,1 gram protein per en spiseskje

Linser er veldig rike på kalium, fiber og også folsyre. Dermed er disse gode for hjertet ditt. Folsyre er viktig for gravide. Det forsinker tidlig fødsel og reduserer også alle former for fødselsskader hos nyfødte babyer. Linser hjelper også i kampen mot tretthet, siden de er veldig rike på jerninnhold. Mer jerninnhold vil også hjelpe i celler som bærer mer oksygen gjennom kroppen.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan enkelt tilsette linser til alle slags supper og får derfor næringsstoffer og fiber.

31. Nyrebønner: 1 gram protein per spiseskje

Nyrebønnene er veldig rike på vitamin B1 og hjelper derfor med å forbedre hukommelsen. Bønnene hjelper også til med å unngå Alzheimers sykdom. Bønnene inneholder molybden som gjør at kroppen kan avgifte. Alle typer nyrebønner er rike på proteiner. Det er derfor nyrebønner er favorittmatbiten for flere mennesker der ute, og dermed også store fordeler. Nyrebønner er veldig enkle å finne, og er derfor et godt alternativ for en daglig matbit.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan enkelt inkludere bønner i supper og salater og nyte.

32. Hvetekim: 27 gram protein per kopp

Det er ikke en tilfeldighet at en annen plante vegetarisk mat med høyt proteininnhold som har et veldig høyt proteininnhold. Hvetekim inneholder også vitamin e, som hjelper mot frie radikaler. Den inneholder også andre viktige næringsstoffer og viktige mineraler som er nødvendige for kroppen, for eksempel magnesium, kalium, tiamin og til slutt sink. Dette gjør hvetekimen til en perfekt allsidig mat for mange mennesker. Hvetekim kan lett fås av mennesker som lider av sykdommer med mangel på næringsstoffer.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du må bare legge hvetekim til yoghurten eller smoothien din, og det vil gjøre det.

33. Havre: 26 gram protein per kopp

Sammen med det høye proteininnholdet er havre også en god kilde til plantefiber. Fiber hjelper til med å forhindre alle typer koronar hjertesykdom, og forbedrer også fordøyelsen i magen. Havre forhindrer også tykktarmskreft. Dessuten vil det å spise fiber hjelpe deg med vekttap og holde magen full. For å få et bedre tarmsystem er det nødvendig å ha god fiber i hverdagen.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan bruke havre i smoothien din, eller spise havre med eple, yoghurt og kanel til en veldig kraftig frokost.

34. Bygg: 23 gram protein per kopp

Bygg inneholder mye fiber, akkurat som havre. Dette hjelper på å forbedre fordøyelsen og også vekttap. Bortsett fra det, holder byg også blodsukkeret til det normale nivået, og kan også opprettholde kolesterolet. Det hjelper også i beskyttelsen mot kreft også. Derfor bør bygg være din daglige ingrediens for inntak av magert proteinmat.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan enkelt spise fullkornsbrød og få bygg.
 • Du kan også lage mat med frokostblandinger.
 • Bygg kan også brukes på forskjellige typer fyll.

35. Kikerter: 15 gram protein per kopp

Det kan lett sies at kikerter inneholder den mest komplekse karbohydratstrukturen, og derfor trenger tid til fordøyelse og frigjøring av energi. Det hjelper med å holde blodsukkernivået i sjakk. Den har også fiber og kalorifattig mat med høyt proteininnhold. Det høye fiberinnholdet forbedrer også fordøyelsen, og tillater derfor å gå ned i vekt. En vanlig porsjon kikerter inneholder omtrent 3 gram protein. Og den mengden protein er nok for et normalt menneskes proteinbehov.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan enkelt legge til kikerter i hovedsalaten din og nyte.

36. Soba Nudler: 4 gram protein per unse

Hvis du vil ha en god kilde til mangan, er soba nudler en fin måte å oppfylle det behovet på. Mangan hjelper til med å forbedre metabolismen av glukose og hjelper også nervesystemet til å fungere bedre. Mangan hjelper også med å akselerere sårheling. Soba nudler inneholder også tiamin, noe som reduserer muskelsvakhet og forvirring. Derfor vil kroppsmuskulaturen være sterk og sunn for at du skal gjøre mer arbeid.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan lage soba nudler med spinat, sopp og gulrøtter og til slutt nyte all den ekstra mengden næring.

37. Grønne erter: 9 gram protein per kopp

Grønne erter er ikke bare rike på fettfattige matvarer med mye fett, men har også forskjellige andre næringsstoffer, som jern, sink, kobber, mangan, kalsium og vitamin K også. Disse næringsstoffene hjelper til med å fungere i kroppen som helhet. Erter forhindrer også enhver form for hjerneskade og forhindrer derfor også Alzheimers sykdom. De er også billige å kjøpe. De har også fiber for å forbedre fordøyelsen. Det kan også hjelpe i vekttap og god tarmbevegelse i kroppen.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan ganske enkelt legge erter til salaten din.

38. Spirer: 3 gram protein per kopp

Disse spirene bortsett fra å ha en moderat mengde protein i seg, inneholder også fiber, vitaminer, mineraler og også proteiner. Disse spirene er organiske og vil derfor hjelpe kroppen din til å fungere bedre. De inneholder også alle de viktige næringsstoffene og har også forskjellige kreftdempende egenskaper, noe som gjør den flott for å redusere risikoen for å ha kreft. Denne maten kan også spises av pasienter som for tiden lider av kreft.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan enkelt blande spirene med dine vanlige salater og deretter nyte dem rå også.

39. Brokkoli: 4,3 gram protein per brokkoli

Brokkoli er en av grønnsakene med det høyeste proteininnholdet. Det kan til og med bekjempe kreft. Siden det har fytokjemikalier, er det utvilsomt også en god mat mot kreft. Det er også en stor fiberkilde også. Du kan også få vitamin k, som kan bidra til å forbedre beinhelsen og også kalsiumabsorpsjon. Gode ​​tenner og bein opprettholdes ved å ha kalsiuminntak i kroppen via dette matproduktet.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan legge brokkoli til ditt daglige måltid eller spise som en salat.

40. Asparges: 3 gram protein per kopp

Asparges kan ikke bare gi deg et godt proteininnhold, men også hjelpe deg med å forhindre urinveisinfeksjoner. Den har også aminosyrer, som er et naturlig vanndrivende middel. Den har også vitamin e, som forbedrer hudens helse. Bortsett fra det, er det også en kilde til vitamin b6 og også folat, for å øke stemninger eller følelser. Dette vil hjelpe deg med å øke humøret ditt når du er trist eller deprimert, og hjelpe deg med å komme tilbake til et normalt liv.

Slik inkluderer du i kostholdet ditt:

 • Du kan spise asparges som en rå grønnsak, eller bare dampe den.

Hvis du spør, hvilken mat inneholder mer protein? Da kan det lett sees at det er forskjellige måter å skaffe protein på, enten fra plante- eller dyrekilder. Men, som vi kan se matvarene som er oppført ovenfor, er det ikke en overraskelse å se så mange økologiske planteprodukter, noe som faktisk er bra, fordi du også får fiber fra planteprodukter, bortsett fra alle proteiner og mineraler. Protein kan også hentes tungt fra fisk, slik vi også har omtalt i artikkelen. Gi oss beskjed om tilbakemeldinger og forslag hvis du har noen. Og forhåpentligvis kan du ved hjelp av denne artikkelen nyte gode matvaner hvis du vil vite hvordan du får protein fra mat.