Det har blitt sagt om og om igjen at frokost er dagens viktigste måltid. Utallige helseeksperter har understreket viktigheten av frokost. Når vi husker dette, står vi ofte overfor et dilemma om hva som består av en sunn frokost som også inneholder lite kalorier. De fleste som er desperate etter å gå ned i vekt, har en tendens til å hoppe over frokosten helt og holdent bare for å unngå kaloriene som følger med et gjennomsnittlig frokostmåltid. Heldigvis er det definitivt mulig å spise sunn frokost uten å gå på kompromiss med vektvisning. Les videre for å vite om sunne frokostmåltider med lavt kaloriinnhold som du kan tilberede hjemme.

Beste lavkalori-frokostoppskrifter:

Her fikk vi topp 9 kalorifattige frokostoppskrifter med bilder. La oss se på dem.

1. Kombinasjon av kiwifrukt, gresk yoghurt og blåbær til frokost:

Sunn frokost med lavt kaloriinnhold 1

Det er på ingen måte nødvendig at morgenmaten din må være en kaloririk affære bestående av blant annet smørbrød, egg og kaffe. Du kan gi den gjennomsnittlige frokosten en glipp av en fruktig kombinasjon av 3 ss fettfattig gresk yoghurt bestående av 24 kalorier, 50 gram Blåbær verdt 29 kalorier og en hakket kiwifrukt med så lite som 42 kalorier. Bland dem sammen i en kjøkkenmaskin for å lage en smoothie som både fyller og inneholder mindre enn 100 kalorier.

2. Ett stort kokt egg:

lav kalori frokost

Hvis du ikke har tid til en grundig frokost før du skynder deg på jobb, bør et stort kokt egg bestående av 100 kalorier holde deg i gang til middag eller en lett matbit senere på dagen. 1 stort kokt egg har bare mengden proteiner for å holde energinivået oppe til neste måltid.

3. Hele måltidet brød og honning:

Sunn frokost med lavt kaloriinnhold 3

For de av oss med en søt tann, er det naturlig å kreve sukkerrus om morgenen. Dette behovet kan lett dekkes uten å ha opp kalorier. Et stykke grovt brød bestående av rundt 55 kalorier med to spiseskjeer honning til en verdi av 40 kalorier burde være godt nok til å mette din søte tann. Antioksidantegenskapene til honning har også ekstra helsemessige fordeler bortsett fra vekttap.

4. Eggerøre og sopp:

Sunn frokost med lavt kaloriinnhold 4

Ett mellomstort egg bestående av rundt 78 kalorier kan blandes sammen med 100 gram fersk sopp verdt 13 kalorier for å lage et måltid som ikke bare er deilig, men også sunt. Tilsett gjerne urter som persille eller Basel for smak.

5. Sultana -rosiner, gresk yoghurt og knuste mandler:

Sunn frokost med lavt kaloriinnhold 5

Dette deilige måltidet som består av en blanding av knuste mandler, sultanas og gresk yoghurt er ikke bare herlig for smaksløkene, men også lavt på kaloriene. For å opprettholde et kalorietall som er 95 kalorier. bare bland sammen 3 ss fettfri gresk yoghurt, en spiseskje Sultana-rosiner og 4 hele mandler.

6. Vannmelon:

Sunn frokost med lavt kaloriinnhold 6

Å ikke ha tid til å lage frokost før du drar på jobb betyr ikke at du må hoppe over dette måltidet helt. Bare ha en stor del vannmelon som veier rundt 300 gram og nyt en sunn fruktig frokost med mindre enn 100 kalorier. Vannmelon er også kjent for sine fuktighetsgivende egenskaper.

7. Mosede bananer og honning:

Sunn frokost med lavt kaloriinnhold 7

Bare mos opp en liten banan som består av rundt 90 kalorier og varm i mikrobølgeovnen. Drypp de mosede bananene med en halv spiseskje honning verdt ti kalorier og nyt en deilig frokost bestående av totalt hundre kalorier.

8. Spinatomelett:

Spinat-Egg-Hvit-Omelett-4

Lag en enkel omelett med et mellomstort egg og 60 gram fersk grønn spinat. Egget vil normalt inneholde rundt 78 kalorier mens spinaten din bør fungere opptil 16 kalorier. Nå har du en sunn frokost med mindre enn 95 kalorier.

9. Grøt Med Honningdråpe:

Sunn frokost med lavt kaloriinnhold 9

Kok 25 gram grøt havre i vann for å lage en tykk grøt. Tilsett kanelstang etter smak. Drypp grøten en halv teskje honning for å lage deg en deilig frokost med mindre enn 100 kalorier.

Lavkalorifrokostoppskrifter