Som vi vet, er blodpropp en ganske vanlig ting for oss. Imidlertid kan saken være litt intens og alvorlig hvis du får en baby. Å være gravid er en av de mest kompliserte prosessene i menneskets natur, og denne fødselsprosessen har mange ting å vurdere og ta vare på. En slik faktor er blodpropper under graviditet. Hvis du hører dette for første gang, må du vite alt om det.

Blodpropper under graviditet

Hvorfor blodpropp?

Mens en blodpropp vanligvis sees når du har et sår og blodproppene for å forhindre ytterligere tap av blod i tilfelle et kutt eller skrape av huden. Noen ganger kan de forårsake fullstendig blokkering av en vene eller arterie som fører til fullstendig stopp av blodstrømmen. Noe som igjen kan føre til skade på kroppens organer eller til og med døden under alvorlige forhold.

Mens de fleste gravide føder friske babyer sammen med blodproppene. Noen kan ha alvorlige problemer med det. Noen tilfeller kan også føre til at babyen og moren dør. Derfor er det ikke et problem som kan tas lett på. Hvis du har hatt problemer med blodpropp med deg selv eller i familien. Du vil kanskje fortelle legen din om det. Slik at de husker hva de har å gjøre med og gir deg den omsorg og oppmerksomhet som kreves. Selv om blodpropper under graviditet er sjeldne og det er svært lite bekymring for det, kan det være en ekstra risiko for babyen din som utvikler seg.

Blodpropper under graviditet oppstår for å begrense tapet av blod i løpet av arbeidstiden. Imidlertid er det nødvendig å ta blodpropper i bena og bekkenregionen på alvor. Også kjent som dyp venetrombose, påvirker den bare 2 av 1000 kvinner. Med mindre du tror du er i fare, er det ikke nødvendig å få panikk angående det.

Årsaker til blodpropp mens du er gravid:

Vanligvis kan blodpropper observeres under graviditet i første trimester eller innen 6 uker etter fødselen. Du kan bli offer for denne tilstanden hvis du ser deg selv i noe av det følgende:

  1. Hvis du eller noen i familien din har en historie med dyp venetrombose.
  2. Hvis du er en røyker eller utsatt for passiv røyking.
  3. Din alder er over 35 år eller overvektig.
  4. Forventer å multiplisere. (Tvillinger eller trillinger)
  5. Hvis du reiser mye mens du er gravid.
  6. Hvis du har hatt en C-seksjon.

Symptomer på blodpropp under graviditet:

Siden blodpropper er sjeldne, må du være oppmerksom på følgende:

du opplever sterke smerter og beinet er hoven.

Hvis du går og smertene forverres.

Hvis venene dine ser forstørrede ut.

Forebygging & Behandling:

Som det sies, “Forebygging er bedre enn kur”. Selv om du kanskje ikke har peiling på dyp venetrombose, er det bedre å være forebyggende enn å være avslappet om det før du begynner å legge merke til det. Øvelser er hoveddelen av svangerskapet, og mens øvelser er gjort for å forbedre blodsirkulasjonen, kan du være i stand til å passere blodpropper under graviditet.

Derfor er regelmessig trening en svært viktig faktor for å bekjempe blodpropp mens du er gravid. Det er også et behov for at du holder deg aktiv og sunn, og du må sørge for at du spiser sunn mat og lever en sunn livsstil. Hvis du er en røyker, er det på tide å slutte. På et hvilket som helst tidspunkt, hvis du noen gang føler at du gjør for å være utsatt for dyp venetrombose eller kalles DVT, må du intime legene dine så snart som mulig for at de skal bli inspisert og iverksette nødvendige tiltak som kan føre til passerer blodpropper under graviditet.

Selv om vi ikke ønsker å gå så langt, er det også et behov for å vite hva du vil bli behandlet hvis du får diagnosen DVT som sådan. Siden blodet størkner, er det viktig å slippe det. Derfor vil du stort sett bli behandlet med et antikoagulant som vil hindre blodet i å størkne veldig lett.

Er det et alvorlig problem?

Hvis du lurer på hvorfor noe så enkelt som en blodpropp mens du er gravid, er et så stort problem å bekymre deg over, vil du bli overrasket over å vite risikoen for blodpropp under graviditet. DVT (dyp venetrombose) kan forårsake blodpropper i morkaken din, noe som er viktig med tanke på graviditet. Annet enn det, kan det like godt være noe som kan føre deg til et hjerteinfarkt eller til og med et slag for den saks skyld. Du kan også bli utsatt for spontanabort, og du kan også være offer for ‘Lungeemboli’, en tilstand der blodproppene bryter av og er tilstoppet i lungene.

Det er viktig å vite graviditeten A-Z. Selv om du foretrekker bøker eller lesemateriale på nettet som er lett tilgjengelig og også er en god og pålitelig kilde i disse dager, kan det være lurt å være 100% sikker på dette A-Z-stoffet du leser. Derfor er det veldig viktig og viktig for deg å konsultere legene dine om A, B, C og X, Y, Z for den vakreste prosessen og reisen du opplever. Gjør det et poeng å ikke gå glipp av tvilen din, og få selv de dummeste av dem sortert og avklart.

For å være sikker på hva du har å gjøre med og hva du trenger å håndtere. Ikke vær redd for å finne ut svarene. Siden det kan være noe som kan bli til en tragedie hvis det ignoreres. Du kan også vurdere viktigheten av rollen din partner kan spille i dette aspektet. Du kan ta hans hjelp med respekt for å finne blodproppene eller andre ting. Det du har blitt bedt om å se etter. Husk at det ikke bare er livet ditt lenger. Du har ansvaret for at et ufødt barn vokser inni deg.