Aminosyrer spiller en viktig rolle i menneskekroppen. Blant dem er en viktig aminosyre, som er ansvarlig for å aktivere hjerneceller kalt Tyrosine! Leger anbefaler regelmessig inntak av tyrosinrik mat for å forbedre mental årvåkenhet og fokus. Før vi ser på maten, la oss raskt forstå litt mer om Tyrosine.

Hva er tyrosin?

Tyrosin er en aminosyre, som produseres naturlig i kroppen fra en annen viktig aminosyre kalt “Fenylalanin”. Mangel på denne forbindelsen kan føre til dårlig hjerneresvar, depresjon, hyperaktivitetsforstyrrelse og en rekke andre relaterte plager. Personer med lave nivåer av tyrosin må spise mat som er rik på dette middelet, som magert kjøtt og meieriprodukter.

tyrosinrik mat

Selv om mange pasienter ty til å ta kunstige kosttilskudd for tyrosin, er de fulle av bivirkninger. Å spise mat som inneholder tyrosin er også kjent for å støtte organfunksjoner, bygge muskelvev og produsere nevrotransmittere. Balanserte nivåer av tyrosin kan drive narkolepsi, premenstruelt syndrom, Alzheimers, Parkinsons sykdom og til og med vise raske resultater ved narkotika- og alkoholuttak.

Matvarer med høy tyrosin:

Her er noen viktige tyrosinrike matvarer som holder kroppen din frisk og bedre. La oss se på dem.

1. Spirulina:

tyrosinrik mat

Som oftest konsumert i tilleggsform, har spirulina blitt anerkjent av Verdens helseorganisasjon som en passende mat som er rik på protein og jern. Det er også trygt for barn. En 200-kalori servering av spirulina er kjent for å inneholde 2046 milligram tyrosin. Dette er en av de viktigste tyrosinkostkildene.

2. Soya:

Soya regnes ikke som den vidunderlige maten i den veganske verden uten grunn. Funnet i en rekke varianter som soyabønner, soyamelk, soyanøtter og rå soyafrø, er en 200-kalori servering av soya kjent for å supplere kroppen vår med 2000 til 1900 milligram tyrosin. Soya er en utmerket matkilde som har tyrosin.

% av tyrosin i 100 gram: 171%

3. Egg:

Selv om mange mennesker unngår egg på grunn av det høye kolesterolinnholdet, har forskning vist at egg er obligatoriske matvarer som må tas med måte. En daglig porsjon egg på 200 kalorier kan supplere kroppen med 1600 til 1900 milligram tyrosin.

% av tyrosin i 100 gram: 57%

4. Nøtter:

tyrosinrik mat 2

Her er enda en grunn til å legge til nøtter i ditt daglige kosthold, bortsett fra å være en rik kilde til kostfiber som hjelper til med fordøyelsen, er nøtter en rik kilde til tyrosin. En servering på 200 kalorier med nøtter som mandler, pekannøtter, peanøtter og valnøtter er kjent for å inneholde høye nivåer av tyrosin. Bare legg en håndfull nøtter til morgenblandingen eller bland dem med melk for å lage en tyrosinrik smoothie.

% av tyrosin i 100 gram: 125%

5. Bønner:

Gode ​​nyheter for veganere igjen. Hvis du nøler med å konsumere kjøttet fra meieriprodukter som generelt er rikt på tyrosin, kan limabønner og andre varianter av bønner vise seg å være en god erstatning. Disse matvarene er også fantastiske for å øke proteininnholdet. Den gode nyheten er at bønner gir gode veganske oppskrifter.

% av tyrosin i 100 gram: 31%

6. Fjærkre:

Din ikke-vegetariske tallerken ble bare mer fantastisk. Fjærkre som kylling, vaktel, and og kalkun er kjent for en rik kilde til tyrosin. Daglig inntak av fjærfe er gunstig for barn som vokser, ettersom det er rikt på både essensielle og ikke-essensielle aminosyrer som hjelper på muskelvekst og organfunksjoner. Fjærkre er kjent for sin allsidighet på kjøkkenet, da det kan grilles, bakes, tilsettes supper og tilberedes i saus.

% av tyrosin i 100 gram: 132%

7. Kjøtt:

tyrosinrik mat 3

Alle typer rødt kjøtt er kjent for å være rikt på tyrosin og andre aminosyrer. For maksimalt tyrosininntak: det er best å øke tyrosininntaket ved å spise magert svinekjøtt og storfekjøtt. Viltkjøtt som hjort og elg er også en annen god kilde til tyrosin. Kjøtt kan spises i forskjellige former, ettersom det kan tilsettes supper, tilberedt i saus, grillet, stekt og bakt.

% av tyrosin i 100 gram: 158%

8. Hytteost:

Jo mer fettfattig cottage cheese du spiser, desto bedre for deg. Selv om cottage cheese er kjent for å hjelpe til med fordøyelsen og er rik på proteiner, er den også en god kilde til aminosyrer som tyrosin. Bare 100 gram servering av cottage cheese gir deg omtrent 228% tyrosin, noe som gjør den til en toppmat i Tyrosine -diettdiagrammet.

% av tyrosin i 100 gram: 228%

9. Frø:

Gresskar og sesamfrø er kjent for å være en god kilde til tyrosin. Stekt og saltet, disse frøene kan konsumeres som en matbit eller til og med legges til bakevarer som kaker og kaker. Disse frøene er også rike på omega -fettsyrer, kalsium og andre viktige næringsstoffer som kreves for at kroppen din skal fungere godt.

% av tyrosin i 100 gram: 125%

10. Korn:

tyrosinrik mat 4

Prøv havre. Havre er en annen utmerket tyrosin matkilde å konsumere. Den inneholder omtrent 447 milligram for en halv kopp. Gjør dette til ditt sunne valg av frokost hver dag. Sammen med tyrosin tilbyr havre også store mengder kostfiber, noe som hjelper til med jevn fordøyelse og også reduserer dårlige kolesterolnivåer i kroppen.

% av tyrosin i 100 gram: 102%

11. Spinat:

Spinat er kjent for å forbedre hjernens tilbakeløp, takket være de store mengder tyrosin som er tilstede i den. Å spise spinat er sterkt anbefalt av leger for sjåfører og skolebarn, spesielt for å skjerpe årvåkenheten og forbedre oppmerksomheten. I tillegg er spinat også en viktig kilde til jern- og kalsiumnivåer som trengs for en sunn kropp og sjel.

% av tyrosin i 100 gram: 6%

12. Epler:

tyrosinrik mat 5

Epler er kjent for å øke nivåene av dopamin, som kan drive bort depresjon. Dette er en viktig nevrotransmitter som kan slappe av nervene og få deg til å føle deg vel. Dopamin forbedrer også kognitive evner, motivasjonsnivåer, noe som igjen kan resultere i en følelse av belønning eller nytelse.

Nå som du har lært om fordelene med disse tyrosinrike matvarene, er det på tide å inkludere dem i ditt daglige kosthold. Sammen med Tyrosine. Disse matvarene gir også noen viktige næringsstoffer som er uunnværlige for et sunt liv. Hvis du føler deg lav hele tiden, har symptomer på depresjon eller står overfor problemer med fokus på et emne, må du sørge for å inkludere alle disse matvarene for å håndtere dem. Vær våken, vær fornøyd med Tyrosine!

Gi oss beskjed hvis du fortsatt er i tvil eller bekymring for tyrosinrik mat. Vi vil gjerne hjelpe deg med de beste løsningene og svarene.