Graviditet, “Uansett om graviditeten din er planlagt eller har skjedd overraskende, vil det sikkert si at livet ditt vil bli forandret for alltid.” Graviditet er ikke alltid lett på grunn av de nye følelsene, tretthet, morgenkvalme og vanskeligheter med å finne en behagelig stilling. Det er derfor avgjørende at riktig kosthold er avgjørende for en gravid kvinne. Hun trenger ekstra vitaminer, mineraler og viktige næringsstoffer for utviklingen av babyen inne. Selv om den vanlige maten inneholder alle vitaminer og mineraler, bør noen sunne snacks som tørr frukt også inkluderes i dietten under graviditeten på grunn av de forskjellige fordelene for både det ufødte barnet og moren..

tørr frukt under graviditet

Hvorfor tørr frukt er det beste kostholdet under graviditeten?

Et vanlig, velbalansert kosthold vil hjelpe den gravide damen til å oppfylle de daglige kravene til viktige næringsstoffer og vitaminer. Likevel hjelper den tørkede frukten med å gi det ekstra proteinet og næringsstoffene som jern, folat, sink, jod, magnesium og omega-tre fettsyrer. Disse tørkede fruktene fungerer også som en sunn kveldsmat eller for å tilfredsstille plutselige sultpin. For vegetariske kvinner kan disse tørre fruktene tjene behovet for å gi alle de essensielle næringsstoffene til kroppen som tilsvarer de som spiser kjøtt.

Fordeler med tørr frukt for kvinner i graviditeten:

 1. Tørr frukt er rik på fiberinnhold. Forstoppelse er hovedklagen hos gravide på grunn av forskjellige årsaker som hormonelle endringer, inntak av piller, etc. Et fiberrik diett kan løse problemet med forstoppelse, og derfor bør tørr frukt være et vanlig tillegg til kostholdet til gravide.
 2. Noen gravide kvinner har jernmangel, noe som kan føre til anemi. Tørr frukt som dadler og nøtter tjener formålet med å bygge jerninnholdet i kroppen og forhindrer anemi.
 3. Vitamin A, et essensielt næringsstoff som er ansvarlig for veksten av babyens bein. Tørr frukt er beriket med vitamin A.
 4. Tørr frukt er rik på magnesiuminnhold, noe som hjelper i utviklingen av nervesystemet hos babyen.
 5. Gravide kvinner står ofte overfor problemet med svingende blodtrykk. Kaliuminnholdet i tørr frukt har evnen til å kontrollere blodtrykket.
 6. Tørr frukt som svisker sies å styrke livmorens muskler, noe som hjelper til med en jevn levering.
 7. Tørr frukt er også rik på vitamin E, som er nyttig i utviklingen av lunger og celler i babyens kropp. Det kan også forhindre astma hos babyen.
 8. Tørr frukt som mandler er beriket med magnesium, som sikrer vekst og vedlikehold av bein og hjelper på avføringen.
 9. Studier viser at inntak av tørr frukt daglig av mor kan redusere risikoen for å utvikle astma og piping i babyen.

Bivirkninger av å spise tørr frukt under graviditeten:

All mat når den spises i optimale mengder er gunstig for kroppen når den spises i overskudd; det vil ha bivirkninger. Tørr frukt har bivirkninger hvis det spises for mye. Her er noen av dem:

 • Tørr frukt og nøtter er rike på kalori, noe som kan føre til overdreven vektøkning hvis den spises i overkant.
 • Overdreven bruk av tørr frukt kan føre til gass, oppblåsthet og til og med diaré.
 • Tørr frukt inneholder naturlig sukker som fruktose, noe som kan forårsake tannråte når det spises for mye.

Forholdsregler og tips å ta:

Tørr frukt, som har en rekke fordeler for gravide, bør konsumeres i moderate mengder. Gravide kvinner bør også følge noen forholdsregler.

