Hvis du er en dessert elsker, må du være kjent med glyserin. Det er et gjennomsiktig stoff som brukes til å kontrollere fuktighetsnivået i matvarer og tykne dem. Før vi utforsker listen over høy glyserinmat, la oss først forstå litt mer om glyserin.

Mat med høy glyserin i India 10 beste liste

Hva er glyserin?

Glyserin kalles også Glyserol er et søtt stoff med høy viskositet. Tilsetning av glyserin i matvarianter som syltetøy, gelé og iskrem gir dem sødme og tykkelse. Glyserin brukes også i mange medisiner, kosmetikk og visse smøremidler.

Selv om glyserin generelt anses å være trygt for konsum, er det knyttet til diabetes, høyt blodtrykk og til og med risikoen for soppinfeksjoner. Belastet med overdreven sødme, kan glyserin utgjøre alvorlige helsetrusler når den spises i overkant. La oss fortsette med å lære om noen av matvarene som inneholder mye glyserin.

Topp høy glyserin mat:

Her fikk vi 10 beste matvarer med høy glyserin i India. La oss se på dem.

1. Bakeribrød og andre bakeriprodukter:

høy glyserin mat

Produkter som banankake, eplekake, vaniljekake, hamburgerbolle, pitabrød, vafler, bagel, Kaiser roll, fullkornsbrød, maistortillas etc. har høy glykemisk indeks fra 45 til 95. Jo mer indeks, jo flere endringer har en tendens til å forårsake blodsukker eller insulinnivåer.

2. Drikkevarer:

Hermetisk tranebærjuice, eplejuice, coca-cola, Gatorade, appelsinjuice, hermetisk tomatjuice, Fanta etc. har glykemisk indeks fra 40 til 95. Så- mer indeks er mer svingninger. Glyserin tilsettes disse stoffene for å tykne dem og gi ekstra sødme. Siden de allerede er fylt med sukker, kan en ekstra glyserin gjøre dem mer helsefarlige.

3. Frokostblandinger:

Cornflakes, hvetekrem, müsli, druer, nøtter, puffet hvete, rosinkli, havremiddel, helkli. Den glykemiske indeksen i disse frokostblandingene varierer fra 55 til 93. Glyserin tilsettes disse matvarene for å tørke dem ut og gjøre dem søtere. Hvis du er ute etter et sukkerfattig alternativ, velger du naturlig frokostblanding uten tilsatt glyserin.

4. Korn:

høy glyserin mat

Søt mais, Quinoa, hvit ris, perlebyg, fullkornshvete. Den glykemiske indeksen varierer fra 30 til 80.

5. Meieriprodukter:

Produkter som is, melk, skummet melk, fettfattig yoghurt inneholder glyserin med en indeks fra 33 til 58. Disse produktene inneholder glyserin i visse mengder for å få dem til å smake søtt og legge til tetthet. De fleste kommersielt tilgjengelige meieriprodukter er ikke bra for helsen.

6. Frukt:

Druer, appelsin, fersken, pære, eple, svisker, vannmelon og tørkede dadler inneholder også mye glyserin fra 30 til 72, hvor vannmelon er den høyeste glykemiske indeksen og svisker er lavere. De har naturlig vegetabilsk glyserin som er ufarlig for kroppen, men som kan øke blodsukkeret når det spises for mye.

7. Nøtter og bønner:

Svarte bønner, kikerter, bakte bønner, soyabønner, cashewnøtter, linser, peanøtter, nyrebønner. Den glykemiske indeksen varierer fra 7 til 40. Peanøtter med lavest glykemisk indeks og bakte bønner høyest. De er sunne for kroppen og kan inntas i anbefalte porsjoner for maksimale helsemessige fordeler.

8. Pasta:

Spaghetti, makaroni med eller uten ost, fettuccine er mat med en glykemisk indeks fra 32 til 65. De tørre porsjonene med pasta har tilsatt glycerol, men når de er kokt, blir stoffet oppløst i vann. Store mengder glyserol finnes i ferdigkokt pasta for å få dem til å smake godt og gi en tett tekstur.

9. Grønnsaker:

høy glyserin mat

Kunne du tro at grønnsaker med høy glykemisk indeks til tider ikke kan være bra for helsen din! For eksempel er bakt russetpotet så høyt som 111, mens gulrøtter er i gjennomsnittsindeksen på bare 35. Dette bortsett fra andre grønnsaker i området 50 til 80 indeks er grønne erter, søte poteter, potetmos, yam, hvite poteter osv..

10. Snacks -varer:

Snickers bar, en av favorittene av alle, har en middels indeks på omtrent 50, mens frukt-roll-ups har en indeks så høy som 100. Andre snacks som vanlig eller saltet maisflis, potetgull, popcorn osv. Har en indeks på 40 til 60 . De er kaloririke matvarer som ikke er bra for helsen vår i det lange løp..

Nå som du har sett disse matvarer med høy glyserin, er det på tide å ringe! Å velge sunn mat vs søppelmat gjør alltid en forskjell i helsen vår. Å ta glyserol er lave mengder er generelt ufarlig. Men å gi mat som inneholder mye glyserin, gir ikke bare overflødig sukker i kroppen din, men har også andre helsekomplikasjoner. Tilsetning av mer naturlig mat som frukt, grønnsaker i stedet for hermetikk eller bearbeidet mat kan forbedre livskvaliteten din!

Gi oss beskjed hvis du fortsatt er i tvil eller bekymring for de forskjellige matvarene med høy glyserin. Vi vil gjerne hjelpe deg med de beste løsningene og svarene.