Graviditet er en fantastisk periode i en kvinnes liv, virkelig Guds største gave. Du må kanskje gjøre noen ofre i løpet av denne perioden som alle er verdt det for ditt ufødte barn. Det må utvises største forsiktighet for å sikre god helse for deg og barnet ditt. Det er flere ting du må gi opp under graviditeten. Selv om noen av dem kan være dårlige for helsen din generelt, kan noen være vanskelige å gi opp.

Ting du bør unngå under graviditet

Liste over ting du bør unngå når du er gravid:

Det er forskjellige ting en gravid dame bør være forsiktig med eller avstå fra under graviditet. I denne artikkelen finner du forskjellige ting eller øvelser du bør holde deg unna eller bruke med forsiktighet.

1. Unngå alkohol:

Unngå alkohol

Alkohol er en av tingene du må unngå når du er gravid. Selv om bare en liten mengde ikke kan forårsake mye skade, men for mye av det er svært farlig for morens og babyens helse. Alkoholen du drikker kommer inn i blodet ditt. Drikking under graviditet kan være alvorlig skadelig fordi alkoholen du spiser passerer morkaken og dermed når babyen din. Babyens utviklende lever kan ikke behandle den så raskt som kroppen din kan. For mye alkohol øker risikoen for spontanabort, og det øker også sjansen for å få lav fødselsvekt. Det kan også forårsake føtal alkoholspekterforstyrrelse, noe som kan forårsake alvorlige helseproblemer for babyen din, for eksempel hjertefeil og atferdsforstyrrelser.

2. Slutt med røyken:

Røyking er ikke bra for deg eller babyen din. Sigaretter øker risikoen for at babyer har lav fødselsvekt. Røyking kan også øke sjansen for at barnet blir født for tidlig eller med luftveisproblemer..

Slutt med røyken

For kvinner som normalt ikke røyker, er graviditet den ultimate aversjonsterapien. Selv en snev av tobakk kan få deg til å føle deg kvalm. Men for de ellers vanlige røykerne kan det være mer en kamp å gi opp, spesielt når det er ekstra stress under graviditeten. Nå er babyen din prioritet, og hver røyk du ikke tar er gode nyheter for barnet ditt. Dette er blant listen over ting du bør unngå under graviditet.

3. Si nei til narkotika:

Si nei til narkotika

Narkotika er uansett svært skadelig for normal funksjon av menneskekroppen. De blir farlige når du har en baby inni deg å ta vare på. Hvert stoff du tar blir også tatt av babyen din. Enten du bruker cannabis, ketamin, ecstasy, kokain eller et annet ulovlig stoff, gir du dem også til babyen din fordi stoffene krysser morkaken. Dette øker risikoen for graviditetskomplikasjoner og fosteravvik vesentlig. Noen ganger kan til og med foreskrevne legemidler, for eksempel smertestillende midler, påvirke kroppen din negativt under graviditet. Besøk en lege eller jordmor for å få råd om riktig dosering av stoffet og andre mulige alternativer, om nødvendig.

4. Unngå skadelige kjemikalier:

Unngå skadelige kjemikalier

Kjemikalier i dagligvarer som emballasje for mat og drikke, rengjøringsmidler, plantevernmidler og maling kan også vise seg å være skadelige for deg og babyen din under graviditeten. Prøv å unngå eksponering for produkter og matvarer som kan inneholde kjemikalier som bisfenol A og ftalater, som kan påvirke din ufødte baby. Dette er ting gravide bør unngå. Selv om det er uunngåelig å komme i kontakt med dagligdagse kjemikalier, bør du være oppmerksom på mulige farer og ta alle forhåndsregler du kan.

5. Mat å unngå:

Mat å unngå

Det er en ganske lang liste over mat og ting å unngå under graviditetens første trimester. Enkelte typer ost, skalldyr og mest sjømat, sjeldent kjøtt, koffein er kjent for å skade graviditet. Mat som inneholder bakterier bør unngås da de kan forårsake infeksjoner og i ekstreme tilfeller føre til spontanabort, dødfødsel eller infeksjon hos det nyfødte barnet ditt. Moderasjon over avholdenhet er nøkkelen i denne fasen. Du bør være oppmerksom på risiko og ta nødvendige forholdsregler.

6. Ingen koffein:

Ingen koffein

Forskning sier at høye nivåer av koffein kan resultere i spontanabort eller lav fødselsvekt. Det anbefales å ikke overskride 200 mg koffein om dagen. For å redusere inntaket av koffein og samtidig oppfylle formålet, kan du erstatte dine daglige kopper med koffeinfri alternativer eller urtete. De vil holde deg oppdatert om dagen, samtidig som de ikke skader babyen din.

7. Unngå hårfarging:

Unngå hårfarging

Selv om det er helt greit å farge håret ditt under svangerskapet, vil enorme doser av kjemikaliene som brukes i semi-permanente og permanente hårfarger forårsake alvorlig skade for barnet ditt. Hvis du gjør det selv hjemme, er det tilrådelig å bruke hansker og åpne et vindu for ventilasjon. Og på grunn av økte hormoner kan du være mer utsatt for en allergisk reaksjon fra et fargestoff. Så gjør en lappetest 24 timer før påføring.