 1. Det anbefales alltid å sjekke utløpsdatoen før du kjøper tørr frukt.
 2. Noen tørre frukter inneholder tilsatt sukker i dem bortsett fra det naturlige sukkeret. Så langt som mulig, unngå denne typen tørr frukt.
 3. Ikke prøv å fylle opp de tørre fruktene i huset. De kan bli bortskjemt hvis de blir urørt.
 4. Noen pakket tørr frukt inneholder konserveringsmidler som svoveldioksid i dem, noe som kan føre til allergiske reaksjoner eller noen ganger luftveisproblemer. Prøv å kjøpe organisk, konserveringsfri frukt bare fra anerkjente selgere.

Tørr frukt under graviditeten -2

Måter å inkludere tørr frukt i graviditetskosten:

Det er forskjellige måter å innlemme den tørre frukten i dietten. Her er noen av dem:

 • Disse kan inkluderes i salater, desserter eller iskrem.
 • Å inkludere disse med en milkshake er den beste kombinasjonen en gravid kvinne bør prøve.
 • Hakk litt dadler og valnøtter, rull dem i litt revet kokosnøtt, oppbevar dette i kjøleskapet, og godteriet med tørr frukt er klart. Du kan konsumere det i ti dager.
 • Noen tørre frukter er vanskelige å tygge, og deretter suge dem i vann en stund og deretter konsumere dem.

Ulike typer tørre frukter:

Tørr frukt, nesten alle av dem er avgjørende for den gravide damen på grunn av de ulike næringsstoffene som finnes i dem. Hver av de tørre fruktene har sin spesialitet. Her er listen over dem.

1. Mandler:

 • Det er, en av de berømte tørre fruktene, den mest utbredte proteinkilden. Mandler inneholder også sunt fett som flerumettet og enumettet fett i dem, som er hjertesunt. Disse støtter også babyens vekst og utvikling.
 • Disse mandlene er rike på kalsium, magnesium, vitamin E, riboflavin og protein.
 • Mandler hjelper til med å regulere blodtrykket for å forhindre babyens lave fødselsvekt, øke hjernens utvikling osv.

2. Valnøtter:

 • Valnøtter er beriket omega-tre fett, som kalles hjernefett.
 • Kroppen kan ikke produsere dette essensielle fettet på egen hånd; Derfor er valnøtter nødvendig å spise.
 • Disse fettene er ansvarlige for utviklingen av det ufødte barns hjerne, nervesystemet og også øynene.

3. Tørkede aprikoser:

 • Tørkede aprikoser er energitette frukter som kan behandle forstoppelse.
 • Disse tørre fruktene inneholder jern, fiber, kobber, vitamin A og E, som er viktige for gravide.
 • Å spise tørkede aprikoser øker immunsystemet, forhindrer forstoppelse, forhindrer anemi (jernmangel) og reduserer risikoen for preeklampsi.

4. Cashewnøtter:

 • Cashewnøtter gir en utmerket proteinkilde, som er en av de tre makronæringsstoffene kroppen bruker til energi.
 • Cashewnøtter inneholder sink, som bidrar til å styrke immunsystemet til den gravide damen. Sink er også det viktigste næringsstoffet for en sunn graviditet, og de voksende babyene har et høyt sinkbehov.
 • Denne tørre frukten inneholder også fosfor i den, noe som sikrer en normal puls for den gravide kvinnen.

5. Datoer:

 • Datoene er fruktene som kommer fra daddelpalmen, som er seige med en søt smak.
 • Datoer er rike på kaloriinnhold; kaloriinnholdet kommer fra karbohydrater. 100 gram dadler inneholder omtrent 277 kalorier.
 • Disse tørre fruktene er veldig rike på fiberinnhold, noe som hjelper til med jevn fordøyelse, som gjenopplever problemet med forstoppelse.
 • Disse inneholder også folat, som sies å redusere eventuelle medfødte funksjonshemminger.
 • Datoer er lastet med jerninnhold; å spise dadler øker jerninnholdet i kroppen, noe som bidrar til å bekjempe jernmangel.

