Blant de viktige næringsstoffene man trenger for en sunn kropp og sjel, spiller vitaminer definitivt en viktig rolle og hjelper i mange viktige funksjoner. Det er imidlertid mange forskjellige typer vitaminer, og en av de viktigste og vanlige er vitamin C. Innenfor de forskjellige funksjonene den kan utføre, behandling av forkjølelse og hoste, øke immuniteten, oppbygging av vev, blodårer så vel som bein og øke syntesen av kalsium er noen du bør vite om. Dette får deg til å innse viktigheten av å inkludere vitamin C i dietten. Faktisk helbreder det også skader og hjelper til med å forbedre hjernens funksjoner. Sjekk denne artikkelen for å nå være den beste vitamin c -rike maten i India.

Vitamin C -matvarer

Hva er vitamin C?

Vitamin C er et vannløselig vitamin og er også kjent som askorbinsyre. Dette vitaminet skilles ut gjennom nyrene og kan ikke produseres naturlig i kroppen. Derfor må det tas gjennom diett. Det er også en viktig antioksidant som støtter dannelsen av celle og vev.

Når du vet om så mange fordeler med vitamin C, må du tenke at hvordan kan du få det daglige kravet til dette vitaminet oppfylt. Den beste og mest naturlige måten å få nivået av vitamin C i kroppen er matkilder. For å vite om matvarene som er rike på vitamin C, sjekk denne guiden nedenfor. Den har de 15 beste matvarene som kan vurderes uten andre tanker. Sørg for at du velger en kombinasjon av 2-3 matvarer hver dag i måltidene i små porsjoner for gode resultater.

Typer kilder for vitamin C:

Vitamin C er rikelig funnet i naturlige matvarer som frukt og grønnsaker. Noen mennesker har imidlertid problemer med absorpsjon med naturlig vitamin C og ty til syntetiske former når de er mangelfulle.

Naturlig vitamin C: Stammer fra planter, frukt og grønnsaker.

Syntetisk vitamin C: Laget fullstendig i laboratoriet og kan inneholde 10% naturlige ingredienser. Noen av dem har molekylær likhet med de naturlige vitaminene, mens noen kanskje ikke.

Beste listen over vitamin C -rik mat i India:

vitamin c mat

Her fikk vi 15 beste vitamin C -rike matvarer i India som du bør inkludere i kostholdet ditt for et sunt liv.

1. Gul paprika:

vitamin C -rik mat i India

Rundt 180-185 mg vitamin C er tilstede i omtrent 100 gram gul paprika, noe som gjør den til en av de beste matvarene på menyen for å få det daglige kravet til vitamin C. Pass på at du tar en del av denne grønnsaken i kosten. for doble fordeler med antioksidantegenskaper også.

C -vitamin i 100 gram gul paprika: 180-185 mg

2. Grønne grønnsaker:

rik kilde til vitamin c

Mørkegrønne bladgrønnsaker, spesielt grønnkål, inneholder ca 120 mg vitamin C i hver 100 gram. Sammen med dette har svinekjøtt, kålrot og spinat også mer enn 10 mg vitamin C hvert 100 gram. Dette gjør kategorien mat til en av de fortjente i listen.

C -vitamin i 100 gram grønnkål: 120 mg

C -vitamin i 100 gram Swigs Chard, kålrot og spinat: Mer enn 10 mg

3. Guavaer:

rik på vitamin c

Hver 100 gram guava har omtrent 230 mg vitamin C. Dette gjør guava til en velsmakende godbit, så vel som et sunt alternativ for de som ønsker å oppfylle dagens vitamin C -krav. En guava om dagen er mer enn nok i denne forbindelse.

C -vitamin i 100 gram guava: 230 mg

4. Bær:

vitamin c matliste

Bær, spesielt jordbær, er en velsmakende måte å få behovet for vitamin C i kroppen. En kopp skiver jordbær er rundt 95-97 mg vitamin C til en omtrentlig verdi. Bær som blåbær, bringebær og bjørnebær kan også vurderes.

C -vitamin i 1 kopp jordbær: 95-97 mg

5. Kiwifrukt:

mat som inneholder c -vitamin

Kiwifrukt pleier å være saftig og deilig, men visste du at det er en av de beste matvarene hvis du vil ha C -vitaminbehovet i kroppen. Rundt 100 gram kiwi har 92-93 mg av dette vitaminet, noe som gjør det til et valg du kan vurdere blindt.

C -vitamin i 100 gram kiwifrukt: 92-93 mg

6. Appelsiner:

kilder til vitamin c

Appelsiner er en av de vanligste fruktene som finnes på markedet. Sammen med nødvendige mengder vitamin C, har den også antioksidanter og fiberinnhold. Man kan spise så vel som å trekke ut fersk juice av appelsinen for å få fordelene med vitamininnholdet.

7. Kalk:

mat som inneholder mye c -vitamin

Kalk er kanskje bare tilgjengelig i sommersesongen, men du bør vite at det er en av de beste fruktene som har den riktige mengden vitamin C du leter etter. Man kan enkelt bruke limefrukt ved å trekke ut saften og ta et glass hver dag med litt salt.

8. Solbær:

den beste kilden til vitamin c

Per porsjon med solbær vil du gi deg 180 mg vitamin C selv etter at den har en mørk lilla nyanse, og det er vanskelig å tro den store mengden av dette næringsstoffet i den. Den inneholder også kalium, vitamin B5 og jern.

C -vitamin i 100 gram solbær: 180 mg

9. rosenkål:

gode kilder til vitamin c

En servering med kokte spirer er kanskje ikke et velsmakende alternativ, men er bra i vitamin C -nivåer og gir rundt 50 mg. Den har massevis av andre vitaminer, så vel som fiber og mineraler, men selv etter det er denne maten ikke elsket av barn.

