Visste du at kalium er en av de essensielle elektrolyttene som trengs for riktig funksjon av kroppen vår? Riktig mengde kalium hjelper til med å ta vare på hjertet vårt, væskebalansen, nyrehelsen og nervesystemets velvære. Kalium bidrar til å opprettholde en sunn kroppsvekst og håndtere syre-base-balansen. Sjekk ut denne artikkelen for å finne ut mer om kaliumrik mat!

Beste kaliumrike matliste tilgjengelig i India

Hva er kalium?

Kalium er en viktig elektrolytt som opprettholder riktig funksjon av kroppen vår. Det hjelper i ledningen av elektrisitet som tillater forskjellige andre prosesser i hele kroppen vår. Den passer på riktig muskelsammentrekning som trengs for hjerterytmen, holder blodtrykket under kontroll, forhindrer vannretensjon, osteoporose og forhindrer også dannelse av nyrestein.

Hva er den anbefalte daglige mengden kalium?

1. Voksne:

 • Ungdom og voksne: 4700 mg / dag.

2. Barn:

 • Barn i alderen 1 til 3 år: 3000 mg per dag.
 • Barn mellom 4 og 8 år: 3800 mg per dag.
 • Barn mellom 9 og 13 år: 4500 mg per dag.

3. Spedbarn:

 • Spedbarn mellom 0-6 måneder: 0,4 gram per dag.
 • Spedbarn mellom 7-12 måneder: 0,7 gram per dag.

Sikre kaliumnivåer i blodet:

 • 3.6 – 5.2 ville være TRYGT.
 • Mer enn 6,0 ville være FARE.

Topp kaliumrik mat i India:

Kaliumrik mat er veldig nyttig for helsen vår. Her er en liste over de 35 beste kaliumrike matvarene. La oss se på dem.

mat med mye kalium

1. Kjøtt:

Kjøtt er den høyeste proteinkilden og kaliumkildene. Rødt kjøtt, inkludert magert biff, kalkun og kylling, gir også kalium. Tilsett kjøtt i ditt daglige kosthold for å forhindre eller fylle opp kaliummangel. Kjøtt kan bestå av biff, svinekjøtt, bacon, etc. Alle disse har kalium i seg.

Noen biff som magert chuck, grytestek, magert rund bunn, magert rundt øye, lite ribbeøye kan gi 2000 mg kalium. Svinekjøttalternativer kan gi omtrent 1764 mg kalium. Magert mørbrad, magert hel skinke og magert mørbrad er også gode kilder til kalium.

Kaliuminnhold:

 • Stekt kalkun (3 gram) mørkt kjøtt ville inneholde (250 mg).

2. Sjømat:

Kaliumrike matvarer inkluderer fisk som tunfisk, kveite, torsk, ørret og steinbit. Laks er en høy kaliumrik mat, og laksefisk inneholder den høyeste mengden kalium blant all sjømat. Laks er det beste for hjertehelse og mange andre hjerte- og karsykdommer.

Andre sjømat som torsk, stekt hyse, sardiner og flyndre inneholder også kalium. Vill atlantisk laks, atlantisk torsk, stillehavs kveite og makrell inneholder en liten mengde kalium. Muslinger har også kalium, jern og vitamin B12. Noen av prøvene i sjømat ville være,

Kaliuminnhold:

 • Kveite, bakt: 75 g (2½ oz) 396 mg.
 • Laks, vår, bakt: 75 g (2½ oz) 379 mg.
 • Ørret, bakt: 75 g (2½ oz) 347 mg.

3. Meieriprodukter:

Det er kjent at grønnsaker og frukt er blant de beste matkildene til kalium, men meieriprodukter er ikke langt bak i listen med kaliumrike matvarer. De kan også gi deg en tilstrekkelig mengde kalium i kostholdet ditt.

Helmelk (en kopp) har mer enn 300 mg kalium; den samme mengden fettfri melk har nesten (400 mg). Når fettet er lavere i melken, desto høyere blir kalium. Yoghurt har mellom 350-500 mg per kopp. Dette gjør det til et sunt valg å tilsette proteinpakket yoghurt til snacks eller sunn frokost.

Kaliuminnhold:

 • 6 gram yoghurt inneholder (260 til 435 mg).
 • 1 kopp fettfri, fettfattig eller helmelk inneholder (350 til 380 mg).
 • ½ kopp ricottaost inneholder (154 mg).
 • ½ kopp vaniljeis inneholder (131 mg).
 • ½ kopp fettfattig (2%) cottage cheese inneholder (110 mg).
 • 1 unse ost inneholder (20 til 30 mg).