6. Tørkede fiken:

 • Tørket fiken regnes som en av de sunneste fruktene, som hjelper deg med å håndtere morgenkvalme, et vanlig problem i første trimester.
 • Disse inneholder kalsium som er et vesentlig element i utviklingen av bein hos det ufødte barnet. Dette kalsiuminnholdet hjelper også med å styrke morens bein under og etter graviditet.
 • Tørket fiken regnes som en rik kilde til omega-3 og folat, som er et utmerket næringsstoff for babyens hjerneutvikling. Dessuten er tørket fiken også rik på fiber, noe som bidrar til å øke fordøyelsen og regulerer tarmbevegelsen.
 • Jernmangel kan føre til mangel på oksygentilførsel til det ufødte barnet. Tørkede fiken inneholder jern i dem, som sies å forhindre anemi eller jernmangel.

7. Rosiner:

 • Rosiner, de tørre svarte druene, er beriket med fiber, noe som hjelper til med å fordøyes lettere og reduserer problemer med forstoppelse under graviditet.
 • Som mange andre tørre frukter inneholder rosiner også jern i dem. Jern hjelper til med å regulere blodstrømmen og sikrer oksygentilførselen til fosteret. Jernmangel kan forårsake komplikasjoner hos gravide. Rosiner hjelper til med å bekjempe jernmangel og anemi.
 • Rosiner inneholder også kalsium i dem, som er avgjørende for beinutviklingen til det ufødte barnet. Dette sikrer at babyens bentetthet holder seg på normale nivåer og utvikler seg på riktig måte.

8. Pistasjenøtter (Pista):

 • Pistasjenøtter er kalorifattige frukter, men er fullpakket med en rik kilde til energinæringsstoffer. En porsjon av disse tørre fruktene kan oppfylle nesten alle de daglige kravene til jern, folat og kalsium til den gravide kvinnen.
 • Disse tørre fruktene inneholder proteiner som er viktige for utviklingen av babyens vev og muskler.
 • Pistasjenøtter sies å opprettholde blodlipidnivået fordi de inneholder enumettet fett, som hjelper til med å øke det gode kolesterolnivået og reduserer det dårlige kolesterolnivået i kroppen.
 • Disse tørre fruktene inneholder noen få B-komplekse vitaminer som niacin, riboflavin, vitamin B6, som er avgjørende for fosterutvikling.
 • Pista inneholder også kobber, som hjelper til med å opprettholde RBC under graviditet.

9. Tørkede epler:

 • Dette er en rekke tørre frukter som kan konsumeres under graviditet på grunn av fiber- og kaliuminnholdet i dem.
 • Fiberinnholdet i disse tørre fruktene hjelper til med jevn fordøyelse og forbedrer tarmbevegelsen, og reduserer dermed forstoppelse.
 • Disse tørkede eplene inneholder også kalium, som sies å kontrollere blodtrykket under graviditet.

Tørr frukt er fullpakket med mange næringsstoffer som jern, fosfor, kobber, magnesium, kalium, etc. og også med vitaminer og mineraler som er avgjørende for moren. Vær kresen og spis bare de tørre fruktene som tåler kroppen din uten å ha kvalme eller bivirkninger. Spis dem bare i moderate mengder, og ikke gå glipp av å konsultere legen din før du bruker noen av de ovennevnte tørre fruktene.

Ofte stilte spørsmål og svar:

Q1. Hva er den beste tiden å spise tørr frukt under graviditeten?

Svar: Tørr frukt kan spises under hele svangerskapet. Det er ingen spesifikk periode å konsumere. Men å spise tørr frukt i løpet av første trimester kan lette morgenkvalmen.

Q2. Er det trygt å spise tørr frukt under amming?

Svar: Ja, det er trygt å spise tørr frukt under amming. Faktisk kan det å spise tørr frukt under amming øke ammingen hos mødre.

Ansvarsfraskrivelse: Innholdet i artikkelen er kun til informasjonsformål og skal ikke tas som medisinsk råd. Rådfør deg med legen din før du gjør endringer i kostholdet ditt. Vi vil ikke være ansvarlige for eventuelle negative resultater etter å ha spist tørr frukt.