C -vitamin i 100 gram rosenkål: 50 mg

10. Tomater:

vitamin c matkilder

Sammen med vitamin C i friske tomater kan man også prøve soltørkede tomater som har en konsentrert form av dette næringsstoffet. Det er en av de vanlige grønnsakene som er tilgjengelig i alle hjem, og derfor en tilgjengelig for å nå C -vitaminmål. 100 gram tomater har omtrent 100 mg vitamin C. Dette er omtrent mer enn 170% av det daglige behovet.

C -vitamin i 100 gram tomater: 39 mg

11. Kål:

naturlige kilder til vitamin c

Enhver grønnsak som tilhører kålfamilien har riktige mengder vitamin C for å dekke dine daglige behov. Råkål er et av de beste alternativene å ta her hvis du vil ha alle fordelene.

12. Meloner:

mat som har vitamin c

Enten vi snakker om meloner eller vannmeloner, er noen del av denne familien igjen en matkategori som er høy i vitamin C. Honeydew så vel som cantaloupe har de beste nivåene av vitamin C i dem.

13. Erter:

vitamin c matvarer

Ferske erter rett fra gården er et av de beste alternativene for vitamin C og antioksidanter. Disse hjelper til med å forebygge og naturlig behandling av grå stær. Erter bør inkluderes i dietten i små porsjoner for å få mest mulig ut av det.

14. Ananas:

beste vitamin c -maten

Denne tropiske frukten har enzymer som har antiinflammatoriske egenskaper som en dobbel fordel for høye nivåer av vitamin C. Pr. Kopp fersk ananas kan gi deg rundt 24-25 mg av dette næringsstoffet. Dette bidrar til å øke immuniteten så vel som å stimulere helbredelse. Det holder også øyne og hjerter sunne.

Vitamin C i 1 kopp ferske ananas: 24-25 mg

15. Neper:

matvarer som er høye i vit c

Sammen med vitamin C er det også noen essensielle aminosyrer i kålrot, noe som gjør den til en av de perfekte matvarene på menyen. Du kan ha rå kålrot i salaten eller også inkludere dem i rettene for å få fordelene med vitaminer som hjelper til med å ødelegge frie radikaler og dermed øke immuniteten og holde unna sykdommer.

Topp 5 vitamin C -produkter i India:

1. Legens beste vitamin C 1000 mg – 120 teller:

Dette merket tilbyr en av de beste kildene til vitamin C -kapsler. De er produsert i Skottland og gir den beste kvaliteten på askorbinsyre som er nødvendig fra vev og enzymvekst i kroppen. Disse er egnet for vegetarianere og har vitamin C. av høy kvalitet. Disse kapslene hjelper også med å nøytralisere oksidativt stress.

2. NOW Foods Vitamin C-1000:

Dette merket tilbyr vitamin C-tabletter i C-1000 potent dosering. Disse tablettene forsyner kroppen med det essensielle vitamin C for å reparere celler og beskytter også kroppen mot oksidasjon. Tablettene er blandet med Rose Hips, som er en naturlig kilde til vitamin C og også er en synergist.

3. Nature’s Bounty Vitamin C, 500 mg, tidsutgivelse:

Nature’s dusør tilbyr vitamin C kapsler i C-500 potens. De er vedvarende eller tidsfrigivende kapsler, som frigjør vitaminet til kroppen med mellomrom. Disse kapslene er lette å svelge og er godt vurdert av mange brukere. De er anbefalt for personer med lavt immunsystem og har vist seg effektive i kampen mot mange sykdommer som influensa og infeksjoner.

4. Naturlige faktorer, vitamin C, tidsfrigivelse:

Natural Factors Vitamin C -tabletter kommer i potens på 1000 mg. De anbefales for å bekjempe infeksjoner og forsterke immunsystemet. De er produsert i Canada og er kjent for den beste antioksidantbeskyttelsen. Disse nettbrettene er vurdert som gode blant brukerne og er tilgjengelige på det indiske markedet.

5. Vista Nutritions ekstrakt av druefrø 100 mg – 60 kapsler:

Disse kapslene inneholder den mest konsentrerte formen for druekjerneekstrakt som beskytter celler mot skade. Disse kosttilskuddene har en potens på 500 mg vitamin C og inneholder polyfenoler. De er veldig egnet for vegetarianere og anbefales for å styrke immunsystemet. Disse bordene gir antioksidantbeskyttelse og beskytter kroppen mot mange infeksjoner.

Bivirkninger av vitamin C -rik mat:

Vitamin C er viktig for menneskekroppen og må inkluderes i kostholdet ditt. Visse matvarer fra vitamin C kan imidlertid forårsake bivirkninger:

  • Mat som kalk, appelsin og andre sitrusfrukter kan forårsake surhet, mageforstyrrelser og tilbakeløp.
  • Hvis du har nyreplager, må du unngå å ta vitamin C -listen som frukt, grønne grønnsaker.
  • For mye vitamin C kan forårsake hodepine, svimmelhet, halsbrann, kramper.
  • Du kan også føle rødhet og varme i huden.

Vitamin C -rik mat er generelt trygg å spise, og med mindre du er allergisk mot maten, forårsaker de ikke store bivirkninger. Det anbefales også at man må starte dagen med et glass kalkvann for å få den daglige dosen av vitamin C. Studier viser også at mennesker som bruker C -rik mat hver dag, er svært mindre sannsynlig å bli byttedyr for infeksjoner som f.eks. influensa, feber etc. Disse matvarene fremmer også sunn hud som holder seg ung lenge.