4. Egg:

Det er velkjent at de er en av de beste kaliumkildene, selv om det bare er en liten mengde i den. Hvis du er på en diett, kan du konsumere hvitt av et egg. Den gule eggeplommen inneholder fett og er kanskje ikke foretrukket av mange. Den hvite delen av et egg kan fylle deg med 55 milligram kalium.

Egg inneholder anstendig mengder vitamin E, vitamin K, vitamin D, sink og kalsium. De er utrolig næringsrike, fører til redusert risiko for hjerneslag, har betydelige fordeler for øyehelsen, hjelper deg å gå ned i vekt, etc. (1)

Kaliuminnhold:

 • Ett stort egg (60 mg).

5. Poteter:

Dette er en umiddelbar favoritt for de fleste og er en delikatesse når den tilberedes på forskjellige måter. Potetene inneholder vitamin B6 som fungerer best for glødende hud. Den inneholder den høyeste mengden karbohydrater og en av de gode kaliumkildene som er nyttige for riktig funksjon av celler i kroppen.

Stek alltid potetene med skallet, siden skallet inneholder fiber. Du kan gjøre dette ved å tilsette en klype salt. Det gjør dem enda bedre og sunnere. Karbohydrater i poteter er skadelige for diabetikere.

Kaliuminnhold:

 • Poteter 421 mg (100 gram).
 • En mellomstekt potet, med skall (925 mg).

6. Bønner:

Bønner - den beste kilden til kalium

Bønnene som er rike på kalium er Limabønner, Pintobønner, Nyrebønner, soyabønner, Linser, etc. Disse belgfrukter inneholder en god mengde stivelse, protein og fiber. Hvite bønner inneholder også jern, noe som er gunstig for helsen vår.

Bønner er en av de beste i kaliumberiket mat. Hvite bønner inneholder 561 mg kalium i 100 g. De er blant annet den mest utbredte kilden til kalium. Svarte bønner inneholder også kalium, men ikke så mye som de hvite.

Kaliuminnhold:

 • Bønner 358 mg (100 gram).
 • ½ kopp friske grønne bønner (90 mg).
 • ½ kopp frosne grønne bønner (85 mg).

7. Soya:

Soyabønner inneholder naturlig mye kalium og fosfor og kan betraktes som en av de naturlige kildene til kalium. Folk er mer bevisste på næringsverdien av soyabiter og en velkommen erstatning sammen med kjøtt. Personer som er allergiske og har problemer med skjoldbruskkjertelen bør unngå soya.

Soyamelk laget av hele soyabønner er malt og silet. Ulike smaksatt soyamelk er tilgjengelig på markedet og finnes i proteinbarer, frokostblandinger og proteinshakes. Soyakjøtt eller teksturert vegetabilsk protein er tilgjengelig og brukes som kjøtterstatning.

Kaliuminnhold:

 • Soyabønner (rå) 1797 mg (100 gram).
 • 1 kopp soyamelk (300 mg).

8. Søte poteter:

Søte poteter er enda en stivelsesholdig knoll som inneholder en rimelig kaliumkilde. En stor søtpotet gir 18% av RDI. Blant kaliumrike matvarer er søte poteter ikke bare gode kilder til kalium, men er fylt med vitamin C, mangan og vitamin B6.

Søte poteter hjelper til med å opprettholde riktig blodsukkernivå. De er den rikeste kilden til kalium. Søte poteter har mange andre vitaminer og mineraler i seg som er nyttige for å kurere irritabilitet, tretthet, etc. De kan tilberedes på forskjellige måter enten ved å dampe, grille, bake eller steke dem.

Kaliuminnhold:

 • Søte poteter 337 mg (100 gram).
 • En bakt middels søtpotet, med skall (450 mg).

9. Appelsinjuice:

Appelsiner med mye C -vitamin og er også en god kilde til kalium. Studier viser at regelmessig inntak av appelsinjuice er mer sannsynlig å dekke vitamin- og mineralbehov, og de er appelsinrike på kalium. Folk som velger appelsiner følger et sunnere kosthold. Det er mindre sannsynlig at de er overvektige. I tillegg kan antioksidanter som finnes i appelsiner og appelsinjuice hjelpe kroppen til å bekjempe frie radikaler, hjertesykdom og betennelse.