8. Unngå solbading:

Unngå soling

Huden din blir mye mer sensitiv under graviditet. Varmeslag kan også være svært farlig for fosteret. Så det er best å holde seg i skyggen, holde seg kjølig og hydrert enn å bruke timer på å bli brun. Bruk også en høy SPF solkrem selv en stund ute.

9.Ingen tung trening:

INGEN TUNGT TRENING

Regelmessig aerob trening er bra for helsen og holder deg i form og aktiv under graviditet. Imidlertid forårsaker tung trening stress i kroppen din og babyen din. Det kan forårsake leddbelastning og tretthet. Ethvert stress på babyen er uønsket.

10. Unngå syke mennesker:

Unngå syke mennesker

Noen sykdommer er lett overførbare. Under graviditet er immunsystemet ditt svakt og kan lett bli påvirket. Unngå mennesker som lider av helvetesild, vannkopper eller rubella, med mindre du har tatt nødvendige forholdsregler.

11. Ikke hopp over måltider:

ikke hopp over måltider

Riktig kosthold og regelmessig kosthold er veldig viktig under graviditet. Du spiser ikke bare for deg selv, men også for babyen din. Det er veldig viktig å være regelmessig med måltider. Hvis du hopper over dem, kan du føle deg svak og sliten. Det vil heller ikke gi barnet den nødvendige næringen.

12. Unngå hæler:

Høyeheler

Hælene kan uansett være veldig ubehagelige å gå i hele dagen. Nå som du er gravid, er tyngdepunktet ubalansert. Du vil ikke vingle i de himmelske høye hæler og falle, og forårsake skade på babyen din. Dette er blant de viktigste tingene du bør unngå når du er gravid.

13. Unngå søppel:

Unngå søppel

Spis sunn og næringsrik hjemmelaget mat. Junk food inneholder mer enn nødvendig mengde olje og krydder som ikke er bra for helsen. Gatemat kan inneholde bakterier og andre bakterier som er skadelige for deg og barnet ditt. Disse usunne matvarene er ting du bør unngå når du er gravid.

14. Unngå noen medisiner:

Unngå noen medisiner

Du har kanskje alltid brukt den samme balsamen for hodepine eller dukket den samme pillen for smerter. Men nå som du er gravid er det svært viktig å spørre lege om noen medisiner du tar er bra for babyen.

15. Unngå tunge husarbeid:

Unngå tunge husarbeid

Du kan være kvinne i huset, og å holde alt i orden har vært mer en vane. Imidlertid, i denne skjøre fasen, ikke stress deg selv med tungt arbeid. Babyen din er din første prioritet. Stressende husarbeid er ting du bør unngå når du er gravid.

16. Akupunktur og massasje:

Mens noen gjensidige behandlinger, for eksempel akupunktur og massasje, føles skjermet under graviditet, er det begrenset bekreftelse som viser hvor vellykket de er. Likevel er det fortsatt omstendigheter under graviditet når de ikke er beskyttet. For eksempel bør din midriff ikke gni i løpet av de første tre månedene av svangerskapet.

Det er stort sett trygt å ha akupunktur når du er gravid, og du bør søke etter en kvalifisert akupunktør som har bred opplæring og erfaring med gravide. Fyll ut akupunktøren din om du er gravid fordi spesifikke nålebehandlinger ikke kan brukes sikkert under graviditet.

17. Felines:

Toxoplasmose er en typisk sykdom som forekommer hos mange fugler og virveldyr, inkludert mennesker. Parasitten kalt ‘Toxoplasma gondii’ (T. gondii) kan bli funnet i kattemøkk eller jord eller kattesand som er besmittet med forurenset feline avføring.

Faren for å få toksoplasmose når du er gravid er lav. Hvis du får toksoplasmose i første trimester av svangerskapet, er faren for tidlig fødsel utvidet, og det kan forårsake synsmangel og hjerneskade hos et ufødt barn.

18. Røntgenstråler:

Hvis det er mulig, bør du avstå fra å ta en røntgen mens du er gravid. Helsepersonell vil undersøke om behandlingen din kan holde til du har fått barnet ditt. For eksempel vil de undersøke om fordelene ved behandling er større enn det generelt er trygt å ta røntgen. De kan også vurdere å bruke en annen bildestrategi, for eksempel en ultralydsskanning.

Det er liten fare for fødselsskader og problemer med fysisk og psykisk utvikling. Uansett kan eksponering for stråling skade kroppens celler, noe som kan bygge faren for malignitet. Dette er grunnen til at dosen av stråling som brukes som en del av et røntgenbilde er pålitelig så lav som rimelig kan forventes. Røntgen under graviditet gir en liten fare for å utsette det ufødte barnet for stråling, noe som kan forårsake kreft i barndommen.

Du vil oppdage et bredt spekter av motstridende data på nettet, i bøker og i blader. Vær fornuftig, stol på impulsene dine, og husk at det å være på vakt aldri er en forferdelig tanke. Hvis alt annet mislykkes, snakk med legen din. Husk at du ikke vil være gravid før slutten av tiden. Hold det sammen, ettersom disse næringsrike næringene og øvelsene snart er tilgjengelige for deg igjen.

Det var noen ting å unngå under graviditet. Hver kvinne er engstelig for hva som er riktig og hva som ikke er for babyen deres under graviditeten. Det er noen ting som er et must for god helse, mens det er noen ting du bør unngå helt i løpet av denne fasen. Vær oppmerksom, vær trygg og gi babyen din det beste.