Å drikke appelsinjuice med vitamin D og kalsium bidrar til å forbedre beinhelsen. Det er best å fokusere på hel frukt enn juice, ettersom appelsinjuice inneholder mye sukker. Å spise rå appelsiner er ideelt for å øke immunsystemet, og dette gjør det til en av de mest effektive matvarer som er rike på kalium.

Kaliuminnhold:

 • 1 liten appelsin (240 mg) eller ½ kopp appelsinjuice (235 mg).

10. Yoghurt:

Meieriprodukter bestående av melk og yoghurt inneholder mye kalium og har en fremtredende plass på kaliumrik mat. Folk er mer bevisste på hvor god det er med yoghurt å være probiotika.

Probiotika er “vennlige bakterier” som finnes i fordøyelsessystemet. Disse probiotikaene bidrar til å øke immunsystemet og fremme et sunt fordøyelseskanal. Hvis du leter etter måter å starte dagen med kalium på, vil vanlig yoghurt være det beste valget for å gjøre det helse.

Kaliuminnhold:

 • Yoghurt.
 • 6 gram yoghurt inneholder (260 til 435 mg).
 • 1 kopp fettfri, fettfattig eller helmelk inneholder (350 til 380 mg).

11. Linser:

Bønner og linser er de beste kaliumkildene og er fullpakket med fiber, vitaminer, mineraler og proteiner. De inneholder mye fiber og antioksidanter. De hjelper til med å redusere betennelse, reduserer risikoen for hjertesykdom, forbedrer tykktarm og diabetes.

Linser er ikke bare rike på kalium, men også rike på jern og dermed gode for kroppens generelle helse og har en ubestridelig posisjon i kaliumrikt kosthold..

Kaliuminnhold:

 • Halv kopp kokte pintobønner (400 mg) eller linser (365 mg).

12. Havrekli:

Havre er fullpakket med mange viktige vitaminer, fibre og mineraler. Havrekli er det ytterste laget av havregryn. Havrekli selges separat som eget produkt. Det har mange helsemessige fordeler.

Havrekli er et av de kaliumrike produktene som er fullpakket med næringsstoffer, rik på antioksidanter. Det bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdom, bidra til å kontrollere blodsukkerkontrollen, støtter sunne tarmene, gir lindring for inflammatorisk tarmsykdom, reduserer risikoen for tykktarmskreft og hjelper til med vekttap.

Kaliuminnhold:

 • Havrekli, rå 566 mg (100 gram).

13. Hvitløk:

grønnsaker med mye kalium

Det er ikke fett i hvitløk, og det gir heller ikke noe protein. Hvitløk kan støtte sunn mat og er en av de sunne kildene til kalium. De andre helsemessige fordelene med hvitløk vil være en immunforbedring, kreftdempende egenskaper, antioksidative fordeler, kolesterolsenkende fordeler, forbedret blodtrykk, etc..

Hvitløk har også kalium, sammen med de forskjellige helsemessige fordelene. Hvitløk er en viktig kilde til selen, mangan og vitamin C. I tillegg til dette er hvitløk en utmerket kilde til andre mineraler, inkludert fosfor, kalsium, kalium, jern og kobber.

Kaliuminnhold

 • Den inneholder 545,36 mg kalium per 1 kopp.
 • Kaliumprosenten av den daglige verdien for denne serveringen er 12%.

14. Bygg:

Bygg inneholder kalium, fiber, folat og vitamin B6. Det har også kombinert med det mangel på kolesterol. Alle disse støtter et sunt hjerte. Bygg er en god kilde til fiber som bidrar til å senke den totale mengden kolesterol i blodet. Det reduserer risikoen for hjertesykdom. Så populær som den er i India, er bygg ganske høyt på listen over matvarer som er rike på kalium og tilhører listen som inneholder noen av de sunne kaliumkildene..

Kaliuminnhold:

 • Bygg (skrog): 452 mg (100 g).

15. Koriander:

Koriander er en duftende urt som er full av antioksidanter som har mange kulinariske bruksområder sammen med flere helsemessige fordeler. Det er fremtredende blant kaliumrike urter. Det hjelper til med å senke blodsukkeret, bekjempe infeksjoner og fremme hjerte, hjerne, hud og fordøyelseshelse. Det er også en kraftig kilde til kostfiber, jern, mangan og magnesium.

Koriander senker dårlig kolesterol og øker nivået av godt kolesterol. Den har antioksidanter og antibakterielle egenskaper og brukes som et vanndrivende middel.

Kaliuminnhold:

 • Tørket korianderblad har 4.466 mg kalium per 100 g.

16. Valmue frø:

Valmuefrø inneholder høye nivåer av kostfiber, viktige mineraler som jern, kalium, kalsium, fosfor, magnesium og sink og B -vitaminer. Alle disse er knyttet til hjerte-, fordøyelses- og immunhelse. De gir respektable helsemessige fordeler.

Blant kaliumrike krydder inneholder en teskje valmuefrø kalsium og fosfor for å dekke 4% av våre daglige behov. Jern er viktig for å transportere oksygen gjennom kroppen og hjelper oss med å ha et sunt immunsystem.

Kaliuminnhold:

 • Valmuefrø 719 mg (100 gram).

17. Ost:

naturlige kilder til kalium

Ost er en næringsrik og deilig mat som er veldig allsidig. Siden ost laget av melk, er det rimelig å forvente at ost inneholder en høy mengde kalium i den, ettersom melk er rik på kalium.

Ulike oster har forskjellige kaliumnivåer. Det finnes mange varianter av ost tilgjengelig. Ost konsumeres i form av biter, terninger, skiver, strimlet, smuldret, revet, pinner og pålegg. Ost har en rekke næringsstoffer som kalsium, fosfor, protein, sink, vitamin B12 og vitamin A.

Kaliuminnhold:

 • Ost (Cheddar): 98 mg (100 gram).
 • Blåost: 256 mg (100 gram).
 • En halv kopp ricottaost (154 mg).

Kaliumrike frukter:

Her fikk vi en liste over de 10 beste kaliumrike fruktene. La oss se på dem.

18. Banan rik på kalium:

banan rik på kalium

Alle vet hvor gode bananer er for helsen vår, men ikke mange er klar over at banan er rik på kalium og er en av de verdifulle kildene til kalium. Denne deilige frukten er også rik på vitamin C, mangan, vitamin B6, magnesium, antioksidanter og fiber.

Bananer, men vanligvis er de høyere i sukker, men grønne bananer har lite sukker, men er høye i resistent stivelse som bidrar til å kontrollere blodsukkeret og forbedre tarmhelsen (2). Grønne bananer og bananflak gjør underverker som et hjemmemedisin mot diaré (3). Den naturlige emballasjen som følger med bananen gjør det til en enkel og næringsrik måte å etterfylle kaliuminntaket på når du er på farten.

Kaliuminnhold:

 • Bananer: 358 mg (100 gram).

19. Eple rik på kalium:

Vi kjenner alle ordtaket om at et eple om dagen holder legen borte, men hvor mange av dere er klar over at epler inneholder en rimelig mengde kalium. Dette hjelper den til å spille en viktig rolle i å ta vare på hjertets helse. Det hjelper til med å holde blodtrykket under kontroll, og hjelper også til å holde nyrestein i sjakk. De er en rik kilde til løselig fiber som bidrar til å senke kolesterolnivået.

Kaliuminnhold:

 • Epler: 107 mg (100 gram).

20. Avokado rik på kalium:

Vi vet alle at avokado har mange fordeler for vår generelle helse. De er allsidige, og fordelene deres spenner fra vekttap, hjertehelse, forbedrer syn, etc. Listen over fordeler med den kremete avokadoen er uendelig. De er en rik kilde til kalium, og å legge dem til i kostholdet vårt bidrar til å forhindre bentap, unngå nyrestein og holde blodtrykket under kontroll også.

Kaliuminnhold:

 • Avokado: 485 mg (100 gram).

21. Vannmelon rik på kalium:

Vannmelon er en stor frukt som både unge og gamle liker. Det er en høyt elsket frukt med høyt vanninnhold. Hvis du bruker to kiler med vannmelon vil du omtrent få 640 mg kalium. Selv om den er lav i kalorier, er den høy i elektrolytter som kalium og antioksidanter. Denne frukten holder oss godt hydrert og tar vare på hjertets helse.

Kaliuminnhold:

 • Vannmelon: 112 mg (100 gram).

22. Kokosvann:

Hvem kan motstå en deilig drink som kokosnøttvann i de varme sommermånedene? Det er en drink som inneholder mye elektrolytter, men lite sukker. Elektrolytter kreves av kroppen for å balansere pH, hydrering, passende nerve- og muskelfunksjon. De fungerer effektivt som sportsdrikker (4) og hjelpe tilstrekkelig rehydrering. En av elektrolyttene som finnes i kokosvann er kalium.

Kalium Innhold:

 • Kokosvann: 250 mg (100 gram).

23. Svisker og sviskejuice:

Svisker er tørkede plommer som er en utmerket kilde til kalium og tilhører listen over kaliumrike tørre frukter. Kalium er nødvendig for en rekke viktige kroppsfunksjoner. Dette essensielle mineralet hjelper med hjerterytme, nerveimpulser, fordøyelse og muskelsammentrekninger, sammen med blodtrykk.

Svisker har høyt fiberinnhold. Det hjelper mot forstoppelse. De kan konsumeres som frukt eller i juiceform. Fire til fem svisker er en porsjon svisker, og det er greit å spise to til tre porsjoner. Det er tryggere å starte med en porsjon, siden den kan variere fra person til person.

Kaliuminnhold:

 • Tørkede svisker: 164 mg (100 g).

24. Granateple:

Bortsett fra vitamin C og vitamin E, er granateplejuice en god kilde til kalium, folat og vitamin K. Granateplejuice inneholder relativt høye nivåer av kalium, og er en viktig del av kaliumrik frukt og har flere helsemessige fordeler, slik at den tynner blod, forhindrer åreforkalkning, forhindrer leddgikt, bekjemper hjertesykdom og prostatakreft, etc. Den har antioksidant, antiviral og antitumor egenskaper. Det er også gunstig for å forbedre hukommelsen.

Kaliuminnhold:

 • Granateple: 236 mg (100 gram).

25. Papaya:

Blant frukt som inneholder mye kalium, har en eksotisk frukt som papaya flere helsemessige fordeler, for eksempel at den senker kolesterolet, hjelper til med å gå ned i vekt, øker immuniteten din, egnet for diabetikere, flott for øynene, beskytter mot leddgikt, forbedrer fordøyelsen, etc. Den har en antioksidant som kan filtrere ut blått lys, hjelper med forebygging av astma, kreft, beinhelse, betennelse, helbredelse, etc..

Kaliuminnhold:

 • Papaya: 182 mg (4% DV) (100 gram).

26. Kalk:

Lite innser vi at blant frukt som inneholder kalium, er lime ikke bare en rik kilde til vitamin C, men er også høy i kalium og mangan. Disse er avgjørende for forbedret blodstrøm og hjelper hjertehelsen. Det hjelper også å redusere blodtrykket.

Kalk har også andre helsemessige fordeler, for eksempel å redusere blodsukkeret, antiinflammatoriske egenskaper, forhindre nyrestein, forbedre immunsystemet, fremme vekttap, etc. Selv om lime ikke er så høy som de andre kaliumrike matvarene, er de fortsatt frukt å regne med på grunn av fordelene.

Kaliuminnhold:

 • Kalk: 102 mg (100 gram).

27. Datoer:

Datesrich i kalium er veldig næringsrikt, og det å ha mye antioksidanter kan bidra til mange helsemessige fordeler. De er fiberrike, med sykdomsbekjempende antioksidanter, som kan fremme hjernens helse (5). De bidrar til å oppmuntre til naturlig arbeidskraft hos gravide, sammen med positive fordeler som beinhelse, da de inneholder flere mineraler som fosfor, kalsium, kalium og magnesium.

Datoer hjelper også med å kontrollere blodsukkeret på grunn av deres lave glykemiske indeks og antioksidanter. De er elsket av både unge og gamle!

Kaliuminnhold:

 • Datoer: 325 mg (100 gram).

Kaliumrike grønnsaker:

Her fikk vi en liste over de 6 beste kaliumrike grønnsakene. La oss se på dem.

28. spinat:

grønnsaker med mye kalium

Godhet med spinat er ikke nytt for noen av oss. Disse grønne grønnsakene inneholder viktige næringsstoffer og er en høy kaliumkilde. Det hjelper å ta vare på immunsystemet vårt, så vel som øyehelsen. Regelmessig inntak av spinat gir oss sterkere bein. Disse kaliumrike greenene inneholder antioksidanter som tar godt vare på vår generelle helse.

Kaliuminnhold:

 • Spinat: 558 mg (100 gram).

29. Edamame:

Edamame spises tradisjonelt mest i Japan og en del av kaliumrike grønnsaker. De er umodne soyabønner. De er rike på kalium, som bananen. Faktisk gir en kopp (155 gram) edamame 676 mg, som er litt over 14% av AI. De er fylt med mange andre næringsstoffer og er en god kilde til vitamin K, mangan og magnesium. Edamameis usedvanlig deilig og spist dampet med måltider.

Kaliuminnhold:

 • Edamame: 676 mg (155 gram).

30. Rødbeter:

kaliumberiket mat

Et verdifullt tips er mens du vasker og skreller rødbeter, er å klippe av de grønne bladene og bruke dem, ettersom de er spiselige. De er en flott erstatning for spinat, bokchoy eller sveitsisk mangard. De kan stekes, dampes og braiseres, og tilsettes supper eller til og med spises rå.

De grønne i denne rotgrønnsaken har vitamin A og vitamin K og fylt med kalium og en av de beste kaliumrike matvarene. Disse rødbetene inneholder også vitamin A og betakaroten.

Kaliuminnhold:

 • Rødbeter: 325 mg (100 gram).

31. Tomatpasta:

En velsmakende måte å få den nødvendige mengden kalium for kroppen vår er gjennom tomater. Tomatpuré kan lages ved å lage tomater som er frøet og skrelt. Det smaker best når det legges til tomatbaserte retter og sauser. Det finnes også kjøpte pastaer der tre spiseskjeer, som er rundt 50 gram, vil ha 486 mg kalium.

Tomatpasta er en ideell kilde til lykopen og vitamin C og kan kalles en av kaliumrike grønnsaker. Se spesielt etter tomatpasta som har tilsatt sukker i dem sammen med konserveringsmidler.

Kaliuminnhold:

 • Tomatpasta: 1012 mg (100 gram).

32. Acorn Squash:

beste mat for kalium

Acorn squash, også kalt pepper squash er ikke bare deilig, men full av næringsstoffer. Det gir flere imponerende helsemessige fordeler som kritisk for muskelfunksjon, hjelper til med sunn fordøyelse og regulering av blodtrykk. Det spiller også en viktig rolle i forebygging av sykdom. Det bidrar til å fremme immunsystemets helse, støtter immuncellefunksjonen og beskytter mot potensielt skadelige mikrober. Denne søte grønnsaken er en av matene som inneholder mye kalium og andre nødvendige vitaminer og mineraler.

Acorn squash inneholder vitamin A, C og B6, fiber og folat. Du kan legge dem til i grønnsaker, i suppe eller blande dem i spaghetti. Acorn Squash er en av de beste og sunne kaliumrike matvarene (6).

Kaliuminnhold:

 • En kopp (205 gram) kokt ekorn squash, kalium: 26% av DV.

33. Swiss Chard:

Her er en annen mørk grønn veggie og kaliumfylt mat som inneholder det dobbelte av det som finnes i bananen. Swiss chard er også full av vitamin A og K..

Swiss chard er ellers kjent som silverbeet. De har tykke stilker som kan variere i forskjellige farger som rød, oransje og hvit. De er ekstremt næringsrike. Selv om den blir ignorert sammenlignet med andre grønne grønnsaker, er denne grønne grønnsaken deilig i salater og kan lett stekes med litt olje eller dampes.

Kaliuminnhold:

 • Swiss Chard: 549 til 379 mg (100 gram).

Kaliumrike tørre frukter:

Her vervet vi oss, to beste kaliumrike tørre frukter. La oss se på dem.

34. Mandler:

diettkilder til kalium

Å være en god kilde til kalium, og kan legges til i kostholdet vårt for å ta vare på hjertets helse. Det bidrar til å redusere dårlig kolesterol og kvinner som ammer, bør legge til mandler i kostholdet for å få nok melk. Mandler gir tidlig metthet, noe som igjen reduserer sult. Det hjelper ytterligere vekttap og bidrar til å regulere blodsukkernivået. De holder blodtrykket vårt under kontroll.

Kaliuminnhold:

 • Mandler: 712 til 105 mg (100 gram).

35. Tørkede aprikoser:

Tørkede aprikoser er laget av dehydrert ferske aprikoser, og de har en tendens til å ha lang holdbarhet og være en del av de beste kaliumrike matvarene. De er vanligvis gropet. Disse aprikosene er en god kilde til vitamin E og A sammen med fiber.

Tørkede aprikoser kan ideelt sett blandes i mysli og kan inntas som sunne snacks på campingturer og fotturer. Seks tørkede aprikoser gir oss 488 mg kalium (10% av AI).

Kaliuminnhold:

 • Tørkede aprikoser: 1162 mg (100 gram).

Vi håper denne artikkelen har gitt deg tilstrekkelig informasjon om mat som er rik på kalium. Vi har også forklart hvor viktig kalium er for kroppens normale funksjon. Del dine erfaringer med oss ​​og hvordan disse fordelene har hjulpet deg i ditt daglige liv.

sunne kilder til kalium